oglum çıldırmış olmali

bütüngün yemeden içmeden birbirimize sevgi gösterebiliriz. ikimizde yorulmadan bıkmadan hic, o derece :)
başka isim olmasa bisuru hizmetçim olsa hicccc şikayet etmem,o Öpücükler dünyalara bedel.

Bir cocuk psikiyatristine götürebilirsiniz. Bu kadar sevgiye ragmen korkmasi normal degil. Ileride bu işin kresi var, anaokulu var. Daha cok sorun yasayabilirsiniz.

Eğer bahsettiğiniz durum hep böyleydi ise sınır çizin bence. Korku kısmında en işe yarayan kelimeyi bulup oradan yürüyor olabilir. Belinizin ağrıdığını artık büyüdüğünü filan anlatın. Sen eskiden miniciktin şimdi büyüdün filan gibi.

Son zamanlarda yükselişe geçtiyse korkusunun gerçek olduğu belliyse, 2-4 yaşlarında annenin başına kötü bir şey gelmesinden ya da onu bırakıp gitmesinden korkup yapışık gezen çocuklar olabiliyor. Komşuda, ailenizde başka biriyle ilgili anne-çocuğun ayrı düşmesi filan konuşulduysa ondan etkilenmiş olabilir ya da tv den gördüyse bahsedildiği gibi. Çocuklar anlatabildiklerinden çok daha fazlasını anlarlar. Siz dinlediği fark etmezken bile mesaj çıkarmış olabilir.

Aklıma gelen diğer şey de hayaletler öcüler. O zaman da anneden asla ayrılmak istemiyorlar.

Zamanla azalacaktır muhtemelen ama çocukcağız içinde korkuyla kalmasın derseniz pedagoglar bir iki seansta neden korktuğunu buluyorlar.
çok teşekkürler. hep böyle değildi son zamanlarda başladı. annemle kalırdı hep seve seve yüzüme bile bakmazdı benim.annemde üzülüyor duruma torunu elinden gitti resmen şimdi annemede duskunlugu azaldı.

Zamanla azalırsan kastım da şu.
Yanından ayrılırken nereye gittiğinizi ve ne zaman geleceğinizi net açıklayın. Yemekten sonra, sen uyandığında vs.
Sakin anlarında da hep yanında olacağınızdan, hep geri geleceğinizden vs bahsedenseniz, kriz anı gelmeden yumuşatmış olursunuz
bi süredir deniyorum bunu,konuşuyorum onunla giderken kabullenmesi zor ol.sada ve bin turlu farkli yontem denesede onuda goturmem icin.en son ikna oluyo ve kapidan beni geciriyor..suan o noktaya geldik ama ev içinde eziyeti bana bagimliligi cok

Benim oğlum 3 yaşında şuan. 2 yaşındayken annemden çok korkardı çünkü annem otoriter biri kasları kalkık gezer sürekli ama merhameti sevgiside bi okadar. Teyzesine gitmek istemezdi dayısını gorunce kaçardı sanki bisey yaptiklarindanmi yok . Bu sene annemlere gitmek icin teyzesiyle uyumak icin dayisinin arabasina binmek icin deliriyor. Bence dönemsel olabilir yani ihmale gelmez ama çocuk bunlar bizle oyun oynuyorlar haberimiz yok

2 yaşındaki oğlum hiç üstümden inmiyor, korktuğunu bahane ederek sürekli kucağımda ve dibimde olmak istiyor.sırt ağrısından ölçem.seni seviyom seni ozluyom diyo.öpüsüp duruyoz sarmasdolasiz sürekli :)) ama zaten tümgun beraberiz.çok zordayim pilim bitmek üzere.
YARDİİİİİMMM. ..
Ozendim gibi sanki.benimkilerde beni hic aramaz.yani evdeyken arada bir gelip annem seni seviyorum der operler o kadar.ise giderken nadiren gitme derler.kimle biraksam kalirlar.isten gelince annem ozledim seni derler o kadar.bazen ben de istiyorum yapismak.babalarina daha cok yapisiyorlar

2 yaş sonrası kız çocuklarında babaya erkek çocuklarında ise anneye aşırı düşkünlük olabiliyor. Normal

Benmkide 3 yasinda bizde ayni sekilde yapisik yasiyoruz wcye gitsem kapisini kitlesem ben cikana kadar oturuyo agliyo tamam guzel bir duygu bu baglilik ama bir yerde nefes alamiyo insan anliyorum sizi ama gececek sanirim

Ayni benn..Bende kucukken annem beni birakirsa ya bisey olursa ya bidaha goremezsem diye yillarca altima isedim geceleri hatta yetmedi ortakulak iltihabi oldum.illa bi yerim degsin isterdim ya elim ya ayagim hic temassiz olmayalm isterdim.Ruyamda yasli bi dede anneni alicam derdi hep sabahlari kosardim hemen anneme.:deli:

Hatta ve hatta annem tualete girerdi kapiyi aralikti asagidan.Seyreder de beklerdim oyle yani dusun.

2 yas sendromuna merhaba demissiniz, gececek bugunler de. Guvenli baglanma olayini saglarsaniz olayi halledersiniz.

Çocuğunuzu asla dudaktan öpmemenizi öneririm
Bu gelişimi açısından çok yanlış bir davranış
Uzmanlarda uyarıyor

Bebekler için uzun bezler var ondan al sırtına çocuğunu sar tüm gün yapışık gezin :)) ne güzel bişey ama burda çocuğum beni sevmio istemio diyen anneler gördüm :)

çok teşekkürler. hep böyle değildi son zamanlarda başladı. annemle kalırdı hep seve seve yüzüme bile bakmazdı benim.annemde üzülüyor duruma torunu elinden gitti resmen şimdi annemede duskunlugu azaldı.

işte bunu tetikleyen şeyi bulun

anneniz dememişse bile patavatsız bir komşu vs seni anneanneye bırakıp annen gitti sen artık onun çocuğu ol vs demiş mi

yapar insanlarımız böyle patavatsız muhabbet

ya da onu bırakıp abisi ile bir yere gittiniz mi o dışlanmış hissetti mi

gerekirse bir süre her yere onu da götürün bu hissi unutsun

sonra yavaş yavaş şu zaman geleceğim diyerek bırakın

bir de ne sıklıkta kalıyor anneanne de yani her hafta mutlaka kalır mı mesela

ben şimdi düşünüyorum da benim kazık kadar oğlum bile bozulur yani hep onu bir yere bırakıp ben gitsem

nereye gittiğinizi söylüyor musunuz

2 yaşındaki oğlum hiç üstümden inmiyor, korktuğunu bahane ederek sürekli kucağımda ve dibimde olmak istiyor.sırt ağrısından ölçem.seni seviyom seni ozluyom diyo.öpüsüp duruyoz sarmasdolasiz sürekli :)) ama zaten tümgun beraberiz.çok zordayim pilim bitmek üzere.
YARDİİİİİMMM. ..
benimkide 2.5 sen işe gitmiceksin babam gidicek diyor babam yerde yatsın biz beraber yatıcaz diyor :))) gece uyanıp seni özledim diyor :))) çok hoşuma gidiyor benim gerçiii

Off aşırı bağımlılık sendromu...
Ne zor.
Sakın siz de bu duruma alışmayın yoksa bir birey değil sizin bir uzantınız olarak yaşamak zorunda kalır.
Kreşe verin, oyun gruplarına katılın. Aksi takdirde siz sert çıkmadıkca üstünüzden düşmez.

Korkuyorum diyorsa korktuğu birşey vardır. Neden korktuğunu sordunuz mu? Çocukların hayal gücü geniştir. Bunun altında birşey var muhakkak pedagog ile görüşebilirsiniz yardımcı olucaktır. Görmemezden gelmeyin bence daha sonra farklı sorunlar çıkmasın?

YARDİİİİİMMM. ..
benim oğlum da böyle. Babasından gram odunluk geçmemiş şükürki:D
aşkımız taze

Back
X