ben tam gün çalışıyorum, oğlum tam gün kreşte.
eve geldiğimde bilerek aktivite vs yaptırmıyorum. Okulda tüm gün aktivite yapıyorlar. boyama, resim, kara kalem çalışması,...
evde daha çok biz ne yapıyorsak bize yardım ediyor.
bazen ben yemek yaparken, sandalyeye çıkıp beni izliyor, o arada ulaşabildiği şeyleri dağıtıyor :)
bazen de babasıyla sofra kuruyor. sofra kurma konusunda baya marifetli.
çamaşır asarken mandallar onun, vs vs.
oynamayı sevdiği 3 çeşit oyuncağı var; arabalar, yap-bozlar, toplar, tekerlekli büyük arabalar. bunlarla bizimle de oynuyor, tek başına da vakit geçiriyor. bunlar dışında oyuncak pek almıyoruz. bunların içinde benim favorim toplar. tamam arada tv yi hedef aldığı da oluyor ama, koordinasyon, karşılıklı oyun, gideceği yeri hesaplama, düzgün vuruş...öğrettiği çok şey var.
kreşinde ingilizce dersi alıyor, öğretmeni sadece ingilizce konuşuyor. kulak alışkanlığı oluyor, ama daha ileri seviyeye geçer mi bilemem.
kitaplar çok faydalı, cümle kurmasına ve kelime hazinesinin gelişmesine faydası oluyor. ben de masal tarzı kitapları tercih ediyorum. yenilerde tübitak yayınlarından daha bilimsel kitaplar da aldım, hoşuna gitti ama hala hikayeleri tercih ediyor. set almak yerine genelde tek kitap tercih ediyorum. konuşması çok güzel, bazen bizi düzeltiyor :)
bir kağıda bişiler çiziktirip, "bu araba" ya da "bu anne" falan diyor bu aralarda. hayal gücü de gelişiyor sanırım, çok hoşuma gidiyor.
kreşin özellikle paylaşma ve adalet duygularına çok faydası oldu.
ve en önemlisi onunla konuşmak. düzgün bir ses tonu ile onun seviyesine inilerek anlatılan her şeyi anlıyor ve aklının bir köşesine yazıyor.
özellikle ben oğluma hiç yalan söylemem, bu da uzun vadede güven ilişkimize faydası olduğunu düşünüyorum.