Oğlum için endişelenmeli miyim?

Normal... Bu yaş tam cinsiyetler arasındaki farkların farkedildiği, cinsiyet kavramına ilgi duyulan yaşlar.
Cinsiyet kavramını algıladıktan iyice oturttuktan sonra yapmaz, yine de içiniz rahat etsin istiyorsanız pedagoga götürün.
Ama dediğim gibi normal gelişim aşamasında.
Benim de bir kız bir erkek yeğenim var, aralarında 9 ay fark var, kardeş gibi büyüdüklerinden erkek olan kıza kız olan erkeğe bazı hareketlerinde özenirdi.
Şimdi öğrendiler, 6-6,5 yaşlarındalar.

canımistersen bir uzmandan yardım al ama bu yaşlarda çocuklar genelde dikkati üzerine çekmek için böyle davranıyorlar benim oğlumda 3 yaşındayken piknik seti istemişti vede ağlayarak aldırmıştı arabalarıyla oynar sonrada arada onlarla oynardı sonra çamaşır katlamak isterdi bende onu bir uzmana götürmüştü senin gibi bayağı korkmuştum uzman çocukların bu yaşlarda böyle şeyler yaptığını biz anne vede babaların daha ılımlı yaklaşmamızı üstüne gitmememizi söylemişti daha sonra o oyuncaklardan vede hareketlerden vazgeçeceğini söylemişti gerçektende kısa bir süre sonra o piknik sepetini bir kenara bıraktı çamaşırlardanda vazgeçti bide şöyle birşey var çocuklar deavmlı anneyle beraber vakit geçiyor eee annelerde genelde çocuktur diyerekten herşeyi çocukların yanında yapıyor çocukta bir bocalama geçiyor babayla çocuk arasındaki geçirilen zamanda önemli yani canım bence eşinle daha fazla zaman geçirsin oğlunuz ama bence üzülme canım bu dönemide atlatacaksınız
bak benim ufaklık şimdi 8 yaşında okulda bir sürü kız arkadaşı var tama bir erkek oldu yani geçen gün diyorki anne ben evlenmiycem neden diye sorduğumdada yok ya ben evlenmiycem ne kadar çok kız arkadaşım olursa o kadar iyi evlenince sadece bir kıza bakmam lazım eee hem evli olupta hep başkalrıyla ilgilenirsem o zamanda çocuklarımın annesini aldatmış olur diyor ya bakarmısın nerden duyuyorsa bunları artık
yani canım hiç üzülme geçecek bu dönemlerde

benimde biri10 biri3 yaşında iki oğlum var bazen bende endişeleniyorum onlar için onlara kimliklerini sürekli hatırlatıyorum uygun bir dille çünkü zaman çok değişti çocuklarda hayatta en çok onların zarar görmesinden korkuyorum ALLAH hepimizin çocuklarını korusun sizde telkinlerinize devam edin vücudunu yeni tanımaya başladığı için çocuklar bu tür tepkiler verebiliyor sürekli anneyle oldukları içinde anneyi model alıyorlar siz çocuğunuza erkek olgusunu aşılamaya çalışın babada model olsun bunun için çaba göstersin genelde çocuk eğitiminde babalar biraz tembel oluyorlar sorumluluk almak istemiyorlar ama çocuk eğitimi anne ve babanın sorumluluklarını bilmesiyle gerçekleşiyor bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor benim üç tane birde kızım var ergenlik yaşıyor şimdi bu da çok zor canım küçük oğlum okadar yormuyor her kes büyüdükleri zaman gör sorun neymiş diyorlardı çok doğruymuş tecrübe

canımistersen bir uzmandan yardım al ama bu yaşlarda çocuklar genelde dikkati üzerine çekmek için böyle davranıyorlar benim oğlumda 3 yaşındayken piknik seti istemişti vede ağlayarak aldırmıştı arabalarıyla oynar sonrada arada onlarla oynardı sonra çamaşır katlamak isterdi bende onu bir uzmana götürmüştü senin gibi bayağı korkmuştum uzman çocukların bu yaşlarda böyle şeyler yaptığını biz anne vede babaların daha ılımlı yaklaşmamızı üstüne gitmememizi söylemişti daha sonra o oyuncaklardan vede hareketlerden vazgeçeceğini söylemişti gerçektende kısa bir süre sonra o piknik sepetini bir kenara bıraktı çamaşırlardanda vazgeçti bide şöyle birşey var çocuklar deavmlı anneyle beraber vakit geçiyor eee annelerde genelde çocuktur diyerekten herşeyi çocukların yanında yapıyor çocukta bir bocalama geçiyor babayla çocuk arasındaki geçirilen zamanda önemli yani canım bence eşinle daha fazla zaman geçirsin oğlunuz ama bence üzülme canım bu dönemide atlatacaksınız
bak benim ufaklık şimdi 8 yaşında okulda bir sürü kız arkadaşı var tama bir erkek oldu yani geçen gün diyorki anne ben evlenmiycem neden diye sorduğumdada yok ya ben evlenmiycem ne kadar çok kız arkadaşım olursa o kadar iyi evlenince sadece bir kıza bakmam lazım eee hem evli olupta hep başkalrıyla ilgilenirsem o zamanda çocuklarımın annesini aldatmış olur diyor ya bakarmısın nerden duyuyorsa bunları artık

böyle yorumlardan sonra çok rahatladım inan. artık üzülmiycem ı ıhh :)))
seninki de tam bi fırlama olmuş yani olsun olsun baksana kafaları nasıl çalışıyo sırnaşık şey
çok teşekkür ederim canım. oğlunla ailenle sağlıklı uzun yıllar geçirmeni dilerim...a.s.

benimde biri10 biri3 yaşında iki oğlum var bazen bende endişeleniyorum onlar için onlara kimliklerini sürekli hatırlatıyorum uygun bir dille çünkü zaman çok değişti çocuklarda hayatta en çok onların zarar görmesinden korkuyorum ALLAH hepimizin çocuklarını korusun sizde telkinlerinize devam edin vücudunu yeni tanımaya başladığı için çocuklar bu tür tepkiler verebiliyor sürekli anneyle oldukları içinde anneyi model alıyorlar siz çocuğunuza erkek olgusunu aşılamaya çalışın babada model olsun bunun için çaba göstersin genelde çocuk eğitiminde babalar biraz tembel oluyorlar sorumluluk almak istemiyorlar ama çocuk eğitimi anne ve babanın sorumluluklarını bilmesiyle gerçekleşiyor bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor benim üç tane birde kızım var ergenlik yaşıyor şimdi bu da çok zor canım küçük oğlum okadar yormuyor her kes büyüdükleri zaman gör sorun neymiş diyorlardı çok doğruymuş tecrübe

babası benim endişelerimden sonra daha çok ilgilenmeye başladı. o da tedirgin oldu yani.
ama bu kadar yorumdan sonra bu tür şeyler yaşayanlarla karşılaşmak çok rahatlattı beni.
yine de tedbiri elden brakmamak gerek tabi. onlar sağlıklı olsun da yorsunlar napalım artık.
teşekkür ederim canım ilgin için. Allah ailenle beraber ağız tadı huzur versin inşallah.

delikafadulden anlasildi oglunuz gelecegin azili capkinlari arasinda :lepi:

bence vakit kaybetmeden bir uzmandan yardim almalisiniz konu cok ciddi cünkü sakaya gelmez cok sükürki erken yasta farketmissiniz
bizimde bir akrabanin oglu var 10 yasinda bizde onun icin cok endiseleniyoruz herkes cocugun hareketlerinin normal olmadiginin farkinda ama annesi hicbiseyin farkinda degil uyarmak istiyoruz ama yanlis anlasilmaktan korkuyoruz
bizimkininde hic erkek arkadsi yok
sürekli boncuk alir taki yapar
oryantale falan cok merakli
sekerim ayol diye konusur
o el kol hareketleri falan tahmin ettiginiz gibi vs...

aman canım aman çook dikkat et.. benim kuzenim de küçükken makyaj yapar.. annesinin rujlarını sürer peruğunu takardı.. aldırıs etmediler.. anne baba ayrıldı sonra.. babadan uzak kaldı 2 sene.. baba geri döndü ilgilenmedi.. benim kuzenim şuan 27 yaşında ve eşcinsel.. çooook zor bir durum.. ama diyim ne olursun çook dikkat et.. babasıyla çok zaman geçirsin.. babasını model alacaği ortamlar yaratın.. makyaj malzemelerinden uzak tutun.. oynadiği oyuncaklara dikkat edin.. ve mutlaka ama mutlaka bi pedagoğa götürün.. böyle şeyler ihmale gelmez.. böyle başlıyor inanın bana.. kuzenimden ve onun eşcinsel arkadaslarından biliyorum.. hepsi çocukken 3-5 yaşlarındayken bu durumun ilk sinyallerini vermişler ama anne baba ilgisizliği yüzünden cinsel kimliklerini oluşturamamışlar.. anne babaların çok dikkat etmesi gerekiyor.. seni endişelendirmiş olabilirim canım ama cidden endişelenmicek bir durum değil.. hafife almayın.. çocuğunuzu mutlaka bir pedagoğa götürün ve onun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edin..

Bence endiselenmekte haklisin. Ben olsam pedagoga danismadan icin rahat etmezdi.

Aklima geldi de benim bir tanidigim ogluna kiz elbiseleri, etekleri giydirirdi cocukken, kiz cocugu olmamis diye. Allah'tan cocugun psikolojisini bozmadi.

benm kardeşimde erkek hissediyordu kendini,anneme 'ben ne zaman erkek olcam büyüyünce mi' diyordu,annem hiç olmayacaksın diyince başlıyordu ağlamaya.ama biz hep kız oyuncakları aldırdık,pembeler giydirdik,yine isteklerini kabul ettik oyuncak araba istiyordu pembesini aldık falan,şimdi sorun yok çok güzel kokoş bi kız oldu.

ama erkek için durum farklı olabilir,bencede babasıyla vakit geçirsin,maça gitsinler,tavla oynasınlar,dikkatini başka yere çekin bence

Son düzenleyen: Moderatör:
mtlaka bir pedagoga götürün ama bu nedenle götürdüğünüzü belli etmeyin uzman size nasıl davranmanız ne yapmanız gerektiğini söyler zaten,ihmale gelmez böyle şeyler...

canım 3 yaş bir geçiş dönemi ilk ergenlik te diyor psikologlar çok üstünde durma asla azarlama ilgisini başka yöne çekmeye çalış benmi kızımda 3.5 yaşında bizde çok garip dönemler geçirdik geçiriyoruz ama psikologlar asla üstüne fazla gitmeyin inatlaşmayın inatlaştığınız şeyleri alışkanlık haline getirebilir diyor ona bunun olmayacağını onun erkek olduğunu ve bununda çok güzel olduğunu anlatın konuşun ve sen bir erkeksin bak ne güzel bir şey bu falan deyin erkek olmanın güzelliklerini anlatın arabaları seviyor demişsiniz kızlar arabalarla oynamaz bu erkkek oyuncağı çok şanslısın falan deyin garanti veriyomki geçecektir 5 yaşında herşey değişiyor bu zamana kadar bizede sabırla onları izlemek düşüyor Allah yardımcınız olsun biraz sabır ve sevgiyle herşey geçecek..

arkadasim benimde bir evladim var. insan ustune titriyor.
Sen niye 6 aydir bekliyorsun. Hemen doktora goster, bu tabi normal bir durum degil
hic ilerlemeden, bence durdugun kabahat, kesinlikle bir dr gormeli;
burdaki kimse sana bu konuda yardimci olamaz . boslama sakin. yarin birgun vicdan azabi yasarsin. Allah sifa versin canim

arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ediyorum ayrı ayrı.

ben daha önceki sayfalarda yazmıştım zaten bi pedagogla görüştüğümü. yoksa 6 aydır sadece endişelenmekle kalmadım bu mümkün mü? dikkat çekmek için yapıyo olabilir demişti. .2-3 ay gözleriniz üstünde olsun ama çaktırmadan dedi. iyice bi gözlemleyin artarsa ya da aynen devam ederse getirin demişti. şu an sadece gözlem yapıyorum. doğru telkinlerde bulunmaya çalışıyorum. buraya bu konuyu açma sebebim de yaşayan birileri varsa tecrübelerini paylaşmak içindi.

yoksa tabii ki evlat bu başka şeye benzemiyor. canımız ciğerimiz onlar ihmal edilir mi hiç.

desteğiniz için çok teşekkür ederim...

arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ediyorum ayrı ayrı.

ben daha önceki sayfalarda yazmıştım zaten bi pedagogla görüştüğümü. yoksa 6 aydır sadece endişelenmekle kalmadım bu mümkün mü? dikkat çekmek için yapıyo olabilir demişti. .2-3 ay gözleriniz üstünde olsun ama çaktırmadan dedi. iyice bi gözlemleyin artarsa ya da aynen devam ederse getirin demişti. şu an sadece gözlem yapıyorum. doğru telkinlerde bulunmaya çalışıyorum. buraya bu konuyu açma sebebim de yaşayan birileri varsa tecrübelerini paylaşmak içindi.

yoksa tabii ki evlat bu başka şeye benzemiyor. canımız ciğerimiz onlar ihmal edilir mi hiç.

desteğiniz için çok teşekkür ederim...

ben de seni duyarlı bir anne olduğun için tebrik ediyorum canım.. allah bebeğine de sana da upuzun sağlıklı ömürler versin.. keşke benim yengem de zamanında böylesine duyarlı olabilseydi de kuzenim için bişeyler yapabilseydi... kuzenim şuan annesiyle babasını suçluyor durumu için.

cocukların cinsel merakı 3 yasında baslar bence doktora goturun ileride pisman olmamak adına hic deilse fikir alırsınız

endişelenmelisin 3 yaşına gelmiş bir çocuğun cinsiyetini bilmesi lazım.Doktorlar 3 yaş kontrollerinde buna dikkat ediyorlar...

burcu'cum gerçekten çok üzüldüm. Allah kimsenin başına vermesin.
sana ve ailesine sabırlar diliyorum canım.

sağ ol canım benim... çok üzülüyorum kuzenim için.. o kadar zor günler geçirdi ki.. ama artık çok geç.. zamanında bi psikoloğa götürselerdi onu bırak bi anne baba olarak ilgilenselerdi üstüne düşselerdi böyle olmazdı.. çocuk 26 yasına geldi ve cinsel kimliğini hala oturtamadı.. bu çocuk yarın bigün nasıl evlilik yapacak.. hadi aile zoruyla evlendi o kıza yazık olmicak mı... anne babaların çook dikkat etmesi gerekiyor çoook.. allahım korusun böyle şeylerdennn

Back
X