benim de bebekligimden beri doktorum olan cok sevdigim bir aile dostumuz var. ona da ne söylesem dua öneriyor

en son stresten çok çarpıntım vardi, nefes alisim falan bozulmustu, ellerim titriyordu. "güzel kızım sana kim nazar değdirmiş" dedi, hemen okudu. sonra "evde babana da okut kendini" dedi - ertesi gun psikiyatriye gideceğim icin ilac yazmadi - aktardan birkac sey onerdi gönderdi.
yani bana tuhaf gelmedi. cocukken elimi siğil basmişti, "okusun annen" demişti

harika bir doktordur bu arada. sülalede kime ne dediyse cikar. o gün "dogru degil bence" diye reddetseler 3-5 sene sonra cikar :)
o yüzden ben doktorun sahte oldugunu düşünmüyorum.
adamin inanci odur, onu söylemiştir.
krese birkac ay daha gitsin, yine etkisini goremezseniz bir de konusma terapistine gidersiniz. eski isim devlet korumasındaki cocuklarla ilgiliydi. konusma geriligi olan çocukların konusma terapisi sonrası az zamanda güzel gelismelerini kendi kulagimla duydum.
iste bunlarin olmasinda ekranin payi buyuk malesef. her saniye defalarca kez degisen hareketli rengarenk bir sey ekran dedigin. ona alisan cocuk tabii ki odaklanma problemi yasayacak. bir yerde 1 saniyede 24 kere degisen ve muzigi sözü olan sihirli ekran. diger yerde dümdüz cirtcirtli kitap. tabii ki cocuk ona ilgi duymaz ya da ilgilense bile odagi kisa surede kaybolur. zamanla ekran yasagini hic delmezseniz odaklanma suresi de artacaktir