- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
Allah kimseyi evladiyla imtihan etmesin sizi çok iyi anlıyorum inşallah evladını o illetten kurtarırsın biz kurtaramadık duam sizinleKonularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.
2 ay önce köpek çalmıştı. Gittik yalvardı, yakardık şikayetini geri çektiler. Kamu davası devam ediyor. Bir tanıdıktan duydum, parkda otururken orda bir adamın silahını görüyorlar. Kendi gibi madde kullanan arkadaşıyla plan yapıp levye arıyorlar ki adamın evine girip silahı çalıp satarak madde alsınlar. Bu benim oğlum mu yarabbim. Masada 2 TL için bni 10 kez arayıp ulaşamadığı için almayan oğlum mu. Halen dahi 20 TL versem 3 TL ye ihtiyacı varsa kalanını zorla versemde kapıyı çekip kaçan oğlum mu.
En son evvellsi gece sokaklarda saat sabaha kart şî 4 de arkadaşının motorunu çalıyor. Bekçiler o saate ne yapıyor diye sorguya alıyorlar. Hmn hakim karşısına çıktı, diğer davası olduğu için tutuklu yargılanacak. Mahkeme gününe kdr. İlk mahkeme 3 ya da 5 ayı bulurmuş.
Bn karakoldayken karşı taraf oradaydı. Adam geri çekmitcm şikayetim dedi. Bnde sinirden ölyrm ztn çekmeyin çıkmasın dedim. Oğlum bunu yan taraftan duymuş. Bnmle görüşmek istemedi.
Karşı tarafa geri çek desem çeker.... Ama oğlum çıkarsa bonzaiye devam eder. Ve bu yaptığının daha kötülerini de yapacak. İnsanlara zarar verip nasıl olsa afediolar, aracı bulup çözüyorum demesini istemiyorum. Sen yaptın çek cezanı. Çünkü bu alışkanlık haline gelecek... Eğer geri çekerlerse şikayeti hmn çıkar. Çekmese 3 ay 5 ay yatar yine şikayet devam ederse 2 yada 3 yıl hapis yer. 5 ay sonra şikayetini geri çekersede çıkabiliyor.
Ben burda ne yapmalıyım. İnanın o kahrolan anne evvellsi gün sokaklarda diye banyoda düşüp ağlayan anne, dün kelepçeli oğluna hiç ağlamadı. İlk defa rahat uyudum. Bna yol gösterin.
Şunuda belirteyim x arjadaşı oğlmn çıkması için karşı tarafı ikna etmeye çalışuyor.bende izin vermediğim için oğlumun kulağına gidecek ve ben kötü olucam. Babayı hiç sormayın, umurunda değil.
Amatem aylarca sıra vermiyor 10-20 gün yatırıp bırakıyorlar ve içeride gırla uyuşturucu satıcısı var. Ailenin mücadelesi çok önemli ama ne olursa olsun oğlu kafada bitirmedikçe çıktığı an yine içecek. Kimisi bu yaşam tarzından memnun.Ben katılıyorum. Karşı tarafla konuşur konu sahibesi, mahkemede çocuk hastaneye yatmayı kabul ederse karşı taraf şikayetini çekerim desin yoksa hapse gitsin. Bu şekilde hapistense çocuğun amatem'e yatmayı kabul edeceğim düşünüyorum.
Canim ya Allah sabir versin. Yaşi genç InsaAllah doğru yolu çok kisa zamanda bulur. Bir anne için zor olsa da evladini oyle gormek en iyisi cezasini çekmesi. En azindan yeri yurdu belli olacakKonularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.
2 ay önce köpek çalmıştı. Gittik yalvardı, yakardık şikayetini geri çektiler. Kamu davası devam ediyor. Bir tanıdıktan duydum, parkda otururken orda bir adamın silahını görüyorlar. Kendi gibi madde kullanan arkadaşıyla plan yapıp levye arıyorlar ki adamın evine girip silahı çalıp satarak madde alsınlar. Bu benim oğlum mu yarabbim. Masada 2 TL için bni 10 kez arayıp ulaşamadığı için almayan oğlum mu. Halen dahi 20 TL versem 3 TL ye ihtiyacı varsa kalanını zorla versemde kapıyı çekip kaçan oğlum mu.
En son evvellsi gece sokaklarda saat sabaha kart şî 4 de arkadaşının motorunu çalıyor. Bekçiler o saate ne yapıyor diye sorguya alıyorlar. Hmn hakim karşısına çıktı, diğer davası olduğu için tutuklu yargılanacak. Mahkeme gününe kdr. İlk mahkeme 3 ya da 5 ayı bulurmuş.
Bn karakoldayken karşı taraf oradaydı. Adam geri çekmitcm şikayetim dedi. Bnde sinirden ölyrm ztn çekmeyin çıkmasın dedim. Oğlum bunu yan taraftan duymuş. Bnmle görüşmek istemedi.
Karşı tarafa geri çek desem çeker.... Ama oğlum çıkarsa bonzaiye devam eder. Ve bu yaptığının daha kötülerini de yapacak. İnsanlara zarar verip nasıl olsa afediolar, aracı bulup çözüyorum demesini istemiyorum. Sen yaptın çek cezanı. Çünkü bu alışkanlık haline gelecek... Eğer geri çekerlerse şikayeti hmn çıkar. Çekmese 3 ay 5 ay yatar yine şikayet devam ederse 2 yada 3 yıl hapis yer. 5 ay sonra şikayetini geri çekersede çıkabiliyor.
Ben burda ne yapmalıyım. İnanın o kahrolan anne evvellsi gün sokaklarda diye banyoda düşüp ağlayan anne, dün kelepçeli oğluna hiç ağlamadı. İlk defa rahat uyudum. Bna yol gösterin.
Şunuda belirteyim x arjadaşı oğlmn çıkması için karşı tarafı ikna etmeye çalışuyor.bende izin vermediğim için oğlumun kulağına gidecek ve ben kötü olucam. Babayı hiç sormayın, umurunda değil.
Araştırdım cnm orayı. Hastane değildi. Madde kullananlar için bir tatil köyü gibi bir yerdi. Ve aradığımızda orada 4 kişinin olduğunu yaşları 45 ev eşi çocuğu ve o 4 genç. Oğlum asla durmam orda dedi. Pislik babası bu sefer para vermem dedi.ya evi sat paramı ver yada para yok dedi. Bn evi satıp gşdicem ztn ama çocuğun haline baksana şimdi bu mu konuşulur. Ayda 5 bin. Tm dedim Bn seni yollycm dedim. Ondan parada istemiycktim. Tam o akşam hırsızlık yaptı. Köpek çaldı... İşler çığırından çıkınca babası yarısını vericem evi sat dedi yine. Bnde o hırsızlık olayının üstüne başka yer aradım. Kimse yok.. Abisine dedim Bn bir yer buldum ama sizde araştırın. Beykozda bir tanıdığım sordurmuş polis tanıdığına bir sıkıntı yok demiş...bu ülkede amatemde buluyorlar da hapiste mi bulamayacaklar?
bilemedim iki ucu bklu değnek.
size yazmıştı bir arkadaş hastane ismi de vermişti hatta oraya yatırın biz öyle kurtardık falan diye.
canınızı acıtmak istemiyorum ama hep kendi kendinize halletmeye çalıştınız bıraktı dediniz arkadaşına güvendiniz. size taşınmanız bir işe yaramaz da denildi/dedik.
bence eski konunularınızdan o dediğim üyenin mesajını bulun o hastaneye yatırın.
Ablacığım Allah yardımcınız olsun bu sizin imtihaniniz . Öncelikle oğlunuz ceza almayı hak etmiş bu bir gerçek yaptıkları suç . Herkes yaptıklarının bedelini öder insallah içeriden çıktıktan sonra düzelir o kötü arkadaşlarıyla iletişimini keser ve sana hayırlı bir evlat olur o baba da adam değilmiş bu arada .Konularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.
Onun için fındık almıştım, ceviz sipariş vermiştim, köyden bal.... Hepsi olduğu gibi evin ortasında. Bu gün alışveriş yaptım ona. Hiç alışveriş insanın ciğerini yakar mı,,,, olmazsa değiştirdiniz diyor... Yeşil lacivert var,yok olmazmış diyorum.... Neden diyorlar kalıyorum. Nsl diyeyimki hapiste o renkler yasak. Çikolata da atsammı içine olmaz kabul etmezler. Ah yavrum gzl yavrum.Şu cümle beni öyle yıktı kiAllah yardımcınız olsun, İnşAllah, bu dünyada herkesin bir sınavı var sizinkisi de oğlunuz. Maddeyi almak için gerekli olan her şeyi yapacaktır, istese de karşı koyamaz madde için namusunu satanı bile okumuştum haberlerde İnşAllah tez vakit bu bağımlılıktan kurtulur. Ama bir süre hapishane de kalması daha iyi belki aradan zaman geçerse onsuz da yaşanabileceğini anlar
sabahtan beri okuyorum ne yazsam bilemedim.kelimeler kifayetsiz kaldı.umarım bu lanet alışkanlıktan kurtulur .dualarım sizinleOnun için fındık almıştım, ceviz sipariş vermiştim, köyden bal.... Hepsi olduğu gibi evin ortasında. Bu gün alışveriş yaptım ona. Hiç alışveriş insanın ciğerini yakar mı,,,, olmazsa değiştirdiniz diyor... Yeşil lacivert var,yok olmazmış diyorum.... Neden diyorlar kalıyorum. Nsl diyeyimki hapiste o renkler yasak. Çikolata da atsammı içine olmaz kabul etmezler. Ah yavrum gzl yavrum.
Avukatım, pidikolog onun akrabalar arı bnm eşim dostum hepsi şu cümleyi kurdu. Babayı unutun, onu ölmüş sayarak ne yapabilirim diyin. Oğlum 18 yaşındaCok uzuldum cok zor bir durum. Imtihaniniz cok zor Allah yardimciniz olsunSizin durumunuzda ben olsaydim ne yapardim bilmiyorum. Ciksa bir turlu kalsa bir turlu. Burda yine Turkiyenin sistem eksikligi cikiyor aslinda ortaya. Islenen suclar karsisinda ceza veriliyor ama bu cezanin islah edici fonksiyonu yetersiz kaliyor cunku rehabilitasyon alt yapisi yok. Keske bu gencleri topluma kazandirmak icin elinden geleni yapsalar. Bu durumda sanirim yapacaginiz en mantikli sey oglunuzla oturup pazarlik yapmak. Tedavi olmasi karsiliginda sikayetten vazgecmeleri icin karsi tarafla konusacaginizi soyleyin. Babasiyla ve hatta tum aile buyukleriyle beraber bu surecte oglunuza destek olmaya calisin. Oglunuz tam olarak kac yasinda bu arada?
Serefsiz babasi nasil ilgilenmez goz gore gore hayati kayiyor cocugun. Babanne dede falandami yok amca aile buyugu herkesten yardim isteyin bu durmda gurur olmaz belki faydasi olur birilerinin
Allah yardımcınız olsun demeye geldım .Yaşı kaç bu arada.Tedavı olmadı gerek bazıları zor atlatıyor işteKonularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.
Teşekkür ederim. İnanın her şeyi yaptım. İnsasn her gün bir plan yapar mı? Plan kurmaktan yoruldum.her şeyi her şeyi yaptım. Ama o bu yolda ilerlemeye devam etti. Seçimini yaptı. Bundan sonra ya görür yada kör olmaya devam eder.nice1985 ne desem bilemedim, konu evlat olunca hele de işin içinde bağımlılık olunca ne söylense yanlış olacak gibi geliyor.
Yaptıklarının affedilmediğini anlaması lazım, işlediği suçlarda asla arka çıkmayın ama uyuşturucu bağımlılığından da kurtulması gerekiyor, nasıl bir yol izlemek lazım, nerelere başvurursanız doğru adım olur bilmiyorum fakat bir delikanlı tanıdım arkadaş çevresinden kopsun diye ailece şehir değiştirmişler vs yine de ne bağımlılığından, ne suç işlemekten vazgeçiremediler.
Gittiği her yerde uyuşturucu satıcısı da buldu, kullanan arkadaş çevresi de buldu, üstelik ne yazık ki bağımlılar suça meyilli de oluyor, tanıdığım o delikanlı hırsızlık, gasp ve başka suçlara karıştı, her içeri girişinde kötü arkadaşlara yenisi eklendi, bir süre sonra içeride edinilen o arkadaşlar eve de geliyor, birlikte hareket ettikleri için durum daha korkutucu bir hale dönüşüyor.
Sizi korkutmak istemem ama oğlunuzun bağımlılığı, sağlığı, canı kadar sizin de canınız riske giriyor, o içerideyken bir merkezle, bağımlılara psikolojik destek verip kurtulmalarına yardımcı olan dernek vb yerlerle iletişime geçin, en azından size bir yol haritası çizerler, kendisi bağımlı olup sonrasında kurtulan ve bağımlıları kurtarmak için uğraşan kişiler var, onları da bulup yardım isteyebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun
Allahtan başka kimsem yok.Ahhh siz ne güzel annesiniz.Allahım yardımcınız olsun inşallah bir an önce kurtulur yavrunuz.Bütün bu olayları yaşarken yanınızda size destek olan birileri var mı?
Teşekkür ederim. Daha 18 yaşında. Boylu poslu güzel yüzlü yavrum. Gören her kez senden ne güzel komando olur diyor... Ama bnm oğlm mahvetti kendini.Allah yardımcınız olsun demeye geldım .Yaşı kaç bu arada.Tedavı olmadı gerek bazıları zor atlatıyor işte
Valla nice1985 Allah kimseye yaşatmasın ama sizi anlayabiliyorum, evlat demek insanın canı ciğeri demek, insan evladı için bir kuytu köşede kimlerle ne yapıyor, yaşıyor mu öldü mü diye korku içinde yaşamaktansa en azından hapiste ve nerede olduğunu biliyorum deyip rahat bir uyku çekebilir, bu psikolojiyi çevremde benzer şeyleri yaşayan annelerden biliyorum.Teşekkür ederim. İnanın her şeyi yaptım. İnsasn her gün bir plan yapar mı? Plan kurmaktan yoruldum.her şeyi her şeyi yaptım. Ama o bu yolda ilerlemeye devam etti. Seçimini yaptı. Bundan sonra ya görür yada kör olmaya devam eder.
Görüşmeye gidince orada tedavi için konuşacağım. İnş. Kabul eder.
İlk defa dün gece rahat uyudum. Tabiki geceleri kalkıp yatağına baktım, hapistemi dedim, olsun ölmedi dedim,ve uyudum. İnsan bu hale getirilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?