- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
dediklerinize tabikide katılıyorum buna örnek benim cevremde de var konuşkan olup kardeşleri olup konuşamayan ama genele vurursak ilgisizlik daha fazla bence. çevremden görüp okudugum bildiğim ve benim de yaşadığım olarak.Söylediklerinizde haklısınız evet ilgi ve konuşma çocuğu geliştirebilir ancak her çocuk farklı gelişim gösteriyor. Benim annem inanılmaz konuşkandır sürekli konuşur. Abim ve ben erken yaşta konuşmuşuz bu yüzden. Kardeşim ise anneme ve evde yaşayan abi ve ablaya rağmen üç buçuk yaşında konuştu. Aramızda en çok ilgiyi gören de oydu. Ben 8 yaşında olduğum halde vaktimin çoğunu onunla geçirirdim. Keza abim de öyle. Buna rağmen konuşmadı. Az konuşmak demiyorum bakın, hiç konuşmadı :) üç buçuk yaşında birden konuşmaya başladı sıpa.Evet siz, iyi niyetle yardımcı oluyorsunuz ama bazen "anne yüzünden konuşmuyor" yaftası o kadar çok oluyor ki çoğu anne kendini yetersiz hissediyor. Acaba suç bende mi diyor. Bazen anne ilgili ve konuşkan olsa da çocuk konuşmayabiliyor.
konu sahibinin de belki genetiktir bilemem ama olur da ilgisizliktense zaman geçmeden konusahibi bilgilensin ve ona göre önlemini alsın diye bunlari soyledim hatta sizin dediginizi de yazacaktim belki de genetiktir diye ama uzun uzun yazamadim