- 1 Haziran 2013
- 779
- 154
- 53
- Konu Sahibi ruzgarimcinarim
-
Abur cubur yiyosa hemen kesin cunki istah kapatiyo,yada yemek yersen vericem diyin.baslarda agliyip itiraz eder ama kararli olun yemezse kesinlikle vermeyin,yersede bak oglum yemegini yedin bunu hakettin diyin,ben oyle yapmistim ise yaradi.arkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum 1 senedir ne kilo alıyodu nede boyu uzuyodu doktor gelişme geriliğ var dedi yemekyemedi hiç kase çorba bile içiremedim bugun gtürdüm kilo almamış sadece 3 cm uzamış
boy 84 cm
kilo 10.450 gr
ne yapmalıyım neler yedirmeliyım buyu uzasın kilo alsın diye yardımcı olursanız sevinirim
Troide bakıldı mı ?arkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum 1 senedir ne kilo alıyodu nede boyu uzuyodu doktor gelişme geriliğ var dedi yemekyemedi hiç kase çorba bile içiremedim bugun gtürdüm kilo almamış sadece 3 cm uzamış
boy 84 cm
kilo 10.450 gr
ne yapmalıyım neler yedirmeliyım buyu uzasın kilo alsın diye yardımcı olursanız sevinirim
Canım öncelikle maddiyatın varsa çocuklara bol protein.ben hergün yumurtasını sütünü.haftada en az 3 kez kurmızı et.tavuk.öğün aralarında badem fındık fıstık ceviz kuruüzüm veriyorum.bulgur. çorba içmiyor benimki ama içirebilirsen iyi.yoğurt.aklıma gelenler bunlar.maddiyatın yoksa yumurta bulgur yeşil mercimek yoğurt süt.aklıma gelenler yinearkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum 1 senedir ne kilo alıyodu nede boyu uzuyodu doktor gelişme geriliğ var dedi yemekyemedi hiç kase çorba bile içiremedim bugun gtürdüm kilo almamış sadece 3 cm uzamış
boy 84 cm
kilo 10.450 gr
Geçen yıl 160 tl idi Hayri beyin muayene ücreti. Bizim doktorumuz da Medical parkta oradan biliyorum.
Benim oğlanda 17 aylık olmak üzere sabır taşı aldım bakalım kesicem memeden yemiyor yoksa 9 kilo olamadı bi boyu 82 cm
Evet ama benim kaldığım yer küçük uzman doktor yok kayseriye gtürcemannemler Kırşehir de a nem yedavi görüyo kayseri de o zaman götürcemTroide bakıldı mı ?
yok istanbulda değilim maalesef imkanımda yok şimilik bişeyler yemeye başladı yine uzamasa sınırları zorlayıp gtürcem yapcak bişey yokİstanbulda mısın? İstanbuldaysan ve biraz da olsa olanağın varsa Hayri Bey'in muayanesine gidebilirsin. Gerçi Medical Park'ta, SGK lı isen aşırı bir muayene ücreti yoktur.
Çok iyi bir doktormuş bu alanda. Özellikle iştahsız, boyu ve kilosu gelişmeyen çocuklarda faydalıymış. Methini duydum. Keşke gitme olanağın olsa...
yapmadığım şey kalmadı inanki ama yemedi balık çorbası köfte tarhana heşey aklına ne geliyosa tek yesin dedm yemedi aç bıraktım belki yer diye akşama kadar ağladı ama yine yemediBenim oglum da 2 yasindayken 84 cm kilosu 9 kusurdeydi. Su.an 4 yasinda 2 yildir.endokrin takibindeyiz. Ayni zananda.diyetisyen.ve gastroloji de de.klntrolseyiz. boyu alt sinirin.biraz ustunde kilosu alt sinirin altinda. Sunu yedir.bunu yedir diyenem eminjn soyleyeceklerimin hepsii yapmissindir.
Tek tavsiyem pediatri endokrine goturmwn olacak. Onlara gerekli tahlieri yapar 6 ayda kontrole cagirirlar. Ben buyume hormonu eksikliginden cok korkuuordum cok sukur hormonlarda bi sey cikmai. Bugun 2. Testi yapildi 1 haftaya o cikacak
evet çok zorhem yemiyor hem 24 saat nerdeyse ağlıyo ve inat dediğini yapmadığımızda kafasını duvara vuruyor çocuk morartıyo sürekli kucakta ve ayakta doşıyorum oturunce bile ağlayan çocuk ben hayaımda böyle çocuk ne duydum ne gördüm yemnleAbur cubur yiyosa hemen kesin cunki istah kapatiyo,yada yemek yersen vericem diyin.baslarda agliyip itiraz eder ama kararli olun yemezse kesinlikle vermeyin,yersede bak oglum yemegini yedin bunu hakettin diyin,ben oyle yapmistim ise yaradi.
Off ya cok zor yemeyen cocuk,zaman zaman hepimiz yasadik,yasiyoruz.
kıyma yada kuşbaşı alıyorum yemeklere koyuyorum azar azar kemik suyu yapıyorum elimden geldiğince tavuk haftada bir muhakkak yenir balık haftada alamzsam 2 haftada bir almaya çalışıyorumAnlıyorum seni,benim kızımda az yer,ben kalorisi değerini yükseltiyorum biraz yediklerinin yoksa mümkün değil kilo almaz. Et muhakkak yedir,boy uzaması kilo hepsini etkiliyor. Ama tavuk olur balık olur kırmızı et olur sevdiği hangisiyse imkan dahilinde yedir.
Hasta olmasınlarda varsın zayıf olsunlar napalım.
şimdi nasıl bir gelişme var mıBenim oglum da 2 yasindayken 84 cm kilosu 9 kusurdeydi. Su.an 4 yasinda 2 yildir.endokrin takibindeyiz. Ayni zananda.diyetisyen.ve gastroloji de de.klntrolseyiz. boyu alt sinirin.biraz ustunde kilosu alt sinirin altinda. Sunu yedir.bunu yedir diyenem eminjn soyleyeceklerimin hepsii yapmissindir.
Tek tavsiyem pediatri endokrine goturmwn olacak. Onlara gerekli tahlieri yapar 6 ayda kontrole cagirirlar. Ben buyume hormonu eksikliginden cok korkuuordum cok sukur hormonlarda bi sey cikmai. Bugun 2. Testi yapildi 1 haftaya o cikacak
çok sağolAllah yardimciniz olsun.
Yemeyen cocuk dunyanin en zor seyi.
Ben sunu tavsiye ediyorum herkese.
6. ayda ek gidaya azar azar baslayip herseyden tattirmak ve tadini unutmamasi icin duzenli araliklarla herseyden vermek.
1 yasindan sonra ise ek gidayi ogun sekline gecirmek, eyer cocuk reddediyorsa sahsen sutten kesmenin dogru oldugunu dusunuyorum.
Cunku genelde yemeyen cocuklar ilk iki yil agirlikli olarak anne sutune meyletmis cocuklar. Zaten iki yasta da artik benlik olustugu icin yeni seylere cok acik olmayabiliyorlar, ve direnip yemeyi reddediyorlar.
Yani su an bebegi olan herkese tavsiyem sutten kesiomeden onceki doneme onem verilmesi. Sutten kestikten sonra iki yasindaki cocugun yemeye baslamasi baya zaman alir.
Konusahibim sabredip devamli yeme vermekten baska caren yok. ve kesinlikle inatlasma inatlastikca sure uzar.
Ve verdigin inek yada keci sutunu de gunde 1 kereye dusurmeni tavsiye ederim, ve sadece gunun belirli bir vaktinde vermeni.
Eyer gunler geciyor ve sadece gunde 1 bardak sutle yetiniyosa ki kimi cocuk yetinir o zaman sutu kesmeni tavsiye ederim. Cougun cok agliyacaktir bir sure ama illaki eninde sonunda yiyecektir. ve yemesi duzene girince tekrar sevdigi yiyecegi, bu sut olur baska sey olur tekrar baslarsin.
Allah yardimcin olsun.
Sana bol sabir versin.
benim boyum 1.70 babası 1.65 ama dayısı uzun erkek dayıya çeker diyolar inşallah sonradan uzarbenim oglum sutu çok sever , eti yumurtasi eksik olmaz yeme sorunu yok ama yaistlarindan kisa
yapacak bisey yok
dayisi ve amcasi ergenklikde birden boy atmislar simdi 1.85 ikside,10 sene var daha bizim enaz bekliyorum, sabirla :)
kizim uzun ama yaistlarindan ayni yedirip içiriyorum
olmuyor iste ehr çocuk bir olmuyor ...
baba çok uzun deilmis ama canimbenim boyum 1.70 babası 1.65 ama dayısı uzun erkek dayıya çeker diyolar inşallah sonradan uzar
:))))baba çok uzun deilmis ama canim
benim dr mercedes fabrikasindan bmw çikmaz diyor
siz neysenz çocukda fazla ilerisine gidemez
ins dayisina çeker
sen sutunu etini yumurtasini ihmal etme
aç gezsin istiyoirsa ama o dediklerimi yesin
bende o korkuyuyaşıyorum kilo çokta takmıyorum kilolu olmasıdan daha iyi balık yağına bende tekrarbaşlıcam bide doktor ferifer diye ilaç verdi onu veriyorum inşallah etkisi olurbenim de büyük oğlum çok iştahsız. 10 yaşında 26 kilo 141 cm. 1,5 yaşındaki kardeşini şortunu giyebiliyor. doktoru uzun zayıf olacak korkma dedi ama sanki yaşıtlarına göre geri gibi geliyor. yeterli beslenmiyor bıraksan öğün atlayacak bazen de atlıyor, öğle yemeğini geç yedim deyip akşamyemeğini yemiyor, ekmeği hiç tüketmez, abur cubur yemez. kendinden yemli diyoruz :) yıllarca balık yağı kullandım. sonbahar gelince yine başlayacağım yazın ishal yapar dedikleri için bırakmıştım. kilosu önemli değil eşim de ben de zayıf çocuklarmışız hala da zayıfız ama boyu uzamayacak diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?