• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum yandı ondan mı konuşamıyor?

Maalesef ekran verdiğiniz için öyle. Asla ama asla azıcık bile ekran vermeyin. Telefon tv tablet vs. Kreşle parkla akranlarıyla etkileşimle açılacak. Uyaran eksikliği var belli ki. Sorun yanması değil sorun bu kadar küçük çocuğun ekrana maruz kalması maalesef tüm sebep o.
Ama kesmişsiniz süper lütfen böyle devam edin. Çocuğunuz için.
Kreşten aldıgım gibi hemen parka götürüyorum yürüyüş yapıyoruz inanılmaz aktifiz inşallah faydasını görürüz. İnşallah çok teşekkür ederim 💕

benim de bebekligimden beri doktorum olan cok sevdigim bir aile dostumuz var. ona da ne söylesem dua öneriyor 😅 en son stresten çok çarpıntım vardi, nefes alisim falan bozulmustu, ellerim titriyordu. "güzel kızım sana kim nazar değdirmiş" dedi, hemen okudu. sonra "evde babana da okut kendini" dedi - ertesi gun psikiyatriye gideceğim icin ilac yazmadi - aktardan birkac sey onerdi gönderdi.
yani bana tuhaf gelmedi. cocukken elimi siğil basmişti, "okusun annen" demişti😂😂😂
harika bir doktordur bu arada. sülalede kime ne dediyse cikar. o gün "dogru degil bence" diye reddetseler 3-5 sene sonra cikar :)
o yüzden ben doktorun sahte oldugunu düşünmüyorum.
adamin inanci odur, onu söylemiştir.
krese birkac ay daha gitsin, yine etkisini goremezseniz bir de konusma terapistine gidersiniz. eski isim devlet korumasındaki cocuklarla ilgiliydi. konusma geriligi olan çocukların konusma terapisi sonrası az zamanda güzel gelismelerini kendi kulagimla duydum.

iste bunlarin olmasinda ekranin payi buyuk malesef. her saniye defalarca kez degisen hareketli rengarenk bir sey ekran dedigin. ona alisan cocuk tabii ki odaklanma problemi yasayacak. bir yerde 1 saniyede 24 kere degisen ve muzigi sözü olan sihirli ekran. diger yerde dümdüz cirtcirtli kitap. tabii ki cocuk ona ilgi duymaz ya da ilgilense bile odagi kisa surede kaybolur. zamanla ekran yasagini hic delmezseniz odaklanma suresi de artacaktir
Yok yok tamamen çıktı artık. Doktor ile ilgili anılarınıza çok güldüm aslında burda yazmasalar bana da tuhaf gelmemişti 🙃😂 inancı olan bir doktordur belkide bilemeyiz ki sonuçta hepimiz dualar ediyoruz ve bir doktor bunu söylerken nedense tuhaflıyoruz sonuçta her doktor ateist değil. Güzel bilgileriniz için ayrıca çok teşekkür ederim💕

bebeğiniz 18 aylikken ayni sorun icin doktora goturmussunuz "ekranı sifirlayin" demis. azaltsaniz da kesmemissiniz.
22 aylikken tekrar doktora gitmissiniz, o da tvyi kesin demis o arada 1 hafta falan sifir tv demissiniz.
e 3 ay gecmis, cocukta duzelme yok. siz tekrar ekrana dönmüşsünuz, yine bir haftadir sifir tv diyorsunuz.
sorun belli, çözüm belli.
tum psikiyatrlar, gelisim uzmanlari cocugunuzda otizm belirtileri yok - tvyi cok acil kesin diyor.
bu kadar kafaya takan insanlarsiniz, bu kadar doktor doktor dolasiyorsunuz konu acip duruyorsunuz neden size önerilen tek bir sey var ona uymuyorsunuz?
zor mu yani tvyi kapatmak?
zaten salak salak dizilerden , patronlarinin istediği disinda haber yapmayan haberlerden, reklamlardan , gelin programlarindan ve kaynına kayan insanlarin oldugi gündüz kusagi insanlarindan baska ne var ki bunca vazgecemiyorsunuz?
yerinizde olsam iki doktor ayni seyi soylemis. tvyi dusman kabul eder kaldirirdim evden. esim bir sey izleyecekse telefondan laptoptan kulaklikla izlesin.
Nasıl desem aslında tv acık oluyordu ama oğlumun tv ile ilgisi yoktu ne de olsa izlemiyor sıkıntı olmaz diye düşünmüştüm birde mutfakta yemek yaparken oyalansın bi 15 dk çünkü ocaktaki tencereyi kepçeyle itmeye falan çalışıyordu daha önce de yandığı için ve yanık tedavisi gördüğü için birde izlemediği için bişey olmaz zannediyordum ama çok tehlikeliymiş izlemese de o sesi duymasıda sıkıntıymış sonradan gittigim psikiyatri söylemişti telefonu çok seviyordu orda da video izleme huyu yoktu fotoğraf çekip tık yok instagram olur olmadık resimler paylaşiyordu ve insanları arıyordu ailemden inanın şimdi ne desem boş aptallık mı diyeyim ya da zaman gectikçe beklediğim şeyleri görememek mi diyeyim bilmiyorum ama hatalıyım

yanmış olması illa ki etkilemiştir ama konuşma ile otizm arasında bir bağ kuramadım otizmin farklı belirtileri var… erkek bebişler daha geç konuşuyor zorlayıp stres altına sokmamak lazımmış bir de ekran varsa ekranı kestiğin gibi mucize beklememelisin zaman alacaktır… benim önerim bol muhabbet bol dışarı çıkarıp sosyalleşmesini sağlamak olur.
2 yaşında hiçbir kelimesi yoksa sıkıntılı bir durum olabilir ama anne baba vs diyorsa ben bu kadar endişelenmezdim
Dediğim gibi eşimin yeğeni otizimli oğlum o zamanlarda parkta kimseyle ilgilenmiyordu ne bileyim tekerlek çeviriyordu evde ismine seslensek bakıyor ama dısardan 10 kişi seslense 3 ü ne dönüp bakardı ama komut alır göz temasıda kurar aynı zamanda o belirtiler den ürkmüştüm açıkcası

Defalarca konu açtınız bu konu hakkında, herkes ortak bir şey söyledi ekranı kesin. Sizde izlemeyin diye. Hatta bende 19 aylıkken yazmışım. Ben olsam o tvyi kaldırıp atmıştım. 🫤 Bile bile yapmayın işte .sorun ekran. Her zaman Sesi dinlemiyor ve ekrana bakmıyor diyorsunuz? sizinde konutlarıniza aynı tepkiyi veriyor olabilir.

Back
X