- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok sıklıkla annemlerdeyiz ve evdeki herkes ismimle hitap edince bizimki de başladı ismimle hitap etmeye...Sebep belli yani ..Yapacak pek bişi yok..Taklit dönemindeyiz..Ama ben ona seslenirken vs.anneciğim gelirmisin? Babana sorarmısın? Vs.gibi pekiştirmelerde bulunuyorum..Yaşımız 3.5 buarada...İnatlaşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum..Sadece benim gibi sizde yılmadan anneciğimle ona hitap edebilirsiniz keza çok istediği birşeyi yapmamı istediğinde anneciğim diyor bana![]()
Babasına da baba demiyor babası diyorkızım küçükken babasına ''babasıııı, babası'' diye seslenirdi çünkü ben babasını çağırdığım zaman öyle çağırırdım baba demeyi babasıı demek sanırdı, şuan 6 buçuk yaşında herşeyin farkında biz yanlış konuşsak bizi düzeltiyor yani merak etmeyin düzelecek siz annesine adıyla seslenen çocuk gördünüz mü sonuçta kimse öyle kalmıyor değil mi :) birileri duyar yanlış anlar diye de düşünmeyin çocuklu birçok ebeveyn bilir benzer şeylere tanık olmuştur
Ben de anneme de babama da adiyla seslenmisim çok uzun süre :) sonra zamanla geçiyor, yanlış hatırlamıyorsam ben anneme her adıyla seslendigimde babaannem beni düzeltmiş anne demelisin o senin annen diye, doğru bir yöntem mi bilemem ama bende işe yaramış![]()
Oğlum 21 aylık bana aşkım diye hitap ediyor, ne yaptıysak anne olamadım.
Umarım düzelirBnm 3.5 yadindaki kızım da ara ara yapio evimize gelen çocuklar abla yenge derse oda direk ismimle abla yenge teyze diyor bn düzeltiyorum bn x çocuğun yengesiyim snn annen x çocuğun teyzesiyim snn annen onların annelerinin isimlerini söyleyip onlarda snn teyzen yengen diye çocuklar gidince düzeliyor biri gelince gene aynı belki çok büyük tepki verdiniz bu duruma daha çok onun soylemesine sebep oldunuz belki tepkisiz kaldınız her çocuk farklı bnce isminizi söylediğiniz de dönüp bakmayın cvp vermeyin annenin bn senin anne demen lazım bir iki der sonra düzelir bnce
Bnm 3.5 yadindaki kızım da ara ara yapio evimize gelen çocuklar abla yenge derse oda direk ismimle abla yenge teyze diyor bn düzeltiyorum bn x çocuğun yengesiyim snn annen x çocuğun teyzesiyim snn annen onların annelerinin isimlerini söyleyip onlarda snn teyzen yengen diye çocuklar gidince düzeliyor biri gelince gene aynı belki çok büyük tepki verdiniz bu duruma daha çok onun soylemesine sebep oldunuz belki tepkisiz kaldınız her çocuk farklı bnce isminizi söylediğiniz de dönüp bakmayın cvp vermeyin annenin bn senin anne demen lazım bir iki der sonra düzelir bnce
Bnm 3.5 yadindaki kızım da ara ara yapio evimize gelen çocuklar abla yenge derse oda direk ismimle abla yenge teyze diyor bn düzeltiyorum bn x çocuğun yengesiyim snn annen x çocuğun teyzesiyim snn annen onların annelerinin isimlerini söyleyip onlarda snn teyzen yengen diye çocuklar gidince düzeliyor biri gelince gene aynı belki çok büyük tepki verdiniz bu duruma daha çok onun soylemesine sebep oldunuz belki tepkisiz kaldınız her çocuk farklı bnce isminizi söylediğiniz de dönüp bakmayın cvp vermeyin annenin bn senin anne demen lazım bir iki der sonra düzelir bnce
Tabii ki dil aliskanligi. Dert etmeyin anne de diyecek yineİlk başlarda umursamadım. Sağdan soldan duyanlar diyordu anne de falan diye dil alışkanlığı oldu sanırım öyle düşünüyorum
Sizin çabanızla düzelecek gibi duruyor. Nasıl yapacağınız konusunda çok kafanız karışıksa bir pedagog desteği alabilirsiniz daha güvenli ilerleme sağlarsınızİlk başlarda umursamadım. Sağdan soldan duyanlar diyordu anne de falan diye dil alışkanlığı oldu sanırım öyle düşünüyorum
Evde herkes isminizle seslendiği için kafasına isminizi kodlamıştır. Neden herkesin kırmızı dediği renge al desin ki. Aslında herkesin birbirine ismiyle seslenmesi gerekiyor biz teyzeydi kuzendi işi karman çorman hale getiriyoruz. Sen benim oğlumsun çocuğumsun ben senin annenim ismimiz şunlar şunlar fakat sana oğlum demek çok hoşuma gidiyor bana annem der misin minvalinde konuşsanız?Merhaba arkadaşlar 5 yaşındaki oğlum 2 yaşından beri bana anne demiyor. Bir gün annem şehir dışından bizi ziyarete gelmişti. Annemle oğlum gezmeye gitti dönüşte asansörde kalmışlar. Annem beni çağırmak için ismimi söyleyerek bağırmış oğlumda onu taklit etmiş. O günden sonra hiç anne demez oldu. İlk zamanlar önemsemedim ama son zamanlarda parkta falan ismimle çağırınca tuhafıma gidiyor. Üzülmeye başladım. Başına böyle bir şey gelen var mı?
benim 15 yaşında ki oğlum demez , ismimlede hitam etmez. kimseye hitap kullanmıyor.
Hayır sadece benDemekki isminiz anne kelimesinden daha çok güven veriyor. Peki diğer akrabalara ismiylemi hitap ediyor