• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum için önerilerinize ihtiyacım var

Ne kadar belli oluyor bilmiyorum . 1yıldır tırnak makası değmedi tırnaklarına

Kıl yenme sorununu duymadım. Allah yardımcınız olsun

Peki yaklaşımınız nasıl? İzlediğiniz bir yol var mı

1 yılı geçti... Kardeşi dünyaya geldikten sonra huyu suyu değişti. Gözümden sakındığım 4 yaşındaki oğlum gitti yerine aksi, huysuz, memnuniyetsiz ve gözyaşı hazır akmaya, kapı gıcırdamasına yuvarlar oldu yaşlarını gözlerinden..

Anaokuluna başladık, ilgimi ve desteğimi esirgemedim, doğumdan sonra uykusuzluklarıma rağmen eski davranışlarımı bozmadım.
Davranışlarındaki agresiflikler yumuşadı tam, Yavaş yavaş adapte oluyor derken tırnak yeme alışkanlığı aldı başını gitti. 1 yıldır vazgeçmiyor. Okuldaki pedegog olsun, öğretmeni olsun ayrıca dra da gittik . Denilen tek şey bilinçli yapmıyor, kızmayın... Ev ortamınız sakin olsun. Genel olarak sakiniz zaten normal, sıradan.Ama kahroluyorum. Okuldaki fotolar ve videolarda hemeh hemen hepsinde tırnaklar ağzında Evdeyken de uyarılarım boşuna..

Acı oje aldım , sürdüm olmadı. Hijyen açısından zararları anlattım konuştum olmadı. Ama en ufak dalışında tırnakları ağzında etlerine kadar kemirip yiyor. Çok üzülüyorum. Bildiğiniz kesin çözümü olan yöntem var mı? Yardımcı olun ne olur. İnanın tırnaklarını kesmeyi özledim. Uzat kesince şunu alıcam, bunu yapıcaz çok denedim. Olmuyor olmuyor
O yaslardayken benim oglumda yiyordu tırnak surekli eli agzındaydı bı gun tuvaletini yaparken poposundan yedıgı bıseyın kabuk gibi bı parcası cıkmıstı buyuk tuvaletini yaprken bende gordum dedımkı, bak tırnaklarını yiyorsun popondan kurt cıktı gercekten tırnak karında kurt yapıyor. O zaman korktu daha bir kere elini Agzına goturdugunu gormedım belki korkutarak soyledım bana kızanlar olur ama kesin cozum oldu simdi on yasında her hafta tırnağını kesiyorum.

İnş marka söyledim diye ban yemem ama mavala stopu bi arastırın derim

Çocuğunuz tirnagini yiyorken oğlum tirnagini yeme demek yerine onun dikkatini başka yerlere çekmeyi hiç denediniz mi ? Elle yapılan aktivitelere çocuğunuzu yonlendirebilirsiniz hem elleri bos kalmaz hem el becerisi gelişir .Bazen çocuklar ailelerinin daha çok dikkatini çekmek için onların yapmasını istemediği şeyleri yapabiliyorlar.

Bizde de başladı bu sorun. Çok üzgünüm. Doktora gittik, ilgilenin, vakit geçirin birlikte dedi. Zorlamayın çok dedi.
Ben de çocukken parmaklarımı soyar kanatırdım. Belki benden gördü.
Belki sizinki kardeşinin emme refleksini, parmağını ağzına sokarak taklit ediyordur. Belki kıskanıp tepkisini böyle veriyordur.

1 yılı geçti... Kardeşi dünyaya geldikten sonra huyu suyu değişti. Gözümden sakındığım 4 yaşındaki oğlum gitti yerine aksi, huysuz, memnuniyetsiz ve gözyaşı hazır akmaya, kapı gıcırdamasına yuvarlar oldu yaşlarını gözlerinden..

Anaokuluna başladık, ilgimi ve desteğimi esirgemedim, doğumdan sonra uykusuzluklarıma rağmen eski davranışlarımı bozmadım.
Davranışlarındaki agresiflikler yumuşadı tam, Yavaş yavaş adapte oluyor derken tırnak yeme alışkanlığı aldı başını gitti. 1 yıldır vazgeçmiyor. Okuldaki pedegog olsun, öğretmeni olsun ayrıca dra da gittik . Denilen tek şey bilinçli yapmıyor, kızmayın... Ev ortamınız sakin olsun. Genel olarak sakiniz zaten normal, sıradan.Ama kahroluyorum. Okuldaki fotolar ve videolarda hemeh hemen hepsinde tırnaklar ağzında Evdeyken de uyarılarım boşuna..

Acı oje aldım , sürdüm olmadı. Hijyen açısından zararları anlattım konuştum olmadı. Ama en ufak dalışında tırnakları ağzında etlerine kadar kemirip yiyor. Çok üzülüyorum. Bildiğiniz kesin çözümü olan yöntem var mı? Yardımcı olun ne olur. İnanın tırnaklarını kesmeyi özledim. Uzat kesince şunu alıcam, bunu yapıcaz çok denedim. Olmuyor olmuyor
Asla moralinizi bozmayın şükür biz kısa bir süre de tırnak yeme olayını çözdük tırnak yemeden sonra ki tırnak keserken ki mutluluğumu anlatamam.7 aylık hamileydim ve çalışıyordum kızım tırnak yemeye başladı.Psikolgla görüştüm kızımı görmeye gerek duymadı kardeşi geleceği için kaygıdan yapıyor bol bol ilgilenin geçer dedi.İzne ayrıldım doğumdan önce sonra baba baya ayrıldı kızımızla güzelce ilgilendik şükür tırnak yemeyi atlattık bir kaç ayda.1 yıl sonra huysuzkukları başladı pedagoga götürdük şükür bayağı fayda gördük.Bende çok uyarmıştım acı oje falan almıştım ama önemli olan psikoloji.Bir psikolağa özellikle oyun terapisi uygulayan götürmenizi tavsiye ederim

Mavala stop siparişi verdim. İnşallah çözüm olur. Sebebini anlamadığım ve bir türlü çözemediğim bir durum

Adınıza çok sevindim. İnşallah ben de oğlumu bu alışkanlıktan kurtarabilirim. Hep yanındayız, çalışmıyorum. Tüm günüm onların. Eşim de işten gelince 4 kişilik oyunlar kuruyoruz her gece her gece olmasa da sıklıkla. Behçet uz çocuk hastanesindeki psikiyatr dr.muz 2 seanstan sonra gelmenize gerek yok artık. Dediklerimi uygulayın , kaygı stres ve korku yaratıcak durumlardan kaçının dedi. Tekrar dr araştırmasına girdik .

Adınıza çok sevindim. İnşallah ben de oğlumu bu alışkanlıktan kurtarabilirim. Hep yanındayız, çalışmıyorum. Tüm günüm onların. Eşim de işten gelince 4 kişilik oyunlar kuruyoruz her gece her gece olmasa da sıklıkla. Behçet uz çocuk hastanesindeki psikiyatr dr.muz 2 seanstan sonra gelmenize gerek yok artık. Dediklerimi uygulayın , kaygı stres ve korku yaratıcak durumlardan kaçının dedi. Tekrar dr araştırmasına girdik .
Bakın bizde önce psikiyatriste götürmüştük psikoloğa gerek yok hiperaktif dedi fakat rehber öğretmeni Hiper aktif değil dedi bizde psikolog bulduk o da hiperaktif değil dedi oyun terapisi çok iyi geldi.Bir psikolog bulmanızı tavsiye ederim

Mavala stop siparişi verdim. İnşallah çözüm olur. Sebebini anlamadığım ve bir türlü çözemediğim bir durum
İşe yarayıp yaramadığı konusunda bizleri de bilgilendirir misiniz? Kızım da 3-4yaşlarında başladı ara ara unutturdun. Bir ara gitar kursuna yazdırdım o zaman etleri kanadını için mecburen uzattı nasıl mutlu olmuştuk unuttu düzeldi diye. Kurs bitince tekrar başladı 11 yaşında şuan. Biraz hassas bir çocuk,, kaygı düzeyi yüksek ben anlıyorum nedenlerini ama çözüm bulamadım. Bu aldığınız şey faydalı olursa bir de onu deneyelim biz de

Buyuk kizim kardesi dogdugunda basladi tirnak yemeye.ne yaptiysak fayda etmedi.su an on yasinda yine ara ara yiyor bazen kesiyorum ama cogunlukla yiyor.isin kotusu kucuk kizim da basladi bir yil kadar once bes yasinda o da.daha da kotusu ben de yiyorum.bazen makasla kesiyorum ama bazen farkinda bile olmadan hepsini yiyorum.yemek derken koparip atiyoruz biz tirnak yemiyoruz.

Çok mutlu,huzurlu bir çocukluk geçirdim. Kardeş kıskançlığı falan da yaşamadım ama kendimi bildim bileli tırnak yiyorum. 35 seneden fazladır elim ağzımda. Ara ara uzatırım,ara ara yerim. Demem o ki paikolojik soruna bağlamayın hemen olayı. Ama alışkanlığa dönüşmesine engel olursanız iyi olur. Yoksa benim gibi ömrü bayunca tırnaklarıyla uğraşır durur

kardeşim dudaklarını koparırdı.
ama nasıl koparmak. kan revan içinde kalırdı.
isteyerek değil, bir şeye daldığında.
en küçük çocuk, ama o sıra annem ve babam büyüklerin hastalıkları yüzünden pek evde değillerdi. ondan etkilenmişti.
psikolog şöyle yönlendirdi.
gördünüz, görmemezlikten gelin ve alkışlatın, elleri ile yapacağı bir şey yapın.
2 abla, 1 abi, anne baba, kim görse dikkatini dağıtıyordu :)
ya ellerinden tutup hadi tekerlemeli el oyunu oynayalım,
ya bir şarkı söyleyip alkışlayıp, dans etme,
ya hadi elma toplayalım diyip zıplayıp elma toplama :)
böyle böyle epey azaldı.
sonra da bıraktı.
bu süreçte kimse elini ağzından çek demedi.
dudaklarını koparma demedi.
zamanla da geçti.

Tabiki haber veririm. Cuma günü teslim edilecek. Kullanır kullanmaz bilgi veririm sizlere de. Büyük umutlandım, inşallah işe yarar

Cuma günü beklediğim kargom dün geldi. Maval stop acı oje siparişi verdim belirtmiştim. Hemen sürdüm oğlumun tırnaklarına tabi ben de kendi tırnağıma sürüp dokundurup dilimi değdirdim. Aman Allahımmm tadı dilimi , genzimi yaktı. Acı mırra mı desem, çürük kabak çekirdeği tadı mı desem çok kötü. Oğlum dünden beri her daldığında koşarak su içmeye gidiyor ve iğreniyor. Gözümün önünde mucize :halay:. En güzeli de elini yıkamaya çalışıyor akıllım ama çıkmıyor ta kiii banyo yapana kadar etkisi süreceği yazıyor üzerinde. Şimdilik çok mutluyum varsa kurtulmak isteyen düşünmeden alsın

Back
X