Oğlum için endişelenmeli miyim?

KarakterSahibesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
130
0
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar.

oğlum 3 yaşında ve yaklaşık 6 aydır her fırsatta "ben büyüyünce gelin olucam" "anne ben ne zaman kız olucam" "anne ben bi kadınım" gibi cümleler kuruyor. küpe toka filan takmak istiyor, makyaj yapmak istiyor. ilk zamanlar önünde makyaj yapardım ama artık yapmıyorum kesinlikle. hareketlerinde bir tuhaflık yok aslında. arabalarla oynamayı sever. bebek verdim eline bi kaç kez hiç oynamadı. ama yaşıtı bi kız gördüğü zaman mesela "anne ben de kızım" filan diyor. bunları duydukça endişeleniyorum. belki bi pedagogdan yardım almalıyım ama önce önerilerinizi almak istedim.

sizce de endişelenmekte haklı mıyım? bu tür bi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda lütfen yorumlarınızı bekliyorum!!!

cocuklarda bu tarz davranıslardan oldum olası hep endıselenmısımdır
allah kımseye bu psıkolojıyı yasatmasın

yerınızde olsam sureklı kendımı yeyıp bıtırecegıme en azından kendımı sakınlestırmek adına da olsa bır pedagogla gorusurdum
sonrasında allah korusun vah tuh deyıp pısman olmaktan ıyıdır

bence sımdılık erken ,bızım komusumuzun kızıda ,ben erkegım derdı ,

sacına ne toka taktırır ,ne de renklı corap gıyerdı ,ne de sacını uzattırırdı .

kı kucuklukten okul zamanınına kadar sürdü ,

sımdı sacı uzun ,fıstık gıbı kız oldu ..

belkı televızyondan bır sey gorup özenmiştir..

ben kızım dıyınce ,sen erkeksın oğlum ,büyüyünce damat olucaksın ,askere gıdıceksın fılan dıyerek belkı yönünü ,aklını ,dikkatını bu yöne cekebılırsınız.

kı bır cok cocuk o yaslarda yapıyor bunu,kucuk erkek cocukların ruj surmesı gıbı ..

forumda daha tecrubelı bırılerı vardır elbet opuyorumnanaktan

Kesinlikle zaman kaybetmeden psikiyatrist bölümüne götürmelisiniz.
Hafife alınacak ve ertelenecek bir konu değil.
Benim bu şekilde bir tanıdığım oldu, gerçekten zor bir konu...
Allah yardımcınız olsun

canım çocuklar 1 yaşında sonra oral (ağız) dönemden,anal döneme geçiyor ve dahası cinselliği keşfediyor. ben bir sağlıkçı olarak normal görüyorum. ama için rahat edecekse tabiki bir çocuk psikiyatrisine götürmende fayda var.

bence sımdılık erken ,bızım komusumuzun kızıda ,ben erkegım derdı ,

sacına ne toka taktırır ,ne de renklı corap gıyerdı ,ne de sacını uzattırırdı .

kı kucuklukten okul zamanınına kadar sürdü ,

sımdı sacı uzun ,fıstık gıbı kız oldu ..

belkı televızyondan bır sey gorup özenmiştir..

ben kızım dıyınce ,sen erkeksın oğlum ,büyüyünce damat olucaksın ,askere gıdıceksın fılan dıyerek belkı yönünü ,aklını ,dikkatını bu yöne cekebılırsınız.

kı bır cok cocuk o yaslarda yapıyor bunu,kucuk erkek cocukların ruj surmesı gıbı ..

forumda daha tecrubelı bırılerı vardır elbet opuyorumnanaktan

umarım böyle bi şeydir. ben de özellikle benzer şeyler yaşayanların yorumlarını bekliyorum.
geçen yıl babasıyla bi ayrılık dönemi yaşamıştık. o zaman götürdüğüm pedagogu aradım 1 hafta önce bu konuyla ilgili olarak. "dikkat çekmek için yapıyor olabilir" demişti. ama gözlemlenmesi gerek ve bu tür cümleler kurduğunda dikkatini başka taraflara çekmeye çalışın demişti. bi süre tüm algılarımı bu konuya çevirip takip edicem. devam ederse zaten ihmal edilecek bişey değil mutlaka götürücem ama içim rahat değil işte. Allah'ım sen koru yarabbim!

Çocuğun yanında nasıl davrandığınız çok önemli. Bir arkadaşımın oğlu var 7 yaşında ama inanın tüm hareketleri bir kız gibi. Annesi öyle yetiştirmiş. Neden böyle alıştırdın diyincede, bana yardımcı olsun diye yaptım demişti. Anlayacağınız hareketlerimiz çocuklarımızı etkiliyor. Erkek çocuğun anneden çok babayla vakit geçirmesi lazım. Yani ne bileyim araba yıkasınlar, ufak tefek tamir işleri yapsınlar, birlikte vakit geçirsinler.
Aslında bence bir an önce bir pedegoğa danışmanızda büyük fayda var. En azından içiniz rahat eder.

3 yaşında bir çocuğun takılara renkli tokalara ilgi göstermesi normal... merak ediyor ilgisini çekiyor olabilir...
Hep kız arkadaşımı var ...Göre göre özeniyor da olabilir...
Babası gibi bir erkek olduğunu ve büyüyünce onun gibi olacağını söyleyin...
Ama en doğrusu kesinlikle bir uzmana götürün ...

3 yaşında bir çocuğun takılara renkli tokalara ilgi göstermesi normal... merak ediyor ilgisini çekiyor olabilir...
Hep kız arkadaşımı var ...Göre göre özeniyor da olabilir...
Babası gibi bir erkek olduğunu ve büyüyünce onun gibi olacağını söyleyin...
Ama en doğrusu kesinlikle bir uzmana götürün ...

arkadaşlarının hemen hemen hepsi erkek. ben sürekli telkinde bulunuyorum zaten üstüne gitmeden. her fırsatta büyüyünce çok güçlü bi erkek olacağını, güzel bi kızla evlenip harika bi baba olacağını filan söylüyorum mesela. babasıyla da vakit geçiriyo aslında ama bilmiyorum ki dikkat çekmeyi seven de bi çocuk. umarım sadece budur sebep.

suan bunları yaşaması normal cunku cınsel kımlıgını yenı kazanmaya baslıyo endıselenmeyın..
ama yanında davranıslarınıza dıkkat edın ..Yaklaşık 3 yaşlarında hemen tüm çocuklarda ben erkeğim ya da ben kızım şeklinde cinsel kimliğine ilişkin temel algılar oluşmaktadır kız cocukları ıse ben eksıgım demelerı cok fazladır ..ve ccougunuz devamlı evde ıse kendısını bu sekılde anması dogaldır..
ama su var ben asker olcam dedıgı anlarda aferın gıbı onu motıvasyon etcek odullerle yuceltınkı dogru adım attıgını anlasın ve olmazsa oglunzula konusun emın olun sızı cok ıyı dınleyıp anlıyacaktır..kımlıgını hatırlatın erkek oldugunu belırtın ona eger sız sımdı bunu yapmaz ısenız ılerde farklı kaynakladan kendısı cevaplar arıyacaktır..3 yasındakı oglunuz emın olun cok zekıdır..ve ona ne ogretırsenız kapar..

kar çok haklısın.
inan gerçekten de çok zeki bi çocuk. bana da çok düşkün. yaptığım her hareketi takip ediyor. artık önünde makyaj filan yapmıyorum zaten.
bi ara babasıyla ayrılık süreci yaşadık belki onun bıraktığı bi hasar bu.
şu an baba modeli de var hayatında, sorunlarımızı çözdük neyse ki.
çocuklar herşeyden etkileniyo işte. ama nasıl ne şekilde nerde hasar bıraktığını anlamak da oldukça güç.

aslında endişelenmeye başladığım dönemde "bak sen erkeksin, kızlar zayıf olur, herşeyi başaramaz, erkekler çok akıllı olur sen de çok akıllı bi erkeksin" filan diyordum. sonra yanlış konuştuğumu düşünüp değiştirdim yaklaşımımı.
neme lazım ilerde kadınları aşağılayan, höt diyip oturtmaya çalışan bi modern zaman kırosu yaratmak istemem eyvahedigeldismile

kar çok haklısın.
inan gerçekten de çok zeki bi çocuk. bana da çok düşkün. yaptığım her hareketi takip ediyor. artık önünde makyaj filan yapmıyorum zaten.
bi ara babasıyla ayrılık süreci yaşadık belki onun bıraktığı bi hasar bu.
şu an baba modeli de var hayatında, sorunlarımızı çözdük neyse ki.
çocuklar herşeyden etkileniyo işte. ama nasıl ne şekilde nerde hasar bıraktığını anlamak da oldukça güç.
kesınlıkle anne baba en ıyı model olmalı her daım..
cunku cocuk resmen onu taklıt edıyo ogrendıgı herseyden aıleden kapıyo..
sız onun yanında ters bısı desenız hemen oda bırısıne der..
sız dıkkat edın yanında gıyınıp kusanmayın odalarınızda ayrıdır emınım yanında yatırmayın..
hasar degıl emın olun sadece cınsel kımlıgını anlamaya calısıyo ve sızde yardımcı olmalısınız..emınım yaparsınzıda ..

aslında endişelenmeye başladığım dönemde "bak sen erkeksin, kızlar zayıf olur, herşeyi başaramaz, erkekler çok akıllı olur sen de çok akıllı bi erkeksin" filan diyordum. sonra yanlış konuştuğumu düşünüp değiştirdim yaklaşımımı.
neme lazım ilerde kadınları aşağılayan, höt diyip oturtmaya çalışan bi modern zaman kırosu yaratmak istemem eyvahedigeldismile
eyvah napdınız kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3..
kesınlıkle kızlaracephe alcak ılerde oglunuz ..
kesınlıkle onları zayıf goruru ..ve ezmeye kalkısır asaglar..
bıde oglunuzun erken ergen donemı yanı ası davranması bazı seylerde sızınle zıtlasmasıd dogal ama alttan alan sız olmalısınzı kı agresıf olmasın ..

yaa tamam yaptım ama bi sor hele niye yaptım :)))
bazen kaş yapayım derken göz çıkarır ya insan o hesap oldu. ama farkındalık önemli şey.
artık öyle konuşmuyorum.
ay ne zor iş çocuk büyütmek bayanssulusmile

yaa tamam yaptım ama bi sor hele niye yaptım :)))
bazen kaş yapayım derken göz çıkarır ya insan o hesap oldu. ama farkındalık önemli şey.
artık öyle konuşmuyorum.
ay ne zor iş çocuk büyütmek bayanssulusmile

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kesınlıkle cocuk buyutmek cok zor bayanssulusmile

üç yaş, çocukların cinsiyetleri anladıkları, kavramaya başladkları bir yaştır.
bu yüzden iki farklı cinsiyetin olması onun ilgisini çekmiş ve kafası karışmış öğrenirken.
endişelenmenize gerek yok. o henüz kendini yeni tanıyor. :)

Back
X