Oğlum havale geçirdi..Allah kimsenin başına vermesin çok zor

canım pirinç suyu da dene nolursun, ishale birebir..!!

canım pirinç suyu da dene nolursun, ishale birebir..!!

tamam akşama mutlaka denerim eve gidince.Pirinci haşlayıp suyunumu içireceğim yoksa suda bekletip süzüp onumu içireceğim tam anlayamadım..Annem pirinç çorbası falan yapmış az tuzlu az yağlı ama çok az yemiş

2 kaşık pirinç ile 1 bardak içme suyunu kaynatıyorum canım. Suyu çok çekerse ilave edebilirsin, pirinçler iyice azilsin, herşeyiyle suya geçsin. O suyu bardağa koyup içir veya pipetle.
Ama çorbasını içirebiliyorsanız daha da iyi tabi.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
2 çocuğumun ikiside havale geçirmiş bir anneyim.
Öncelikle bilmelisinizki bu havale olayı biraz ırsidir. Araştırın göreceksiniz ki ailenizde mutlaka havale olayı çıkacaktır.
Sonra ateşli havalelerde asla ve asla eeg çektirilmesi konusundaki önerilere kulaklarınızı tıkayın.
Bunlar para tuzağından başka bir şey değil. Ben Türkiye'nin en ünlü çocuk nöroloğuna götürdüm. 5 kereye kadar ateşli havaleleri oldukça normal karşılıyorlar. Önemli olan ateşsiz ve uzun süren havaleler.
Çocuğunuzu hırpalamayın. Hiç bir şey olmaz. Benim kızım sınıf birincisi oldu. Zımba gibi maşallah.

ipek ya ablana şunu da sorar mısın ben öyle küvete falan sokmuyorum da sürekli suya sokup çıkarmak yerine ılık duş altında yarım saat falan bekletiyorum heryerine tutuyorum suyu başı dahil ancak öyle geçiyor çünkü ateşlenince ilaç bez sirke falan fayda etmiyor hemen yine çıkıyor bekleyince düşüyor doktor dedi acaba yanlış mı ??kızım domuz giribi olduğunda 40 derece ateşi 3 gün düşürmedi doktor iğne falan yapmadı sadece sürekli kontrol ve normal ateş düşürücü verdik 3 gün sonunda düştü ani düşürmek iyi değil dedi çok şükür atlattı ama kızım 7 yaşındaydı tabi bu kadar küçük değil bir de soğuk havale geçirdi ki en beteri anlamıyorsun da ateş mateş olmadığından gece uykuda olsa bittin yani ruhun duymaz

geçmiş olsun inşallah bidaha yaşamazsınız çok korktuğum bi hastalık ama ben bide şunu merak ediyorum havale sırasında ne oluyor sadece yüksek ateş mi?

Kompleks nöbet nedir??
Ayrıca bebeğine yada küçük çocuğuna eeg çektiren varmı?Nasıl yapıyorlar?Allahım inşallah doktor istemez.Bugünkü randevuyu iptal ettik yarın sabahtan götüreceğiz...

Geçmiş olsun. Benim kızım da 9 aylıkken ve 2.5 yaşındayken biri ateşli biri ateşsiz olmak üzere 2 kere havale geçirdi. Şimdi 10 yaşında. Allaha şükür bir daha olmadı. 2 kere eeg çektirdik. Mr da çektirdik. Epilepsimi diye bakıldı temiz çıktı. O zamanlar uslu ama sinirliydi şu an gayet normal başarılı bir çocuk. Eeg de çocuk uyutuluyor. Ağızdan verilen damla gibi bir ilaçla sonra bazı kablolar jel gibi bir şeyle kafasına konuyor. O kadar basit birşey. Umarım sizin hava bçocuğunuzda da tekrarlamaz. Kendinizi suçlamayın çünkü benim kızım ilaç kullanırken geçirdi. Hasta olduğu için zaten tedavi görüyordu.

Çok geçmiş olsun öncelikle
Ama kendinizi suçlamaya gerek yok olabilir çocuklukta bunlar tek siz değilsiniz.
Mühim olan bunu atlatmasıydı çok şükür atlatmış

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.Doktor eeg istedi ama bende araştırdım başka tanıdıklarla konuştum sağlıkçı ve eeg çektirmedim.Durduk yere çocuğu yıprtamaya gerek görmedim.Şu an çok şükür iyi ve gayette sağlıklı,havaleden önce nasılsa yine aynı.Bir anormallik yok çok şükür .başka doktorada götürdük gayet zeki akıllı görünüyor dedi.

Bu mesajı yeni gördüm canım, sordum ablama.
Ablam ılık suyla sil diyor, ne küvet, ne uzun süreli duş.
Domuz gribi gibi vakalarda ateşin düşmesinin belli bir süresi var zaten, 48 saat veya 72 saat gibi. Ama o süre içinde ateş organlara zarar vermiyor. Zaten dışarıdan antibiyotik veriyorsun, o antibiyotik etki edene dek vücut kendi antibiyotiğini de üretiyor, durmuyor, durduramazsın, o nedenle ateşi de düşüremezsin.
Çocuğun ateşi çıkarsa eğer, bil ki vücudu antibakteriyel madde üretiyor.
Ateşi düşüremiyorsan eğer, vücudun kendi üretimi yetmiyor ve takviye gerekiyor demektir.

Hasta değilse devamlı ölçmene gerek yok canım.Zaten hastalandığındada ölçmeden elinlede ateşi olduğunu hissedebilirsin alnından,avuç içlerinden,ayaklarının altından ve sırtından daha sıcak olduğunu göreceksin.Tabi kaç derece olduğunu ölçmek gerek ateşi çıktığını hissettiğinde..

çok geçmiş olsun canım allah korusun yavrularımızı geçen hafta benm kızımında 40 a yükseldi ateşi çok kötü bir durum allah beterinden korusun

ÇOCUK NÖROLOJİ MERKEZİ ve EEG LABORATUARI
Dr. AYDAN ANGAY 0532 286 8285
YeniDoğan - Çocuk - Erişkin Nörolojik Muayene ve
RUTİN EEG - UYKU EEG - TÜM GECE EEG Çekimleri yapılır.
EEG TEKNİSYENİ :0535 477 4386

canım ilk havalede eeg ye gerek yok benim oğlum üç kez geçirdikten sonra çektiler dün doktorumuz çocuklarda 3 hatta 5 kez geçirilen ateşli havalenin normal olduğunu söyledi çok zor bi durum allah şifa versin rabbim bidaha yaşatmısın

Allah korumuş.İnşaallah bir daha hiç yaşamazsınız..

Çok geçmiş olsun..

Sağolun inşallah bir daha yaşamayız.Bende çok araştırdım bir defa ateşten dolayı geçirdiği için eeg çektirmek istemedim.Daha doğrusu doktor çekilse iyi olur demişti gittik ama oğlum uyumayınca çekilemedi bende vazgeçtim sonradan..

Allah korusun çok geçmiş olsun canım.
benim bebeğimde 2 ay önce gece yarısı 39 ateş ile hastanedeydi. ben braunun kulaktan ateş ölçerini kullanıyorum çok memnunum. benim bebeğime sadece fitil vermişlerdi ve ateş 3 gün boyunca sürmüş günde iki defa fitil vermek zorunda kalmıştım. siz damla ve şruptan bahsetmişsiniz bunlar daha mı etkili?

canım ateşliyken çok dikkat et.benim kızımda soğuk hawale geçirdi.o daha zor we tehlikeli ateşli haweleye göre.doktora götürürken kendinde deildi.we üstelik sol tarafıda tutmuyodu.sonra çok şükür açıldı.hiç bir problemde olmadı bidaha.allah kimseye yaşatmasın.ilk defa kızımı kaybetmeyle yüzleştim..ahhh ahhh çok zor durum.ateşliyse başına asla su buz koyma yıkamada.çok tehlikeli.bi yakınımızın sağlıklı ikizleri wardı.bi tanesi ateşlenio.eskiden dr a götürmekmi warmış.anneside soğuk suyun altına tutuyo.ateşi düşsün diye.zihinsel bişeyi yok ama şimdi yürümekde güçlük çekio.allah kimsenin başına wermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…