Öfkelenmek ve sonuclari:(

Aylinry

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mart 2019
230
238
53
Konya
Iyi günler ilk defa konu açıyorum.1tane kizim var 1.ci sınıfa başladı.Sabah gidip 3de geliyor öğlen arası yemek götürüyorum.Kizim kendi halinde sessizdir.Bugün yaşadığım olayı anlatacağım.Oglen arasında yemeğini yedikten sonra oyun oynarken sırtına birisi vurmuş ve ağlayarak yanıma geldi hıçkırıyor kalktım neden vurdu bisey mi dedin dil mi çıkardın diye sordum.Oda yok kosuyordum vurdu dedi.göster onu dedim.Sinifini biliyorum dedi sınıfında gösterdi.Benim korkum okuldan sogursa.biri kız biri oğlan aynı kişiler tekme atmıştı görünce birden sinirlendim o anda nasıl bir öfke yaşadıysam kizada oğlana da kızdım bağırdım.birinci olayda siz arkadaşsınız böyle şeyler yapmayın deyip geciştirmiştim.bekledim öğretmeni gelince onada anlattım,Ama kendimde değildim sinirle söyledim, sınıfta başka velilerde vardi.Ogretmen bayan bana niye ofkeleniyorsun ailesine söyle deyip sınıfa girdi.Sanki rüyada bunları yaşamışım gibi oldum ben ben değildim.Eve gelince kolum kalkmadı sinirden öyle ağladım nasıl böyle üzücü bir olay yaşadım.Herkese cok ayip ettim.Ben çocuklara neden bağırdım öfkemi neden kontrol edemedim.yarın öğretmenle konuşup özür dileyeceğim cocuklarada çikolata meyve suyu tarzı bisey mi alıp gotursem.Tekrar vurma olayini yasarmiyiz.sorunlu aile cocuklariydi.Kendime nasıl geleceğim fikir verir misiniz:-(

Probleminizi önce öğretmene iletmelisiniz.
Sizin çocuğunuz birine vursa onun da annesi gelip sınıfın içinde çocuğunuza bağırsa ne hissedersiniz?
Bir de bu açıdan bakın.
Okul komşu oturmasına çocuk götürmek değildir.
Aile gibi kendine has bir kurumdur ve siz oranın otoritesi değilsiniz.

Probleminizi önce öğretmene iletmelisiniz.
Sizin çocuğunuz birine vursa onun da annesi gelip sınıfın içinde çocuğunuza bağırsa ne hissedersiniz?
Bir de bu açıdan bakın.
Okul komşu oturmasına çocuk götürmek değildir.
Aile gibi kendine has bir kurumdur ve siz oranın otoritesi değilsiniz.
Evet önce öğretmenle konuşacaktım.Vuran kişiler aynı olunca kendime hakim olamadım .o kişi sanki ben degildim.Kizim başkasına sebebi yokken vurmazdı.Oyle davranisi yok.Diyelim vurdu şikayet geldi üzülürdüm sorunu çözmeye çalışırdım.Ilk senemiz tecrübemiz yok ama ders çıkardım.otoritesi olma çabam yok hata yaptigiminda farkındayım.Ben kızıma kıyamazken 1kere dahi vurmamışken kendi halinde olmasına rağmen neden baskasi canını yakıyor.

Evet önce öğretmenle konuşacaktım.Vuran kişiler aynı olunca kendime hakim olamadım .o kişi sanki ben degildim.Kizim başkasına sebebi yokken vurmazdı.Oyle davranisi yok.Diyelim vurdu şikayet geldi üzülürdüm sorunu çözmeye çalışırdım.Ilk senemiz tecrübemiz yok ama ders çıkardım.otoritesi olma çabam yok hata yaptigiminda farkındayım.Ben kızıma kıyamazken 1kere dahi vurmamışken kendi halinde olmasına rağmen neden baskasi canını yakıyor.
Ama siz şikayet etmeden bunu yapmışsınız işte sıkıntı burada.Karşıdakiler de şikayet gelse çözmeye çalışır değil mi?
Tüm seçenekleri bile deneseniz kocaman bir kadının muhatabı küçük çocuklar olamaz.
Ayrıca siz kızım yapmaz demeyin.
Çocuk bunlar yapabilirler.

Bakin bu sene benim kizim da 1. sinifa başladı başka siniftan çocuk uzerine hiç sebepsiz suyu fırlatmış bugün geldi boynunun kenari çizilmiş her gün anlatıyorum bak kizim her an yaninda olamam kendini korumayi kollamayi öğren siz çocuğum sessiz diyerek gözü önünde kendini korumasi yerine bagirip cagirmisiniz.
Çocuk bunu gördükten sonra şikayet etmeye sessiz kalmaya hep devam edicek çünkü onun yerine savunan bir anne var hali hazirda kaldi ki benim kizimda vurmaz zarar vermez asla bende bir kere vurmadan buyuttum ama gercek hayat böyle kendini korumayi ogrenmek zorunda siz de kendinizi biraz geri cekin.

Ben de bir öğretmenim.Bir veli gelip benim öğrencime bağıramaz.Siz nasıl kızınızın hırpalanmasına izin vermiyorsanız ben de bir velinin öğrencilerimi hırpalamasına izin veremem.
Sınıfın otoriteri benim çünkü.
Bunlar bir de küçük çocuklar yani.
Öğretmenle konuşmadan ailelerle muhatap olmadan direkt çocuklardan hırsınızı almak ne kadar doğru ve etik?
Lütfen öfkenize hakim olun.
Çocuklarınız keşke hiç canları yanmadan büyüse ama ne yazık ki hayat elbet bir yerden acıtacak.
Her zaman onun adına gidip hakkını arayamazsınız.
Yoksa her canı yandığında size gelip hak aramanızı isteyen bağımlı çocuklar yetiştireceksiniz.

Sorunlu aile cocugu? Asil sorunlu sizsiniz. Elalemin cocuguna bagirmissiniz. Koca kadin 2 cocugu kistirip azarlamissiniz bir de elaleme sorunku diyordunuz. Yarin ailesi okulu basarsa sasirmayin. Ben olsam tas ustunde tas birakmazdim cunku.
5 dkligina sorunlu oldum.Oyle birisi değilimdir.Telafisi için uğraşmaya hazırım.Yarin ailesi gelirse konuşurum,halletmeye calisirim.Ama gelmeyecektir

Ben de bir öğretmenim.Bir veli gelip benim öğrencime bağıramaz.Siz nasıl kızınızın hırpalanmasına izin vermiyorsanız ben de bir velinin öğrencilerimi hırpalamasına izin veremem.
Sınıfın otoriteri benim çünkü.
Bunlar bir de küçük çocuklar yani.
Öğretmenle konuşmadan ailelerle muhatap olmadan direkt çocuklardan hırsınızı almak ne kadar doğru ve etik?
Lütfen öfkenize hakim olun.
Çocuklarınız keşke hiç canları yanmadan büyüse ama ne yazık ki hayat elbet bir yerden acıtacak.
Her zaman onun adına gidip hakkını arayamazsınız.
Yoksa her canı yandığında size gelip hak aramanızı isteyen bağımlı çocuklar yetiştireceksiniz.
Hocam ben farkindayim kesinlikle böyle birisi değilim üzüldüm,olayı hatirlayip ağlıyorum kizimlada konuştum aynı şeyler bidaha asla olmayacak rehber öğretmenle konuşacağım.Ben telafisi için uğraşacağım.Ilk günlerden böyle beni yıpratacak olayı yaşamamız tecrubesizlikten

Konunun her yeri yanlış. Öncelikle takıldığım nokta neden okula yemek götürüyorsunuz beslenme çantasından çıkartıp kendi yemeğini kendisi yiyemiyor mu kızınız? Bu aralar çok duyuyorum öğle arasında okula giden anneleri keşke komple yasaklansa. Hadi gittiniz hadi yedirdiniz kızınız oyun oynarken siz hala orda ne yapıyorsunuz? Kızınız artık okula başlamış bir birey siz böyle yaparak onun kendinize bağımlı yetiştiriyorsunuz. Yaptığınız hatanın zaten farkına varmışsınız yarın gidip çocuklara dediğiniz gibi meyve suyu falan götürün ve bir daha da okuldaki meselelere müdahil olmayın lütfen. Bir sorun olduğunda kızınız öğretmene söylemeli, orada otorite kurması gereken kişi öğretmen. Öğretmen bana aşırı rahat geldi bu arada her çocukla ilgi sorununu veliler kendi aralarında mı çözmeli yani? Okul açılalı daha 1 hafta oldu hemen sorunlu aile çocuğu olduklarını nerden anladınız?

ya şimdiki anneler neden böyle?
ben eve biri bana vurdu diye ağlayarak geldiğimde babam neden kendini savunmadın diye bana kızardı 😂
O öfkeli anne ben değildim.İstemeden yapılmış rüyamda olmuş gibiydi nasıl olduğunu anlamadim ellerim hala titriyor kriz geçirmek böyle biseymis

Beni ilkokulda 2tane benden 1 yaş büyük oğlanlar döverdi. Bende gücüm yettiğince onları döverdim :KK53: :KK11: hiçbirimizin pskilojisinin bozulduğunu sanmıyorum. Annelerimiz de bilmezdi. bence bunlar okul hayatında illaki yaşanacak şeyler. Anne değilim o yüzden üzüntünüzü anlamam olanaksız. Kendimden yola çıkarak çok fazla kendinizi yipratmayin demek istiyorum

Hocam ben farkindayim kesinlikle böyle birisi değilim üzüldüm,olayı hatirlayip ağlıyorum kizimlada konuştum aynı şeyler bidaha asla olmayacak rehber öğretmenle konuşacağım.Ben telafisi için uğraşacağım.Ilk günlerden böyle beni yıpratacak olayı yaşamamız tecrubesizlikten
Rehber öğretmenle görüşüp telafi etmeye çalışmanız güzel olur gerçekten.
Bakın ben 9 yaşındaydım.Okuldan çıktım bir arkadaşımın peşinden koşuyordum.Birinci sınıf öğrencisi varmış önümde hızımı alamayınca ona çarptım.
Hemen ayağa kaldırdım onu dizlerini temizledim biraz ağlıyordu sakinleştirmek istedim.Tam kafamı kaldırdım yüzüme çok ağır bir tokat yedim.Gözlüğüm ikiye ayrıldı.Başladım ben de ağlamaya.Halbuki kötü bir şey yapmamıştım.Kazaydı ve yardım da ediyordum.Çocuğun babasıymış.Sen nasıl benim çocuğumu düşürürsün diye bastı tokatı.
Ben ağlamaya başlayınca panikledi özür dilemeye çalıştı.
Ama ben bu olayı hiç unutmadım.
Kıssadan hisse olsun.

Ikinci kez ogluma vurulsa bende ofkelenirdim ne yalan soyliyim tabi ofkeyi kontrol edip cocuklara bagirmak yerine ogretmene bu ikinci oluyor aileleriyle gorusurseniz sevinirim cocugum okuldan soguyacak bunu istemiyorum derdim sizde yaptiginizdan pismansiniz yarin ogretmenle konusup durumu yumusatabilirsiniz

Konunun her yeri yanlış. Öncelikle takıldığım nokta neden okula yemek götürüyorsunuz beslenme çantasından çıkartıp kendi yemeğini kendisi yiyemiyor mu kızınız? Bu aralar çok duyuyorum öğle arasında okula giden anneleri keşke komple yasaklansa. Hadi gittiniz hadi yedirdiniz kızınız oyun oynarken siz hala orda ne yapıyorsunuz? Kızınız artık okula başlamış bir birey siz böyle yaparak onun kendinize bağımlı yetiştiriyorsunuz. Yaptığınız hatanın zaten farkına varmışsınız yarın gidip çocuklara dediğiniz gibi meyve suyu falan götürün ve bir daha da okuldaki meselelere müdahil olmayın lütfen. Bir sorun olduğunda kızınız öğretmene söylemeli, orada otorite kurması gereken kişi öğretmen. Öğretmen bana aşırı rahat geldi bu arada her çocukla ilgi sorununu veliler kendi aralarında mı çözmeli yani? Okul açılalı daha 1 hafta oldu hemen sorunlu aile çocuğu olduklarını nerden anladınız?
4cu sınıf anneleri bile yemek getiriyor.Orda sadece ben olmuyorum.Zil çalana kadar bekleniyor.Ben daha acemiyim bu hep böylemi devam

Ikinci kez ogluma vurulsa bende ofkelenirdim ne yalan soyliyim tabi ofkeyi kontrol edip cocuklara bagirmak yerine ogretmene bu ikinci oluyor aileleriyle gorusurseniz sevinirim cocugum okuldan soguyacak bunu istemiyorum derdim sizde yaptiginizdan pismansiniz yarin ogretmenle konusup durumu yumusatabilirsiniz
O şekilde davranmak gibi planım hiç yoktu kızıma böyle şeyler olur.Yanlislikla bile yapılmış olabilir diye anlattım ama sınıfa girip aynı kişiler olunca o an hormonların etkisinden mi başka bir sebebten mi nasıl olduğunu anlamadim tansiyonum filn mi yükseldi.Buyuk eşşeklik ettim çocuklar ne kadar yaramaz olursa olsun o kızma işi bana düşmezdi yakışmadı da kendimden nefret ettim dr.dahi gitmeyi düşünürüm merhametli vicdanlı birisiyim nasıl yapabildim:(

Son düzenleme:
4cu sınıf anneleri bile yemek getiriyor.Orda sadece ben olmuyorum.Zil çalana kadar bekleniyor.Ben daha acemiyim bu hep böylemi devam
Yok artık. Ondan sonra neden benim çocuğum hiçbir işini kendi yapamıyor, neden özgüveni düşük, neden kendini ifade edemiyor deniyor. 9 yaşındaki çocuk kendi yemeğini götürüp yemeyi beceremiyorsa suçu çocukta değil çocuğunu büyütemeyen annelerde aramak lazım. Öğretmenlerin buna izin vermemesi lazım, ben ilkokulda okurken komple yasaktı velilerin öğle arasında okula girmesi

Back
X