Öfkem hala dinmedi

Ben olsam aşağı inip ağzının payını verirdim. Görümcenizin kızı yüzünden neden eşinizle gideceğiniz pikniğe gitmediniz ki? Onun morali bozulsaydı o sinir olsaydı sizin yerinize. Siz kıza kızıp herkese tepki koymuşsunuz. Yani ben gelmiyorum demeniz kızdırmış diğerlerini kısacası görümcenizin kızının yaptığı saygısızlık arada kaynamış.

Yaşamayan bilmez diyeyim çünkü birine kızınca digerleri hepsi bırden taraf alıyorlar bi yandan gitmemem daha iyi hepsi akraba aralarında bi ben yabancı

Ne sen sor ne ben söyleyim manyaq bi ailenin içine düştüm öle diyim

Siz yabancı değilsiniz önce buna inanın. O sizin kocanız yani o evde olması gereken asıl kişi sizsiniz diğerleri fazlalık. Kocanızın en yakın akrabası sizsiniz. Hem toplumsal hem hukuksal hemde aile bağı açısından en yakını. Ağırlığınızı kendiniz koyacaksınız siz kurucaksınız bunu biyandan da eşinizi alttan alttan bilgilendiriceksiniz. Çok sıkıntılı durum Allah kolaylık versin

tek isteğim bi an önce onlardan ayrılmak. uzak olsunlar bana....

ama gel görki aynı evin içinde aynı sofrada ne kadar uzak olabılırsın ki kendimi çok yorgun hissediyorum :KK34:

Birde 21 yasinda nasil kendinize kiyiyorsunuz boyle. (Butun genc evlenenlere diyorum )

Ya 18 21 23 yaslarinda insanlar. Arkadaslariyla takilip gencligin tadini cikaracaklarina koca derdi cekiyorlar. Nasil kiyiyorsunuz kendinize.
27 yasindayken bile evlenmeyi dusunmedim hic. Banada hep evlen diyorlardi bende amann cekecegim cileyi erteliyorum derdim hep. Cocukken bile arkadaslarim hep buyumek isterdi bi ben istemezdim. Ben istemem derdim baksana buyuyenler hep sikayet ediyor cocuk kalsaydim diyorlar derdim. Kucukken bile buyumek istemezdim :)

onlar akraba,bir tek ben yabancı derken? siz de o evin gelini ve kızısınız artık. yani siz de akrabasınız.kendinizi soyutlarsanız,mutsuz olursunuz.

tek isteğim bi an önce onlardan ayrılmak. uzak olsunlar bana....

ama gel görki aynı evin içinde aynı sofrada ne kadar uzak olabılırsın ki kendimi çok yorgun hissediyorum :KK34:

Eşinize karşı görevlerinizi asla aksatmayın iyi niyetli olun alttan alın böylelikle eşinizde bişeylerin "karşılıklı" olmadığını siz iyi niyetli olduğunuz halde karşı tarafın saygısızlık ettiğini görsün. Aynı evin içinde kendilerini saklayamazlar. Eşinizle aktivite yaptıklarında asla eşinizi yalnız bırakmayın. Doldururlar fitnerler. Siz varken yapamazlar yalnız yollayıp bunlara mahal vermeyin. Biran öncede ayrı eve çıkmak için şartları oluşturmaya bakın.

Bunu söyleyen evet görumcemın kızıydı ama yanında 23 yasında olan görümcemde wardı ve o saygısızlığı yaparken bekar olan görümcem sanki takdır edermiş gülüyordu yeğenine
15 yaşında ki kızın saygısızlığını taktir ediyosa o da kapasite olarak o kızla yaşıt demektir

Ya saygısız yada daha önceden oluşturulan samimiyete dayanarak cahilce davranmış. Görümcelerinizle aranız nasıl genelde gelin sevilmezse ve bu ulu orta konuşulursa çocuklarında böyle seviyesiz olabiliyor. Böyle durumlarda sakin olun küsmek yerine tam aksine keyifli olun bellide gelmeyin diye yapıldı bilemeyiz...?

Aslında bu hep saygı beklentisi ve sevilme isteğinden oluşuyor. Karşınızdakini umursamadığınızda bu tarz şeylere bozulmuyorsunuz bile. Benimde görümcem (benden 7 yaş küçük) densiz bi laf etmişti abisiyle tartışırken. Evden çıkmak üzereydik neyse çıktık mevzusunu bile açmadım eşim daha sonra bana sen nekadar olgun bi kadınmışsın dedi. Bende dedimki benden onca yaş küçük bir.kzıın lafını kaale mi alsaydım boşver sen beni biliyosun ben seni dedim. Ondan sonrada mesafemi koydum çaktırmadan. Biraz kinciyim belki evet ama azıcıkta lazım. Şimdi sevgi saygı beklemediğim için umursamıyorumda

O yaşlarda tuhaf oluyorlar genellikle. Yapman gereken şey ona doğruyu yanlışı anlatmak. Aşağıya inip; artik cocuk degilsin bu şekilde konusmalar sana yakışmıyor gibi bir şey deseydin daha etkili olurdu. Sanki onun yasiti gibi olmuş birazcık davranışın. Eşine eve gelince durumu tatli tatli anlat derim. Bir de annesini uyar bir daha böyle konusmasina izin vermesin.

Aslında bu hep saygı beklentisi ve sevilme isteğinden oluşuyor. Karşınızdakini umursamadığınızda bu tarz şeylere bozulmuyorsunuz bile. Benimde görümcem (benden 7 yaş küçük) densiz bi laf etmişti abisiyle tartışırken. Evden çıkmak üzereydik neyse çıktık mevzusunu bile açmadım eşim daha sonra bana sen nekadar olgun bi kadınmışsın dedi. Bende dedimki benden onca yaş küçük bir.kzıın lafını kaale mi alsaydım boşver sen beni biliyosun ben seni dedim. Ondan sonrada mesafemi koydum çaktırmadan. Biraz kinciyim belki evet ama azıcıkta lazım. Şimdi sevgi saygı beklemediğim için umursamıyorumda

Kaç yaşindasın ???

muhatap alınmaya bile değmez boşver.Ama hatan sinirini kocana yapmak.Ne gerek var bir lafı bilmez ergen yüzünden eşinle aranı bozmaya.Bence oturup bu konuyu sakin bir kafayla konuşabilirsiniz sinirinin eşine değil kızın tavrına olduğunu.

Back
X