• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyden önce oğlunuzdan bahsederken Allah'ın cezası diye bahsetmeniz doğru değil ve maalesef sizde ruhsal olarak bir problem olduğunun göstergesi. Çocuk bu sonucunun ne olacağını tam anlamı ile idrak edememesi normal. Üstelik çocuklar sözlü ikazdan ziyade ebeveynlerini taklit ederler ve öğrendiklerini uygularlar. Bu kadar kötü sözcüklerin kullanıldığı bir evde yaşıyorsa ki muhakkak çocuk ile de böyle konusuyorsunuz hırçın olması normal
Sizi alintiladim ama bu sekilde dusunen herkese sorum, lutfen kisisel algilamayin:

Cocugunuz goz gore gore bir canliya zarar verse siz ne tepki verirdiniz? Ben dun mesela yemek yiyen guvercinlerin uzerine scooter surdu oglum diye kizdim cocuga ki onlar ucup gidecekti yine de korkuttugu icin kizdim.

5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli. Hani cocuga oyle denir mi demeyin, baya baya seytan gibi cocuklar taniyorum ben kimse kusura bakmasin

Dr

Bence yine anne babadan geçiyor bu çocukların hayvanlara karşı böyle saldırgan olması. Biz çocuğa hayvan sevgisini asilamasak merhameti asilamasak doğru düzgün muhakeme yeteneğine sahip olmayan bir çocuk doğru davranis biçimini nasıl öğrenecek? Keşke insanlar çocuk dogurmadan önce kendini bir sorgulasa ben bir çocuğu yetiştirecek ona terbiye verecek alt yapıya sahipmiyim diye.
Nasıl aşılanır ama bu sevgi asıl bilinmeyen o bence. Açıkçası benim ailem de çocuklarına özellikle hayvanlara dair bir eğitim konuşma vs yapmazdı. Atıyorum küçük kardeşim vardı ben 13 ken doğdu. Kimse ona kediye öyle böyle davran demedi ve o yaşta aile içinde çok kavgalı bir dönemdi. Ama parka giderdik kediye özenle davranırdı. Şuan 3 kedimiz var hiçbir çocuk da gelip şiddetli bir mincirma bile yapmaz. Yani saldırgan çocukların neden böylr olduğunu bilmiyorum ama profesyonel destekle en ufak yaştan yönlendirmek gerek. O hayvanlara yazık cidden ne emekler verdim çocuklar yüzünden bacağı kırılan kaç kediyi tedavi ettim. Yazık yani

Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı. 🥺🥺🥺 Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya 😥😥😥
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm 😥😥😥)
Kötülüğü sizden öğrenmiş. Daha önce balkondan atlayan kediniz var, neden balkonda file yok? Kediyi atacak kadar uzanan evladınız da kedi ile düşebilirdi? Siz o Esnada NE HALT ediyordunuz?

Neden VETERİNER E götürmediniz. Oğlunuz da balkondan düşse ay ayağına basıyor ama açıyor gibi deyip evde mi tutacaktasınız? Nasıl bir kalbiniz var ki oğlunuz da size çekecek gibi…

Bunu yaptığı için mutlaka kötüdür demiyorum ama acımasız olabilirler diyorum düzeltim sonra zaten
Acımasızlığın ne demek olduğunu da bilemez ki o yaşta ? Tepkili yorumlar aldığınız için bunları söylediğinizi düşünüyorum. İnsanın evladı herşeyden ehemmiyetli ve kıymetlidir. Evet hayvanlara bakıyorsak sorumlulukları bakan kişiye aittir , evladımız varsa sorumluluğu anne babaya aittir. Niye insanlar 18 yaşına kadar reşit sayılmıyorlar ? Demek ki o zamana kadar anne babaya ihtiyaç var demi .

Ayh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın
Umarım tek seçenek böyle felaket başımıza gelmez ben kendimi ateşe atarım yeterki çocuğumda kedimde kurtulsun

Arkadaşlar, çocuklar tatlı şeyler kabul ediyorum. Her şeyin yavrusunun sevildiği gibi insan yavrusu da sevimli oluyor.
Ama çocuklar aptal değiller, sadece yaşları küçük o kadar. Hiçbir şeyi bilmez gibi davranmak doğru değil. Her kötü davranışı bilmediklerinden ötürü yapıyor değiller.
Sınıf öğretmeni olduğum bir sınıfta 19 öğrenci bir olup 1 öğrenciye koskoca bir dönem psikolojik şiddet uygulamışlar, inanabiliyor musunuz? Ben ikinci dönem geçmiştim okula, o çocuk aylarca ona maruz kalmış. Hepsi de o çocuğu üzdüklerinin farkındaydılar, öyle bilmiyor etmiyor demeyin. Sınıfa girerim, bir karışıklık olur hemen X yaptı. Tahtada konuşanları yazma diye lanet bir adet var niyeyse, hep o çocuğun adı yazılı olur. Bazen hava iyi olunca top oynamaya çıkarırım, bir o çocuğu oyuna almazlar. Böyle böyle bir iki haftada fark ettim akran zorbalığını.
Bunun dışında bir keresinde de ortaokul çocuklarının, tartı yapan kör bir adamcağızla dalga geçip önündeki bozuk paraları çalmaya çalıştıklarına şahit olmuştum.
Üzgünüm ama kanatsız melek varsayımı her zaman tutmuyor. Yeterince fazla çocuk görünce anlıyorsunuz.

Arkadaşlar yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Küçük bir ilçede yaşıyoruz tek veteriner var aradım onu ve 1. kattan düşme olaylarında kırık ya da ciddi bir durum olmuyor devam ederse durumu pazartesi getirin dedi.
Çocuğum noktasında da tek bu olaya münferit olmayarak bir önceki konumda da çok zorlandığımı tahammülümün çok azaldığını yazdıktan sonra hem çocuğum hem kendim psikiyatri ye gittik. Bu olay patlama yarattı bende.
Zira tenkit edilenlerin aksine her gece iyilik vb üzerine kitaplar okuyan sürekli nasıl daha iyi olabilirim' i araştıran ziyadesiyle ilgili örnek bir anne olmaya çalışan hep tatlı dilli konuşup her şeyi bin kere anlatan çoğu kişinin ne güzel annesin dediği biriyim. Ama olmuyor.... Olamıyor...
File yapmamamızın sebebi ise kedi ilk atladığı zamandan sonra tekrar balkona çıkmadı. Ama en kısa sürede file yapacağız .
Hakaret edenlere bile birşey diyemiyorum zira o kadar üzgünüm ve olaydan beri gözyaşlarımı durduramıyorum ki gerçekten hem kötü bir anneyim birşey ogretemiyorum çocuğuma hem de kötü bir sahip. 😥

Lütfen su acitasyon Modundan kendi hayriniza cikin. Gereken herseyi yapmaya devam edin. Burda sizin bütün hayatinizi bilemeyiz ama yardim almaniz iyi olmus. Zira ikiniz icin de sagliksiz bir durum oldugu asikar. Kendinizi toparlayin. Olan oldu aglamanin da faydasi yok. Dünyanin söyle böyle en kötü annesiyim demenin de faydasi yok. Ama oglunuza karsi düsüncelerinizi de düzeltin. Allahin cezasi diye icinizde kodlandirsaniz disardan 100 kitap okusaniz da fayda etmez.

Çocuguna nasıl Böyle dersin o bir çocuk yani doğru düzgün öğretebilirsin Allah ın cezası falan demeniz çok tuhaf. Benim abimde 5 yaşındayken birisinden duymuş ki kediler hep 4 ayak üstüne düşer diye oda komşunun kedisini balkondan fırlatmıştı acaba 4 ayak üstüne düşecek mi diye. Şuan da 26 yaşında ve kediileri o kadar seviyor ki yani hiçde kptü kalpli falan değil sadece çocuk onların aklı bizimkisi gibi degil çocugunuzu balkonda tek bırakmayın.

Çocuğum yok ama olsa da bu tip karşılaştırmalara girmem çünkü çok saçma. Ben kedileri alırım eşim de çocukları yani neden illa bir seçim yapmak zorundayız ki? Saçma versuslar bunlar ayrıca da vicdansızca.

Şimdi annemdeyim. Annemin üç kedisi iki çocuğu var. Ona sordum hangimizi kurtarırdın diye. "Hepinizi kurtarırım nasıl bırakırım birini geride?" dedi.
Zaten herkes evcil hayvan sahibi olmak zorunda değil. Onu da evladı gibi göremeyecekler sahiplenmesin diyorum ben hep.

Ya Allah aşkına 5 yaşındaki çocuk nasıl kötü kalpli olur, lütfen biraz doğru düzgün düşünün ya.
Çocuk anlasa yapmazdı bence. Böyle ceza vererek, kızarak hayvan sevgisi aşılayamazsınız.
Biraz sakin olun.
Anladım kediye üzülmüşsünüz de, bunu yapan da 10-15 yaşında çocuk değil ki.
Biraz aklı selim olun lütfen.
Çocuğa da öfkeyle yaklaşmayın.
Kötü kalpli bal gibi olur. Çocukların hepsi masum değil. Kötülük sanırım zihinsel bir problem. O yüzden psikopatların çocukluğu da psikopat gibi

Siz iyi misiniz? Beş yaşında çocuk onun zarar göreceğini anlamayabilir. Çocuğu neden aglatiyorsunuz, cezalar veriyorsunuz. Güzelce anlatamıyor musunuz?
Yanlislar pespesebu konuda ama bes yaşındaki çocuk anlar o kadar da değil bende 3 cocuk buyutuyorum
Bahcede kedi doğurmuştu ben çok korkarım havyanlardan elimde değil o zaman benim 5 yaşındaki oglum besledi her sabah kahvaltısını yapmadan kedilere kahvalti hazirliyordu
5 yas kucuk değil bazi bilince ulaşmış oluyorlar zarar verebilecek durumlarin farkindalar 2 yasinda ki kardesi kediyi kuyruğundan çekince hemen canini acitacaksin diye aldi kediyi

Sizi alintiladim ama bu sekilde dusunen herkese sorum, lutfen kisisel algilamayin:

Cocugunuz goz gore gore bir canliya zarar verse siz ne tepki verirdiniz? Ben dun mesela yemek yiyen guvercinlerin uzerine scooter surdu oglum diye kizdim cocuga ki onlar ucup gidecekti yine de korkuttugu icin kizdim.

5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli. Hani cocuga oyle denir mi demeyin, baya baya seytan gibi cocuklar taniyorum ben kimse kusura bakmasin
Çocuklar "id"leri le yani dürtüleri ile hareket ederler. Tam anlamıyla "doğru davranışı" kavraması zaman alabilir. Beraber dışarı çıktığınızda kuşların yanından geçerken kuşlar rahatsız olmasın ben yan taraftan yürüyeceğim derseniz ona örnek olmuş olursunuz. Kuşları besleyebilirsiniz. Onu olumlu sözcükler ile pekiştirebilirsiniz. Oyun oynarken gün içerisinde bu davranışı pekiştirirseniz çocuğunuz doğru davranışı öğrenir. Çocuk kuşların üstüne bisiklet sürdüğünde onların kaçması bu onlar için basit bir oyundan ibaret. Kötü çocuk yoktur. Bazen sebep sonuç ilişkisini tam kuramazlar ve bazen de ebeveynlerinin aynası olurlar

Çocuğu nasıl savunuyorsunuz yahu??
5 yaşında kızım var , iki tane de kedim var
5 yasinda Çocuğa anlatilinca anlar
Kedinizi acilen veterinere , çocuğunuzu da pedagoga götürün hemen

2 yaşında kızım var, sürekli sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum, evim hiç hayvansız kalmadı. Ama ben çocuğuma tahammülsüz değilim her defasında her şeyin doğrusunu gösteriyorum sabırla. Bu bir. İkincisi evimde her türlü önlem var, çocukla hayvanı gözetim altında tutuyorum. Sizde de bunlar muhtemelen böyledir. Ancak konu sahibinin davranışlarına bakarak sizce de çocuğun nasıl davranacağını kestiremez miyiz ? Ne gördüyse onu öğrenmiş. (Buraya bir parantez açmak istiyorum, çocuk zaten bir sebep göstermiş bu davranışı için) Hangi koşul altında çocuğunuz hakkında böyle konuşabilirsiniz mesela ? Kedi veterinere bile götürülmemiş anladığım kadarıyla. Sorumsuzluk diz boyu. Suçlu olan çocuk değil. Evet pedagoga götürülebilir bu davranışı üzerine ama ben konu sahibinin bunu yapacağına da inanmıyorum maalesef. Çocuğa da kediye de çok üzüldüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X