• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oldu olacak, beş yaşındaki çocuğu da atsaydiniz, annesi olduğuna emin misiniz?

Ne demek kötü kalpli?

Beş yaşında bir çocuk o, beş! Balkondan kendini de atabilirdi, çocuğa vuracaginiza kendi kafanıza vurun, beyniniz çalışsın.

Offf içim gitti kediye
Siz çocuğunuza şiddet hakaret etmişsiniz daha da kedi bakmayın
Çocuk neyse benim için hayvan da odur ikisi de can sizin içinde öyle olmalıydı

Arkadaşlar yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Küçük bir ilçede yaşıyoruz tek veteriner var aradım onu ve 1. kattan düşme olaylarında kırık ya da ciddi bir durum olmuyor devam ederse durumu pazartesi getirin dedi.
Çocuğum noktasında da tek bu olaya münferit olmayarak bir önceki konumda da çok zorlandığımı tahammülümün çok azaldığını yazdıktan sonra hem çocuğum hem kendim psikiyatri ye gittik. Bu olay patlama yarattı bende.
Zira tenkit edilenlerin aksine her gece iyilik vb üzerine kitaplar okuyan sürekli nasıl daha iyi olabilirim' i araştıran ziyadesiyle ilgili örnek bir anne olmaya çalışan hep tatlı dilli konuşup her şeyi bin kere anlatan çoğu kişinin ne güzel annesin dediği biriyim. Ama olmuyor.... Olamıyor...
File yapmamamızın sebebi ise kedi ilk atladığı zamandan sonra tekrar balkona çıkmadı. Ama en kısa sürede file yapacağız .
Hakaret edenlere bile birşey diyemiyorum zira o kadar üzgünüm ve olaydan beri gözyaşlarımı durduramıyorum ki gerçekten hem kötü bir anneyim birşey ogretemiyorum çocuğuma hem de kötü bir sahip. 😥

Çocuk bu kötü kalpli olmaz diyen Polyanna’lara kötü bir haberim var, gayette kötü kalpli olabiliyor çocuklar. Lütfen kedinizi mümkünse çocuksuz, ona iyi bakacak bir aileye sahiplendirin.
Konu sahibinin oğlu için demiyorum ama bazen çocuklar da olumsuz davranışları bile isteye sergileyebiliyorlar.
Hayvanlara zarar verme gibi bir davranış, kötü düşünmemiştir deyip geçilebilecek bir durum değil. İyice araştırıp uzmandan yardım alınmalı. Hayvana şiddetle başlayan sonra da insana yönelen felaket öyküler yok değil maalesef.
Konu sahibine önerim çocuğu bir uzmana götürmesi yönünde olacaktır.

Ayh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın
Zaten çocuğu olmayan böyle söyler hepimiz için geçerli tüm canlıları kurtarmak isteriz tabiki de ama çocuğumuz varsa öncelik onundur

Dr
Hayatım boyunca dışarda kedilere işkence eden ordan burdan atan o kadar çok çocuk gördüm ki… kedileri onlardan kurtarmaya çabaladım elimden geldiğince. Konu sahibi için demiyorum ama bazı ailelerin çocukları cidden çok problemli. Kesinlikle pedagog desteğine ihtiyaçları var. Öyle saldırgan çocuklar gördüm ki anlatamam. Çocukken ben de çok oynardım kedilerle kardeşlerim vs de oynardı hep bir hayranlık ve hassasiyetle dokunurduk kedilere köpeklere. Etrafımdaki çocuklar kucaklayacakken bile bi hassas davranır ya acırsa diye
Bence yine anne babadan geçiyor bu çocukların hayvanlara karşı böyle saldırgan olması. Biz çocuğa hayvan sevgisini asilamasak merhameti asilamasak doğru düzgün muhakeme yeteneğine sahip olmayan bir çocuk doğru davranis biçimini nasıl öğrenecek? Keşke insanlar çocuk dogurmadan önce kendini bir sorgulasa ben bir çocuğu yetiştirecek ona terbiye verecek alt yapıya sahipmiyim diye.

Bi de eve getirmiş topallıyor diyor, veterinere niye gitmiyorsunuz?
Çünkü sözde hayvansever. Çünkü veterinerler pahalı. Çünkü içten içe bişi olmaz geçer diyor. Şimdi bu yorumum üzerine tabi ki veterinere götürdük yargılamayın hemen diye sıkar da sıkar

Ayh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın

Çocuğum yok ama olsa da bu tip karşılaştırmalara girmem çünkü çok saçma. Ben kedileri alırım eşim de çocukları yani neden illa bir seçim yapmak zorundayız ki? Saçma versuslar bunlar ayrıca da vicdansızca.

Hayatım boyunca dışarda kedilere işkence eden ordan burdan atan o kadar çok çocuk gördüm ki… kedileri onlardan kurtarmaya çabaladım elimden geldiğince. Konu sahibi için demiyorum ama bazı ailelerin çocukları cidden çok problemli. Kesinlikle pedagog desteğine ihtiyaçları var. Öyle saldırgan çocuklar gördüm ki anlatamam. Çocukken ben de çok oynardım kedilerle kardeşlerim vs de oynardı hep bir hayranlık ve hassasiyetle dokunurduk kedilere köpeklere. Etrafımdaki çocuklar kucaklayacakken bile bi hassas davranır ya acırsa diye

O cocuklarin cogu kendileri evde siddet görüyor. Hayvanlarda ondan gücsüz oldugu icin onlara saldiriyorlar bu sefer. Zaten aile sorumluluk sahibi olsa cocugunu tek basinda sokakta birakmazdi. En büyük olaylari o. Dogur belli bir yasa getir sonra bütün gün sokaga at.

Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı. 🥺🥺🥺 Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya 😥😥😥
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm 😥😥😥)
Her şeyden önce oğlunuzdan bahsederken Allah'ın cezası diye bahsetmeniz doğru değil ve maalesef sizde ruhsal olarak bir problem olduğunun göstergesi. Çocuk bu sonucunun ne olacağını tam anlamı ile idrak edememesi normal. Üstelik çocuklar sözlü ikazdan ziyade ebeveynlerini taklit ederler ve öğrendiklerini uygularlar. Bu kadar kötü sözcüklerin kullanıldığı bir evde yaşıyorsa ki muhakkak çocuk ile de böyle konusuyorsunuz hırçın olması normal

Arkadaşlar yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Küçük bir ilçede yaşıyoruz tek veteriner var aradım onu ve 1. kattan düşme olaylarında kırık ya da ciddi bir durum olmuyor devam ederse durumu pazartesi getirin dedi.
Çocuğum noktasında da tek bu olaya münferit olmayarak bir önceki konumda da çok zorlandığımı tahammülümün çok azaldığını yazdıktan sonra hem çocuğum hem kendim psikiyatri ye gittik. Bu olay patlama yarattı bende.
Zira tenkit edilenlerin aksine her gece iyilik vb üzerine kitaplar okuyan sürekli nasıl daha iyi olabilirim' i araştıran ziyadesiyle ilgili örnek bir anne olmaya çalışan hep tatlı dilli konuşup her şeyi bin kere anlatan çoğu kişinin ne güzel annesin dediği biriyim. Ama olmuyor.... Olamıyor...
File yapmamamızın sebebi ise kedi ilk atladığı zamandan sonra tekrar balkona çıkmadı. Ama en kısa sürede file yapacağız .
Hakaret edenlere bile birşey diyemiyorum zira o kadar üzgünüm ve olaydan beri gözyaşlarımı durduramıyorum ki gerçekten hem kötü bir anneyim birşey ogretemiyorum çocuğuma hem de kötü bir sahip. 😥
Lütfen en kısa zamanda yaptırın inanın file çok pahalı birşey değil benim balkon çok büyük bir tek salon haric tüm odalara yaptırdım camlarda büyük 800 TL tuttu . Kedi bir çıkmaz balkona iki çıkmaz emin olun onların sagi solu belli olmaz. Çocuğunuz sebep sonuç ilişkisini tam ayırabilecek yaşta değil belki de kediyi kıskanıyor lütfen destek almaya devam edin .

Çocuk bu kötü kalpli olmaz diyen Polyanna’lara kötü bir haberim var, gayette kötü kalpli olabiliyor çocuklar. Lütfen kedinizi mümkünse çocuksuz, ona iyi bakacak bir aileye sahiplendirin.
Çocuklar sebep sonuç ilişkisini kurmakta soyut düşünce de yetişkinler kadar iyi değildir. Ebeveynlerin doğru yönlendirmesi ile sebep sonuç ilişkisini kavrar ve davranışlarına yansıtır. Ebeveynlerin davranışlarını gözden geçirmesi ve kendilerini olumlu olarak düzeltmeye çalışmaları gerekli.

Ne yapalım toplanıp ağzını burnunu mu kıralım. 5 yaşındaki çocuktan bahsediliyor burda. Bir yetişkinin sorumluluğunda olan bir çocuk bu. Anlayabiliyor musunuz bunun ne demek olduğunu

Ya sizin gibiler neden böyle? Biz çocuğun ağzı burnu kırılsın, kolu bacağı kırılsın mı diyoruz? Niye dramatize edip en uç örnekleri veriyorsunuz? Çocukta bir sıkıntı var belli ki, zaten annes de konu açmış daha önce sıkıntıllı belli. Pedagog diye bir çözüm var değil mi? Sorunu kabul edip çözüme gidilebilir.

Çocukların algısı gayet açıktır. Gerekirse defalarca anlatılabilir böyle diye diye sonra daha kötü sonuçlar olabilir

Kötü olabilir diyorum kötü demiyorum. Çocuklar acımasız olabilir
Çocuk acımasızsa annesi sahip çıkacak.
Doğruyu yanlışı anlatacak
Çocuğu tek başına balkonda bırakmayacak

Yaşı gereği zarar vereceğini bilememiş olabilir oğlunuz. Ayrıca böyle bir konuda ceza vermek de yanlışını fark ettirmez ki oğlunuza. Keşke koruma olsa balkonda...

Ya sizin gibiler neden böyle? Biz çocuğun ağzı burnu kırılsın, kolu bacağı kırılsın mı diyoruz? Niye dramatize edip en uç örnekleri veriyorsunuz? Çocukta bir sıkıntı var belli ki, zaten annes de konu açmış daha önce sıkıntıllı belli. Pedagog diye bir çözüm var değil mi? Sorunu kabul edip çözüme gidilebilir.
Sizin gibiler nasıl mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X