oglum konusmuyor...

bence oğlunuz gayet normal, doktorluk bir durum yok. 4 yaştan sonrasında doktor müdahalesi gerektiğini okumuştum.

Bol bol kitap oku canım.Resimli kitaplar al, ben çantalı öyküler serisiniı aldım çok seviyor bakmayı, sık sık onları okuyoruz.Bence dil gelişimine de faydası çok oluyor. Tavsiye ederim sizlere de.

benim oglumda 24 aylık konusmuyor doktora götürdüm korkulacak bir şey yok her şey normal bazı çocuklar geç konuşur dedi.

Benim oglum 24 aylik oldu konusmuyor (su gol alo ) disinda bisey konusmuyor cok uzuluyorum doktora goturdum biseyi yok dedi napcm bilmiyorum umursamiyor beni …:cry:

Size Dr. Kadir Tuğcu'nun bu sorulara cevabını yazayım: Erkek çocukları 4 yaşına kadar sadece "dıgıl dıgıl" diyebilirler.

Cok normal.
Zamanla elbet konusur.
Ama siz yardim ettiginiz vakit kisalir bu surec.
Cocugum konusamiyor zaten diyip asla susmayin.
Bi tanidigim vardi cocugun agzina emzigi tipardi butun gun oyle yuruturdu. Elleriyle soylerdi ne istedigini. Anneside anlardi hemen istedgini verirdi.
Ilk olarak emzik kullaniyosa hemen azaltmaya baslayin hatta hix vermeyin.
Kendi yigenimdende biljyorm konusmasini geriletiyor.
Bi diger konu ccugunuzla konusun hep.
O sizi anlar, ve aynisi demeye calisir zamanla. Ikincisi fazla televizyon ve elektronik oyuncaklarla oynatmayin. Cocuga hic bi fayda saglamaz bunlar. O sadece sizin agziniza baka baka ogrenebilir.
5 6 yasjndaki cocuklar okulda bi kelimeyi ogrene bilmek icin 7 kere duymus olmalari lazimmis o kelimeyi. Beyin o zmn algilarmis. 22 aylik cocuk icin bu cok daha fazla gerektirir. Kelimeleri cok cok tekrarlayin.

Back
X