Hadi yaa bunu ilk defa duydum.benim 15 yaşında ki oğlum demez , ismimlede hitam etmez. kimseye hitap kullanmıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi yaa bunu ilk defa duydum.benim 15 yaşında ki oğlum demez , ismimlede hitam etmez. kimseye hitap kullanmıyor.
Çevremdeki tek kişi ben olunca kafaya takmaya başladımÖzellikle ilk çocuklar babasına ve annesine ismiyle hitap eder. Bu çok normaldir..
Size nasıl bir dert lazımdı. Bende çeşit çeşit var oturup sizinle hepsini paylaşmak isterim konuşup yüreğiniz dayanabilirse neden olmasın. Bu buraya yazıp paylaşabileceğim en basit dert olduğu için bunu yazdım.Buna üzüldünüz mu cidden? Allah başka dert vermesin...
Aynen zaman ilerledikçe sıkıntı olmaya başladı zaten sağdan soldan laf duydukça bakıcısı mısın diyen bile olduBende hep anneciğim diyorum zaten ilk başlarda hiç izin vermemeliydim. Şimdi biraz zaman ilerledikçe zorlaşacak.
Fotoğraflardan birisi sorduğunda da ismimi söylüyor.Aslında endişe edecek bir durum yok bence..
Yani çocuğa annen nerede demek yerine Neredeymis Nalan denirse çocuk annesine ismiyle hitap etmeye baslayabilir.
Çocuğun Örnek aldıgi kişiler sürekli sizi isminizle çağırdığında yanlarına gidiyorsanız bunu kafasına yazıyor muhtemelen.Yani ismin karşılığı olarak siz geliyorsunuz.Size ulaşmak,iletişim kurmak için de çocuk aynı modeli kullanıyor.
Ayrıca :
Tehlikeli bir durumda( asansörde kalma) da adinizla seslenilmis ve gelip sorunu cozmussunuz.
Bu yüzden Cagirmasi gerektiği zaman da anne yerine isminizi kullanıyor.
Yani çocuk anne deyince gelmeyeceğinizi,isminizi söylediğinde ise ne olursa olsun yanında olup,onu koruyacaginizi düşünüyor.
İsminize güven duyuyor..
Fotoragraflari deneyip anneyi göster diyebilirsiniz belki hızlandırır anne demesini.
Bilmiyorum işte normal mi değil mi internete yazdım böyle bir vaka yokEn başta duzelttirseydiniz keşke. Bir pedagok a gidip fikir alim bence
Sakin olun.. üzülmeyin anlamında söyledim neden bu kadar sinirlendiniz. Bir süre sonra anne der nasıl olsa. Önemli olan çocuğunuzun sağlıklı olması. Anne dedi veya isminizle seslendi ne zararı var. Daha 5 yaşında... çok üzülüyorsaniz bir psikolog ile görüşün anne nasıl dedirtebilirim diye.Size nasıl bir dert lazımdı. Bende çeşit çeşit var oturup sizinle hepsini paylaşmak isterim konuşup yüreğiniz dayanabilirse neden olmasın. Bu buraya yazıp paylaşabileceğim en basit dert olduğu için bunu yazdım.
Bu arada Türkiye de pedagog diye bir unvan yok. Öyle bir meslek alanı yok yani. herkes aynı şeyi söylemiş pedagoga gidin diye. Psikologa gidebilirsiniz ancak.Bilmiyorum işte normal mi değil mi internete yazdım böyle bir vaka yokbenimde önemsemediğim bir konuydu parkta sağda solda başkaları laf edince tuhaf gelmeye başladı. Umarım pedagoga falan gidecek kadar uzun sürmez.
İşte bunu kastettim ben de. İlk cocuklar anne demezler, çevrelerindeki kişilerin hitaplarından etkilenirler. Ben böyle birşey yaşasam komik bile gelir bunu oyun haline bile getirirdim. Nasıl olsa anne diyecek bir gün.Ben de anneme yenge derdim hatırlıyorum. Amcalarımdan dolayı. Ne olacakki çocuk o daha takmayın bence