Oğlum için endişelenmeli miyim?

Benim de kuzenim böyleydi ben kadınım demezdi ama ruj sürmek isterdi,örgü örmek isterdi bebeklerle oynardı kızlarla oynardı falan ..

Simdi öyle degil ve ondan bir yas büyük bir abisi varken böyleydi .. Teyzem endiseleniyordu ama doktora falan götürmediler siz isterseniz bi götürün sonucta zararı olmaz yararı olur .. Hemde iciniz rahatlar .. :delphin:

Cinsel kimlik kendi kimliğimizin bir alt parçası. Çok boyutlu olarak ruh sağlığı açısından biliyoruz ki insanlar yalnızca kendisi olabilir, bir başkası olamaz. ınsanların kimliği kendilerine aittir. Zaman içinde bazı değişiklikler gösterse de temelde değişmez. Aynı kısa boylu birinin
uzun boylu, uzun boylu biri kısa boylu olamayacağı gibi kimlik kalıcıdır. Cinsel kimlik, kimliğin bir parçası olduğuna göre o da değişmez. Biyolojik yapı, kromozomlar, psikososyal gelişimle çok erken yaşta, okul öncesi dönemde belirlenir. Ama bunu yanlış anlamamak gerek. Öyle 10 yaşında şunu gördü, bunu yaşadı da böyle oldu da değişti gibi bir şey söz konusu değil. 2-3 yaşındayken belli oluyor.Sadece bazıları bocalar, bazıları reddeder bazıları da kabul eder...

canım 2-3 yaşındayken belli olduğu bilgisi vardı aklımda ama emin olmak için araştırdım ve yukardaki metni buldum. dilerim öyle olmaz ama durumun ciddiyetini belirtmek için yazma gereği duydum. sevgilerimle güzel bebeğini öpüyorum.

Çocuğun kendi bedenini ve cinselliğini keşfetmesi, diğerlerinden ayrı bir birey olduğunun idrakına varması , cinsel benlik duygusunun gelişmesi 4 ve 6 yaş arasına denk gelen psikoseksüel gelişim aşamalarının fallik döneminde gerçekleşir.

Tabi ki pedagogtan yardım alabilir en azından çocuğun cinsel gelişim aşamaları ve cinsel kimliğine dair daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz ama endişelenmenize de gerek olmadığını sanıyorum nihayetinde tokalar, kız çocuklarına ait eşyalar daha pırıltılı ilgi çekici görünebilir, nitekim o dönem nesnelere de yoğunlaşan çocuk tabi ki bu eşyalara ilgi duyar. Fakat şunu da unutmamak gerekir; eğer bir çocuğun bu tür yönelimleri varsa ve ilerleyen yaşında da eğilimlerinde değişme görülmezse doktora/ psikiyatra götürmekle çocuğun cinsel kimliğini değiştiremezsiniz.

Çok yanlış bir kanı var ne yazık ki bilime toplum olarak mesafeli duruşumuzdan kaynaklanan; sanılıyor ki eşcinsellere küçük yaşta müdahale edilse onların "düzelme" imkanı varmış gibi. Oysa ne eşcinsellik bir bozukluk ne de bu kimliğin değişmesi mümkün. ıçinizi ferah tutun, uzman kişilerle görüşün, hatta çocuk gelişimine yönelik yayınları takip edin ve çocuğunuza her daim destek olun.

Dayımın kızı da sürekli ben erkeğim derdi. Adını da erkek ismi yapardı . Bir dizi de Can ile Eda diye 2 kişi vardı. Ben Can'ım derdi.Kızım sen erkek değilsin derdik, hayır erkeğim derdi.Asla kız kıyafeti giymezdi.Erkek gibi şapka takar, pantolon giyerdi.Sonra normale döndü.

Birde ablamın oğlu var, o da gelinliklere bayılıyo,makyaj malzemelerini kullanmak isterdi,sonradan O'nunla konuştukça düzeldi, dedik makyajı anneler,teyzeler,anneanneler,ablalar yapar. Erkekler yapmaz. Şimdi de bize ,teyze senin pipin yok,benim pipim var, kuzenimin var,babamın var, eniştemin var diye sayıyo. kaydirigubbakcemile3 4yaşına giricek nisanda..Şimdi makyaj yapmak istemeyi bıraktı, sadece biz makyaj yaparken bize yardım ediyo, ruju,rimeli falan veriyo.Önceden sürmek isterdi.

benim bu durumda olan 2arkadaşım var. onları asla yadırgamıyorum. ama aileler için ne kadar endişe edici bi durum olduğnu da anlayabiliyorum. birinin babası çok erken yaşta vefat etmişti belki annesini model aldı kendine. bilmiyorum. hatırlıyorum ilkouldayken hep kızlarla dolaşır erkeklerle anlaşamazdı. diğerinin ailesi defalarca kez psikiyatrlara götürdü üstünde ağır bi baskı vardı çocuğun bunlara rağmen hiç bir sonuç alamadılar doğal olarak 18-19 yaşına gelmiş bi çocuk için imkansız.. ama sizin oğlunuzun yaşı çok küçük ve ilgili bi annesiniz anladığım kadarıyla. onlarla bu durum hakkında konuştuğumda ailelerinin daha çok küçükken onlara karşı tavır davranış en ufak bi sözlerinin ne kadar etkili olduğnu vurguladılar. sizin de bildiğiniz gbi..mesela biri çok küçükken halası sevgiliyle buluşcağı zaman onu da götürürmüş yanında. halası herifi çocuğun yanında öpüp hadi şimdi sen öp bakalım abiyi dudağından gbi şeyler sölermiş.. falan filan... nese ben konuyu saptırmayım ya dediğim gbi çocuğnuzun yaşı daha çok küçük. her şekilde yoğurulabilir. sizin elinizde..

benim oğlumda 4 yaşında benim oğlumun ablası var 9 yaşında sürekli birlikte vakit geçiriyorlar ablasını taklit ediyor birde ev işlerine falan aşırı meraklı bana yardım etmeye çalışıyor ama:umursamaz: bende çok tedirginim aslında eşim bu yaşta normal diyor ama çocuk 24 saat ablası ve benimle birlikte çocuk bizden gördüklerini yapıyor haliyle........babamız çok yoğun çalışıyor malesef arada çocuğu dışarı çıkarıyo ama çok vakit ayıramıyor bize ne yapacağımı şaşırdım allah yardımcımız olsun çocuk büyütmek çok zor:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
benim oğlumda 4 yaşında eşim dün akşam dediki oğlum sana yazın düğün yapıcaz dedi sünnet düğününden bahsetti yani benim oğlumunda ne yani ben şimdi gelinmi olcam diye sevindi ben çok şaşırdımbilmiyorumkismilebenim oğlumun ablası var 9 yaşında sürekli birlikte vakit geçiriyorlar ablasını taklit ediyor birde ev işlerine falan aşırı meraklı bana yardım etmeye çalışıyor ama:umursamaz: bende çok tedirginim aslında eşim bu yaşta normal diyor ama çocuk 24 saat ablası ve benimle birlikte çocuk bizden gördüklerini yapıyor haliyle........babamız çok yoğun çalışıyor malesef arada çocuğu dışarı çıkarıyo ama çok vakit ayıramıyor bize ne yapacağımı şaşırdım allah yardımcımız olsun çocuk büyütmek çok zor:çok üzgünüm:

Arkadas cevresini genisletmeye calis canim, aslinda en güzeli kres bu yastaki cocuklar icin, orda hem erkek hemde kiz cocuklari ile vakit gecirebiliyorlar, ayrica yasitlari....durumunuz varsa krese verin....tüm gün vermenize bile gerek yok, sabahtan öglene kadar bile yeter....orda yeni arkadasliklarda edinebilir.:1hug:

Bu tip durumlar gercektende bir Anne Baba icin cok zor, Allah korusun, Allah kimseyi evladinla sinamasin.:Saruboceq:...dikkatli olmak gerek.

Back
X