Oğlum konuşmuyor..

Söylediklerinizde haklısınız evet ilgi ve konuşma çocuğu geliştirebilir ancak her çocuk farklı gelişim gösteriyor. Benim annem inanılmaz konuşkandır sürekli konuşur. Abim ve ben erken yaşta konuşmuşuz bu yüzden. Kardeşim ise anneme ve evde yaşayan abi ve ablaya rağmen üç buçuk yaşında konuştu. Aramızda en çok ilgiyi gören de oydu. Ben 8 yaşında olduğum halde vaktimin çoğunu onunla geçirirdim. Keza abim de öyle. Buna rağmen konuşmadı. Az konuşmak demiyorum bakın, hiç konuşmadı :) üç buçuk yaşında birden konuşmaya başladı sıpa.Evet siz, iyi niyetle yardımcı oluyorsunuz ama bazen "anne yüzünden konuşmuyor" yaftası o kadar çok oluyor ki çoğu anne kendini yetersiz hissediyor. Acaba suç bende mi diyor. Bazen anne ilgili ve konuşkan olsa da çocuk konuşmayabiliyor.
dediklerinize tabikide katılıyorum buna örnek benim cevremde de var konuşkan olup kardeşleri olup konuşamayan ama genele vurursak ilgisizlik daha fazla bence. çevremden görüp okudugum bildiğim ve benim de yaşadığım olarak.
konu sahibinin de belki genetiktir bilemem ama olur da ilgisizliktense zaman geçmeden konusahibi bilgilensin ve ona göre önlemini alsın diye bunlari soyledim hatta sizin dediginizi de yazacaktim belki de genetiktir diye ama uzun uzun yazamadim

Tv video kesinlikle çok etkiliyor konuşmasını, seyrettirmeyin bir haftada bile farkeder

Çocuğunuzun başka çocuklarla kıyaslanmasına izin vermeyin, bu hem sizi hem çocuğunuzu yıpratır.
Benim kızım da geç konuştu, daha doğrusu belirli kelimeleri vardı ve düzgün cümle kurmuyordu 3 yaşından sonra düzgün cümle kurmaya başladı. Evde tv izlenmiyordu ve sürekli kitap okuyordum buna rağmen düzgün cümle kurması 3 yaşını geçmişti. 4 yaşında anaokuluna başladı, diğer çocuklarla bir arada olmak iyi geldi, evde kendinden 2 yaş büyük ablası olmasına rağmen konuşma becerisi okulda gelişti. Moralinizi bozmayın, bu şekilde devam edin, çocuklar 3 yaşından sonra sosyal varlıklar olmaya başlıyorlar o zaman oyun gruplarına götürün. Bir de 6 yaşında zeka testi yaptırın, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla üstün zekalı olabilir.

27 aylık bir oğlum var.. Toplamda 10 tane kelimesi var.. Diğerlerini hep vücut diliyle anlatıyor.. Bultak oyuncak ve puzzle çok güzel oynuyor anında yapıyor.. Alfabe li oyuncağı sayesinde alfabeyi bile öğrendi bütün harfleri söylüyor.. Ama cümle ve çoğu kelime yok.. tek cümlesi anne mama al.. Sırf kızıyla kıyasladığı için üst kat komşumla görüşmüyorum.. Milletin ağzı durmuyor.. Sizce ne yapmalıyım? Başına böyle bişe gelen var mı

Insani icine cok cikar. Her gun parka gotur. Hatta en guzeli krese ver. Arkadasla dili acilir. Benim oglumda.oyleydi anaokuluna gitti acildi. Bir de ben gec kaldim. Sen kreş e ver yasi gelmis

Benim kızım ıki buçuk yaşında oda daha yeni yeni kelimeler konuşmaya başladı anneyı bile yeni soyluyor isteğini hep hareketleriyle ısaretlerıyle anlatır

Back
X