oğlum büyümüyor :(((

Abur cubur yiyosa hemen kesin cunki istah kapatiyo,yada yemek yersen vericem diyin.baslarda agliyip itiraz eder ama kararli olun yemezse kesinlikle vermeyin,yersede bak oglum yemegini yedin bunu hakettin diyin,ben oyle yapmistim ise yaradi.
Off ya cok zor yemeyen cocuk,zaman zaman hepimiz yasadik,yasiyoruz.

Himm sutten kesince oluyor ya ,benim oglum okadar kiloluyduki sutten kestim cok zayifladi goren taniyamadi okadar zayifladi.
Sirf kati yemege adepte olmalari biraz zaman aliyor,ben kati besin yemedigi icin sutten kesmistim.
Basta zorlandim ama sonra alisti,yine zayif ama hareketlide yedigini yakiyor.
Cokmu yiyor hayir ama idare ediyor,fazla zorlamamak lazim.
Sevdigi seyleri yapin sevmediklerine ve yeni yiyeceklere zorlamayin bu aralar.

Troide bakıldı mı ?

Canım öncelikle maddiyatın varsa çocuklara bol protein.ben hergün yumurtasını sütünü.haftada en az 3 kez kurmızı et.tavuk.öğün aralarında badem fındık fıstık ceviz kuruüzüm veriyorum.bulgur. çorba içmiyor benimki ama içirebilirsen iyi.yoğurt.aklıma gelenler bunlar.maddiyatın yoksa yumurta bulgur yeşil mercimek yoğurt süt.aklıma gelenler yine

Geçen yıl 160 tl idi Hayri beyin muayene ücreti. Bizim doktorumuz da Medical parkta oradan biliyorum.

Durumunu çok zorlamayacaksa değer diye düşünüyorum. Adam gerçekten Türkiye'nin en iyi 5 çocuk doktoruna girer. Diğer şehirlerden, hatta Türkiye'nin bir ucundan gidiyorlarmış ona, bi ara tvlere çok çıkıyordu. Doktor doktor gezip boyu uzamaz bu çocuğun denilen çocukların boyunu uzatmış. Bir de güzel yanı ilaçlarla değil, doğal yollarla bunları yapması. Tarifleri doğal ve faydalı. Çok güzel çorba tarifleri var adamın :)

Benim oğlanda 17 aylık olmak üzere sabır taşı aldım bakalım kesicem memeden yemiyor yoksa 9 kilo olamadı bi boyu 82 cm

O nedir, nasıl bıraktırcaksınız taşla memeyi? Ben de bıraktırcam ama akla karayı seçiyorum, kendim de psikolojik olarak hazır değilim ona haksızlık yapıyorum gibi geliyor ama bizimki 40 gün sonra 2 yaşına girecek artık zamanı.

yok istanbulda değilim maalesef imkanımda yok şimilik bişeyler yemeye başladı yine uzamasa sınırları zorlayıp gtürcem yapcak bişey yok

yapmadığım şey kalmadı inanki ama yemedi balık çorbası köfte tarhana heşey aklına ne geliyosa tek yesin dedm yemedi aç bıraktım belki yer diye akşama kadar ağladı ama yine yemedi

evet çok zorhem yemiyor hem 24 saat nerdeyse ağlıyo ve inat dediğini yapmadığımızda kafasını duvara vuruyor çocuk morartıyo sürekli kucakta ve ayakta doşıyorum oturunce bile ağlayan çocuk ben hayaımda böyle çocuk ne duydum ne gördüm yemnle

kıyma yada kuşbaşı alıyorum yemeklere koyuyorum azar azar kemik suyu yapıyorum elimden geldiğince tavuk haftada bir muhakkak yenir balık haftada alamzsam 2 haftada bir almaya çalışıyorum

şimdi nasıl bir gelişme var mı

çok sağol

gunde en az 500 ml sut yaad sut urunu içmeli
en az 1 kofte kadar et yemeli( balik tavuk kirmizi et farketmez )
bgun hiç yemez yarin iki kofte yer oda olur ortlamasi nd ayemesi lazim

ekmegini pilavini vs once yukardakileri tuketsin sinra verin
amaciniz beslemek olmali karnini doyurmak deil
besleyince buyyolar unutmayalim

çocuk için bi besinler bide uyku onemlidir gelisme çaginda
, uyutmaya çalisin

vede kendini ne kadar vurursa vursun agladiuiginda istedigini yapmayin
mahsus yapiyor bisey olmaz vurmasuiyla cani acisa zaten yapmaz :) sizi oyle kandiiriyor
aglamalarini duymazdan gelmezseniz ba$edemzezinsiz, biliyor sizin aglama isinde tepkinizi ipleri ele almsi
komuta anne babada olmali

benim oglum sutu çok sever , eti yumurtasi eksik olmaz yeme sorunu yok ama yaistlarindan kisa
yapacak bisey yok
dayisi ve amcasi ergenklikde birden boy atmislar simdi 1.85 ikside,10 sene var daha bizim enaz bekliyorum, sabirla :)
kizim uzun ama yaistlarindan ayni yedirip içiriyorum
olmuyor iste ehr çocuk bir olmuyor ...

benim boyum 1.70 babası 1.65 ama dayısı uzun erkek dayıya çeker diyolar inşallah sonradan uzar

benim boyum 1.70 babası 1.65 ama dayısı uzun erkek dayıya çeker diyolar inşallah sonradan uzar
baba çok uzun deilmis ama canim
benim dr mercedes fabrikasindan bmw çikmaz diyor
siz neysenz çocukda fazla ilerisine gidemez
ins dayisina çeker
sen sutunu etini yumurtasini ihmal etme
aç gezsin istiyoirsa ama o dediklerimi yesin

benim de büyük oğlum çok iştahsız. 10 yaşında 26 kilo 141 cm. 1,5 yaşındaki kardeşini şortunu giyebiliyor. doktoru uzun zayıf olacak korkma dedi ama sanki yaşıtlarına göre geri gibi geliyor. yeterli beslenmiyor bıraksan öğün atlayacak bazen de atlıyor, öğle yemeğini geç yedim deyip akşamyemeğini yemiyor, ekmeği hiç tüketmez, abur cubur yemez. kendinden yemli diyoruz :) yıllarca balık yağı kullandım. sonbahar gelince yine başlayacağım yazın ishal yapar dedikleri için bırakmıştım. kilosu önemli değil eşim de ben de zayıf çocuklarmışız hala da zayıfız ama boyu uzamayacak diye korkuyorum.

bende o korkuyuyaşıyorum kilo çokta takmıyorum kilolu olmasıdan daha iyi balık yağına bende tekrarbaşlıcam bide doktor ferifer diye ilaç verdi onu veriyorum inşallah etkisi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…