Evet, bazı konuşmaları anlatıyor, sürekli mantıklı ( anlayacağı seviyede) anlatmaya çalışıyorum. Umarım bu dönemi kolaylıkla atlatırımArkadaslarina dikkat edin bazi cocuklar boyle seyler anlatarak birbirini korkutur ve hassas olanlar etkisinde kalabilir
Benim kardesimdede vardi ayni durum
Bir pedagogla da görüşebilirsiniz.Evet, bazı konuşmaları anlatıyor, sürekli mantıklı ( anlayacağı seviyede) anlatmaya çalışıyorum. Umarım bu dönemi kolaylıkla atlatırım
Teşekkür ederim Canım... Tavsiyene kesinlikle uyacağım7 -12 yas arasi cocuklar madde otesi seylerin farkina varmaya baslarlar,oyuzden boyle korkularinin olusmasi normal.
oynadigi bilgisayar oyunlari ya da izledigi cizgi filmlerde bilincaltina istenmeyen msjlar gonderebilir,korkularini bu da tetikler..
oglunuza gece uyumadan once onu rahatlatici masallar okuyarak rahatlatabilirsiniz..bu hikayelerin icine hep olumlu msjlar sIkistirin.
Hangi açıdan derken ?Konuya hangi açıdan yaklaşmamızı istiyorsunuz?
Harika harikaaaaaaaa ...... Hiç aklıma gelmemişti..... Süperrr .......benim oğlumda da bir dönem korkma oldu ama o vampirler ve zombilerden korkuyorduyani yeni jenerasyonun korkuları da bir garip, ben öcüden korkardım yahu.. neyse sürekli konuşarak ve anlatarak bunların hep Amerikanın oyunu olduğunu anlattık şaka tabi ki, ama bunların insanların çizim ve hayal dünyasından ibaret olduğunu eğer isterse kendisinin de çizebileceğini söyledik.. arada oturup zombi çiziyor, hayırlı olsun hepimize olaya bir de böyle yaklaşmayı deneyin..
Geçte olsa, bazı çizgifilmleri filmleri yasakladım. Telefondan oyunlar sildim .... Umarım başarılı olurum.telefondaki o saçma oyunlar yüzünden oluyor bunlar ..zombi saçmalıkları bizde de vardı bir ara.. ama benim oğlum ölümden korkuyordu bizde yeni yeni aşıyoruz .. sürekli konuşmak gerekiyor.. kendi belirlediğiniz çizgi filmleri izlettirin bir süre ..yaratıklar zombiler vs gerçek olmadığını bıkmadan dile getirmeniz lazım..
Asla öcü vs demedim. Diyenlere çok kızarım. Tek hatam çizgifilm , film ve oyunlar kontrolsüz istediğini izledi , oynadı.Çocuklari öcü seni alir götürür yer vb. şeyler diyerek büyütüyoruz normal değilmi korkmasi?
Küçükken Allah kafana taş atar derlerdi belli bir yaşa kadar gökten taş düşeceğini sanarak yaşadim.
cevaplara bak çok zeki oğlunuz maşallah burdan sarılasım geldiİnanın, onuda denedim... Verdiği cevap şimdi Allah istese o Zaman zombiler çıkartabilir, dedi. Kalakaldım öylece... Hemen toparladım , öyle bir şey yok onu insanlar hayal dünyasında var ediyor dedim.... Allah kötüyü asla istemez , dedim. Demez olaydım, o Zaman şeytan kötü o çıkartabilir , diye cevap verdi.
Çok güzel bir yazı.... Demekki sorun bende.... Bugünden sonra biraz daha dikkatli olmam gerektiğini anladım.... Çok teşekkür ederim , canım benimhttp://www.nesilcocuk.com/anne-baba-gezegeni/makaleler/Cocuklarda-Korku-Ve-Hayata-Hazirlanma.html
Ben bunun biraz daha şiirsel halini okumuştum ama anlatılanlar birebir aynı. Özel yazmak istemedim çok faydalı şeyler yazıyor. Belki okumak isteyen olabilir.
merhaba kızlar,
8 yaşında oğlum var , evin içerisinde, odadan odaya geçerken, tuvalete giderken sürekli korkuyor. Örneğin tuvalate gidecek , "anne, anne" diye seslenir. Efendim oğlum , Can'ım vs. Diye cevap veririm... Sesim kesilirse hemen gel , anne tamammı der.... Çok iyi hatırlıyorum, ( belki sizlerinde olmuştur.) merdivenleri çıkarken sanki arkamdan biri yakalayacakmış gibi gelirdi, fakat bunu Nasıl aştığımı bilmiyorum.... Lütfen beni bilgilendirirmisiniz , bilgilerinize çok ihtiyacım var
Bazı durumlarda( bilhassa insan kendi durumlarında) neden hiç bir şey aklına gelmez, anlamıyorum .... Şu an verdiğiniz bu cevapla kendime bin kez daha kızdım... Çok özel bi sorunumuz için pedagoga gittik ( çok şükür seansımız bitti ve atlatıldı ) aslında o Zaman'da korkuları vardı. Neden bilmiyorum ama aklıma gelmedi, söylemekBir pedagogla da görüşebilirsiniz.
Her zaman konuşuyorum, sohbetlerimiz uzun sürer, beraber oynayacağımız oyunlarımız var... Her zaman oğlumla konuşurken gözlerine bakarım, onunda bakması için uyarırım.... Hatta telefonda bişiler yaparken benimle konuşur , içinde soru olan yada benim katılmamı gerektiren birşeydir.. " anne duymuyormusun , sana söyledim, neden dinlemiyorsun ? Diye kızdığında. " benimle mi konuşuyordun , pardon telefona doğru konuştuğun için , benimle konuşmadığını düşündüm , diyorum. Gülümsüyor , telefonu elinden bırakıp konuşmasına baştan başlıyor....inanın her anne gibi bende yavrularımın üstüne titriyorum, ne ekersem onu biçeceğimi biliyorum....Artık çocukların psikolojilerine biraz da bilimsel baksak ya. Oturup konuşmayı, iletişim kurmayı denediniz mi? Neler olmasından korkuyor sordunuz mu? Ben korku filmlerinden dolayı korkardım mesela. Zamanla üstüne gidilerek etkisini kaybeden durumlar bunlar. Çok ekstrem bir durum olduğunu sanmam her çocuk bunları çekmiştir. İleride devam ederse ve sıklaşırsa korkun üzülün, şimdi önüne geçebilirsiniz. İşin içine dini şeyleri karıştırmayın, çocuklar daha çok korkuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?