Doğuma Hazırlık Oğlum İçin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bjk_15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
91
0
86
Burdur
Merhaba arkadaşlar.
Aranıza yeni katıldım öncelikle hepinize merhabalar..
Sonralıkla da 23 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse( inş. sağlıklı ve hayırlı olması başta) bi oğlum olacak.Ama hala isim konusunu netleştiremedim.
İsmini koymak ve ona ismi ile hitap etmek istiyorum.Ve bu konuda bana da yardımcı olmanızı...
Şunu da paylaşmak istiyorum ki ben evlenmeden önce yaklaşık 5 yıl öncesi nerdeyse kardeşimin gördüğü bir rüya var. Ona rüyasında ablan oğluna OKURHAN adını koysun.Hem ilim okusun hem din denmiş.
kardeşim bu rüyayı anlattığında çok şaşırmıştım.Öyle ki evli olmadığım gibi evliliği bile düşünmüyordum.Bu rüyadan çok etkilendim.Ve ciddi ciddi bu ismi düşünmüştüm. Ancak eşim dahil kime söyledimse o nasıl isim yaa tepkileri ile karşılaştım.
Birincisi oğluma sizce "OKURHAN"adını mı koymalıyım? Yoksa farklı alternatifler mi düşüneyim?
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden çoookk tşk.ler...

bence koymayın,o rüyanın rahmani mi şeytani mi oldugunu bilemezsiniz..
ben
eymen
bera
kutay
kerem
semih
hakan
selçuk
isimlerini begeniyorum..

öncelikle hayırlı olsun..benim oğlumun ismi mert ama bi hoca bize ismi verilirken kulağına güzel isimlerdende peygamber isimleri söyleyin etkiler demişti.bizde mustafa ismal mert diye okutmuştuk kulağına.sende öyle yapabilirsin..rüyada görülmüş vardır bi hikmeti..

saka gibi okurhan ne ola ki?
bence takmayin. tamam ruyada gorulmus olabilir ama sonucta her yonden dusunmek gerekiyo.. cocukla dalga gecilmesi ihtimali buyuk.
bi de anlami guzel olan ama isim olarak kullanilan isimler de var. okurhan isim degil bi kere.

Yorumlarınız ve fikirleriniz için çok tşk.ler.Vakit ayırıp okuduğunuz için de.
ısim önerilerinize gelince BERA ismini ben de beğeniyorum ama babası ne o öle yara bere der gibi diyor. Kayra'da takılı kaldım uzun süre ancak 10 çocuktan 8'i KAYRA bu ara. Derin anlamlı,kulağa hoş gelen ve çok kullanılmayan bi isim arıyorum.ılk bebeğim olduğu için de çok özenliyim.
Karar vermem de yardımcı olursanız sevinirim.
Yorum yazan herkese tekrar tşk.ler..

kısmetse benim de oğlum olacak bende isim araştırıyorum. tesadüf bi isim duydum çok ilginç arapça kökenli bi isim. DUHAN sanırım Duhan Suresinden geliyo benim hoşuma gitti ama yine de araştırıcam belki sende düşünürsün

Öncelikle senin de oğlun hayırlı ve sağlıklı olsun.Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin.Evet duydum bu ismi.Çok da hoşuma gitti.Dinen de çok güzel.Ama bu da eşimin hoşuna gitmeyenlerden.Söylenişinin zor olduğunu ve ilk söylendiğinde anlaşılmadığını savunuyor

herkesin bebişi hayırlı olsun benimde oğlum olucak ve isim arıyorum. şuana kadar doruk ismini düşündüm ama daha farklı bi isim olsun istiyorum. bende burda sizlerden kopya çekicem artık :)) ayrıca benim eşimde söylediğim hiçbi ismi beğenmiyo ((

bende rüyamda gördüğüm bir isimden çok etkilenmiştim ama herkes bu ne biçim isim demişti eşim dahil ben bile dalga geçmiştim ama şimdi herkes o isimle hitap ediyor bebeğime daha doğmadan :)) sana kalmış birşey eşleri ikna etmek çok zor değil aslında ama bir arkadaşında dediği gibi

ecrin1001
bence koymayın,o rüyanın rahmani mi şeytani mi oldugunu bilemezsiniz..
katılıyorum...

benimde bir oğlum olacak ve mustafa kemal düşünüyoruz ismini....şu zamanda koyulacak en güzel isim bence....

biz de oğlumuza hüseyin ömer ismini koyucaz. ben aslında yusuf ve yasir isimlerini çok istemiştim ama eşim kabul etmedi. sonunda ben ömer o hüseyin ömerde karar kıldık. gerçi hala içimde ukde kalmadı değil arada bir yusuf diye konuşasım geliyo oğlumla. sanırım gizli 3. bi ismi olacak
bu arada muaz ismi de güzel bi ara bunda karar kılmıştık ama sonra herkes söylenişi zor filan deyince hevesimiz kaçtı.

benim oğlumun ismi EGEvve bilindiğinin aksine sadece deniz adı değil anlamı bir çocuğu kollayan gözetleyen alamı var.TAHA ve emir de güzel bence

emren,de güzel yeğenimin ismii

Kızlar aynen benim eşimde her söylediğim isme bi kulp takıyor kendisindede hiç bi çaba yok çok klasik isimler söylüyor onlarıda ben beğenmiyorum doğumada az kaldı bakalım inşallah güzel bi isim buluruz

KızLar bu konuda biz de dertLiyizzzz.OğLuşuma isim buLamıyoruz yaa.Şöyle hem kuLağa hoş geLicek hem bizim için anLamLı ewet işte bunu koyaLım diyeceğimizi bi isim buLamadık.AlternatifLErimiz var
yağız
yiğit
emir
kerim
kerem
selim
berke
affan

walla kız oLsaydı karar vermiştik ama erkek ismi sanki daha mı zor ne

Ben de erkek ismi bulmak daha zor diyenlerdenim:):)
ılk ismini hiç görmediğim tanımadığım rahmetli babamın adını koymak istiyorum Saipcan...
Bunun yanına da telaffuzu güzel,kulağa hoş gelen , derin anlamlı bir isim istiyorum. Eşimin babasının adı Hasan.O da tutturdu Hasan Saip koyalım diye. Saçma!
Çocuğumuzda dede isimleri koleksiyonu mu yapacağız?
Ilgaz ismini severdim.Ama çok yaygın.Ayrıca gaz markası gibi sölenişi var alay konusu olur diyenlerde çok. Kayra desem 10 çocuktan 9'u...
ınternette bakınıyorum doğru düzgün bişii yok.
Artık ismi ile hitap etmek istiyorum oğluma...
Off ne zor şeymiş bu :):)

Erkekte Deniz ismini çok beğeniyorum ben
Sonra Poyraz,Ayaz gibi isimler de hoşuma gidenlerden
Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Aminn Allah razı olsun.
Ayaz-Poyraz ve Rüzgar'ı da düşündüm. Ama soğuk isimler gibi geliyor bana..
Yani anlamları bakımından..
Oysa ben oğlumu sımsıcak bir sevgiyle seviyorum :):)
pekii :
ARAL
DORUK
ILGAZ
MERıH
URAS
YAĞIZ
????????
Bu isimler nasıl sizce?

YAĞIZ ismini tek geçerim.....anlamı güzel, her yaşta tanışması güzel.....daha ne olsun...

bu arada sağlıklı kavuşun bebeğinize.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…