Öfkesiz sinirlenmeyen bir insan olmak istiyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Psikologa mı gideyim? :gitme:

kendin kontroll etmekte zorlaniyorsan gitmende fayda var tabiki.

Bana göre.. piskolog.. piskiyatri vs... bunlar gecici..
Yani en azından sahip olduğun karekteri değiştiremez..
Yararlı değil demiyorum sadece kişisel özelliklerimize müdahale edemezler
Bende aynıyım.. sinirim tepeme çıkıyor.. suratım asılıyor.. hayatı dar ediyorum bazen
Ama bu benim yapımda var.. artık kabullendim..sinirliyim ben
mafoldumben

bencede bi psikoloğa git
eğer ciddi anlamda bi öfke sinir varsa psikiyatra gitmeni tavsiye ederim ilaç fln verio

oyle sinirliyim ben demekle olmuyor lmaz:...bu sekilde hem kendinize hemde cevrenizdekilere zarar veriyorsunuz..nedemek benim yapimda var.. siz isin kolay yolunu secmissiniz...bence psikologa gtmekte fayda var...psikologa gidip de ofke kontrolunu ogrenen insanlari duydum..benim esimde de var sinir...zaman zaman ofkesini kontrol edemiyor..ilk firsatta onunda bir psikologa gitmesini istiyorum...

"öfke kontrolu" diye bir durum var...

psikolog faydalı olabilir

Bendede ayni sorun var ama ne yapacagimi bilmiyorum...
Bagzen insanlari durduk yere kirabiliyorum...
Peki arkadaslar size bir sorum olacak...
Piskologa gidersem acaba sigortam karsilarmi yoksa benmi ödemem gerekiyor masraflari...???
Türkiyede bu durum nasil cok merak ediyorum sigorta karsiliyormu acaba???

Eğer bu durum yeni ortaya çıkmış bir durumsa belki depresyon ya da benzeri psikiyatrik hastalıklar sebebiyle olabilir, bunlar da ilaç tedavileriyle atlatılabilir.
Şayet hep sinirli biri insansanız bu daha çok kişilik özelliğidir, bunun için psikiyatrist değil de psikolog tavsiye ederim. bunu atlatmak için ilaçtan çok uzun süreli telkin yöntemleri ve çaba gerekir.

Ben kendimden örnek vermek isterim, ben inanılmaz yumuşak başlı ve güler yüzlü bir insanım, ama bazen sinirlerim bir tepeme çıkıyor gözüm görmüyor kimseyi kıdemlilerimi bırak profesörlere bile laf yetiştirmeye başlıyorum ve sinirim geçince durum tabii ki rezalet, özürler vsvs fayda etmiyor, herkes de bir sana bunu yakıştıramıyorum edaları. Ben de kendimce bir yöntem geliştirdim, böyle durumlarda derin derin nefes alıp karşımdakinden bana 5 dk vermesini rica ediyorum, çıkıyorum dışarı derin derin nefes alıyorum sakin sakin düşünüyorum ve öyle geri dönüyorum. Böyle böyle başım daha az belaya girer oldu. Tavsiye ederim!!kaydirigubbakcemile2

eğer bu durum sizin sosyal çevrenizle ilişkilerinizi etkiliyorsa ve size rahatsızlık veritorsa psikolağa gitmeniz gerekir. ayy aman ben de böyleyim sinirliyim demek doğru değil bence. öfke kontrolü yöntemleri var. örneğin ben çok sinirlendiğim zaman lütfen başka zaman konuşalım diyorum. eğer devam etsem boğazlıyacam çünkü karşımdakinidelikafadulden. ya kendine böyle kuralalr koyucaksın ya da yardım alacaksın profosyonel birinden

aynı sorun bende değilde eşimde var psikologta mutlaka faydalı olur ama bence herşey insanın içinde bitiyor

Yaa aslında yaşadıklarım beni sinir hastası yaptı diyebilirim. ınanın bıktım artık..Benim dışımda olan olaylar beni buluyor.

Psikologa mı gideyim? :gitme:

öfkesiz ve sinirsiz bir insan olmak için psikoloğamı gitsem sorusunu sorduğuna göre hayatında bazı şeyleri değiştirmeye karar vermişsin
gitmek senin bunları yapmamanı sağlayacaksa git en azından destek almış olursun yapman gereken yolu çizerler en azından
sinirli olmamak veya öfkeli olmamak gibi bir şansımız yok
fakat bunları kontrol etmek gibi bir şansımız var

Öfke Kontrolü Sorunu Yaşıyosun
Aynı problem bendede vardı
Gözüm hiç birşey görmezdi Tahmin edemessin

Meğerse Troidim varmış! ilaç almaya başladıkdan sonra düzeldi
Gerçi hala sinirlendiğimde parlıyorum ama en azından zarar vermiyorum:)

bende kendimden aynı konuda şikayetçiydim.gittim doktora,aldım ilacımı.şimdi çok memnunum halimden.tabiki ömür boyu ilaç alamam.ama en azından öfkesiz 'ben'i gördüm ve öfkemin bana ne kadar zarar verdiğini.

bende çok içine kapanık sessiz sabırlı biriydim
ancak evlendikten sonra bi çok sağlık problemi eşimin ailesinin baskıları
herşey öyle üst üste geldi ki
yıldım
konrolden çıktım
kendime hakim olamıyorum
agzımdan cıkandan haberim yok
avazım cıktıgı kadar bagırıyorum
küfrediyorum
haklıyken sırf bagırdıgım için haksız konuma düşüyorum
haketmediğim hakaretler ardından geliyor
alakasız yerde ben özür dilemek zorunda kalıyorum ortalık yatışsın die
nefret ettim
kendimden..
hayattan..
sakinleşemiyorum

Artık bi sevgilim var ve evleneceğiz çok mutluyum :)

ne mutlu tatlım sana:)

Bundan aylar önce işyerindekiler ve ailem her gün azap çekiyorlardı. Her gün 9 şiddetinde deprem yaşıyoruz, canlı bomba gibisin diyorlardı. Öylesine sinirli bir yapım vardır ki, günaydın demeye çekinirlerdi. Ne zaman ne şekilde ve neye sinirleneceğim belli olmazdı. En sonunda hem iş arkadaşlarım hemde ailem bir araya gelip benimle konuşmaya karar vermişler. Kalabalık bir grup olarak karşıma çıkıp benim bu durumumdan rahatsız olduklarını ve tedavi olmam gerektiğini söylediler.
Gerçekten yaptıklarımı düşününce haklı olduklarına karar verdim ve hemen bir psikiyatra gittim. Devlet hastanesinde zavallı doktor 1,5 saatini bana ayırdı. En sonunda bir sakinleştirici verdi ve her ay terapiye gelmem gerektiğini söyledi.
Ben ilacı aldıktan sonra bir meleğe döndüm. Tabi etrafımdakiler dumur oldular yani bu ani geçiş dönemine ayak uyduramadılar ama şimdi çok memnunlar. Yani artık eskiden sinirlendiğim şeylere hayret ediyorum, ben bunlara neden sinirleniyordum diye.
İlaçlar tabiki kesin çözüm değil ama terapilerim devam ediyor inşallah bu işi kontrol altına alıcaz dedi doktorum.
Kıssadan hisse hemen bir uzmana başvurun. İnanın sinirlerimizle etrafımızdaki insanlara çok çektiriyoruz ve buna hakkımız yok.

sevgili burbuk bende tedavi alıcam
artık şart oldu
ilaç işi kötü çünkü emziriyorum
onu nasıl halledicez bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…