Öfkesiz sinirlenmeyen bir insan olmak istiyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her neye kime sinirleniyorsan önce susmayı öğren emin ol en güzel cevap susmak

biliyorum çok zor bende sizin gibiydim insanları kırıyordum bağırıyordum okadar çok insanı kırdımki

kardeşimi bir kazada kaybettim onunlada tartışmalarımız olmuştu öyleee pişmanlıklar yaşadımki

biri beni çıldırtacak kadar sinirlendirsede susuyorum o ortamı terk ediyorum ve oturup onu kırarsam kaybettiğimde çok üzüleceğimi aklıma getiriyorum

sonra sakinleşince onunla sakin sakin yanlışını anlatıyorum birbirimziden özür diliyoruz

biz insanlar bi şeylerin kıymetini kaybedince anlıyoruz öfkelenmek sana bişey kazandırmaz canım hep senden bişeyler alır yarına çıkmaya varmı garantin yoook

o halde sakin huzurlu ve güleryüzlü ol sadece tebessüm herşeyi hallediyor
hayat zamanla herşei öğretiyor insana

çok haklısın
aslına bakarsan bende farkındayım da işte engel olamıyorum
namaza başladım biraz rahatlamaya başladım böylece
ve susuyorum aslında sonuna kadar susamıyorum
yine gelip bir şekilde içimdekilşeri eşime söylemek zorunda kalıyorum
çünkü söylemezsem boğulacak gb oluyorum
o da uzatıyosun yine diyor
ben konusunca uzatıyor oluyprum
insan nasıl olupta kendini ifade etmeye kalkınca suçlu konumuna düşüyor anlamıyorum
asıl anlamadığımsa neden hep kendimi ifade etmek için çaba sarfetmek zorunda hissedidiyorum kendimi
onu bilmiyorum
nişanlanmayla birlikte öyle zor günler geçirdim ki
baskı dolu
sanırım 5 sene sonra bir patlama yaşıyorum

bencede bir piskologa danış canım.. öfke kontrolu zordur bilirim.

ewt bu iş öle kitap okumakla filan olmıcak
kişisel gelişim kitaplarından fayda alabilirmiyim die baktım
olmıcak
doktora randevu alıcam en kısa zamanda
devlette ne durumda bilmiyorum
özele gidicem sanırım

canım mutsuz ınsanlar ofkelı ve sınırlıdır :sinifsinif: onun ıcın ılk basta mutlu olmayı basarabılmek lazım

ewt bu iş öle kitap okumakla filan olmıcak
kişisel gelişim kitaplarından fayda alabilirmiyim die baktım
olmıcak
doktora randevu alıcam en kısa zamanda
devlette ne durumda bilmiyorum
özele gidicem sanırım

Kişisel gelişim kitaplarından medet ummamak lazım zira orada aktarılan pembe tablonun pratikte yarar sağlamadığı algılandığında kişi içinde bulunduğu durumdan da kötü bir hale gelebilir. Fakat çok değerli psikiyatrlarımız var onların kitaplarını her zaman bir rehber olarak kabul edebilirsiniz.

Öncelikle sadece öfkeye odaklanıp onu yok etmeye çalışmak yüzeydekine yönelik bir tutum olur. Öfke bir sonuçtur; muhtemelen hayata bakışınızda, olaylara yaklaşımınızda ya da mizacınızda değişmesi gerekenler vardır bu nedenle kendinize odaklanmanız hayatı olduğu gibi kabullenip dış etkilere karşı kendinizi güçlendirmeniz ve öfkenizi de bu sayede kontrol altına almanız mümkün. Tabi burada kolayca yazılan bu satırlar pratikte bir anda değişime neden olmuyor. Kendiniz başaramıyorsanız bu yüzleşmeyi ve problemleri saptayamıyorsanız pek tabi uzmana başvurmalısınız ama görüyoruz/ duyuyoruz o uzman seçimleri de kritik bir rol oynuyor kişinin yaşamında.

Bir süredir Kemal Sayar'ın makalelerini, yazılarını ve kitaplarını takip ediyorum keyifle. Kendisi psikiyatr onun "Yavaşla; Hayattan Bir Kez Geçeceksin" "Merhamet" ve şu anda okumakta olduğum "Kendine İyi Bak" kitapları inanılmaz huzur verici, yaşadığımız dünyanın ruhsuzluğuna ruh katan ve insani eserler. Tavsiye ederim:)

çok teşekkür ederim
paylaşımlarınıza
insanın kendini aynadan değilde içten net görebilmesi her zaman başarılı olamayabiliyor
sizlerle sohbet ederek başka bir aynadan bakabiliyorum hayata ve kendime

kemal sayar kitaplarını ise hemen bakıyorum internetten sipariş veriyorum
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…