oğlum büyümüyor :(((

ruzgarimcinarim

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
88
27
8
37
arkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum 1 senedir ne kilo alıyodu nede boyu uzuyodu doktor gelişme geriliğ var dedi yemekyemedi hiç kase çorba bile içiremedim bugun gtürdüm kilo almamış sadece 3 cm uzamış
boy 84 cm
kilo 10.450 gr
ne yapmalıyım neler yedirmeliyım buyu uzasın kilo alsın diye yardımcı olursanız sevinirim

Abur cubur vermeyin,aç karnına içeceği bir bardak süt bile iştahı olmayan bir çocuğun tokluk hissetmesini sağlar.
Yediği seylerin besin değerini arttırmaya çalışın,mesela çorba mı içiyor,et suyuyla ve et ekleyerek pişirin,makarnamı seviyor,kıymalı,sebzeli pişirin.
Ara öğün olarak seviyorsa ceviz,badem,fındık,fıstık verin. Kek ,kurabiye yapabilirsiniz yine içine kuruyemis,kurumeyve ekleyerek.
Keçiboynuzu pekmezi iştah açıyor, 1 tatli kaşığı yedirmeye çalışın hergün.
Sağlikla büyütün bebeginizi.

Canim cidden insan geriliyor çocukların buyumediklerini görünce. Ben bir ara ben yiyeyimde büyüsün diye düşünüyordum.
Endiselenme lütfen kizimla ilgili de ayni seyi soylemislerdi. Ama hic birsey yemiyordu. inan bir lokma yesin diye agladığımi biliyorum.
Çok şükür simdi birsey kalmadi göbek bile yaptı. (Doktor diyet yaptırsaniz iyi olur dedi )
Sadece işine yarayacak şeyleri yediriyordum
mutlaka sütü sutcuden aliyorum.
badem ceviZ pekmez tahin bal.
muz. V.s.
Ve ne yedirirsem yedireyim uzun uzun hikaye anlatıyordum. Heyecanli heyecanli.
(Mesela ben bir gun ata binmistim at birde birde hızlandı. ... gibi. Dikkatini dagitiyordum )
allah kolaylık versin.
(Birde birsey ilaci vermişti doktor. Istahi açılsın diye benim kızımı kusturuyordu)

sağol canım ben eve abur cubur almam yapabildiim kadar evde yaparım bizim çocuk emıyodu sonra sütten kestim afrikadaki çocuklara benzedi resmen son 1 aydır bişeyler yemeye bşladı neler çektim bir ben bir allah bilir inatlaştı ağzını açıpbir lokma bile yediremedim çocuğa

Dr. Hayri Gözlükgiller'in boy uzatma, iştah açma tarifleri vardı internette, bi onlara bakın isterseniz.

O değilde şu anda etrafımdaki tüm çocuklarda bu sorun var, kızımda dahil. Yani yemek yememe, kiloları da fazla yok. Ama boy önemli. Onunda çözümü vardır dert etme canım...

ben psikolojik destek bile almayı düşündüm yemeyen çocuk yemiyo bide insalar senin çocuk büyümüyo çocuğa birşey yedirmiyo musun diye soruyorlardı eve gelip günlerce ağladığımı bilirim bende balık yağı aldım iştah açar diye şuruplar aldım ama yinede yemedi çocuk şükür 1 aydır iyiyiz yeme konusunda sütü bende alıyorum hem yoğurt yapıp hem içiriyorum keçi sütü alcam bundan sonra çok faydalı olduğunu anne sütüne yakın olduğunu duydum

kiloyu takıntı yapmadım çok ama boyu yaşıtlarına göre 1 karış fark oluyo nerdeyse

kiloyu takıntı yapmadım çok ama boyu yaşıtlarına göre 1 karış fark oluyo nerdeyse

İstanbulda mısın? İstanbuldaysan ve biraz da olsa olanağın varsa Hayri Bey'in muayanesine gidebilirsin. Gerçi Medical Park'ta, SGK lı isen aşırı bir muayene ücreti yoktur.

Çok iyi bir doktormuş bu alanda. Özellikle iştahsız, boyu ve kilosu gelişmeyen çocuklarda faydalıymış. Methini duydum. Keşke gitme olanağın olsa...

Anlıyorum seni,benim kızımda az yer,ben kalorisi değerini yükseltiyorum biraz yediklerinin yoksa mümkün değil kilo almaz. Et muhakkak yedir,boy uzaması kilo hepsini etkiliyor. Ama tavuk olur balık olur kırmızı et olur sevdiği hangisiyse imkan dahilinde yedir.
Hasta olmasınlarda varsın zayıf olsunlar napalım.

Siz de eşiniz de çok kısaysanız olabiliyor Yengem her çocuğunda takıyordu böyle Doktor en son bi yengeme bakmış bi de eşin ne kadar demiş "kızım çocuk da minyon işte telaş etme " demiş Hani çok profesyonelce bi açıklama değil ama Olabilir de :)

Benim oglum da 2 yasindayken 84 cm kilosu 9 kusurdeydi. Su.an 4 yasinda 2 yildir.endokrin takibindeyiz. Ayni zananda.diyetisyen.ve gastroloji de de.klntrolseyiz. boyu alt sinirin.biraz ustunde kilosu alt sinirin altinda. Sunu yedir.bunu yedir diyenem eminjn soyleyeceklerimin hepsii yapmissindir.

Tek tavsiyem pediatri endokrine goturmwn olacak. Onlara gerekli tahlieri yapar 6 ayda kontrole cagirirlar. Ben buyume hormonu eksikliginden cok korkuuordum cok sukur hormonlarda bi sey cikmai. Bugun 2. Testi yapildi 1 haftaya o cikacak

endokrinoloji bolumune gitmeniz lazim. orada testler yapilacaktir eger hormonel olarak yani buyume hormonu gereginden az salgilaniyorsa bir igne var seker ignesi seklinde her gece o igneyi kullaniyorsunuz bence fazla geciktirmeyin zaten ilaci hemen vermiyorlar belli bir sure testler devam ediyor vakit kaybetmeyin

Geçen yıl 160 tl idi Hayri beyin muayene ücreti. Bizim doktorumuz da Medical parkta oradan biliyorum.

yemiyor diyorsunuz

bize bir örnek gün menüsü yazın

bir lokma ekmek
yarım fincan süt vs vs

bende de var benzeri ama benimki yiyor ve zayıf

yarısı yaşındakiler ile aynı kiloda ama boyunda sıkıntı yok o nedenle doktor çok da önemsemiyor

Allah yardimciniz olsun.
Yemeyen cocuk dunyanin en zor seyi.
Ben sunu tavsiye ediyorum herkese.

6. ayda ek gidaya azar azar baslayip herseyden tattirmak ve tadini unutmamasi icin duzenli araliklarla herseyden vermek.
1 yasindan sonra ise ek gidayi ogun sekline gecirmek, eyer cocuk reddediyorsa sahsen sutten kesmenin dogru oldugunu dusunuyorum.

Cunku genelde yemeyen cocuklar ilk iki yil agirlikli olarak anne sutune meyletmis cocuklar. Zaten iki yasta da artik benlik olustugu icin yeni seylere cok acik olmayabiliyorlar, ve direnip yemeyi reddediyorlar.

Yani su an bebegi olan herkese tavsiyem sutten kesiomeden onceki doneme onem verilmesi. Sutten kestikten sonra iki yasindaki cocugun yemeye baslamasi baya zaman alir.

Konusahibim sabredip devamli yeme vermekten baska caren yok. ve kesinlikle inatlasma inatlastikca sure uzar.
Ve verdigin inek yada keci sutunu de gunde 1 kereye dusurmeni tavsiye ederim, ve sadece gunun belirli bir vaktinde vermeni.
Eyer gunler geciyor ve sadece gunde 1 bardak sutle yetiniyosa ki kimi cocuk yetinir o zaman sutu kesmeni tavsiye ederim. Cougun cok agliyacaktir bir sure ama illaki eninde sonunda yiyecektir. ve yemesi duzene girince tekrar sevdigi yiyecegi, bu sut olur baska sey olur tekrar baslarsin.

Allah yardimcin olsun.
Sana bol sabir versin.

Benim kizimda zayif.28 aylik 11 kilo boyuda ben 85 olcuyorum duvara yakinlastirib isaretliyib mezurayla 85 cikiyor.doktorumuz uzatib mezurayla olcuyor 91 cikiyor.kendisine görə iyi yeterli diyor.dogru durustde yemiyor zaten.eskiden çok üzülürdüm.ama artik takmiyorum.yasitlarindan farkli durmuyor kizim.uzulmeyin sizde

Evet. Yasina gore kilosu da boyu da kucuk. Belki genetiktir. Hani olur ya anne baba minyonsa cocugunda minyondur. Ama şu bi gercek yemek yemeyen cocuk cok zor. Sekil a benim oglan. Yemek yedirebilmek icin neler yapiyorum ama agzini mih gibi bagliyor.

Dr hayri gozlukgillerin boy uzatan tarifini dene derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…