.öfkem dinmiyor..

3 aydır ailen seni arayıp sormadığına göre, sen de kötü şeyler yapmış olmalısın...Bize anlattıklarından fazlasını. Hiç bir anne-baba çocuğunun üzülmesini kötü olmasını istemez. Kardeşini kıskanmaktan vazgeç. Onu bu kadar düşünüp seni umursamıyorlarsa biraz özeleştiri yap, ben neler yaptım acaba da bu kadar ayırım yapıyorlar diye....

Eski konumu hatırlayan da vardır hatirlamayanlar için link:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...im-erkek-kardesimi-evimizde-istemiyor.857226/
Yaklaşık 3 aydır ailem beni hiç aramadi.
Sadece 1 defa erkek kardeşim abla iyimisin diye mesaj attı o kadar. İstediği herseyi yaptım is yerini evini ayarladim ilk başta şu an benimle işi menfaati kalmadı. Biz tartisirken ustüne bide yapmasaydin bana iyilik dedi..
Cevap vermedim bidaha da ses çıkmadı kimseden..
Sorun şu ki kendimi çok çok yalnız hissediyorum. Babam bile hep kardeşimin menfaati olunca muhatap oldu benimle. Ona ders çalıştır ona şunu yap ona göz kulak ol..
Disarda esimi 2 defa gormus gormemezlikten gelmis babam. Esim yanina gidince sirtini donup gitmis...
Uzgunum evet Eşim var yanıMDA çok şükür evet ama ailemin olmaması çok zor. İş ve okul aynı anda gidiyor zorlanıyorum duygusal açıdan da zorlanıyorum.
Aslında konu açmak istemezdim ama dün gece rüyamda annemin boğazını sıkıyordum.. neden beni sevmediniz neden hep kardeşimi sevdiniz. Hadi babam neyse ama sen anne olarak neden beni hiç düşünmedin diye bağırıp cagirdim. Her hafta en az 1 2 kere görüyorum ailemi Rüyalarımda.
Ya babama kızıyorum ya anneme ya kardeşime. .
Sesime eşim uyanıyor bazen..

Allah aşkına yerimde siz olsanız ne yapardınız . Ailem benimle genelde menfaat için ilişki kurup yakınlık gösteriyor. Öncelikleri hep oğulları.
Bu asla değişmiyor.
Onun öncelik olmasi neden bilmiyorum ama hala çok canımi yakıyor.
Bende en iyisi oyunun dışına hep onlar beni itecekleri yere ben kendim çıkayım dedim..
Bilemiyorum. . Kendi kendime kabul et neticede hiç ailesi olmayan binlerce insan var diyorum ama benimkiler yaşarken yoklar neticede..
Teyzeme de kardeşim için o daha akıllı dağa Terbiyeli onu daha çok seviyoruz demişler. Babam herseyimızı oglana birakacaz demiş.
Siz olsaydınız yerimde ???????
baban oyle bir sey yaparsa evlat hakkini cignemis olur obur tarafta bunun vebalini nasil oder oyle oglana birakcaz demek kokay degil mahkemeye verip catir catir alirsiniz

Bence bir uzmandan yardım almalısınız. Bizler sizin anlattığınız kadarıyla biliyoruz. sizden dinleyince de siz haklı gibisiniz. Ama bana eksik bişeyler var gibi geldi. %100 haklı bile olsanız uzman yardımı almanız lazım. Bu şekilde ailevi sorunlar çözülmedikçe ileride anneliğinize yansıtacaksınız. Mesela belkide aynı hataları yapmamak için ikinci çocuğu yapmayacaksınız. Hatta belkide çocuğunuzun olmaması gibi bir sorun yaşayacaksınız. İnsan psikolojisi bu bilinç altı herşeye neden olabilir. İleride huzurlu bir yaşamınız olması için muhakkak bir uzman desteği alın.

Birde kardeşinizden bahsederken açık ara düşmanınızdan bahsediyor muşsunuz gibi geldi. Sizde pek sevmiyorsunuz sanırım kardeşinizi diğer konunuz da da böyleydi. Sanırım içten içe bir düşmanlığınız var. Ailenizin evlat ayrımı yaparak büyütmüş olmasına karşılık bunun faturasını kardeşinize çıkarıyorsunuz gibi hissettim. Başta haklıydınız belki ama sizin tavrınızda oyalın büyüyüp uzamasına neden oldu sanırım. Ogün eşiniz işteyken aileniz evden giderken kendinizi yatak odasına kapatmak yerine çıkıp yüzleşip kendinizi doğru ifade etseydiniz belki o anki sinirle yine üstünüze geleceklerdi ama bir süre sonra durulup belkide sizin haklı olduğunuzu anlayacaklardı. Dediğim gibi anlattıklarınızdan haklı görünüyorsunuz ama bana hissettirdiğiniz durum bu. Kendi iç huzurunuz için bir uzman desteği alın derim.

Yok bir kere aradım.
Onda da beni sucladilar. Bi kardeşini siğdiramadin dediler o .
Bidaha da hiç.
Kardesinizi yere goge sigdiramayan kendileri anne baba.evlat arasi ayrim.ya pa maz ha yaparsa alirsiniz hakkinizi ahirette olur biter leyleklermi getirdi sizi ?yooo ee o.zaman...sabredin ilesiminizi.kesmeyin anne baba sonucta ama uzulmeyinde sizide seviyorlar ama erkek ya ondandir fazla kiymet veriyorlardir

Ben de 6 aydan fazladir annemle gorusmuyorum.
Benim durumum apayri, kardes meselesi degil.
Evet ofke dinmiyor. Cok ofkeliyim, kinliyim, hirsliyim.
Ama istisnasiz her Allah'in gunu "anne" diye uyanmaktan vazgeçemiyorum.
Daha da uzuluyorum, ofkem gitgide buyuyor.
Ama alisiyorsun daha dogrusu kabulleniyorsun.
Gececek elbette.

ya kardeşiniz küçük olsa neyse de evlenme yaşına gelmiş koca adam sizin evinizde ne işi var Allah aşkına ben kız kardeşimi yatıya zor alıyorum gelmek istemiyor çekiniyor. Ne kadar anlayışsız bunlar. Üzülmeyin ne diyim madem sizinle ilişkiler sadece menfaat siz de düşünmemeye çalışın hep üzgün haliniz eşinizle olan ilişkinize de zarar vermesin

bu şekilde oğlunu hayatının merkezine koyup kızlarını öteleyen ''ana'' ''babaların'' başına ilerde çok güzel şeyler geliyor. Şöyle ki ya o oğluşları büyüyüp keşke doğmasaymış dedirten cinsten türlü pisliklere bulaşıp ailesinin başını belaya sokuyor, hayırsız çıkıyor ya da cazgır bir gelin geliyor ve o yerlere göklere sığdıramadıkları oğluşları o ''ana'' ''babaya'' sırt çeviriyor. Yine dönüp dolaşıp öteledikleri kızlarının eline düşüyorlar.

Konu sahibi sen haklısın boşver kendini anlatıp bu sorunu çözemezsin. Bu zihniyetle baş edemezsin etme de zaten. Eşine sarıl, akışına bırak Allahın adaleti büyük. Çok büyük haksızlığa uğramışsın.

bu şekilde oğlunu hayatının merkezine koyup kızlarını öteleyen ''ana'' ''babaların'' başına ilerde çok güzel şeyler geliyor. Şöyle ki ya o oğluşları büyüyüp keşke doğmasaymış dedirten cinsten türlü pisliklere bulaşıp ailesinin başını belaya sokuyor, hayırsız çıkıyor ya da cazgır bir gelin geliyor ve o yerlere göklere sığdıramadıkları oğluşları o ''ana'' ''babaya'' sırt çeviriyor. Yine dönüp dolaşıp öteledikleri kızlarının eline düşüyorlar.

Konu sahibi sen haklısın boşver kendini anlatıp bu sorunu çözemezsin. Bu zihniyetle baş edemezsin etme de zaten. Eşine sarıl, akışına bırak Allahın adaleti büyük. Çok büyük haksızlığa uğramışsın.
Bende Allah in adaletine güveniyorum zaten yine de kimse kötü olsun istemem..
Sonuçta kan bağım var.. ama yinede canları yanmadan başlarına bişey gelmeden anlasınlar isterdim..

ya kardeşiniz küçük olsa neyse de evlenme yaşına gelmiş koca adam sizin evinizde ne işi var Allah aşkına ben kız kardeşimi yatıya zor alıyorum gelmek istemiyor çekiniyor. Ne kadar anlayışsız bunlar. Üzülmeyin ne diyim madem sizinle ilişkiler sadece menfaat siz de düşünmemeye çalışın hep üzgün haliniz eşinizle olan ilişkinize de zarar vermesin
Ya işte ne yapayım ne diyeyim kardeşim en yakınım .....

Bu aile seni neden bu kadar gözüne batırdı? Hani bunun sebebi bile olmaz, çocuğu katil olmuş insanlar bile bi koruma güdüsüne gider nasıl böyle olabildiler aklım almadı.... Geri kafalılığın yanına başka nasıl bir ek yapmalıyım bilemedim...

O aileden gelecek hayır, sokaktaki herehangi birinden gelsin bence yoksay boş ver. Peşlerine düşme...Eşinden yana yüzün gülmüş, umarım bozulmaz hiç...

Bence bir uzmandan yardım almalısınız. Bizler sizin anlattığınız kadarıyla biliyoruz. sizden dinleyince de siz haklı gibisiniz. Ama bana eksik bişeyler var gibi geldi. %100 haklı bile olsanız uzman yardımı almanız lazım. Bu şekilde ailevi sorunlar çözülmedikçe ileride anneliğinize yansıtacaksınız. Mesela belkide aynı hataları yapmamak için ikinci çocuğu yapmayacaksınız. Hatta belkide çocuğunuzun olmaması gibi bir sorun yaşayacaksınız. İnsan psikolojisi bu bilinç altı herşeye neden olabilir. İleride huzurlu bir yaşamınız olması için muhakkak bir uzman desteği alın.

Birde kardeşinizden bahsederken açık ara düşmanınızdan bahsediyor muşsunuz gibi geldi. Sizde pek sevmiyorsunuz sanırım kardeşinizi diğer konunuz da da böyleydi. Sanırım içten içe bir düşmanlığınız var. Ailenizin evlat ayrımı yaparak büyütmüş olmasına karşılık bunun faturasını kardeşinize çıkarıyorsunuz gibi hissettim. Başta haklıydınız belki ama sizin tavrınızda oyalın büyüyüp uzamasına neden oldu sanırım. Ogün eşiniz işteyken aileniz evden giderken kendinizi yatak odasına kapatmak yerine çıkıp yüzleşip kendinizi doğru ifade etseydiniz belki o anki sinirle yine üstünüze geleceklerdi ama bir süre sonra durulup belkide sizin haklı olduğunuzu anlayacaklardı. Dediğim gibi anlattıklarınızdan haklı görünüyorsunuz ama bana hissettirdiğiniz durum bu. Kendi iç huzurunuz için bir uzman desteği alın derim.
Güzel bir yorum evet teşekkür ederim ayırdığınız zaman için. . Ama kardeşim doğduğu andan beri ayrıcalık gördü. Çocukken neyse ama 26 yaşına geldi hala herseye benim sahip olduğum herseye sahip olmak istiyor.
Farkında herseyin . Bilerek kullanıyor kendi rahatı için. Tiksiniyorum ondan. Ben küçükken hadi neyse idi ama büyüdük o gitti 2 kızı hamile bıraktı kızlar kürtaj oldu annem bunu duydu hemen anında kapattı. Benim de 1 defa erkek arkadaşım oldu diye babamı üstüme salıp dayak yememe neden oldu. Kardeşim den önce annemden nefret ediyorum ben. Son derece yapmacık herseyi diğer insanlar için yaşayan mikrop bi insan. Sevmiyorum işte onu sevmiyorum.
Yıllarca tacize uğradığımi bildiği halde korkusundan hiç sesini çıkarmadı ben 5 yaşında idim. . Ona da söyledim onun yaptığı anneligi sokakta köpek te yapar..
Sizce normal degul mi ona tepkili olmam?
Kendi çocuğum olursa asla asla onlar gibi yapmayacagim . Ant içtim buna..
Uzmandan destek almaya gerek duymuyorum şu an eşim destek oluyor Allahtan

Güzel bir yorum evet teşekkür ederim ayırdığınız zaman için. . Ama kardeşim doğduğu andan beri ayrıcalık gördü. Çocukken neyse ama 26 yaşına geldi hala herseye benim sahip olduğum herseye sahip olmak istiyor.
Farkında herseyin . Bilerek kullanıyor kendi rahatı için. Tiksiniyorum ondan. Ben küçükken hadi neyse idi ama büyüdük o gitti 2 kızı hamile bıraktı kızlar kürtaj oldu annem bunu duydu hemen anında kapattı. Benim de 1 defa erkek arkadaşım oldu diye babamı üstüme salıp dayak yememe neden oldu. Kardeşim den önce annemden nefret ediyorum ben. Son derece yapmacık herseyi diğer insanlar için yaşayan mikrop bi insan. Sevmiyorum işte onu sevmiyorum.
Yıllarca tacize uğradığımi bildiği halde korkusundan hiç sesini çıkarmadı ben 5 yaşında idim. . Ona da söyledim onun yaptığı anneligi sokakta köpek te yapar..
Sizce normal degul mi ona tepkili olmam?
Kendi çocuğum olursa asla asla onlar gibi yapmayacagim . Ant içtim buna..
Uzmandan destek almaya gerek duymuyorum şu an eşim destek oluyor Allahtan

Bahsettiğiniz çok ağır travmalar. Hissettiğim doğruymuş eksik bir tarafları varmış.Bunlar sadece eş desteğiyle aşılmaz sanırım. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ki ama yaşadıklarınızın benzerini yaşayan bir arkadaşım var. Süper giden bir aşk evliliği yaptı 8 senelik evliler 1,5 yaşında kızları var ve arkadaşım aralıksız 7 senedir terapi alıyor . Önce çocukları olmadığı için aldı sonra bebek kaybettiği için aldı sonra aşırı uç derecede hassas bir anne olduğu için aldı. Nihayetinde tüm sorunun kaynağının annesiyle olan ilişki bozukluğu olduğu çıktı ortaya. Tek çözüm tamamen yüzleşmek ve tüm birikimi anlatmak ama arkadaşımın böyle bir cesareti hala yok. Bu nedenle terapilere devam ediyor hayalinde yarattığı anneye itiraf ediyor içindekileri terapistin yardımı ile. Bu süreçte de evlilikleri çok yıprandı. Allah tan son derece kendisini seven aşık bir kocası var. O kadar güçlü başlayan bir evlilik olmasaydı çoktan bitmişti.

Umarim dediğin gibi olur..
Ya sırf oğulları evimde kalmasın dedim diye sildiler beni.. çok zoruma gidiyor..
Bidaha da aramadi lar. .
Unutabildinizmi siz ailenizi..
Ben de unutmak istiyorum. .
aileni unutmak zorunda değilsin..
sadece onların olmadığı bir dünyaya alışacaksın.. daha yaran çok taze ve sen ailen sana bu şekilde davrandığı için onlara tavır almakta çok haklısın..
dünya iyisi bir dedem vardı rahmetlik.. derdi ki ana babanın evladının üstünde hakkı olduğu kadar evladın da ana baba üstünde hakkı vardır..
onlar senin hakkını yiyerek kul hakkına giriyorlar haberleri yok..
sen vicdanen rahat ol.. ben de olsam koskoca kardeşimi bu şekilde evimde istemezdim cinsiyeti fark etmez.. herkesin evi ayrı yolu sapa..
üzme tatlı canını.. eşine ve evine sarıl.. rabbim inşallah sana hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder.. zaten o olduktan sonra anlayacaksın anneliği ve annenin sana yaptıklarının ne kadar haksız olduğunu ve senin tavrının ne kadar doğru olduğunu..
rabbim ailene akıl fikir versin ne diyeyim..

aileni unutmak zorunda değilsin..
sadece onların olmadığı bir dünyaya alışacaksın.. daha yaran çok taze ve sen ailen sana bu şekilde davrandığı için onlara tavır almakta çok haklısın..
dünya iyisi bir dedem vardı rahmetlik.. derdi ki ana babanın evladının üstünde hakkı olduğu kadar evladın da ana baba üstünde hakkı vardır..
onlar senin hakkını yiyerek kul hakkına giriyorlar haberleri yok..
sen vicdanen rahat ol.. ben de olsam koskoca kardeşimi bu şekilde evimde istemezdim cinsiyeti fark etmez.. herkesin evi ayrı yolu sapa..
üzme tatlı canını.. eşine ve evine sarıl.. rabbim inşallah sana hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder.. zaten o olduktan sonra anlayacaksın anneliği ve annenin sana yaptıklarının ne kadar haksız olduğunu ve senin tavrının ne kadar doğru olduğunu..
rabbim ailene akıl fikir versin ne diyeyim..
Amin..
Unutmak istiyorum ama ben olanları. . Onları. . Keşke kardeşim az insan olsaydı evimde kalmak için annemi babamı ardına katmasaydi da şimdi gül gibi geçinip görişte idik. Aynı şehirdeyoz ama görüşmüyoruz aylardir

kendine bir hayat kur salla .... Bulurlar bir şekilde Allahlarından bir de bakmışsın gelin istememiş hiç birini ki annenin çok düşkün olduğu çocuğu gemnelde istemezler, yine son duraksın...

kaldi2sene kaldi2sene sikma canini daha onceki konularini okudum gun gelir keser doner hesap doner diye bir laf var gerisini bilmiyorum ama o hesap annene oyle bir vurur ki ben ne yaptim diye aglar kapina gelir sana yallarir yardim et sana muhtacim diye. o kardesinin yaptigi ahlaksizliklari ortmeye devam etsin bakalim simarta bildikleri kadar simartsinlar baklalim gun gelir annen baban yaslanir hastaliklar cikar meydana erkek kardesin ben sizle ilgilenemem ugrasamam der cikar isin icinden ondan sonra surunurler. sana baslarlar yalvarmaya sende belki ilgilenirsin ama icindekileride kusursin bir guzel soylersin zamaninda böyle yaptiniz diye. bir yakanim hem ilgilendi hem de icinde ne varsa kustu annesine zamaninda boyle boyle yaptin diye

kaldi2sene kaldi2sene sikma canini daha onceki konularini okudum gun gelir keser doner hesap doner diye bir laf var gerisini bilmiyorum ama o hesap annene oyle bir vurur ki ben ne yaptim diye aglar kapina gelir sana yallarir yardim et sana muhtacim diye. o kardesinin yaptigi ahlaksizliklari ortmeye devam etsin bakalim simarta bildikleri kadar simartsinlar baklalim gun gelir annen baban yaslanir hastaliklar cikar meydana erkek kardesin ben sizle ilgilenemem ugrasamam der cikar isin icinden ondan sonra surunurler. sana baslarlar yalvarmaya sende belki ilgilenirsin ama icindekileride kusursin bir guzel soylersin zamaninda böyle yaptiniz diye. bir yakanim hem ilgilendi hem de icinde ne varsa kustu annesine zamaninda boyle boyle yaptin diye
Hiç sanmıyorum kardeşim çok düşkün
Hani beni attılar zaten ....

Back
X