Oğlum çiçekleri yemiş

Çocuğun midesinin yıkanması lazım,sizdeki bu rahatlık..Pes diyorum

Nasil doktor olmaz nerede yssiyorsun sen? Bana sehiri söyle ben sana internetden doktor bulim. Buraya yazacagina aklina gelmedimi internetden doktor aramak. Yada zehirlenme ile ilgili 24 saat acik olan bir hat yok mu türkiyede arayip sormak icin onlar sizi yönlendirir
Banada benzer bir olay oldu cocugum camasir suyunu slmis üstüne dökmüs kiyafetlerinde leke gördüm rengi acilmis hemen agzini yikayip hastaneye gitdim

Aa bundan hemen hemen her evdve / ofiste vardır şok oldum şu an :KK57: Ben eve canlı bitki sokmuyorum kedilerden ötürü ama ablanın soğukkanlılığı bitirdi beni :olamaz:

yenmediği sürece zararı yokmuş. yalnız çok çirkin yani insan eşine bunu niye hediye eder ki?

rabbim korusun, dr.gittiniz sanırım, sonucu buraya da yazın lütfen.
inşAllah iyi haberlerle gelirsiniz.
ve lütfen biraz daha bilinçli olun.

Kizlar ben mutfakta yemek yaparken on aylik oglum koltugun uzerine cikip iki koltugun arkasindaki çiçeklere uzanip koparip koparip yemiş cok korkuyorum cicekler de su zehirli denilen difenbahya adli cicek atmaya kiyamamistim esimn yildonumu hediyeleriydi .. Agzini yikadim bir kasik da calpol verdim cok tedirginm ne yapmaliyim acil cevap lutfn
Difembahya cok zehirli bir cicek.hic vakit kaybetme hastahaneye kos

Senin durumunda olsam çocuğu kaptığım gibi dağları bayırları aşar en yakın sağlık kuruluşuna giderdim sen konu açmayla vakit geçiriyorsun eee pes yani ne diyeyim burada uzman doktorlar hazırda seni bekliyorlar gibi.....

Süs bitkisi olan difenbahyanın evlerde ve işyerlerinde yaygın olarak bulunduğunu belirten Prof. Dr. Çelikel,"Difenbahya bitkisinin, yaprak özsuyunda bulunan bazı toksik maddeler nedeniyle çocuklardan uzak tutulması gerekiyor. Yapraklarda oluşabilecek yaralama ve koparmayla açığa çıkan bitki özsuyu, içerdiği bazı kimyasal maddeler nedeniyle toksik etki yaparak sağlığa zarar verebilmektedir. Yaprakların çeşitli şekilde koparılması, kesilmesi sonucunda kesim yerinden sızan özsuya dokunulmaması gerekir. Bu nedenle çocuklardan uzak tutulması ve bakım işlemleri sırasında eldiven giyilmesi önerilir.

Bakımı bile eldivenle yapılması gerekiyorsa, özsuyu zehirliyse yenince ne kadar tehlikeli tahmin edemiyorum.
Evlenmeden önce olgunluk testinden geçirilsin insanlar diyoruz ya bazen, anne olmadan önce de yeterlilik testinden geçirilme gibi birşey olsa keşke.
Birşey olmamıştır inşallah yavrucağa.

Back
X