• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum gidiyor

Benim tavsiyem bu kadar abartmamaniz. Ben de liseyi bitirdim, çocukluğum küçük bı ilde geçti, üni.yi kazandım geldim İstanbul'a ve 4sene tek başıma evde yaşadım yurtta falan da değil, bir sene de okul bitince çalıştım sonra evlendim, bırakın küçük çocuk değil artık.

allah gelinine simdiden sabir versin
siz gobek bagini kesememissiniz ki
milletin cocugu 18inde uniye gidiyor hayata basliyor.
okurken erasmus yapiyor baska ulkede yasiyor,
20de askere gidiyor vatani mudafa ediyor.

sizin çocuk 22sinde ise baska sehre gitti şu drama bak
Siz dram yapmazsınız 😉

Aile evinde yasayan 22 yaşlarında olan kaç genç yemek yapmayı biliyordur şuan acaba?
Bundan sonra yalnız yaşayacağı için hepsini yapar, öğrenir.
İçe dönük bir yapısı olduğu için de anne olarak endişe etmişsiniz, bir miktar bana da fazla geldi ama bazı yorumlarda aynı şekilde abartılı eleştiriler içermiş.

Benim tavsiyem bu kadar abartmamaniz. Ben de liseyi bitirdim, çocukluğum küçük bı ilde geçti, üni.yi kazandım geldim İstanbul'a ve 4sene tek başıma evde yaşadım yurtta falan da değil, bir sene de okul bitince çalıştım sonra evlendim, bırakın küçük çocuk değil artık.
Bende sehirdışında okudum .Aynı zorluklardan gectim.Benim annemde o donem benim icin endiselendi.Simdi bende diger taraftayım, annenize sorsak mesela illaki oda ilk zaman endişe etmiştir.Kolay değilmiş bende simdi tecrübe ediyorum.Hem onun adina seviniyorum ,büyüdüğünü kendi kanatlarıyla uçacağını düşünüp gurur duyuyorum.Hemde yalnız kalacak cok zorlanır mı, başına birşey gelir mi diye endişeleniyorum.Anneliğin gelişim süreci hiç bitmiyormuş.

Aile evinde yasayan 22 yaşlarında olan kaç genç yemek yapmayı biliyordur şuan acaba?
Bundan sonra yalnız yaşayacağı için hepsini yapar, öğrenir.
İçe dönük bir yapısı olduğu için de anne olarak endişe etmişsiniz, bir miktar bana da fazla geldi ama bazı yorumlarda aynı şekilde abartılı eleştiriler içermiş.
Korkum aç kalması değildi aslında da işte.Ev tuttuğu yerdeki tüm yemek yerlerini restoranları aratmış bulmuş bugün bana gösteriyodu mesela 😅 Bir ütüde takıldı onada hızlandırılmış kurs vereceğim bakalım haftasonu

Bende sehirdışında okudum .Aynı zorluklardan gectim.Benim annemde o donem benim icin endiselendi.Simdi bende diger taraftayım, annenize sorsak mesela illaki oda ilk zaman endişe etmiştir.Kolay değilmiş bende simdi tecrübe ediyorum.Hem onun adina seviniyorum ,büyüdüğünü kendi kanatlarıyla uçacağını düşünüp gurur duyuyorum.Hemde yalnız kalacak cok zorlanır mı, başına birşey gelir mi diye endişeleniyorum.Anneliğin gelişim süreci hiç bitmiyormuş.
Annem vicdansizin tekiydi umurunda bile olmadı, evden gitmemiz onun işine geliyordu, herneyse, benim de var iki çocuğum, anlamadan konuşuyor değilim, desteklemekten başka yapacağımız birşey yok, sağlıklı olan güçlü bireyler olabilmeleri için sorumluluk almaları şart

Annem vicdansizin tekiydi umurunda bile olmadı, evden gitmemiz onun işine geliyordu, herneyse, benim de var iki çocuğum, anlamadan konuşuyor değilim, desteklemekten başka yapacağımız birşey yok, sağlıklı olan güçlü bireyler olabilmeleri için sorumluluk almaları şart
Üzüldüm herkes anne olamıyor demekki.Ama eminim siz güzel bir annesiniz.Dünyanın kanunu bu hazırlayacağız ve uçmalarını izleyecegiz.Ama ilk uçuştaki ,o kalp çarpıntısıda anneliğe dair 🌺

Sadece baska bir şehre gidiyor hic bilmedigi yer dediginiz sadece baska bir sehir. 1 hafta gezse etrafini tanır. Neyini bilmesi gerekiyor ki oldugunuz şehirde sistem neyse aşagi yukari gittigi sehirde de benzerdir herhalde. 😄
Bir sey olursa yanina atlar gidersiniz baska sehre gitmek icin vize lazim degil. 😄
Herkes sizin kadar rahat olamayabilir, bakması gereken hastası olup dışarı ciktiginda dahi süreyle yarışan insanlarda var.Bende biliyorum vize yok ama işte amalar var

Herkes sizin kadar rahat olamayabilir, bakması gereken hastası olup dışarı ciktiginda dahi süreyle yarışan insanlarda var.Bende biliyorum vize yok ama işte amalar var
Rahat derken neyi kastediyorsunuz, çocuğunu başka şehre hatta başka ülkeye gönderen anneleri rahat mı buluyorsunuz?

Feci bir kaynana potansiyeliniz var kusura bakmayın. Koca adam yemek yapmayı bile bilmiyor sonra evlenince karılarına eziyet. Prenses erkek yetiştirmeyin böyle. Biraz ayakları üzerinde durmayı öğrensin.
Hem de nasıl var ya gümbür gümbür geliyor . Oğlunu hep bebek görme sendromu yaşayanlardan üfff hiç çekilmez

Bin tane senaryo geçiyor kafadan sizi o konuda anlıyorum ama bırakacaksınız ve güveneceksiniz. Mektupla telgrafla haberleşme döneminde değiliz, saniyesinde görüşüp konuşabiliyoruz. Başka ülke de değil başka şehir, yani ülkede en uzak mesafe uçakla 1,5 saat.

Hiç bir iş yaptırmayarak hata etmişsiniz. Onu bilmez bunu bilmez, yemekten hiç anlamaz hep dışarıdan söyler... Niye, bunları yapmamak meziyet mi? Tam tersi eksiklik. Şimdi siz yapıyorsunuz, evlenince karısından mı beklesin? Bırakın başının çaresine baksın.

Belki önüne yurt dışı iş fırsatları çıkacak ve değerlendirip gidecek. Yurt dışında 22 yaşında ve kendi işini göremeyen erkeklere pek sempatiyle bakılmaz. Mesela çoğu öğrenci veya bekar evinde çamaşır makinesi olmaz. Her yerde çamaşır yıkama merkezleri var ve genç kız erkek gider burada yıkar ütüler çamaşırlarını. Evini odasını kendi temizler, birinin annesi gelip bunları yapsa garipserler. Şimdiye kadar bizden hiç ayrılmadı derken 5 yaşında çocuktan bahsediyor gibisiniz. Hiç mi okul gezisi kamp vs olmadı gitmedi?
Hicbirsey bilmez diye bir söylemim yok.Karnını doyuracak kadar aparatif şeyler elbetteki yapabilir.Benim endisem ac kalmasina yönelik degil internet var adım başı yemek yerleri mevcut.Benim.endişem 22 yaşında ama cok sosyal bir cocuk degil.Disari hayati cok yok.Öyle cok gezeyim tozayim demez.Kiz arkadasiyla gezer, bir kac arkadasiyla mac falan yaparlar o kadar.Ben evimi seviyorum burda dinleniyorum der hep.Evdede odasina kapanmaz ,bizimle takılir salonda ,sohbeti sever yalnızlığı cok sevmez.Okul gezileri dediginiz bir iki günlük şeyler.Onlarla tek yaşama gecmek kiyaslanacak şeyler degil.Bu karaktetinden dolayı zorlanacağını düsündügümden endişem.Kendininde tedirginligini görüyorum.Denemeden bilmezsin deyip destek olmaya çalışıyorum.Umarım anlatabilmişimdir.

Siz dram yapmazsınız 😉
ben 18 yasinda okul için 4 sene ayrildim, hayatimin en guzel yillrindan birkaciydi :) esim de 16 yasinda cikmis, çıkış o çıkış. o da hayatindan cok mutluymus.
dram yapmayız bence çünkü ortada dram yapacak birsey yok
kuslar bile agizlariyla besledigi yavrularini yuvadan iter ki ucmayi öğrensin diye. siz koca adamin - evlense anaokulunda cocugu olaack koca adamin arkasindan taytaylayan bebekmis gibi "aman dusmesin" diye kosuyorsaniz. düssun iste ne guzel kalkmayi öğrenir. hayat onun yolu, birakin da kendi evinde kendi hayatını yaşasın

Rahat derken neyi kastediyorsunuz, çocuğunu başka şehre hatta başka ülkeye gönderen anneleri rahat mı buluyorsunuz?
Hayır şartlardan bahsediyorum.Sehir dısı ne var gidersin diyorsunuz ya.Herkes hemen gidemeyebilir şartlar elvermeyebilir diyorum.Sizin engeliniz yoktur gitmek için benim vardır diyorum.

Hayır şartlardan bahsediyorum.Sehir dısı ne var gidersin diyorsunuz ya.Herkes hemen gidemeyebilir şartlar elvermeyebilir diyorum.Sizin engeliniz yoktur gitmek için benim vardır diyorum.
Çocuk diyorsunuz çocuk değil, 22 yaşında yetişkin bir adam. Bugün istese kendi çocuğu olur. Evet annesisiniz siz doğurdunuz ama bırakın da kendi başına uçabilsin. Engelli birey veya hasta mı bakıyorsunuz, bu yüzden mi dışarı çıkınca zamanla yarışıyorum yazıyorsunuz? Oğlunuza sorsak ben güle oynaya gidiyorum keşke annem benim için üzülmese der. Yaparsın başarırsın oğlum, kendi ayakların üstünde duracağına eminim... sizden bunları duymak ister. Oralarda bir başına ne yapar ne yer içersin, başına bir iş gelir mi... bunları değil.

Benim annem ben 19 yaşımda iken vefat etti. Ben yemek tariflerine baka baka yemek yapmayı öğrendim. Temizlik, çamaşır başıma kaldı, öğrendim. Çok şükür ki ve Allah bağışlasın, sizin ayrılığınız hayırlı bir ayrılık. Oğlunuz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek ve olgunlaşacak. Yuvadan uçuyorlar, bu kolay değil elbet ama olması gereken. Görümcemin kızı üniversite için yurtdışına gitti. Görümcem için başta çok zor olacak diye endişelendik. 1hafta süresince kızının odasının önünden geçememiş ama şimdi alıştı. Kızı da hayatı öğrendi, el bebe gül bebe büyümüş, hayatında eline bir kere toz bezi almamış kız geçenlerde tüm evi temizlemiş. Onlara yardıma gelen bir temizlikçi abla vardı "ne zor işmiş temizlik, tatilde dönünce onun ayaklarını öpeceğim" demiş :) Yurt dışı onunca da kolay kolay pat diye yanına gidilemiyor. Sizin oğlunuz nihayetinde şehir değiştiriyor. Onun için hayırlı olacak inşallah.

lütfen böyle davranıp çocuğun işini baltalamayın iş bulmak zaten zor kimse kimseye evinin dibinde iş hazır etmiyor.
evlenseydi eşi yanında olurdu kısmını da hiç anlamadım sırf yemek yapsın diye evlenilir mi? daha yeni işe başlayacak evi nasıl geçindirecek? düşünce mekanizmanız çok yanlış.

Yetiskin insanlar eger zeka problemi yoksa hayatlarini idame ettirebilir. Karnini doyurur, camasirini yikar, markete gider, yalnizlikla basetmeyi ogrenir, korkulariyla yuzlesir, kazik yer, hatta uzuleceksiniz ama yeri gelir aç olmasina ragmen uykusuna yenik düşer vs vs. Zaten insan bu sekilde büyüyüp olgunlasiyor.

Çocuk diyorsunuz çocuk değil, 22 yaşında yetişkin bir adam. Bugün istese kendi çocuğu olur. Evet annesisiniz siz doğurdunuz ama bırakın da kendi başına uçabilsin. Engelli birey veya hasta mı bakıyorsunuz, bu yüzden mi dışarı çıkınca zamanla yarışıyorum yazıyorsunuz? Oğlunuza sorsak ben güle oynaya gidiyorum keşke annem benim için üzülmese der. Yaparsın başarırsın oğlum, kendi ayakların üstünde duracağına eminim... sizden bunları duymak ister. Oralarda bir başına ne yapar ne yer içersin, başına bir iş gelir mi... bunları değil.
Gitmesine engel olmuyorum zaten deneyecek ve öğreneceksin diyorum ama bu içten üzülmeme engel değil.Burada yazdığım endişeleri sizinle paylaştım onunla değil.

Back
X