• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allahin cezasi oglum mu dediniz? Hem de sadece 5 yasindaki birine?
Konuyu oyle bir anlatmissiniz ki, o kedi oglunuzdan daha degerliymis gibi bahsetmissiniz.
Tum bu yazdiklarinizi, sinirlerinizin bozulmus oldugu icin duzgun dusenemediginize veriyorum
Sanki kedi evladı, evladı ise kediymiş gibi hissettirdi bana .

Allah'ın cezası oğlum derken? Küçücuk cocuk için nasıl diliniz varıyor böyle konusmaya. Beş yaşındaki çocuk gozetimsiz balkona çıkıyor kediyi alıp aşağı atıyor, siz bu sırada nerdesiniz aceba? Siz bence evcil hayvan falan beslemeyin çocuğa bakacak potansiyele bile sahip değilken zavallı kediyi esir alıyorsunuz. Birde kötü kalpli demişsiniz el kadar sabiye hey allahim daha neler okuyacağız.

Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı. 🥺🥺🥺 Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya 😥😥😥
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm 😥😥😥)
Allahın cezasımı?
Ne çocuğa ne kediye sahip çıkamayan sizsiniz farkındasınız dimi?
5 yaşındaki çocuğun balkonda tek başına işi ne? Bu nasıl sorumsuzluktur birde çocuğu suçlamış!
Birdahakine allahın cezası oğlunuz! kendi atlar, kedinizle izlersiniz.

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
5 yaşındaki bir cocuğa acimasız denilemez. Bilinçsizlikten kaynaklı yaparlar bazı davranışları. Kaldı ki zaten o yaştaki bir çocuktan bilinçli hareket etmesini beklemek bilinçsizlik olur. Kıskançlıktan yapmış olabilir tabi ki ama burda yine suçlu çocuk değil ebeveyndir o duyguyu ona hissettirdiği için. Çocuk öyle bir davranış gerçekleştirdikten sonra çocugu karşısına alıp onun ne psikolojide o hareketini yaptığını sorgulamak yerine gelip burda "Allah'ın cezası" "acımasız" tarzında çocuğuna yakıstirmalar yapması diye ne kadar doğru olabilir? Her şeyi geçtim bir anne çocuguna acımasız yakıştırması yapmadan önce "ben bu çocuğa ne kadar vicdani sorumluluk yükledim-yükleyebildim mi?" Diye önce kendisini sorgulaması lazım. Netice de bu çocuklar ağaç kavuğundan çıkmıyorlar, biz yetiştiriyoruz onları.

Neden koruyucu file takmıyorsunuz balkona? Bence kendinize vurun 5 yaşındaki çocuk balkona çıkıp bunları yaparken anne baba olarak siz neredeydiniz?
Olur mu bir defa anlatmış ya ! Çocuğun beynine hemen o an gitmeliydi sonuçta söylemiş anlatmış! O sorumluluğu çocuk alamadiysa anneye ne !( ironi amaçlı yazdım)

Bir de kamu spotu geçmek istiyorum. Kediniz varsa lütfen pencerelere ve balkona file yapın. Kümes teli bile olur.
Birinci kat veya onuncu kat fark etmiyor. Çünkü düşme anında kendilerini ayarlayamıyorlar. "Kediler dört ayak üzerine düşer" diye bir şey yok yani.
Ve bazı yorumlar beni çok şaşırttı. "hayvan severim ama" tadında başlayan ve "kedi aslında o kadar da önemli değil yaa" mesajlı olan. Acıyı, korkuyu, mutluluğu, sevgiyi, güveni hissedebilen, bağlanabilen, kendince de olsa iletişim kurabilen bir canlının insandan ne gibi aşağı yanı olabilir?
Bu açıdan insanların kedi için de üzülmesi ve endişelenmesi çok doğal.

5 yaşında çocuk balkonda kontrolsüz tek başına olmamalıdır. Kedi olan evde file olmazsa olmaz şarttır
Hadi sizin dediğiniz gibi olsun çocuk merhametsizligi nereden öğrendi neden kedi ile arkadaş olmadı da yok etmeyi düşünüyor hiç düşündünüz mü?
İç kanaması olabilir hayvanı veterinere götürün her dk kayıp

Oohooo! Çocuklar her anlattığımızı anlayıp ona göre davransaydı...
Çocukların algısı gayet açıktır. Gerekirse defalarca anlatılabilir böyle diye diye sonra daha kötü sonuçlar olabilir
5 yaşındaki çocuğun kötü olduğunu söylüyor. Nasıl kötü zihniyet bunlar ya
Kötü olabilir diyorum kötü demiyorum. Çocuklar acımasız olabilir

Siz kıskanan coçuklari ne yapıyorsunuz. ? Bu sorumluluk ve bilinç size annenizden doğar doğmaz mi verildi , yoksa sonradan mı öğrendiniz? Çocuk neyi biliyor da neyin acımasızlığını yapsın. Biz çocuklar yanında birini diğerinden çok bile sevmiyoruz ki aman birbirlerini kiskanmasinlar. İlerde anladıkları zaman zaten onlar da iyi bir birey olacaklar . Kıskançlık nedir şimdiden bu tarz duygulara düşmesinler diye. Bu tarz şeyleri ebeveynler öğretmez mi ? Anlatırsınız çocuk da alır. 1 de almaz 10 da almaz 100 de almaz ama 1000. Defa da alır . Hemen anlamadı diye o cocuk acımasız ve kotü mü ? O yüzden kötü kalpli olan da , acimasiz olan da siz ve sizin zihniyetiniz!
Bunu yaptığı için mutlaka kötüdür demiyorum ama acımasız olabilirler diyorum düzeltim sonra zaten

Çocuk bu kötü kalpli olmaz diyen Polyanna’lara kötü bir haberim var, gayette kötü kalpli olabiliyor çocuklar. Lütfen kedinizi mümkünse çocuksuz, ona iyi bakacak bir aileye sahiplendirin.
Çocuğun davranışları çevresinin, gördüklerinin ve deneyimlediklerinin yansımasıdır.

Hayatım boyunca dışarda kedilere işkence eden ordan burdan atan o kadar çok çocuk gördüm ki… kedileri onlardan kurtarmaya çabaladım elimden geldiğince. Konu sahibi için demiyorum ama bazı ailelerin çocukları cidden çok problemli. Kesinlikle pedagog desteğine ihtiyaçları var. Öyle saldırgan çocuklar gördüm ki anlatamam. Çocukken ben de çok oynardım kedilerle kardeşlerim vs de oynardı hep bir hayranlık ve hassasiyetle dokunurduk kedilere köpeklere. Etrafımdaki çocuklar kucaklayacakken bile bi hassas davranır ya acırsa diye

Evden atmasın tabii ki o kadar değil ama çocukların çok acımasız olabildiği de bir gerçek. Yani doğan kardeşini atıp öldüren bir çocuk vardı
Acımasızlık değil hanımefendi, cocukar alt beyni ile hareket eder, dürtüseldir. Onlardan yetişkinler gibi empati kurmalarını, olayların sonuçlarını değerlendirmesini bekleyemeyiz. Yetişkin olarak sorumluluk bizde, cocuklara sevgi ve şefkat ile rehberlik etmeliyiz. Ve olabilecek kötü sonuçları değerlendirerek bizler önlem almalıyız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X