Oğlum anaokuluna başladıktan sonra değişti.

Ben bazen tamam kizim gitme ogretmenini de arkadaslarini da goremezsin bidaha, evde oturursun vs diyorum o zaman tamam gidicem ama seni cok ozluyorum diyor.
Asla okuldan almayi dusunmedim cunku hem is ariyorum, calismaya baslayacagim hem de artik sosyallesme zamanlari geldi ve evde yetemiyorum.
Bu sabah krizleri beni de cok yipratti, her gece huzursuz yatıyorum sabah nasil bir kriz bizi bekliyor diye... persembe cuma hasta oldugu icin gitmedi, bu aksamdan basladi pazartesi okula gitmicem demeye. Aynen sizinki gibi okulla ilgili hicbir sorunumuz yok tum sorun benden ayrilmak istememesi, hatta simdiden pazarlik yapiyor benimle, ilkokulda ogretmeni ben olmaliymisim (ilkokul ogretmeni degilim bu arada)

Bana da daha bu geceden başladı Pazartesi okula gitmicem diye pazarlık yapmaya :)

Bizim yeğen de haftasonu okula gidicem diye ağladı. Çocuk aklı. Hepsi apayrı bi dünya. Çocuğunuz sizi çok özlediği için böyle davranıyor. Bir ay sonra adapte olmuş olur. Okul ve öğretmenle ilgili sohbet ediyor musunuz?

Okulla alakasi illaki vardir ancak cocuklarin bazi yas donemlerinde anneye duskunlugu artabiliyor. Cocugunuz bebeklik kategorisinden cikiyor. Akli biraz daha eriyor bazi seylere. 7 yasina kadar boyle olacagini dusunuyorm.

Gececektir. Normal olarak ozluyor seni bence. Benim kizim ucuncu sinifta olmasina ragmen cok ozluyor beni.

Benimki evin içinde ayrılmıyor kuyrugumdan..ayni sekilde anaokuluna basladi ve korkulari var..Ayrica cok özlüyorum diyor her okuldan geliste bi sarılıyor bi opuyor ki anlatamam.

Benimki yarim gun gittiği halde servisten iner inmez kucagima atliyor ve aksam yatana kadar ten temasini kesmiyor. Okulda da agliyor annemi ozledim diye.

Yaa sizin mesajlarınızı okudum ve resmen mutlu oldum, böyle dişlerimi göstererek sırıtıyorum şuan

Çocukların geneli mi böyle oluyor?
Yoksa araya bir özlem girdiği için mi bu düşkünlük?

Merakımdan soruyorum :)

Azıcık konuyu sabote etmiş olcam ama annelik merakı

Evet ediyorum tabi hergün neler yaptığını anlatıyor çıkınca. Sınıf arkadaşları, öğretmeni hakkında muhabbet ediyoruz

Okulla alakasi illaki vardir ancak cocuklarin bazi yas donemlerinde anneye duskunlugu artabiliyor. Cocugunuz bebeklik kategorisinden cikiyor. Akli biraz daha eriyor bazi seylere. 7 yasina kadar boyle olacagini dusunuyorm.
Evet bu da olabilir belki şu zamana kadar tam olarak etrafında nolup bitiyor anlamıyordu.

Simdilik bir korku yasiyor cunku.okulda sizden bagimsiz bir sosyal cevreye girdi ilk defa.guveni tam kazanamadi henuz,o yuzden sizden ayrilamiyor.okula tam olarak alisip guveni yeniden kazandiginda sizden ayrilmasi kolay olacak

Özlediginden dir sanirim ana okul dan cok korkuyorum bu sürecten felan karsimiza neler cikacak diye

Sabah 9 da ' bırakıp' cıkıyorsunuz saat 14e kadar okulda kalıyor, yani 5 saat bizim için kısa bir süre gibi gözükebilir ama onun için uzun bir süre sonrasında huysuzlanması çok normal.

Ben 3 yaşındaki oğlumu ilk hafta sadece okula soktum yemekhanede -koridorda beraber dolastık, 2. Hafta o sınıfta ben kapıda ( kapı açık beni görüyor) 1-2 saat Gecirdik. Ne zaman bırakıp çıkabileceğim ve onun tek başına 5 saat okulda kalacagını ise hiç bilmiyorum. (babannesi yok, anneanne baska sehirde) biz her yere beraber gidiyoruz daha anne kuzusu çok ayrı kalacaksınız ilerde zaten, bugünler geri gelmez

Ana okulu için çok küçük kreş yaşında henüz. Bizimde erken gitti anaokuluna. Hatta bazen annem nezaman gelecek diye soruyor muş. Ama sonra alıştı. Bu yeni duruma alışması yaşından dolayı uzun olabilir. Okuldan alınca bol bol zaman geçirin. Markete de beraber gidin.

Cok normal.
Yigenim bizim evde yatmak istemiyor okula basladiktan snra.
Gece yarisi kalkip " tede( teyze) annemi öşşedim( ozledim), babamida, kaadesimide" diyip duruyor. Agliyor durup durup. Dahada uyutamiyoruz. Bir gun oglan resmen panik atak gecirdi gece kalkip. Kendini yerlere atti biz noldu dedikce. Kabus gormus sanirim. Annemgil arabayla evlerine birakti geri.

Market dediğim gibi sadece bir örnekti. Mesela az önce babasının hastaneye gitmesi gereken bir durum oldu onda da giderken ortalığı ayağa kaldırdı hani her zaman gelemeyeceği durumlar oluyor böyle zamanlar eskiden hiç sorun olmazken şimdi oluyor demeye çalıştığım buydu. Sizinki ne kadar sürede alışmıştı ?

Sizinkinin saatleri de bizimki gibi mi ? Ya dediğim gibi okuldan arta kalan zamanda bol ve kaliteli zaman geçirmeye özen geçiriyorum. Ama her zaman gelemeyeceği durumlar oluyor ve bunda eskiden olmayan türden büyük problemler oluyor kastettiğim bu.

Kızlar acaba diyorum uyku İLE ilgili sıkıntılar yüzünden mi böyle oluyor. Okuldan önce öğle uykusu uyurken bir anda bu düzen değişti buna mı adapte olamadı acaba? Diyorum okuldan geldikten sonra biraz uyutsam mı ama o zaman da akşam şimdi 20.30 - 21:00 arasında uyuyor. Bu uyku düzeninde değişiklik olursa bu kez sabah kalkmakta zorlanacak. Nasıl yapsam gerçekten şaşırdım. Bu hafta bir de uyutmayı mı denesem okuldan gelince biraz ?

Okula en baştan alıştı. Zaten 3 yaşında okula giden çocuklarla bende gitmek istiyorum diye 1 yıl başımın etini yediği için 4 yaşında gönderdim. Kapıda beni bırakıp koştu içeri. Beni özledi ama ağlamadı sadece bazen çok soruyor muş. Eve gelince de dediğiniz gibi hep dibimdeydi. Tabi ben çocuğa tek bakan olduğum için heryere beraber giderdik.
Sorma kısmıda ilk bir aydan sonra ara ara devam etti. Şimdi hiç sormuyor. Henüz çok küçük çabuk alışabilmesi için çok dolu dolu zaman geçirmeniz gerek. Çalıştığınız için buda zor tabi. Ama surekli okulda ağlayan çocuklar vardı bir süre sonra arkadaş edinip kanka oluyorlar ozaman okul çok daha keyifli oluyor. Alışmayan da alışmadı malesef okuldan alınanlar oldu ki bunu sakın yapmayın. Ama bir krese devam etmeniz daha iyi olur mümkün ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…