Bebek Beslenmesi Oğlum 3 aylık oldu su vermeye başladım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sselmaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
74
24
8
39
Oğlum 3 aylık oldu günde 1 damla su veriyorum ama yinede kafam karıştı ablamlar arkadaşlarım ver diyo kemik gelişimi için çok iyiymiş bilemedim yinede ne yapsam

O zaman gerek yok. Sutun ilk kismi zaten bebeginizin su ihtiyaxini karsilar. Ek gida yada mama olmadikca su vermeyin bebeginize
Bende anne sütünün %60 su olarak biliyorum ama işte kafam karıştı su vermeye başla diyen çok olunca

Sadece anne sütü alan oğluma doğduğundan beri şu verdim bebek suyu aldım öyle 1 damla falanda değil masaalah 3 aylıkken 30 cc suyu icerdi şimdi 1.5 yaşında elinden hala sulugu nu bırakmaz

Sadece anne sütü alan oğluma doğduğundan beri şu verdim bebek suyu aldım öyle 1 damla falanda değil masaalah 3 aylıkken 30 cc suyu icerdi şimdi 1.5 yaşında elinden hala sulugu nu bırakmaz
Maşallah su içmesi çok güzel benim oğlumda çok mutlu oluyor su verdiğimde bugün hiç vermedim kafam çok karıştı ne yapsam

Maşallah su içmesi çok güzel benim oğlumda çok mutlu oluyor su verdiğimde bugün hiç vermedim kafam çok karıştı ne yapsam
Baskasinin Fikriyle değilde annelik iç gudusuyle davran canım onun sorumlulugu sende şu vermek vermemekte senin elimde :KK46:

Sadece anne sutu alan bebeklere su vermeye gerek yoktur.memede 5 delikten bir tanesi sadece su salgilar,diger 4 delikten sut cikar..sevgiler

CAnım insanların yaptığını değil doktorların dediğini yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Her şeyin bir kuralı kaidesi var, bebek beslenmesinin de öyle.

Anne sütü alan yada formül mama kullanan bir bebek suya ihtiyaç duymaz (formül mama su ile hazırlanır anne sütü bebeğin sıvı ihtiyacını fazlası ile karşılar) bebeğinin şuan suya ihtiyacı yok.

Su ek gıdaya başladığında verilir. Sebze pürelerine başladığında içebildiği kadar su verebilirsin.

Bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim..

Ben doğduğu günden beri su veriyorum üstelik mayıs doğumlu ve havalar sıcak oldugu için doktorumuz ilk başlarda her terlediğinde emdiğinde ver demişti üstelik ağızda pamukçuk oluşmasını azaltır demişti şimdi 8 aylık su istediği zamam bu bu diyor ayrıca bize özeniyo galiba bardaktan içmeyi çok seviyor :) sen yinede emzirdikten sonra 1 çay kaşığı ver

CAnım insanların yaptığını değil doktorların dediğini yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Her şeyin bir kuralı kaidesi var, bebek beslenmesinin de öyle.

Anne sütü alan yada formül mama kullanan bir bebek suya ihtiyaç duymaz (formül mama su ile hazırlanır anne sütü bebeğin sıvı ihtiyacını fazlası ile karşılar) bebeğinin şuan suya ihtiyacı yok.

Su ek gıdaya başladığında verilir. Sebze pürelerine başladığında içebildiği kadar su verebilirsin.

Bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim..
Tam anlamiyla budur!

Oğlum 3 aylık oldu günde 1 damla su veriyorum ama yinede kafam karıştı ablamlar arkadaşlarım ver diyo kemik gelişimi için çok iyiymiş bilemedim yinede ne yapsam
ben doğduğundan beri veriyorum. sonuçta su sağlıktır.

Back
X