• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum hep çıplak gezmek istiyor

Başlığı okurken bile net 2-3 yaş aralığındadır diyerek açtım ve doğru çıktı.kesinlikle inatlasmayla ses tonunuzu değiştirmekle olmaz . İnsanların kıyafet giymek zorunda olduğunu sakin ve huzurlu bi ses tonuyla anlatın . Muhtemelen düzelme olmicak ama sozlerinizin sesinizin onun kulağına temas etmesi önemli. Dışarı çıkmak istediğinde tabiki ben de dışarı çıkmak istiyorum ama kıyafet giymedigin için çıkamıyoruz ve evde çok sıkıldım gibi şeyler söyleyin. Yani burda asıl durum onunla değil de sizinle ilgiliymis gibi olmalı. Neden kıyafet giymek istemediği üzerine konuşmalar yapabilirsiniz
Çok teşekkürler denicem dediklerinizi

Merhaba 3 yaş 2 aylık oğlum hiç kıyafet giymiyor geçen kış sadece tek kat giyiyordu yaz gelmesiyle birlikte artık hiç giymemeye basladi. Soğukta olsa sıcakta olsa giymiyor. Eve misafir de gelse yada sadece ailecek bizde olsak farketmiyor hiç bi şekilde giymiyor. Dışarı çıkarken bile kabus oluyor artık. Bizim gibi bu durumdan geçen var mi ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.
evet ben yasadim kilot dahi zor giydiriyordum insanlardan uatniyordum ama gecti sukur surekli kizmadan boyle olmayacagini anlattik belki 5 belki 6 ay 😁ama suan yanimizda bile giyinmiyor odasinda kendi giyiniyor artik sukur 😊

Kızımda da vardı,2,5 yaşında kızım,görmezden gelerek hiç uyarmayarak atlattık 2 hafta sürdü sanırım

evet ben yasadim kilot dahi zor giydiriyordum insanlardan uatniyordum ama gecti sukur surekli kizmadan boyle olmayacagini anlattik belki 5 belki 6 ay 😁ama suan yanimizda bile giyinmiyor odasinda kendi giyiniyor artik sukur 😊
Ayy darısı başımıza insallah

Merhaba 3 yaş 2 aylık oğlum hiç kıyafet giymiyor geçen kış sadece tek kat giyiyordu yaz gelmesiyle birlikte artık hiç giymemeye basladi. Soğukta olsa sıcakta olsa giymiyor. Eve misafir de gelse yada sadece ailecek bizde olsak farketmiyor hiç bi şekilde giymiyor. Dışarı çıkarken bile kabus oluyor artık. Bizim gibi bu durumdan geçen var mi ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.
benim oğlumda küçükken sürekli çoraplarını çıkarırdı...23 yaşına geldi hala yaz-kış kısa kollu tişörtle gezer ve asla atlet giymez...

2 hafta kısa bir süre ne güzel çabuk atlatmissiniz bizim yazdan beri devam ediyor
Kayınvalidemdeydik yazın,herkes uyarıyordu daha çok yapıyordu sırf bu yüzden tatili yarım bıraktım eve geçtim uyarmasam düzelecek diye düşündüm haklı çıktım şükür 🙃 umarım sizin de düzelir hiç dönüp bakmayın bile ne duygusal ne sözel tepki göstermeyin belki işe yarar.🙋🏻‍♀️

Oglunuz aileden ya da akrabadan evde çıplak gezen birini örnek alıyor olabilir.
Babası, dedesi ,dayısı, amcası bunları siz bir araştırın derim. Külot dahi giymemesi normal gelmedi bana.

Benim oğlumda o yaşlarda öyleydi 🤦çok şükür artık değil .Misafirler gelince de öyle gezerdi . Büyüdükçe huyları degisiyor sizde atlatirsiniz inşallah benim ki okula başlayınca orda da çıplak duramayacagi için alıştı .👏

Kayınvalidemdeydik yazın,herkes uyarıyordu daha çok yapıyordu sırf bu yüzden tatili yarım bıraktım eve geçtim uyarmasam düzelecek diye düşündüm haklı çıktım şükür 🙃 umarım sizin de düzelir hiç dönüp bakmayın bile ne duygusal ne sözel tepki göstermeyin belki işe yarar.🙋🏻‍♀️
[/Q
Evet herkes mutlaka birşey söylüyor bende yipraniyorum oğlumda etkileniyor haliyle

Babası, dedesi ,dayısı, amcası bunları siz bir araştırın derim. Külot dahi giymemesi normal gelmedi bana.
Dede amca fln asla öyle görmez bizde evde çıplak gezmiyoruz ama nereden alıştı nasıl oldu bilmiyorim gitmemek için çok direniyor sadece dışarı çıkarken giyiniyor diye düşünmeye basladi

Benim oğlumda o yaşlarda öyleydi 🤦çok şükür artık değil .Misafirler gelince de öyle gezerdi . Büyüdükçe huyları degisiyor sizde atlatirsiniz inşallah benim ki okula başlayınca orda da çıplak duramayacagi için alıştı .👏
Okula kadar devam etti yani bi 3 yıl daha psikolojim dayanmaz😀

Daha neler ya hiç olur mu öyle şey, kimden örnek alacak dayısı külotsuz gezecek değil ya😂😂😂😂😂

Dede amca fln asla öyle görmez bizde evde çıplak gezmiyoruz ama nereden alıştı nasıl oldu bilmiyorim gitmemek için çok direniyor sadece dışarı çıkarken giyiniyor diye düşünmeye basladi
Televizyondan faln görmüş olabilir çocuklar her şeyden çabuk etkileniyor. Bir de bu yaşlar cinsel anlamda kendilerini azda olsa keşfettikleri yaşlar erkek çocuğu olmasının falan farkına vardigi yaslar.
Mesela bu yaşlarda kapı deliğinden tuvaleti izleme anne baba odası izleme merak etme yaşlarıdır giyinirken soyunurken dikkat etmelisiniz.
Birde aç oğlum göster pipibi diyen birileri olabilir büyüklerden cocuk da onu maharet sanıp o şekilde gezmeye başlıyor yiğidin mali meydanda hesabı. Çocuğu etkileyen bir tutum olmus olabilir.

Son düzenleme:
Daha neler ya hiç olur mu öyle şey, kimden örnek alacak dayısı külotsuz gezecek değil ya😂😂😂😂😂
Ay çok komik ya. ne var simdi gulecek. öyle gezen insanlar var herkes senin benim gibi mi neler görüp duyuyoruz.
Bu çocuk görmüş bir yerden ki böyle geziyor ya tv ya birileri.
Çocuklar boş bir sayfa gibi ne verirseniz onu alır.öyle davranır. Ha kendi karakteri kişiliği yok mu? var ama en az %50 çocuk gördüklerinden çevresinden etkilenir. Bir şey biliyoruz da söylüyoruz.

Sorunu çözebilmek için önce kaynağını tespit etmek lazım.
Öncelikle bu yaşlar çocukların kimlik-benlik oluşturduğu yaşlar.
Çocuğun mizacı,ebeveynlerin olumlu sınır koymakta gevşek davranması veya tam tersi baskıcı bir tutum içinde olması,çocuğun bu davranışı sosyal öğrenme yoluyla modellemesi vb sebeplerden biri altta yatan tetikleyici sebep olabilir.
Ayrıca bazı çocuklar sıcağa/soğuğa daha duyarlı olabilir.
Sadece kıyafet-çorap deseydiniz davranışı,buna yorardım.

Bununla birlikte çocuğunuzun,alt çamaşırını giymeden dolaşmak istemesi bana bazı arkadaşlara olduğu kadar sevimli gelmedi.
Sözkonusu davranışı bu yaşta normal kabul etmek başka bir şey,sevimli bulup tolere etmek daha farklı bir şey.
Çocukların küçük yaşlardan itibaren aile,
sosyal çevre ve toplum kurallarına duyarlı olmayı öğrenmesi öncelikle ebeveynlerin sorumluluğunda.

Ne yapabilirim?Sorusuna cevabım ise şu:
Tüm olumsuz davranışlar için söndürme yani görmezden gelme,uyarmama en uygun yaklaşım tarzı.
Bununla birlikte çocuğa sınırları net çizmekte fayda var.
İstemiyorsan tişört-pantolon giymeyebilirsin ama külodunu giymen lazım.
Hangi külodu giymek istersin?
Bunu mu?Yoksa şunu mu?vb.
Birlikte çamaşır-kıyafet alışverişine çıkıp çocuğunuzun seçim yapmasına fırsat verebilirsiniz.

Bunlara rağmen çamaşırını giymemekte direnirse basit hak mahrumiyetleri uygulamayı ben uygun buluyorum.
Bununla birlikte hak mahrumiyeti öncesinde olumlu konuşmak lazım.
İkimiz de giyinirsek parka gidebiliriz.
Evde külodumuz üzerimizde olursa boyama yapabiliriz.
Bu tavır etkili olmuyorsa;
-Hımm giymek istemiyorsun öyle mi?
Üzgünüm bu durumda parka gidemeyeceğiz, gibi.

Çocuğunuzu daha iyi anlamak ve daha doğru davranış kalıpları geliştirmek için şu iki kitabı da ısrarla tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_0774.webp
    IMG_0774.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_1575.webp
    IMG_1575.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 59
Isin psikolojik açıklaması nedir bilemiyorum ancak bana göre 0-6 yaş grubuna çok fazla giyimle ilgili hakimiyet verilmemeli.

Anne ne giydirdiyse o. Bazı çocuklara bakıyorum, dolabı altüst edip giyinmeye çalışıyor, annenin götürdüğünü beğenmiyor, sorunlar yaşıyorlar.

Çocuk özgürlüğünü başka alanlarda bulsun.

Back
X