• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum için önerilerinize ihtiyacım var

Amecey

Wake me up!
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
5.840
26.715
498
1 yılı geçti... Kardeşi dünyaya geldikten sonra huyu suyu değişti. Gözümden sakındığım 4 yaşındaki oğlum gitti yerine aksi, huysuz, memnuniyetsiz ve gözyaşı hazır akmaya, kapı gıcırdamasına yuvarlar oldu yaşlarını gözlerinden..

Anaokuluna başladık, ilgimi ve desteğimi esirgemedim, doğumdan sonra uykusuzluklarıma rağmen eski davranışlarımı bozmadım.
Davranışlarındaki agresiflikler yumuşadı tam, Yavaş yavaş adapte oluyor derken tırnak yeme alışkanlığı aldı başını gitti. 1 yıldır vazgeçmiyor. Okuldaki pedegog olsun, öğretmeni olsun ayrıca dra da gittik . Denilen tek şey bilinçli yapmıyor, kızmayın... Ev ortamınız sakin olsun. Genel olarak sakiniz zaten normal, sıradan.Ama kahroluyorum. Okuldaki fotolar ve videolarda hemeh hemen hepsinde tırnaklar ağzında Evdeyken de uyarılarım boşuna..

Acı oje aldım , sürdüm olmadı. Hijyen açısından zararları anlattım konuştum olmadı. Ama en ufak dalışında tırnakları ağzında etlerine kadar kemirip yiyor. Çok üzülüyorum. Bildiğiniz kesin çözümü olan yöntem var mı? Yardımcı olun ne olur. İnanın tırnaklarını kesmeyi özledim. Uzat kesince şunu alıcam, bunu yapıcaz çok denedim. Olmuyor olmuyor

O yaşta çocukta tırnak yeme alışkanlığını yenmek çok zor malesef. Büyüdüğünde kendi isteği ile bırakır ancak. Şu an tek yapabileceğiniz dikkatini dağıtmak.

bende yedim. benim ailemde neler neler yapdi. bisikletler, en güzel bebekler... aci oje vs.
ben 15 yildir kirmizi oje sürüyorum. sirf kirmizi oje yememi önlüyor. oje ciktigi saniye elim agizimda.
oglan cocuguna kirmizi oje olmaz ama belki birgün kendi iradesinle birakir. ben 18 yasinda birakabildim (kirmizi ojeyle, yani birakmis sayilmam ama ellerim normale döndü)

Benim kardeşimde yerdi ne yaptıysak olmadı şuan 24 yaşında arada daldığı zaman yine eli ağzında hala kızıyorum kocaman oldun diye ama farkında olmuyorum diyor sürekli yapmıyor ama.
Umarım sizin minik bırakır ya.

Malesef kardeşi olan çocukların yüzde 90 ı bu durumdan olumsuz etkileniyor . Amacı dikkat çekmek ve ilginizi üzerine toplamak bakıyor ki siz de bunu yapıyorsunuz bir nevi pekistirmissiniz bir süre görmezden gelmenizi öneririm .

1 yılı geçti... Kardeşi dünyaya geldikten sonra huyu suyu değişti. Gözümden sakındığım 4 yaşındaki oğlum gitti yerine aksi, huysuz, memnuniyetsiz ve gözyaşı hazır akmaya, kapı gıcırdamasına yuvarlar oldu yaşlarını gözlerinden..

Anaokuluna başladık, ilgimi ve desteğimi esirgemedim, doğumdan sonra uykusuzluklarıma rağmen eski davranışlarımı bozmadım.
Davranışlarındaki agresiflikler yumuşadı tam, Yavaş yavaş adapte oluyor derken tırnak yeme alışkanlığı aldı başını gitti. 1 yıldır vazgeçmiyor. Okuldaki pedegog olsun, öğretmeni olsun ayrıca dra da gittik . Denilen tek şey bilinçli yapmıyor, kızmayın... Ev ortamınız sakin olsun. Genel olarak sakiniz zaten normal, sıradan.Ama kahroluyorum. Okuldaki fotolar ve videolarda hemeh hemen hepsinde tırnaklar ağzında Evdeyken de uyarılarım boşuna..

Acı oje aldım , sürdüm olmadı. Hijyen açısından zararları anlattım konuştum olmadı. Ama en ufak dalışında tırnakları ağzında etlerine kadar kemirip yiyor. Çok üzülüyorum. Bildiğiniz kesin çözümü olan yöntem var mı? Yardımcı olun ne olur. İnanın tırnaklarını kesmeyi özledim. Uzat kesince şunu alıcam, bunu yapıcaz çok denedim. Olmuyor olmuyor
Mrb konuyu takipteyim.benim oğlum 11 yaşında ve o da maalesef tırnaklarını yiyor

Ayrı ayrı teşekkür ederim cvplarınıza. Çocuk psikiyatri bölümüne götürdük. Eşimle birlikte dinledik drmuzu. Üstüne gitmeyin dedi, bilinçli yapmıyor dedi. Ebeveyn olarak sorumluluklarınızı kesinlikle aksatmayın dedi. Kızmayın, bağırmayın dedi. Tamam zaten bağıramam ki. İçimde kopuyor kıyamet. Elimden bişey gelmiyor . Şimdi netten mavala stop diye birşey buldum. Son çarem. Oda oje ama iğrenç tadı olan ve kolay kolay geçmeyen bir tadı varmış.
5. Yılıma girdim annelik mertebesinde. Ama bu denli çare bulamadığım bir sorun yaşamamıştım. Onun için, büyüdüğünde utanacağı bir huy edinmesin diye çırpınıyorum

Bu yaş çocukları arasında çok yaygın bir durum herkesten duyuyorum. Görmezden gelmeyi denemiş miydiniz...

Oğlum parmak emiyordu aktarlarda siyah bişey satılıyordu adını unuttum ama onlar bilir yinede, eline sürüyorduk onunla bırakmıştı belki sizede faydası olur

Ayrı ayrı teşekkür ederim cvplarınıza. Çocuk psikiyatri bölümüne götürdük. Eşimle birlikte dinledik drmuzu. Üstüne gitmeyin dedi, bilinçli yapmıyor dedi. Ebeveyn olarak sorumluluklarınızı kesinlikle aksatmayın dedi. Kızmayın, bağırmayın dedi. Tamam zaten bağıramam ki. İçimde kopuyor kıyamet. Elimden bişey gelmiyor . Şimdi netten mavala stop diye birşey buldum. Son çarem. Oda oje ama iğrenç tadı olan ve kolay kolay geçmeyen bir tadı varmış.
5. Yılıma girdim annelik mertebesinde. Ama bu denli çare bulamadığım bir sorun yaşamamıştım. Onun için, büyüdüğünde utanacağı bir huy edinmesin diye çırpınıyorum
Kesinlikle mavala stop ojeyi alin tadi okadar igrenc ki beni bile biraktirdi

sorunun kardeşi olduğuna eminmisiniz?
başka bir skintisi olabilirmi okulda dayak psikolojik siddet tarzi falan

Okulda başka bir sıkıntısı da olabilir +1. İyi gözlemleyin. Bir de kardeşim çok uzun süre böyle tırnağını parmagini yedi. Bebekken parmak yeme alışkanlığı zamanla tırnak yemeğe dönmüştü. Liseye geçince aniden bıraktı. Ortaokulda birtakım sıkıntıları olduğunu fark ettik sonradan, lisede ozguveni gelince bıraktı tamamen. Okulda naptıgini falan sorun vs. Başka bir şey de olabilir.

Sorun kardeşi değil, kardeşinden sonra (asla kardeşine karşı en ufak bi şiddeti olmadı) alışmadığımız tavırlar sergilemesi. Mesela çikolata aldık mı dünyaları almışız gibi sevinen çocuk aynı çikolatayı -istemiyoruuuuum diyip yere fırlatabiliyor.
Özgüveni konusunda çok şükür problem yok. İçine kapanık değil, hergün okul da olanları konuşuruz , sorarım.
Küçük oğlumla okuldan almaya gittiğim için okul yönetimiyle, öğretmenle içli dışlıyım. İçime en ufak şüphe girecek bir olaya şahit olmadım. Asla böyle birşey olmaz demem , aksine özen gösteririm , konuşturmak için oğlumu. Gün içi kritiği yaparız.
26 kasım 2017 de doğdu küçük oğlum. Ocak 2018 de başladı tırnak yemeye. 2018 eylülde başladık okula.

Size de bırakabileceğiniz bir yol bulmanızı dilerim. Minicik çocuğun iştahla tırnaklarını, tırnak etlerini kemirmesine dayanamıyorum. Boyama yapıyoruz hop tırnaklar ağızda, oyun oynuyoruz hop tırnaklar ağızda. Arada yapma oğlum diyorum hemen indiriyor ellerini 5dk sonra devam ta ki tekrar uyarana kadar. Bırakıyorum hiç çıkmıyor ağzından, ses ediyorum ara ara gizlenip devam..

Benimki oğlumda yiyordu acı oje sürdüm birde her gördüğümde dikkatini dağıttım uyarmadan mesela oyun oynadık birşey ihtiyacım olmasa bile getirmesini istedim ben tırnak yemeye razıyım kızım da kıl yiyor bende ona çare bulamadım

Kesinlikle uyarmayin..yeme demeyin..ayni seyleri yasadim..benim kizim da kardesine hic siddet uygulamadi..vurmadi..dile getirmedi..ama okul zamani geldiğinde anladik ki asil sebep kardesi ve ben ..artık yiyecek tirnagi kalmamisti..zamanla gecer ınsallah

20190201_202416.webp

Back
X