• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglum hiperaktif mi :(

6 yasinda cocugun okuma yazma bilmesini beklemek cok yanlis bence, ogretme 7 yasinda baslar, ondan oncesi oyunla eglenceyle her cocugun kapasitesi kadar olmali, tabiki dikkatini veremez,o yasta cok normal, birtek sayilari yazamiyor diye dikkat eksikligi teshisi konulamaz. tek bir veriyle hicbir teshis konulamaz zaten, benim kizimda 6 yasinda, o da sayilari 10a kadar yazamaz, okulda ogretmeye calisiyolar ama ben hic israr etmiyorum, eve Pratik yapin diyolar, niye yapiim, zaten sabahtan aksama kadar okulda bide eve gelince mi ders calissin daha bu yasta bu ne acele, bence sizde gonlunuzu ferah tutun, cocugunuzun gelisiminde (sayilardan baska) herhangi bir anormallik sezmiyorsaniz ki anlattiginiza gore gayet normal, fazla ustune gitmeyin bence, cocukta tepki olusur, zaten 1. sinifa degil de hazirliga gidicekmis stress yapmayin bence:49:

Uyarilarin icin cok sagol canim...
Oglumun en sevdigi oyun zaten teknik lego ve resim yapmak :)

Veee göz kontagi gercekten kücük bir detay ama cok önemli..

Egitmensin sanirim ;-) ayni doktorumuz gibi yazilarin canim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok canim ben bu sene psikolog olucagim insallah ama cocuklari cok seviyorum,
benim de 5 yasinda bir kardesim var onun sayesinde baya biseyler ögrendim,
oda az degildir zorluyor biraz ama insallah güzel ve dogru egitimle asilir bunlar :)
yakistirmaniz cok hos, sagolun :55:

Ben daha yeni Almanya'ya gittiniz sandim.
Cok dikkatimi cekti. Almanya'da dogup buyumus cocugunuza neden Almanca ogretmediniz? Hic mi yasitlariyla bir araya getirmediniz oynasin, konussun diye? Simdi okul cagina gelince hem Almanca, hem normal dersler... Yazik degil mi? Cat pat kendini kurtarabilecek kadar konusmasi olur sey mi artik? Almanca kursuna gidiyor olmasi olagandisi bir durum bence.

Kendinizi niye bu kadar yasadiginiz ulkeden soyutladiniz ki? Simdi cocugunuz zorluk cekecek tabii ki ne bekliyordunuz... Hem yeniden bir dili, hem de yasitlari gibi okulu kavramaya calisiyor. Uzuldum cocugunuza acikcasi. Cift dille de degil, sadece o ulkede kullanilmayan bir dille buyumus, simdi insan icine cikinca afallamistir. Ne buyuk bir hata. Simdi Turkiye'ye donmek isteyeceksiniz tabii ki, madem Turkiye'ye gore buyuttunuz. Cocugunuz Turk okulu icin hazir olabilir ama anlasilan Alman okulu icin degil.

Yani uzuldum durumunuza, ama kusura bakmayin hata sizde. O cocuk okulunun dilini anlayabilse bu problemler yari yariya inerdi. Dil bilmeyen cocuk yasitlariyla ayni hizda ilerleyemez, dersleri anlayamaz zaten ilk hetapta. Size surpriz olmus, ama bunlar tahmin edilmeyecek seyler degil.

Son düzenleme:
Cok dikkatimi cekti. Almanya'da dogup buyumus cocugunuza neden Almanca ogretmediniz? Hic mi yasitlariyla bir araya getirmediniz oynasin, konussun diye? Simdi okul cagina gelince hem Almanca, hem normal dersler... Yazik degil mi? Cat pat kendini kurtarabilecek kadar konusmasi olur sey mi artik? Almanca kursuna gidiyor olmasi olagandisi bir durum bence.

Kendinizi niye bu kadar yasadiginiz ulkeden soyutladiniz ki? Simdi cocugunuz zorluk cekecek tabii ki ne bekliyordunuz... Hem yeniden bir dili, hem de yasitlari gibi okulu kavramaya calisiyor. Uzuldum cocugunuza acikcasi. Cift dille de degil, sadece o ulkede kullanilmayan bir dille buyumus, simdi insan icine cikinca afallamistir. Ne buyuk bir hata. Simdi Turkiye'ye donmek isteyeceksiniz tabii ki, madem Turkiye'ye gore buyuttunuz. Cocugunuz Turk okulu icin hazir olabilir ama anlasilan Alman okulu icin degil.

Yani uzuldum durumunuza, ama kusura bakmayin hata sizde. O cocuk okulunun dilini anlayabilse bu problemler yari yariya inerdi. Dil bilmeyen cocuk yasitlariyla ayni hizda ilerleyemez, dersleri anlayamaz zaten ilk hetapta. Size surpriz olmus, ama bunlar tahmin edilmeyecek seyler degil.

sanirim siz arkadasin problemini yanls anlamissiniz, sorun cocugun almanca konusamamasi degil, sayilari ogrenememesi, 1den 10a kadar sayilari yazamiyor diyor,
bu arada bence cocuguna turkce ogretmekle cok dogru bir is yapmis, bizde yurt disinda yasiyoruz ve sizing gibi kaygilarla cocuklarina turkce degilde yabanci dil ogretenler sonra turkceyi konusturmakta cok zorlaniyorlar, cocuk yasadigi ulkenin dilini ana dili benimsiyor, turkceyi konusmuyor,halbuki o ulkenin dlini okulda birkac ay icinde kolaylikla ogreniyorlar, benim buyuk kizim 5 yasindaydi buraya yerlestigimizde, turkceden baska bir dil bilmiyordu, okulda birkac ay icinde ogrendi, su anda 8yasinda ve sinif birincisi ve ben evde hala sadece turkce konusuyorum, turkiyeye gittigimizde de kizlarimin duzgun turkceleri herkesi sasirtiyor :)

Bu arada arkadaslar oglum nisan dogumlu yani daha yeni 6 oldu sayılır ... acaba yasina göre beklentimiz fazla mı ? Zaman mi lazim bilemiyorum...

Oglumun el becerisi ve kendi kendine oyun kurma gibi durumlarida var öyle saldirgan bir cocuk degil ama hareketli dürtüleri bazen cok fazla ...

Kafam allak bullak oldu ...

Burda pedagoglar cocugun ana dili ile büyümesini tavsiye ediyorlar ama gel gelelim okul da almanca lazim sart yani ve suan dil sorunuda var kendisini kurtaracak kadar konusa biliyor ama tabii yeter li degil ve nedense göcmen ailelerin cocuklarina kesinlikle tolarans taninmiyor :(
Inanin sirf bu yüzden türkiye ye dönme planlari yapiyoruz esimle...

Elbette bir dil'in güçlü olmasi çoçuga yarar, yani tercümeleri daha iyi yapar fakat bu demek degilki diger dili hiç duymasin, ögrenmesin diye.
Almanyada ana okullari yokmu? Keske yollasaydiniz, böylece hem daha sosyallesirdi, hem dili daha iyi olurdu. Elbette tolerans olmaz dil eksikligine. Sonuçta Almanlar için oglun Alman olmus oluyor. Yani orda dogup büyüdü ve din konusunda engel olmamasi lazim. Ki haklilarda aslinda.

Fazla sert olmak istemem fakat sanki daha önce hiç egitimi ile ograsmamis gibi fakat okuldan dolayi birden bire telasa binmis gibisiniz.
Yani oglunuz ile daha önce hiç beraber kitab okumadinizmi? Sayilar ile ograsmadinizmi? Sanki bu kisa dönemde geçmis kaç yili geri almaya çabasindasiniz.

sanirim siz arkadasin problemini yanls anlamissiniz, sorun cocugun almanca konusamamasi degil, sayilari ogrenememesi, 1den 10a kadar sayilari yazamiyor diyor,
bu arada bence cocuguna turkce ogretmekle cok dogru bir is yapmis, bizde yurt disinda yasiyoruz ve sizing gibi kaygilarla cocuklarina turkce degilde yabanci dil ogretenler sonra turkceyi konusturmakta cok zorlaniyorlar, cocuk yasadigi ulkenin dilini ana dili benimsiyor, turkceyi konusmuyor,halbuki o ulkenin dlini okulda birkac ay icinde kolaylikla ogreniyorlar, benim buyuk kizim 5 yasindaydi buraya yerlestigimizde, turkceden baska bir dil bilmiyordu, okulda birkac ay icinde ogrendi, su anda 8yasinda ve sinif birincisi ve ben evde hala sadece turkce konusuyorum, turkiyeye gittigimizde de kizlarimin duzgun turkceleri herkesi sasirtiyor :)

Tabiki çoçuk sonunda ögreniyor ama neler yasiyor ögreniyorken. Bende avrupada dogup büyüdüm.
Annemler buranin dilini bilmedigi için bende zorluklar çektim. Ki ben yine sansliydim, komsularim Türk degildi ve ben mecburen
buranin dilini ögrenmek zorunda kaldim. Hatta çogu Türkler çoçuklarini Türklerin yogun oldugu okullara yazdirirken,
ben pek Türk olmayan okullara yazildim. Bu kosullarin sayesinde ben buranin dilini kusursuz bir sekilde konusuyorum simdi.

Elbette çoçuk Türkçe ögrenmesi gerekiyor. 1 dil bir insandir fakat buranin dili her zaman daha önemlidir.
Türkiyede düzgün bir sekilde dil konusmasi, burada okulunda yardim etmez. Ilerde is aradiginda aksanli konustugunda yardim etmez.
Yani neticede buranin dilini ögrenmesi aslinda daha önemli.

Bence çoçuk egitiminde en iyi yöntem mesela anne'nin Türkçe konusmasi ve babanin yasadigi ülkenin dilini konusmasi.
Iki dilde kitap okumak, çizgi film izlemek,.. yani çoçuk iki dilidi duysun alissan. Yoksa konu sahibin çoçuguna dönüsür.

O çoçugun ilk günü nasil olacagini düsünebiliormusunuz? Tanimadigi ortama girmek, tanimadigi çoçuklar, organizasyon ve bunun üstüne bide kendini ifade edememek, yaninda annesi yok,... bana sorarsan biraz travmalik bir olay. En azindan çoçuk ana okuluna gitmis olsaydi hem düzeni ogrenmis olurdu, hem dili ögrenmis olurdu. Konu sahibi sadece oyun oynuyorlar diyorda, o oyunlarda mesela makas kullanmayi ögretiyorlar, sosyal olmalarini ögretiyorlar,... yani o anaokuluna giden çoçuklar, konu sahibin çoçugundan 2-0 önden basliyorlar ne yazikki.

Tabiki çoçuk sonunda ögreniyor ama neler yasiyor ögreniyorken. Bende avrupada dogup büyüdüm.
Annemler buranin dilini bilmedigi için bende zorluklar çektim. Ki ben yine sansliydim, komsularim Türk degildi ve ben mecburen
buranin dilini ögrenmek zorunda kaldim. Hatta çogu Türkler çoçuklarini Türklerin yogun oldugu okullara yazdirirken,
ben pek Türk olmayan okullara yazildim. Bu kosullarin sayesinde ben buranin dilini kusursuz bir sekilde konusuyorum simdi.

Elbette çoçuk Türkçe ögrenmesi gerekiyor. 1 dil bir insandir fakat buranin dili her zaman daha önemlidir.
Türkiyede düzgün bir sekilde dil konusmasi, burada okulunda yardim etmez. Ilerde is aradiginda aksanli konustugunda yardim etmez.
Yani neticede buranin dilini ögrenmesi aslinda daha önemli.

Bence çoçuk egitiminde en iyi yöntem mesela anne'nin Türkçe konusmasi ve babanin yasadigi ülkenin dilini konusmasi.
Iki dilde kitap okumak, çizgi film izlemek,.. yani çoçuk iki dilidi duysun alissan. Yoksa konu sahibin çoçuguna dönüsür.

O çoçugun ilk günü nasil olacagini düsünebiliormusunuz? Tanimadigi ortama girmek, tanimadigi çoçuklar, organizasyon ve bunun üstüne bide kendini ifade edememek, yaninda annesi yok,... bana sorarsan biraz travmalik bir olay. En azindan çoçuk ana okuluna gitmis olsaydi hem düzeni ogrenmis olurdu, hem dili ögrenmis olurdu. Konu sahibi sadece oyun oynuyorlar diyorda, o oyunlarda mesela makas kullanmayi ögretiyorlar, sosyal olmalarini ögretiyorlar,... yani o anaokuluna giden çoçuklar, konu sahibin çoçugundan 2-0 önden basliyorlar ne yazikki.

biz biraz konudan uzaklastik tabi ama bu soylediklerinizin hepsini tum cocuklar hangi ulkede dilde olursa olsun yasiyorlar, avrupa ulkelerinde gocmen sayisi cok fazla oldugundan hemen her sinifta en az bir yabanci ogrenci bulunuyor, ogretmenlerde bu duruma aliskin, bakin arkadasin cocugunun gidecegi okulun hazirligi varmis mesela, dolayisiyla direk derslere baslamiycak once dili ogrenicek, zaten 7 yasa kadar ogrenilen tum diller ana dil Kabul ediliyor cocugun beyninde, ayna motorlar hala devrede oldugu icin, bizim dil ogrenmemiz gibi degil yani, cocuk duydugu gibi aynen tekrar etttiginden aksan olusmuyor,

neyse dedigim gibi konunun biraz disinda konusuyoruz ama yasadiginiz zorluklari cok iyi anliyorum, yurt disinda gocmen cocugu olarak buyumek zor,her ne kadar dile hakim de olsaniz sonucta bir gocmen cocugusunuz, sorunlar yasam boyu devam edicek, Allah hepimizin evlatlarina yardim etsin, hayirli istikballer nasib etsin, amin.

Benim oglumda hiperaltif bi cocuk yani cocuk uykusunda dahi rahatsiz okadar diyim size ve annaokuluyla surekli iletisim halindeyim ve pedagog bize bi kontrol edilmesini ve sebebini bilinmesi gerektigini soylediler bizde buyuk bi hastaneye kontrol amacli gittik 4 saat kontrol suruyor ve sonuc dikkat bozukligu evladim cok gec almanca ogrende turkceyi su gibi konusuyor burdaki yetisen cocuklar gibi degil kesinlikle ama dikkatbozuklugu onu cok yordugu besebelli ve cocugunun pesine nolursun git bana birdaki turk aileler cok kizdi kontrole ne gerek var diye ama bem sebebini ogrenmek istedim ve tabikide nedenini simdi biliyorum vecocuguma ona gore davraniyorum
Benden sana bi tavsiye okul oncesi kitaplar var kitapcilarda sayi rakamlar boyama vs. Hepsi resimli anlatim ve basina otur oglunla ders calisir gibi onlari calis belorli bir saat ayarla ve hergun o saate basina oturun eminim cok faydasini goreceksin

Ilk senesi cok yabanci olan bi gruba gitti oglum ( cogu birbirie akraba ve hic türk yoktu) ve oglenciydi yani fazla aktivite yoktu
Ikinci sene sabah ve almanlarin yogun oldugu bir gruba aldirdim ve bu seferde almanca bilmedigi icin biraz yabancilik.cekti
Bu senede yine ayni grupta ve biz surekli almanca konisiyoruz ayrica kiz kardeside bu sene yanina basladi ve cok sukur buyuk bir ilerleme var eyluldede nasipse okula baslayacak

Ayrica sunuda belirtim annaokullarinda yaptiklari bir damgalama degil kesinlikle aslinda bizim yararimiza bunuda unutmamali ve tabiki aileler ogretmenlerle uyum icinde olmali onlar bize cocugumuzun gidisati ole bilgi vermelilerki bizde onlem alalim

Cok uzattim kusura bakma ama ilac vs vermiyorlar kesinlikle sen istemedigin surece yani ilac felan verirler diye pesine gitmemezlik etme
Kisira bakma baya yazmisim:)) umarim yardimci olabilmisimdir bu arada ben avusturyada yasiOrum

Bence siz benim dedigimi yanlis anlamissiniz. Turkcesini bosver, Almanca ogret denmedi. Cift dil dedim ben. Baska ulkeye gidip de oranin dilini ogrenmeyen insanlari tuhaf buluyorum, kusura bakmayin. Sonra insan icine cikinca da vay "cocugum dil bilmiyor, sayi ogrenmiyor". Arkaads cocugunun Turkce sayilarla bir problemi olmadigini soylemis zaten. Sorun Almanca sayilarda. Dil bilmiyorsa tabii ki sorunu olacak. Baska ne olacakti ki?

Ben de yurtdisinda yasiyorum. Dil ogretmenin onemini en az sizin kadar biliyorum merak etmeyin. Ha ben anadil yaninda, o ulkenin dilinin ogretilmesini cok onemli buluyorum, farkimiz burda.
Sizin kizinizi bilmem ama yabanci ulkede yasayip hem Turkce hem yabanci dil anlayabilen 3-4 yasinda cocuklar biliyorum.

Siz konuyu yanlis anlamisiniz ben cocugum almanca bilmiyor demedim ki henüz mükemmel derece evet konusamiyor ama arkadaslari ile cok güzel iletisim kurabiliyor cocugum zaten 3 yasindan beri anaokula gidiyor ve 5 yasinda almanca konusmaya basladi...

Kendimi tabii ki yasadigim ülkede soyutlamadim almanya yasiyorum diye de cocugumu bir alman cocugu gibi yetistiremem dimi ? Ben her zaman önce kendi kültürümüzü asıladim cocuguma ve bunun da yanlis oldugunu düsünmüyorum kagit üzerinde benim cocugum alman olabilir aman özünde o bir TÜRK ...

Ayriyetten bizim sıkıntımız almanca rakamlar dil egitimi degil acaba ögrenip unutmasi hiperaktif belirtisi mi yoksa dikkat eksikligi mi ?

Sunu da eklemek istiyorum ben ve esim cocugumuzu hep pedagog yardimi alarak büyüktük ( dil konusunda ) kendi ana dili ile büyen cocuklar ve kelime hazinesi ne kadar genis olursa yabanci bir dili ögrenmeleride o kadar mükemmel olur... evet türkce konusmasinda hic bir sıkıntı yok ve hatta ileri derece ve gercekten bununla gurur duyuyorum en azindan oglum türkiye ye gittigimiz zaman büyükleri ile kuzenleri ile ( sen ne diyo ben seni anlamiyo demek zorunda kalmiyor )

Kesinlikle size katiliyorum arkadasim ...

Bende ayni fikirdeyim sadece günün belirli saatlerinde oglum la almanca konusuyoruz ornegin okul yolunda veya eve dönerken veya yatmadan önce gayet iyi gidiyor...

Sıkıntımızı anlamısınız...

Sanirim oglum matematigi henüz sevmiyor dikkatini vermek istemiyor rakamlara onun ögrenmek istedikleri baska seyler...

Simdilik zamana birakiyorum vorklasse yi bekliyorum ümid ediyoruk ki hersey düzelicek ;-)

Suan da vorlaufkursun dil acisindan faydasini gördük ilerleme oldu ...

Son düzenleme:

Az önce yanlis alinti yapmisim..

Yorumuz icin cok tsk ederim ve size katiliyorum ;-)

cocugunuzun hic bir sorunu yok
lutfen sorunlu gibi davranmayin bazi konularda biraz daha zamana ihtiyaci var

ogretmenlere karsi caresiz durmayin dikkate alin ama hemen damga yapistirmalarina musade etmeyin

kusura bakmayin ama siz bu soruyu sorarken biri cikip
benim cocugum 6 aylikken cisini soyluyordu 9 aylikken TAM konusuyordu derse
ben samimi bulmam
9 aylikken nasil TAM konusulur?

benim iki kizim 9 aylikken yurumeye basladilar bir kizim 1.5 yasinda digerinden daha erken kelimeleri ogreniyor
uc yasindaki cocugum ise cok fazla hareketli oldugundan unutuyor cogu seyi ve duzgun konusamiyor
her cocuk farklidir

oglunuz 6 yasinda olsun daha ilk okula baslamadi
ustelediginizi anlarsa kendini sikismis hisseder
zeka sorunuda yok konsantrasyon sorunu olabilir onuda arastirarak zamanla bir teknigini bulursunuz

Kaç yaşında oğlunuz ve çocuğunuzla çok konuşun büyük kızım 1999 da ki depremde 3 aylıktı ve deprem sabahı 3 aylıkken konuştu çevremizde herkez şait oldu buna bazıları kıyamet alameti diye adlandırdılar kocaelinde setenay adlı bir çocuk doktoru vardı ona götürdüm kızımı kızım tek başına cümle kurup konuşmuyordu fakat biz ne söylersek 2 kelimelik cümleleri tekrar ediyordu konuştuğumuzda sadece dudaklarımıza bakıyordu ve ne dersek onu tekrar ediyordu doktor çok şaşırmıştı ve korkmuştuda işin gerçeği o zamanlar Reha Muhtar haber sipikeriydi doktor kanalı aramış böyle bir durumdan bahsetmiş kızımla beni doktor hanımı davet etmişler doktor bana söyledi haberlere çıkacağız bu çocuktan bütün dünyanın haberi olmalı diye o zamanlar etrafımdakilerin deprem alameti diye etrafa yaymaları tanımadığımız onlarca insanın evimize gelmesi beni ve eşimi çok bunaltmıştı çok kızdım iznim olmadan nasıl böyle bir işe kalkıştınız diye sonra kanal defalarca aradı reddettim Rabbim bir mucize vermişti ve ben bunun üstünde para kazanamazdım hiçte pişman olmadım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

nazar degmesin cocuklariniza, hayretle okudum ve cok da merak ettim simdiki durumlari ne acaba? simdi 15 yasinda olduguna gore hangi okullarda okuyor, ozel bir egitim aldirdiniz mi?

malesef burda anaokullarin da egitim denilen bisey yok oyundan baska daha cok bu tür isler ailelere düsüyor canim ...

Evet sanirim dikkatini vermiyor yeterince birde sıkılıyor hemen nerdeyse sirf o ögrensin diye takla ata ata sayicaz ki eglenceli olsun :)

simdilik zamana birakicam galiba ilk okulu direk 1. Sinif olmayacak önce 1 yıl hazirliga gidecek

bence ilaç tedavisinden önce

evde dikkat toplayacı oyunlar oynayınn

örneğin odasına

rakamları kocaman kocam yazınn

akaşm yatarken çocuğa sorunn

sabah kalktımı ya oğlum bu neydi diye sorunnn

o kdar güzel eğitici oyunlar var bu konuda

ben çok araştırdım

öğretmenler

dikkat dağınıklığı var dediler

hiperaktiv dedilerrr

öğrenme güçlüğü çekiyor dedier

dediler dedilerr

ama ben hiç pes etmeden

ona okumayı bile kendim söktürdüm

evet yerinde duramayan bir çocuktu

ama hiperaktiv ddeğildi sedace çocuktu yapacağını yapardııı

önce psikolğa götürdüm

yaışştırdılar hemen dikkat eksikliği ve hiperaktiv dedilerr

dayadılar r.......... Adlı ilacı (kötülemek içindeğil )ama araştırın önce lütfennnnnn

sadece çeyrek verdim sonra attım çöpe hepsini

sonra ünv has profösör buldumm beni o kadar güzel aydınlattıki

çocuğunuz ne hiperaktiv ne dikkat eksikliği ne başka birşeyi var dedi

sadece rahat bir çocuk dediiiii

nazar degmesin cocuklariniza, hayretle okudum ve cok da merak ettim simdiki durumlari ne acaba? simdi 15 yasinda olduguna gore hangi okullarda okuyor, ozel bir egitim aldirdiniz mi?

Devlet okullarında okuyorlar özel bir eğitim sunmadım ilk ve orta okulu okul birinciliğiyle bitirdi fen lisesinde okuyor teşekkürler Rabbim sakınsın kem göZden inş

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaslar ,

6 yasinda bir oglum var ve son zamanlarda birazda sıkıntımız var ...oglum bu sene yaz tatilinden sonra okula baslıcak ve bu yil hergün 1 saat almanca kursuna gitti ve 2 ay daha gidecek.. sunu da belirteyim almanya da yasiyoruz..

Sıkıntım oglum unutkan ve konsantrasyon bozuklugu yasiyor h sinifta hala dogru düzgün 1 den 10 a kadar sayamiyor rakamlarin cogunu resim olarak taniyor ama her ögretmeye kalktigimda 2 dakika önce söyledigim örnek 2 sayisini tekrar sordugumda unutuyor:(

Bu durumu doktorumuz ile de paylastik bizi teste yönlendir di teshis konulmasi icin fakat korkum cocuguma ilaclari dayamalari ve sagliginin bozulmasi ...
Ne yapmaliyim bilmiyorum ne olur akil verin bana arkadaslar aranizda böyle biseyi yasayan var mi yasayipta ilac tedavisinden Memnun kalan oldu mu

Daha ilkokula başlamamış bir çocuğun saymayı bilmemesi gayet doğal.Zaten uzmanlarda okula başlamadan öğretilmemesi taraftarı.Ayrıca bu durumun ilaçla ne alakası var onuda anlayamadım.Benimde 10 yaşında çok hareketli bi oğlum var.Yani yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım açıkçası.Zamanı gelince okumayıda saymayıda illa ki öğrenecek neden bu kadar telaş yaptınız? Bence siz çocuğu çok üstüne düşerek bunaltmışsınız.Zamanına bırakın 2 sayısını 2 dakika sonra ancak önümüzdeki sene hatırlayacaktır.

Daha ilkokula başlamamış bir çocuğun saymayı bilmemesi gayet doğal.Zaten uzmanlarda okula başlamadan öğretilmemesi taraftarı.Ayrıca bu durumun ilaçla ne alakası var onuda anlayamadım.Benimde 10 yaşında çok hareketli bi oğlum var.Yani yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım açıkçası.Zamanı gelince okumayıda saymayıda illa ki öğrenecek neden bu kadar telaş yaptınız? Bence siz çocuğu çok üstüne düşerek bunaltmışsınız.Zamanına bırakın 2 sayısını 2 dakika sonra ancak önümüzdeki sene hatırlayacaktır.

Canim benim telasa düsmem acaba cocugumda hiperaktiflik mi var da rakamlari unutuyor...
Doktorumuz rakamlari unutan cocugun hiperaktif belirtisi olabilcegini söyledi ve devam ederse ilac tedavisinden falan bahsetti...

Benimde buraya yazma amacim acaba boyle sorunlarla karsilasan aileler var mi ne gibi yöntem uygulabilir ...

Bende sizinle ayni fikirdeyim hersey zamani gelince oluyor tabii ki cocuga birseyleri zorla ogretip onu sıkma bunaltma taraftari ise hic degilim...

Sunu anladim ki genel anlamda cocugun ögrenme yasi 7 ve nette 7 yas ile ilgili uzman pedagoglarin yazilarini da okudum...

bence ilaç tedavisinden önce

evde dikkat toplayacı oyunlar oynayınn

örneğin odasına

rakamları kocaman kocam yazınn

akaşm yatarken çocuğa sorunn

sabah kalktımı ya oğlum bu neydi diye sorunnn

o kdar güzel eğitici oyunlar var bu konuda

ben çok araştırdım

öğretmenler

dikkat dağınıklığı var dediler

hiperaktiv dedilerrr

öğrenme güçlüğü çekiyor dedier

dediler dedilerr

ama ben hiç pes etmeden

ona okumayı bile kendim söktürdüm

evet yerinde duramayan bir çocuktu

ama hiperaktiv ddeğildi sedace çocuktu yapacağını yapardııı

önce psikolğa götürdüm

yaışştırdılar hemen dikkat eksikliği ve hiperaktiv dedilerr

dayadılar r.......... Adlı ilacı (kötülemek içindeğil )ama araştırın önce lütfennnnnn

sadece çeyrek verdim sonra attım çöpe hepsini

sonra ünv has profösör buldumm beni o kadar güzel aydınlattıki

çocuğunuz ne hiperaktiv ne dikkat eksikliği ne başka birşeyi var dedi

sadece rahat bir çocuk dediiiii

Onerilerin icin sagol canim suan aynen oglumun odasinda kocaman kocaman rakamlar yaziyor :)

Iste benim de sıkıntım cocuga hiperaktif teshisi koyulursa ve o ilaclari kullanmak zorunda biraktirilirsam ki cevremden biliyorum aileye baski uygulaniyor ( iste sen cocugunun iyi olmasini istemiyormusun ) diye...

Bende boyle bir durumla karsi karsiya kalirsam sonuna kadar mücadele ederim sizin gibi ;-)

Canim benim telasa düsmem acaba cocugumda hiperaktiflik mi var da rakamlari unutuyor...
Doktorumuz rakamlari unutan cocugun hiperaktif belirtisi olabilcegini söyledi ve devam ederse ilac tedavisinden falan bahsetti...

Benimde buraya yazma amacim acaba boyle sorunlarla karsilasan aileler var mi ne gibi yöntem uygulabilir ...

Bende sizinle ayni fikirdeyim hersey zamani gelince oluyor tabii ki cocuga birseyleri zorla ogretip onu sıkma bunaltma taraftari ise hic degilim...

Sunu anladim ki genel anlamda cocugun ögrenme yasi 7 ve nette 7 yas ile ilgili uzman pedagoglarin yazilarini da okudum...

Okula başlamasını bekleyin ve bunaltmayın çocuğu.Doktorunuzda abartmış bence.Bi okula başlayıp sayı sayma zamanına gelsin o zaman düşünürsünüz.Sayı saydırmayı bırakında okula başlayana kadar doya doya oyun oynasın lütfen.Daha sonra bunlara zamanı olmayacak çünkü.

Back
X