Oğlum korkuyor

senocan

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2015
179
147
18
46
merhaba kızlar,
8 yaşında oğlum var , evin içerisinde, odadan odaya geçerken, tuvalete giderken sürekli korkuyor. Örneğin tuvalate gidecek , "anne, anne" diye seslenir. Efendim oğlum , Can'ım vs. Diye cevap veririm... Sesim kesilirse hemen gel , anne tamammı der.... Çok iyi hatırlıyorum, ( belki sizlerinde olmuştur.) merdivenleri çıkarken sanki arkamdan biri yakalayacakmış gibi gelirdi, fakat bunu Nasıl aştığımı bilmiyorum.... Lütfen beni bilgilendirirmisiniz , bilgilerinize çok ihtiyacım var

sadece gece mi yoksa gündüz de korkuyormu?
nedenini öğrendiniz mi peki.. detaylıca konuşun sorun nedenlerini ve açıklama yapın sürekli..

belkı faydası olur canım...Karanlıktan korkan çocuk için okunacak dua
Karanlıktan korkanlar için hangi dua okunmalıAllahümme bihürmeti isa ve bihürmeti Musa ve bi hürmeti İbrahimel-halili neccinii min şerri má raeytü filmenámi birahmetike Ya Erhamerrahimin.

Ey benim Allahım
Hz. İsa hürmetine, Hz. Musa hürmetine, Halilin olan Hz.İbrahim hürmetine,
Rahmetin ile Rüyamda görmüş olduğum şeyin şerrinden beni kurtar.
Ey merhametlilerin en merhametlisi ....................
KORKAN KİMSE BU DUAYI 100 KERE OKUSUN

OKUNUŞU:
“Hasbünallâhü ve ni’mel vekil.”

MA’NASI:
“Bize Allah, kâfidir. O ne güzel vekildir.”.............Korkan Çocuk İçin Okunacak Dua Allahümme bihürmeti isa ve bihürmeti Musa ve bi hürmeti İbrahimel-halili neccinii min şerri má raeytü filmenámi birahmetike Ya Erhamerrahimin. b unları buldum canım ınsallah geçer cogu kısıde oluyor bu durum

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah razı olsun, canım senden. Mutlaka okuyacağım. Çok üzülüyorum bu duruma.

Oğlunuzla konuşun. Korkuları veya takıntıları kalıcı olmasın. Neden korktuğunu sorun ve ona göre mantıklı açıklamalar yapın. Belki korktuğu bir film seyretmiştir, okulda arkadaşlarından bir şey duymuştur, bir rüya görmüştür. Karanlıktan korkuyor olabilir.

Küçükken karanlıkta aynaya bakarsak cinlerin yanımıza geleceğine dair saçma bir şey hakkında konuşutu yanımda bir kaç ilginç büyük. Aynalı duvarları koşarak geçerdim hep, sonra bir ışığı açıp diğerini kapatarak evin içinde gezmeye başladım. Hala bi garip oluyorum karanlıkta yürürken. Zihnimiz de bu tip durumlarda fazla oyun oynuyor, gölgeleri şekil gibi algılayıp korkardım. Belki oğlunuz da böyle bir şey yaşamıştır bilmiyorum. Işığa dikkat etmeyi deneseniz bir süre? Baika bişey gelmedi aklıma.

Allah razı olsun, canım senden. Mutlaka okuyacağım. Çok üzülüyorum bu duruma.
sagol canım benım allah sızden de razı olsun..ben bırabır kendı kardesımde yaşamadım oda en kucugumuz 12 yasında suuan....ama cok ornegını duydum ınanın zamanla ınsallah gecıyor...sakın uzulmeyın 4 yasında yapanıda duydum 10 yasında yapanıda....bence benım fıkrım ya suaralar cartannetwok denılen cızgı fılmvs bunun gbı kanallar vs var etkısınde kalan tanıdıklarım var..sızın cocugunuz ızlıyormu bılemıyorum...bırde bu yas gruptakı cocuklar malum etkıleyıcı urkutucu olaylardan kendı aralarında bahsedıyolar etkılendıgı bırsey mutlaka v ardır ama gecer ınsallah

Bu durum hepimizde olduğu gibi yine bi çoğumuzun çocuğunda var. Korku bizim hayatta kalma refleksimiz. Bence büyürken bunları yaşamasi cok normal. Böyle böyle karanlık ve güvenilir olmayan yerlere girmemeyi öğrenecek.

Bi yerde okumuştum link aradim bulamadim. Çok güzel bi yaziydi. "anne benim korkumu görmezden gelme, bana bunda ne var korkacak deme" tarzında uzuuun bi makale vardı. Ondan çıkardığım güzel bi ders var. Kendi oğluma da bunu uyguluyorum. Korkuyorum dediğinde neden korktuğunu soruyorum. Burda korkacak bişi yok demiyorum hiç. Korkma da demiyorum. Korktuğun zaman ben senin yanında olurum zaten diyorum. Kimi zaman arkasından gidiyorum kimi zaman sen orda mısın diyo Evet dediğim zaman biraz cesaret topluyo. Fazla uzatmak istemedim yorumu ama eğer tedirgin edecek kadar korku senaryolari yazmıyosa biraz korkuyu tatmasina müsade et derim ben..

sadece gece mi yoksa gündüz de korkuyormu?
nedenini öğrendiniz mi peki.. detaylıca konuşun sorun nedenlerini ve açıklama yapın sürekli..
Gece ve gündüz korkuyor. Sürekli konuşuyorum. Fakat hayalinde zombiler, yaratıklar var. Bu aralar televizyon ( saçma çizgifilmler yada bilgisayar oynatmıyorum. ) çok üzülüyorum. Nasıl davranmam gerektiğini bilmeden hareket edemiyorum.yanlış davranmaktan korkuyorum.

Hayalindeki şeylerin gerçekte nerden çıktığını aslında başkalarının hayal ürünü olduğunu vs. anlatsanız? Zombi hikayelerinin nerde ortaya çıktığını falan anlatırsanız konu biraz daha somutlaşır onın için korkmayı bırakır belki. Soyut şeyler biraz ürkütücü olabiliyor

Can'ım verdiğin bilgi hazine gibi geldi bana , sağolasın....

telefondaki o saçma oyunlar yüzünden oluyor bunlar ..zombi saçmalıkları bizde de vardı bir ara.. ama benim oğlum ölümden korkuyordu bizde yeni yeni aşıyoruz .. sürekli konuşmak gerekiyor.. kendi belirlediğiniz çizgi filmleri izlettirin bir süre ..yaratıklar zombiler vs gerçek olmadığını bıkmadan dile getirmeniz lazım..

Defalarca anlattım, defalarca daha anlatırım.... Yeterki korkmasın.... İnşallah Canım benim inşallah, korkmasın artık.... Bazı geceler o kadar kötü korkuyorki, onun korkmasından bende etkileniyorum... O anı ne kadar anlatsam , 29 harf yetmez , yazmaya çalışsam inan yeterince anlatmış olmam.oğlum , "annenim senin , kuzum gel anneye sarıl "diyorum. Ben karşısında sanki onu korkutuyormuşum gibi yaklaşamıyor.... Oğlum , canım diye telkin ediyorum... Sakinleşiyor , göğsümde yatıyorum sıkıca sarılıp

Çocuklari öcü seni alir götürür yer vb. şeyler diyerek büyütüyoruz normal değilmi korkmasi?
Küçükken Allah kafana taş atar derlerdi belli bir yaşa kadar gökten taş düşeceğini sanarak yaşadim.

7 -12 yas arasi cocuklar madde otesi seylerin farkina varmaya baslarlar,oyuzden boyle korkularinin olusmasi normal.
oynadigi bilgisayar oyunlari ya da izledigi cizgi filmlerde bilincaltina istenmeyen msjlar gonderebilir,korkularini bu da tetikler..
oglunuza gece uyumadan once onu rahatlatici masallar okuyarak rahatlatabilirsiniz..bu hikayelerin icine hep olumlu msjlar sIkistirin.

Arkadaslarina dikkat edin bazi cocuklar boyle seyler anlatarak birbirini korkutur ve hassas olanlar etkisinde kalabilir
Benim kardesimdede vardi ayni durum

Herşeyin Allahın kontrolunde olduğunu anlatın
İnanın, onuda denedim... Verdiği cevap şimdi Allah istese o Zaman zombiler çıkartabilir, dedi. Kalakaldım öylece... Hemen toparladım , öyle bir şey yok onu insanlar hayal dünyasında var ediyor dedim.... Allah kötüyü asla istemez , dedim. Demez olaydım, o Zaman şeytan kötü o çıkartabilir , diye cevap verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…