oglum konusmuyor...

Çocuklar geç konuşabiliyor kuzenim de öyle oldu bence korkulucak bir şey yok ama içiniz rahat etmiycekse goturun derim

Bir dil öğretmeni olarak bildiğim birşey var ki,24 aya kadar olan bebekler ortalama 50 kelime konuşmalı.Ancak bireysel farklılıklar mutlaka olacaktır.Bazı bebekler daha çabuk konuşurken bazıları daha geç konuşabilir.Hemen paniklemeyin derim..

Diğer gelişim eğrilerinde bir problem yoksa kesinlikle sorun yapmayın bunu.
Bazı çocuklar erken yurur geç konuşur ya da tam tersi. Ya da ikidinide geç/erken yapar.

Bu arada daha fazla konuşun onunla. Evin her karesini gösterip konuşun. Orn. Kahverengi kapı. Buzdolabını açıp oğluma süt vereceğim.
Oğlunuza devamlı objeleri gösterip ısteyın ondan.
Bu yaltaki çocuklar birşeyleri kendi yapmayı çok sever. İsteyin yaptırın.

Konuş diyede asla soylemeyın,ısrar etmeyin.

Benim kardeşim doğru düzgün cümle kurabildiğinde 6 yaşındaydı:KK53: 22 aylıkken sizin saydığınız kelimeleri konuşabiliyor muydu emin değilim:KK53:

Uzman değilim tabii ki ama çevrede çok örneğini gördüm, duydum geç konuşan erkek çocuklarının:KK54:

7978898, member: 262680"]Diğer gelişim eğrilerinde bir problem yoksa kesinlikle sorun yapmayın bunu.
Bazı çocuklar erken yurur geç konuşur ya da tam tersi. Ya da ikidinide geç/erken yapar.

Bu arada daha fazla konuşun onunla. Evin her karesini gösterip konuşun. Orn. Kahverengi kapı. Buzdolabını açıp oğluma süt vereceğim.
Oğlunuza devamlı objeleri gösterip ısteyın ondan.
Bu yaltaki çocuklar birşeyleri kendi yapmayı çok sever. İsteyin yaptırın.

Konuş diyede asla soylemeyın,ısrar etmeyin.[/QUOTE]
Soylediklerimi anliyor. Kapiyi kapat onu bana ver. Zil calinca baba diye kapiya koşuyor. Sürekli beni öper sarilir ablasini çok sever ama kizsak onu anlamiyo mu umursamiyo mu bilmiyorum guluyo kizdigimiz için bozulmuyo

Soylediklerimizin

benimki de ayni :KK43: bu arada anne baba diyor ama bizi cagirmak icin kullanmiyor bunu :(

[QUOTE="NickimDegisti, post: 37978983, member:bilinçli ]benimki de ab in kullanmiyor bunu :KK43:[/QUOTE]
22 aylik mi benimki anne diye cagirmaz ama bilincli soyluyo anne baba dedeyi 4 aylikken emekledi 10 aylikken yurudu cokta hareketli

[QUOTE="NickimDegisti, post: 37978983, member:bilinçli ]benimki de ab in kullanmiyor bunu :KK43:
22 aylik mi benimki anne diye cagirmaz ama bilincli soyluyo anne baba dedeyi 4 aylikken emekledi 10 aylikken yurudu cokta hareketli[/QUOTE]
evet 22 aylik benimki de erken yurudu - emekledi. tirmanmadigi sey yok. benimki de bilincli ama cagirmamasi dusunduruyor

Benim kuzenimin oglu 5 yasina kadar hic konusamadi sadece anne baba okadar sonra konusmaya basladi suanda bibsorun yok yani panik yapma ama aklinda kalmasin bence git rahatlat kendini

Peki
22 aylik mi benimki anne diye cagirmaz ama bilincli soyluyo anne baba dedeyi 4 aylikken emekledi 10 aylikken yurudu cokta hareketli
evet 22 aylik benimki de erken yurudu - emekledi. tirmanmadigi sey yok. benimki de bilincli ama cagirmamasi dusunduruyor[/QUOTE]
Peki seni opur mu sariliyor mu biraz once su icicek misin oglum dedim elimden tuttu mutfaga goturdu bardagi eline aldi bana verdi ama konusturamadim

Peki seni opur mu sariliyor mu biraz once su icicek misin oglum dedim elimden tuttu mutfaga goturdu bardagi eline aldi bana verdi ama konusturamadim[/QUOTe]
opuyordu artik pek nadir. belki asiri optugumden bikmistir.
soyledigim komutlari oglum da yapiyor ama soylemiyor dedigin gibi.

erkek çocuklari daha geç konusurlar, normaldir
dr a sakin goturmeyin, kan tahlilinden girip beyin tomografisinden çikarlar olan çocuga olur ..

diger arkadaslarin da yazdigi gibi erkek cocuklar gec konusuyor..panik yapmayin birden sicrama yapar siz bile sasirirsiniz..
benim kizim da 22 aylik 110 kelime civari soyleyebiliyor..montessori egitimindeki aktiviteleri cocugunuzla konusarak yaptirabilirseniz daha kolay ilerleme kaydedebilirsiniz ..

diger arkadaslarin da yazdigi gibi erkek cocuklar gec konusuyor..panik yapmayin birden sicrama yapar siz bile sasirirsiniz..
benim kizim da 22 aylik 110 kelime civari soyleyebiliyor..montessori egitimindeki aktiviteleri cocugunuzla konusarak yaptirabilirseniz daha kolay ilerleme kaydedebilirsiniz ..
aynen katılıyorum sana benim oğlumda 3 yaşında tam ve temmuz ayına kadar anne baba gibi kısa sözcükleri söylüyordu temmuz da birden bire bi açıldı şimdi büyük insan gibi muhabbet ediyo benimle :)

canm oğlum ocakta 3 yaşını bitirecek ve daha 3 ay öncesine kadar aynı durumdaydım. zamanında doktora götürdüm ve doktor diğer çocuklarla kıyaslamayın 4 yaşına kadar konuşmaması normal söylediklerinizi anlıyor ve tepki gösteriyorsa korkmayın dedi. bekledik. :) konuşmadı konuşmadı hatta konuşamadığı için çok sinirliydi. sonra bi açıldı şimdi susmuyor . . . sadece sabır

Benim eşim 3 yaşında kadar istediklerini eliyle, kafasıyla işaret edecek kadar konuşmamış.
Doktorundan tut, hocasına kadar her yere götürmüşler.
Bülbül suyu bile içirmişler kocişime. :-)
Sonuç. Pikniğe gittikleri bir gün "traktör" demiş. İlk kelimesine bakar mısınız. :-)
O günden beri susturamıyoruz işte.
:-)

Back
X