• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum benı ıstemıyor

yazarkenojesurenkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
2
0
86
35
Ankara
Merhaba.ben manık depresif hastasıyım ve bır oglum var.bır nevı akıl hastalıgı dıyebılırız.çalısmıyorum.hastalıgımdan dolayı 2.5 yıldır ogluma öz annem bakıyor.bende evdeyım ama hep annem ilgilenıyor.ben uzak kalıyorum.uzak kalıyorum derken hep yanındayım ama dokunmuyorum hep onu sevgıyle izliyorum.kullandıgım ilaçlar duygularımı gostermemi engelliyor.sureklı donuk duruyorum.oglum da artık benı ıstemıyor.anneanneyle resmen aşk yaşıyorlar.bana gıt sen senı ıstemıyorum dıyor.onunla oynamak ıstıyorum.anneannem gelsin sen git diyor.babasını oyuna cagırıyor benı yıne ıstemıyor.ne yapacagım ben.bana yardımcı olabılır mısınız?o kadar caresısım ki

Akıl hastasıyım ilaclar duygularimi gostermeme engel diyorsun ama gayette farkındasın hislerinin
bunlari dusunebiliyorsan cocugunlada ilgilenebilirsin.

Sürekli dahil olmaya çalışın. Uzaktan sevgiyle izlemekle olmaz bu işler o çocuk sizin sevginizi hissedemiyor demekki. Hastalığın arkasına saklanmak biz annelere göre değil,olmamalı da. Daha çok çaba harcayın.

Şöyle birşey var eğer bunların farkındaysanız çözümüde sizde gayet kolay başarablrsniz...böyle şikayetlenmk yerine bi adım atın bişeyler paylaşın..oğlununz şuan sizi istemiyor ama böyle yapmaya devam ederseninz oğlunuz büyüdükçe nefretee dönüşeblir...bir adım atın artık ileride daha büyük sorunlar yaşamayın..

Gayette güzel anlatmışsınız. Hastalık psikolojine bürümeyin kendinizi daha fazla. Uzaktan sevgi olmuyor malesef bununda farkındasınız zaten. Birlikte aktiviteler yaratın,oyunlar oynamaya çalışın yavaş yavaş,onun sevdiği şeylerle sizde ilgilenin onunla birlikte,ona anneniz olduğunu onu çok sevdiğinizi söyleyin,yatırın yere mesela gıdıklayın gülün şebeklik yapmaya çalışın ama çalışın,siz bunları yaptıkça zaten isteyerek yapamaya başlıcaksınız, sizede onada çok iyi gelir mutlu oldukça çoğalır sevginiz zaten. Onu kendinizden mahrum bırakmayın sizin anneniz bakıyor olabilir ama onun gerçekten bir annesi var çok şükür. İnşAllah herşey çok güzel olur sizin için aileniz için 🌸

İlgilenmedikçe böyle sürer bu durum çünkü o siz yaklaşmadıkça o yakınlık göstermeyecek ve siz ondan yakınlık görmeyince böyle devam edeceksiniz. İlaçlarınız varmış hastalığınız buna engel değil hatta size iyi bile gelecektir bence annenizi bir süre devreden çıkarın siz ilgilenin oyunlar oynayın şarkılar söyleyin yavaş yavaş alışın birbirinize emin olun çocuğunuz annesi olduğunuzun farkında ve aslında sizden ilgi bekliyor siz ona giderseniz o da size gelir. Bende bir süre uzak durdum yani annem ilgilendi sen yapamazsın falan diyerek ve benim oğlumda uzaktı sonra annem yaşadığı şehire döndü ve herşeyiyle ilgilendim şu an beni görünce çığlık atar elini uzatır almam için bacağıma yatınca huzur bulur hiçbirşey için geç değil

Annesini sevmez istemez olur mu hic... daha 2.5 yasinda kimden ilgi gorurse onunla mutlu olmasi cok normal. Siz toparlanip iyilesince cocugunuza daha cok ilgi alaka verdiginiz zaman toparlanir bu durum. Ama siz once kendinizi toparlayin iyilesin ruhunuzu da onarın sonra cocugunuza faydaniz olacaktir.

Back
X