- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
O kadina adap ogretmek konu sahibinin gorevi degil! Oglunun annesi ile konusup olayi anlamasi yeterli. Eger oglu medeni bir insan sa (ki sanmiyorum , boyle annenin oglunu tahmin edebiliyorum nasildir, )Medeniyetsiz olan bir insana karşı dava açmak gayet medeni bir haktır.
Kadını dövelim öldürelim veya linç edelim desek haklısınız biz medeniyetsiziz.
Ama oğlunun öel yazışmalarını okuyarak özel hayatına müdahale eden bir kadının attığı maili oğluna göstermesi de gayet etik. Neticede annesi ikisinin özelini okuyor ve oğlu için kıza hakaret savuruyor bu durumda kız elbette kendini savunacak.
Ayrıca bugün bu kadının hadsizliklerine susulması demek kadının boyutu abartmasına sebep olmak demek. İleride kafasına göre herkese hakaret etme küfür etme hakkını kendinde bulması demek.
Ayrıca hakaretlere maruz kalmış bir genç kızın üstelik özel hayatını dikizleyerek hakaret eden bir kadına karşı kendini nasıl medenice savunmasını önerirsiniz? Medeni çözüm görmezden gelmekse bu suçluyu güçlendirmekten öte bir anlam içermiyor.
Kız uğradığı hakarete şiddete yönelmeden medeni yollarla çözüm buluyor işte.En medeni çözüm dava açmak burada.
Hala olayii YUZLESME boyutuna getirmeyin diyorum, boyle duygusal reflekslerle hareket eden insan hakli oldugu yerde haksiz duruma duser. Eger ortada fiziksel bir siddet soz konusu olsaydi durum farkli olurdu. Oteki turlu, konu saibi bu eylemi hakaret olarak algilamis ve kabul etmis olacak.
Halbuki acikca goruluyor ki kadinin akli dengesi yerinde degil!