Oğlum aşırı hareketli

ymcolpan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2017
7
0
1
38
İyi Günler Benim 2 buçuk yaşında oğlum var. Doğduğundan beri uyku problemi yaşıyorum eskiden emzirme durumu vardı o bitince geçer dedim 2 yaşında emmeyi bıraktı. Güzelce karnını doyuruyorum sütünü içiriyorum uyuyor muhakkak uyanıyor saatlerce uyumuyor.Okadar hareketliki bir saniye yerinde durmuyor okadar yoruluyorumki bir yere gidemiyorum kırıyor döküyor atıyor bir saniye gözümün önünden ayıramıyorum şimdi ne yapacak edecek diye nasıl davranacam bilemiyorum bu durumda arkadaslar varmi.

aslında bende düşünüyorum fakat yaşı küçük diyorlar şuanda merak ediyor öğreniyorlar diyorlar bilmiyorum ama okadar hiç durmuyor kıpır kıpır sürekli bir şeyler döküyor kırıyor atıyor nasıl davranacağımı bilmiyorum bazen çok kızıyorum cezadan anlamıyor yapmıyacam dio fakat saniye geçmeden aynı şeyi yapıyor uyku problemi var onada ben çalışıyorum seni özlüyor diyorlar.ne yapacam ne edecem bilmiyorum çok yoruluyorum

Kim bakıyor

Bence cevap sizin çalışmanızda

İlgiyi bu şekilde mi buluyor acaba

Yani oturup oyun oynuyor musunuz

Kapıdan girince yaramazlığa mı başlıyor yapma etme ile ilgi mi buluyor

oğlum kreşe gidiyor eve gelince onunla zaman geçiriyorum aktiviteler kuruyorum fakat en fazla 3 saniye dayanıyor sonra sıkılıyor sürekli ya kırma dökme halinde oyuncaklarıyla oynamıyor sürekli koşma zıplama halinde çizgi filmi bile çok nadir izliyor

oğlum kreşe gidiyor eve gelince onunla zaman geçiriyorum aktiviteler kuruyorum fakat en fazla 3 saniye dayanıyor sonra sıkılıyor sürekli ya kırma dökme halinde oyuncaklarıyla oynamıyor sürekli koşma zıplama halinde çizgi filmi bile çok nadir izliyor

Sizin ilginizi istiyor

Kovalamaca oynayın boğuşun gıdıklayın

Ondan yardım isteyin rica edin zor durumda olduğunuza inansın mesela tuvalet kağıdı isteyin tuvalette popom ıslak kaldı deyin getirsin vs vs

Sonra onu övün şunu yaptı bunu yaptı vs vs babasına anlatın

Uykuya geç başlıyorsa yetersiz uyku da dağılır kaçta yatıyor

oğlum saat 10 11 gibi yatar 2 3 gibi kalkıyor.sonra uyumaz sabaha kadar ayaktayız. sonrada

Bu yaştaki çocuklara tehlikeli durumlar dışında hic engel koymamak gerekir diye biliyorum.Engelliyosaniz eğer tepkisel davranabilir.Bazen kiziyorum demişsiniz ya o nedenle yazdim.Uykusuzlugu da sizinle daha fazla zaman geçirmek istemesinden daha doğrusu size doyamamasindan kaynaklı olabilir.Cocuk konusu hassas bir konu en güzeli bir pedagog ya da çocuk psikologuna danismak..

engelleme derken evet çok yapmanı istemiyorum oğlum diyorum fakat gerçekten okadar büyük yaramazlıklar anlatamam ona oyun gibi geliyor kızıyorum tmm yapmıyacam diyor fakat bir kaç saniye sonra farklı yaramazlıklar yapıyor. en kısa zaman için bir pedagoga götürecem bende artık hiperaktivlikten şüpheleniyorum.

2-3 yaş arasındaki çocuğunuzun çok hareketli olması onun “Hiperaktif” olduğunu göstermez. Bu yaşta gerçekten çok hareketli olabiliyorlar. Siz de onun sonsuz hareket isteğine karşı, çocuğunuza enerjisini boşaltması için fırsat oluşturun; açık havada koşup, oynayabileceği ortamlarda, özgürce hareket edebilsin. Fakat çocuğunuzun “amaçsız”, “sorumsuz” ve “öz denetimsiz” hareketleri sizi endişelendiriyorsa, bir uzmandan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kaynak: ilk 6 yıl uygulaması :)

Geçen bana böyle bi mesaj geldi de uygulamadan. Paylaşayım dedim sizinle de.

Kafam okadar karışıkkı anlatamam oğlum bu durumları korkutuyor beni eskiden hiç düşünmüyordum fakat artık tutum ve davranışları beni ürkütüyor çok yoruyor anlatamam size

Okurken oğlumdan bahsediyorsunuz gibi hissettim
Hiperaktivite beyinden gelen bi sorun kaynaklı hastalıktır..Eğer şüpheniz varsa mutlaka bi doktor kontrolünden geçmeli..bizde öyle bir sorun yok her çocuğun enerji atma şekli farklı malesef..sizi anlıyorum bedenen yorulmaktan ziyade insanın beyni de yoruluyor Nerede şimdi ne yapacak acaba diye düşünmekten korku olmuyor malesef çocuklarda

Kreşte nasıl peki uyumlu mu sakin mi? Bir de acaba orada çok mu uyuyor gündüz?

Benimde 2 bucuk yasinda bir kizim var ve ayni sizin anlattiginiz gibi. Üstelik benim kizim bizim ortamizda uyuyor. Suan hamileyim yarin öbür gün bebegim dogdugunda napicam bilmiyorum. Krese yazdirdim durmadi sürekli agladi ögretmenlerde beni arayip alin götürün cocugunuzu dediler. Bazen öyle bunaliyorum ki ama sonra kendime kiziyorum o daha cocuk diye :(

arkadaşalar tşk ederim ilk olarak oğlum kreşte yaramazmış fakat söz dinliyormuş aktivitelere katılıyormuş fakat evde sözde dinlemiyor malesef hiperaktiv düşüncesi yoktu fakat etraftanda söylene söylene bende kabul etmeye başladım galiba şimdi araştırıyorum nasıl davranmamız gerektiğini söylesin pedagog uyguluyayım.

Doğru teşhis koymuşsun hareketli çocuk.:KK9: Sen aktivite yapmaya kalksan odak zamanı en fazla 5 dakikadır. ki o da zor. Hepmiz bi dönem inan bundan şikayetçiydik ama geçti. Hatta dün kızımın 2 sene önceki videolarını seyrettim. En şikayet ettiğim dönemleri, yorgunluğum had safhada, bikaç yudum kahve içmek için üzerine atacağım birilerini arardım.. ama o videoları izlerken gözlerim doldu.. Şimdi şikayet ediyorsun ya, sonra öyle özlüyorsun geride bıraktığın her hallerini.. Tadını çıkar canım. Allah sağlık sıhhat versin bunlar tatlı yorgunluklar inan.. bugün çocugundan şikayet ettiğin ne varsa inan bana yarın çok özleyeceksin

Bence sizinle vakit geçirmek sizden ilgi gormek için yapıyor ama bi düşünün uykuda onu rahatsız eden bir şey var mı, örneğin oda çok mu sıcak, yastık kullanıyor mu, odanın nemi mi düşük, genizeti mi var, yorgani çok mu hafif ne bileyim odaya ışık mi giriyor bunun gibi bir değerlendirme yapın. Gündüz uykusu var mı varsa geç bir saate mi kalıyor.
Gece evde tv açık kalıyor mu? Bunları bir gözden geçirin.

bence bir uzmana goturun. Ve ayrica cocugunuzun bu durumunu bazi kadinlar gibi ''asiri zekide ondan boyle '' diyenlerden degilsiniz .Ne kadar guzel bir cozum dusunuyorsunuz :)

Back
X