Oğlum havale geçirdi..Allah kimsenin başına vermesin çok zor

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
2 yaşındaki oğlum perşembe akşamı ateşli havale geçirdi.Daha önce hiç böyle birşey başımıza gelmemişti.Çok korkuttu kuzum beni.Gözümün önünden gitmiyor o hali.İyiki yanımda annem vardı.Ne yapacağımızı şaşırdık.Hemen yüzünü gözünü yıkadık.5 dakika sonra kendine geldi...Eşimi aradım hastanede kaldık 1 gece.Şimdi antibiyotik kullanıyoruz ama ben mahvoldum psikolojim bozuldu.Kendimi suçluyorum devamlı.Ateş düşürücü şurup vermiştim düşer birazdan faydası olur dedim.Neden bekledimki kuzum o hale gelene kadar.Çok üzgünüm arkadaşlar..Başına gelmeyince anlamıyor insan..Şimdi elimde derece adım başı ateş ölçüyorum.Ateşi olmasa bile.Kafayı bozucam.

çok geçmiş olsun canım yaa Allah korusun ama kendini suçlama sonuçta kimse ateşi çıkar çıkmaz çocuğu alıp hastaneye koşmaz ki evde düşürmeye
çalışır öncelikle. olacağı varmış, üzme kendini.

Çok geçmiş olsun. Üzmeyin kendinizi. Ben de ateşi yükselince ateşdüşürücü şurup veriyorum hemen. Bu büyük bir hata değil ki. Her ateş havaleyle sonuçlanmıyor sonuçta.
Neymiş hastalığa neden olan?

Çok çok geçmiş olsun.
Benim kızımın ateşi de İNATÇI ATEŞ dedikleri türden.
8 senenin 8 kışını da hastanelerde geçiren biri olarak o kadar iyi anlıyorum ki seni.
Her ateş havaleye çevirmez elbette önemli olan ateşin altında yatan sebebi bulabilmekte.

Ateşlendiği anda mümkün mertebe en ince giysilerle tutmak ve yarım saatte bir ateşini ölçmek yapılabilecek en iyi şeylerden biri.
Bir de hastane çok yakınınızda değilse, dr unuzla konuşup acil durumlar için ateş düşürücü damla kullanıp kullanmayacağınızı sorun.

Benim dolabımda her daim damla vardır.
Baktım şuruplarla düşmüyor, hemen damla veririm (dozajını doktorunuz söyleyecektir)
Böylece hastaneye gidecek zamanı kazanmış olursunuz.

Çok çok geçmiş olsun...

Boğaz enfeksiyonu sebep olmuş ama anlamadımki daha öncede bademcikleri kızarmıştı ateşi çıkmıştı daha küçükken.Bu sefer nasıl olduda havale geçirdi birden anlayamadım.Birde doktor eeg çekilmesinde fayda var dedi.internetten araştırdım basit havalelelerde eeg ye gerek yok beyin hasarı olmaz ateşli havalede diyor.Eğer havale 15 dakikadan fazla sürerse beyine oksijen girmediği için hücreler zarar görürümüş o tür durumlarda eeg çekiliyormuş.Bugün de öksürük başladı.Ateşi yok ama hala keyifisz iştahsız yavrum.Birazdan tıp fakültesine pediatriye götüreceğiz.bakalım ne diyecek doktor?zaten hastaneye gider gitmez hemen kan aldılar.Sonucunuda sormayı unuttum şaşkınlıktan..Üff kafam iyice durdu.

geçmiş olsun..
üzmeyin kendinizi..
çoğu çocukta olabilen bişey bu..
zaten kompleks nöbet değil galiba ileride bi sıkıntı da olmaz..

Kompleks nöbet nedir??
Ayrıca bebeğine yada küçük çocuğuna eeg çektiren varmı?Nasıl yapıyorlar?Allahım inşallah doktor istemez.Bugünkü randevuyu iptal ettik yarın sabahtan götüreceğiz...

Benim oğlumda ilk 10 aylıkken boğazenfeksiyonundan ateşli havale geçirdi.Annem yanımdaydı hemen hastaneye kaldırdık.tabii o ara annemin araba kullandıgını fln herşeyi unutup 112 yi aramıştım ama adresi fln bile veremedim.

Resmen bilincimi kaybettm.Dışarı çıkardık yoldan geçen biri hastaneye bırakmıştı..

Daha sonrada 1.5 yaşında rota virüsünden havale geçirdi.fakat bu sefer tedbirimi aldım diye düşünüyodum çünkü gece doktora götürmüştüm.Sabahın erken saatindede götürdüm tahlil vermek için ama saolsun doktorlar tahlile ragmen hiç bişey anlamayıp ewe gönderdiler ve gelir gelmez havale geçirdi..

Hala aklıma geldikçe gözlerim dolar hatta bazen ağlarım..Şuan 2.5. yaşında ve maşaallah cin gibi çok zeki konuşkan bi çocuk..

Kendini suçlama cnm olacak şeylerin önüne geçemiyosun yani.

İlkinde bende çok suçluyordum kendimi ama ikincisinde hastanede sabahladıgım halde yine havale geçirdi..

İlk günler keyifsiz olur sendeler ayakta durmakta güçlük çeker düşer..Ama bikaç gün geçince toparlar kendini üzülme...

bunun icin neden kendinizi sucluyorsunuz ki,cocuklar malesef duse kalka hastalanip iyileserek buyuyor bence atese neden olan hastaligina dikkat edin benim oglumda bir yasinda gecirdi doktorlar tekrarlayabilir dediler ama cok sukur oglum 5 yasinda ve bi daha gecirmedi havale sirasinda korkmayin sakin olun en onemlisi bu hastalandaginda hemen doktora goturun atesi artmadan gecmis olsun..

çok çok geçmiş olsun
lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin
önceden böyle birşey olabileceğini bilseydiniz tabiki ilacın etki etmesi beklemezdiniz

Evet çok keyifsiz ve iştahsız...Peki sizden doktor eeg çektirmenizi istedimi?Bize çektirseniz iyi olur dedi.Ama ben çektirmek istemiyorum biraz araştırdımda internetten çok zahmetli bir işlem.Bir gece uyutmuyormuşuz aynı gün uykudayken çekiliyormuş yarım saat falan sürüyormuş.Uyutmadan nasıl dururki çocuk tüm gece...

Her havale geçiren çocuğa mutlaka eeg çekilmesimi gerekiyor?Oğlum zaten yeterince yıprandı birde bununla iyice korkmasını istemiyorum..
Bende kulaktan ölçen derece almak istiyorum.daha çabuk ve güvenilir olduğunu duydum.Kulaktan ateş ölçer kullanan ve memnun kalan varmı acaba?İyice tedirgin ve evhamlı oldum.Yavrumu o şekilde görmek çok etkiledi beni.İnşallah başımıza bir daha böyle birşey gelmez..Allahım sen koru yavrularımızı

Hayır cnm ikisindede öyle bişey söylemediler..Epilepsiden şüphelenmiş olabilirler ama bence sadece havale.Başka bi doktora daha gösterseniz eger o da eeg derse çektirirsiniz..Zahmetli olması bişey değilde inş çarçabuk toparlanır..

İnşallah tekrarlamaz.İnanın çok etkilendim.Çok korkuyorum.Sürekli aklımda oğlum var.Ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor.Arayıp duruyorum nasıl diye...yarın sabah tekrar başka bir doktora götüreceğiz..Oğlumu o şekilde görmek ve çaresiz kalmak...
Beni rahatlatan birşeyler söyleyin lütfen...psikolojim bozuldu

Allah beterinden korusun canım.Bukadar üzme kendini.

Çalışıosun diye sanırım gözünün önünde olmasını istiyosundur eminim..Tabiki çok zor Allah ewlatlarımızla sınamasın inşallah bizi.

Ama dua et ki havale süresi çok kısa ya daha uzun sürseydi Allah korusun..Kısa süreli havalede Allahın iziniyle hiç bişey olmuyo.

Çocuk,Bebek onlar daha, hastalanarak büyeyecekler ki bizde onlarla büyüyelim anneliğin ne demek oldugunu böyle böyle anlıyoruz işte..

büyük geçmiş olsun, benim oğlumda 1 yaşında iken geçirmişti, bende küçükken geçirmişim annem anlatı dururdu nasıl bişey olduğunu biliyordum ama insan çocuğunu o halde görünce çok panikliyo.
benimkininde boğazında enfeksiyon olduğu için ateşlendi 39.1 idi.
eeg falan çekilmedi haretlerinde anormallik yoksa çektirme bence.
bende ilk 1 hafta kendimi çok suçladım ve hep tetikteydim, hastaneye gidersek diye çantamı falan hazır tutuyordum o derece yani.

canım eeg zor bir işlem değil. gece mışıl mışıl uyutuyorsun çocuğunu. hastanede bir tüp veriyorlar makatından içeri sıkıyorsun, 15 dk sonra uyuyor zaten. hemen alıyorlar içeri, 15 dk falan sürüyor. o sırada sen de yanında oluyorsun zaten. ben çektirmeni tavsiye ederim. geçmiş olsun . bu günler geçiyor merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…