Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çeşit çeşit insan gördüm ama külotsuz gezen ne gördüm, ne duydum. Hele ki bir de örnek teşkil edecek şekilde başkalarının yanında dolaşanı hayal dahi edemedim.Ay çok komik ya. ne var simdi gulecek. öyle gezen insanlar var herkes senin benim gibi mi neler görüp duyuyoruz.
Bu çocuk görmüş bir yerden ki böyle geziyor ya tv ya birileri.
Çocuklar boş bir sayfa gibi ne verirseniz onu alır.öyle davranır. Ha kendi karakteri kişiliği yok mu? var ama en az %50 çocuk gördüklerinden çevresinden etkilenir. Bir şey biliyoruz da söylüyoruz.
Ben öğretmenim çocuk psikolojisinden az çok anlıyorum haliyle. Bu çocuk tv den görmüş olabilir yanında açık saçık bir film izlenmiş olabilir. Ayrıca gerçektende yanında kulodunu çıkaran uzerini değiştiren biri olabilir. Ya da aç oğlum pipini amcalara göster diyen bir büyük. Çocuğu birebir görmeden tabiki birşey diyemem ama normal değil. Sicak da tamam dolaşır sortla faln. Kişın bile çıplak gezmek istemesi hiç normal gelmedi bana açıkçası.Çeşit çeşit insan gördüm ama külotsuz gezen ne gördüm, ne duydum. Hele ki bir de örnek teşkil edecek şekilde başkalarının yanında dolaşanı hayal dahi edemedim.
O sebeple bu yorumunuz bana çok komik geldi.
Varsa bununla ilgili somut örneğiniz dinlemek isterim gerçekten.
Çok teşekkürler sanırım biz baskıcı taraf olduk. Dışarı çıkarken giymiyor cikariyordu giymedigin için gidemiyoruz fln dedikçe şuan dışarıda giyiyor ev sıkıntı sadece. Dediklerinizi deneyeceğim. Kitap tavsiyesi icinde teşekkür ederim alıp okuyacağım.Sorunu çözebilmek için önce kaynağını tespit etmek lazım.
Öncelikle bu yaşlar çocukların kimlik-benlik oluşturduğu yaşlar.
Çocuğun mizacı,ebeveynlerin olumlu sınır koymakta gevşek davranması veya tam tersi baskıcı bir tutum içinde olması,çocuğun bu davranışı sosyal öğrenme yoluyla modellemesi vb sebeplerden biri altta yatan tetikleyici sebep olabilir.
Ayrıca bazı çocuklar sıcağa/soğuğa daha duyarlı olabilir.
Sadece kıyafet-çorap deseydiniz davranışı,buna yorardım.
Bununla birlikte çocuğunuzun,alt çamaşırını giymeden dolaşmak istemesi bana bazı arkadaşlara olduğu kadar sevimli gelmedi.
Sözkonusu davranışı bu yaşta normal kabul etmek başka bir şey,sevimli bulup tolere etmek daha farklı bir şey.
Çocukların küçük yaşlardan itibaren aile,
sosyal çevre ve toplum kurallarına duyarlı olmayı öğrenmesi öncelikle ebeveynlerin sorumluluğunda.
Ne yapabilirim?Sorusuna cevabım ise şu:
Tüm olumsuz davranışlar için söndürme yani görmezden gelme,uyarmama en uygun yaklaşım tarzı.
Bununla birlikte çocuğa sınırları net çizmekte fayda var.
İstemiyorsan tişört-pantolon giymeyebilirsin ama külodunu giymen lazım.
Hangi külodu giymek istersin?
Bunu mu?Yoksa şunu mu?vb.
Birlikte çamaşır-kıyafet alışverişine çıkıp çocuğunuzun seçim yapmasına fırsat verebilirsiniz.
Bunlara rağmen çamaşırını giymemekte direnirse basit hak mahrumiyetleri uygulamayı ben uygun buluyorum.
Bununla birlikte hak mahrumiyeti öncesinde olumlu konuşmak lazım.
İkimiz de giyinirsek parka gidebiliriz.
Evde külodumuz üzerimizde olursa boyama yapabiliriz.
Bu tavır etkili olmuyorsa;
-Hımm giymek istemiyorsun öyle mi?
Üzgünüm bu durumda parka gidemeyeceğiz, gibi.
Çocuğunuzu daha iyi anlamak ve daha doğru davranış kalıpları geliştirmek için şu iki kitabı da ısrarla tavsiye ederim.
Zorla giydirmek sanırım daha da uzaklastiriyor. Çok teşekkürlerNormal. 3 yaşında ve şuan sen bilincinde olmadan cinselliğe merak salıyor. Bazı şeyleri görerek, bazı şeyleri yaparak rahatlatıyor kendini. Onu zorlamadan, üstlemeden anlatmaya çalış. Gerek sen gerek kocan yaninda az kıyafetle dolaşmayın. Yanında soyunup giyinmeyin. Öyle soğukta bırakmakla falan olmaz. Ona kıyafet konusunda 2 seçenek sun, rengini sor, nasıl birşey giymek istediğini sor ancak yaşıtlarıyla kıyaslama. Uzuvlarinı tanıt. Doğru bir şekilde yapmaması gerektiğini sen degil babasi anlatmasi gerekiyor.
Bende mi denesem napsamYaşadım bu durumu..arı çıplak çocukları çok seviyor ve öpücük atiyormus.ama arının öpücüğü çok acittigi için en iyisi üzerimizi giyinelim diye diye çözüm buldum:)))
Bizimde dışarı cikarken kiyafet giymek kabus gibi dediğiniz gibi küçükken de sevmiyordu ama şuan en sevmediği dönem sanırım. Sizin nasıl su durumda eve giyiyor muBenimde oglum 2 yasinda nefret ediyo giyinmekten yani her disari cikisimiz kabus oluyo ne yazik ki ama dogdugundan beri boyle her giydirmede butun apartmana duyuruyo sesini![]()
Yok hep kavgali gurultulu zorla giydiriyorum daha gecen gun sunnet mevlidi vardi sunnet kiyafetini ne yaptk ne ettik giydiremedik ic camasiriyla gezdi ortalikta kiyamet kopardi giymemek icin misafirler bile aboooo dediler vallaBizimde dışarı cikarken kiyafet giymek kabus gibi dediğiniz gibi küçükken de sevmiyordu ama şuan en sevmediği dönem sanırım. Sizin nasıl su durumda eve giyiyor mu
İnanın çok faydasını gördüm.bunu ilk annem dedi ben korkutmayi sevmem hiç aklıma gelmemişti.annem geldiğinde kilotsuz gezince,oğlum arı geliyor bak şimdi öpücük atıcak sana dedi:)) çok ilgisini çekti oğlumun.acaba travma olurmu diye endişe ettim ama inanın bağırış cagiris giydirmeye çalışmak daha travmatik.cok zor bı durum sizi anlıyorum,aylarca evde kilotsuz gezdi ne yaptıysam çözüm olmadı.en son annem sağolsun arı fikrini ortaya attı iki günde çözüm oldu:)Bende mi denesem napsam![]()
Aaa aynı biz valla bizimde sünnet kıyafeti fenaydi inşallah en kısa sürede gecerYok hep kavgali gurultulu zorla giydiriyorum daha gecen gun sunnet mevlidi vardi sunnet kiyafetini ne yaptk ne ettik giydiremedik ic camasiriyla gezdi ortalikta kiyamet kopardi giymemek icin misafirler bile aboooo dediler vallabuyusun o zaman poposuna poposuna saplak yicek o zamanda gelip bana anne para ver giysi alicam derse bu gunleri hatrlatcam
![]()
Bende korkutmayi sevmiyorum ama böyle daha kötü denicem bakalım umarım işe yararİnanın çok faydasını gördüm.bunu ilk annem dedi ben korkutmayi sevmem hiç aklıma gelmemişti.annem geldiğinde kilotsuz gezince,oğlum arı geliyor bak şimdi öpücük atıcak sana dedi:)) çok ilgisini çekti oğlumun.acaba travma olurmu diye endişe ettim ama inanın bağırış cagiris giydirmeye çalışmak daha travmatik.cok zor bı durum sizi anlıyorum,aylarca evde kilotsuz gezdi ne yaptıysam çözüm olmadı.en son annem sağolsun arı fikrini ortaya attı iki günde çözüm oldu:)
Sevmiyordan ziyade hiç giymemek bizimkibnm3 yaşında kızım var oda asla giyinmeyi sevmiyor
Amin hepimizin insallahAaa aynı biz valla bizimde sünnet kıyafeti fenaydi inşallah en kısa sürede gecer