Oğlum korkuyor

8 yaşındaki çocuk zihninin kavrayabileceği durumlar değil bunlar.
Çocuklarımızın zihni bunlara hazır değilken büyüklerden ya da tv den görüyor duyuyorlar bunları. Sonra başedemiyorlar. Bence yalnız bırakmayın korkuyorum diyorsa.

Adem Güneş bile, ki kendisi muhafazar biridir, o bile diyor ki belli yaştan önce çocuklara cennet cehennem, şeytan, cin gibi çocuk zihninin algılayamayacağı dini bilgileri öğretmeyin. Çocuğun yanında bunların konuşulmasına izin vermeyin diyor.

Zaten tv deki çocuk çizgi filmlerinin bazılarını ben bile izleyemiyorum.

Çocuğun korkması bu koşullarda normal bence. Yanında olmanız gerekir düşüncesindeyim.

Benim oğlumda da oldu ve hala da var ama azaldı çok şükür.Bende sizin gibi ne yapacağımı şaşırmıştım.Çizgi filmlere sınır koymaya karar verdim ve sonu mutlulukla biten içinde olumlu düşünceler olan masallar okudum hatta uydurdum ona güç vermek adına..İyiki de yapmışım..Bariz azaldı korkuları.

İnşallah Canım benim

ya küçücük çocuk oturup yüz kere dua mı okuyacak duanın ne olduğunu bilmiyo ki okusun o arapça kelimeleri ne tuhaf insanlar var bu forumda yaa.

arkadaşım lütfen çocuğunu al ve pedagoga götür, korku filmleri veya onu etkileyebilecek şeyler izlemeyin evde.benim küçük yiğenim de öyle, tuvalete yalnız gidemez.basit bir oyundan bile korkabiliyor.daha hassas olup onu devamlı korkacak bir şey olmadığı konusunda telkin ederseniz yavaş yavaş desteğinizle aşacaktır.

Çocukların gözlerinde perde olmuyor malesef bizim göremediğimiz şeyleri onlar bazen çıplak gözle görüyorlar Bol bol felak nas okuyun Allah yardımcınız olsun.

Ben de küçükken tuvalete gideceğim de korkardım ağlardım annemin de gelmesini isterdim.Hatırladım yüreğim hopladı şuanDönemsel bir şey bunlar galiba sabırlı ve yardımcı olmaya devam edin onu telkin edin yüreklendirin

çocuğunuzun çevresi iyi değil korkması çok norml abi müptezel dayı müptezel, bi anne normla. etkileniyordur ister istemez

Canim ne kadar ne olursa olsun yok hurafe yok öyle deme. Adam akilli bir hoca bulup bi nuska yaptirman lazim ki ben bunu bebekligimden beri yasiyorum halada yasamaktayim. Hamileyim hala ayni korku şimdide korkunun haricinde sübyan nuskasi yaptirdim. Tamam duani eksik etme ama nuskayada inan. Benim yildizim düşük yasayan biri olarak ayni duygulari bende yasiyorum. Rabbim safasini versin inş.

Dua okumasiyla yasinin alakasi nedir cozemedim? Komiksiniz! Kucuk yastaki hafizlardan haberiniz yok sanirim

Az önce konu açmıştım korkularımla alakalı.28 yaşındayım ve öyle korkak biriyimki.netten bi yazı okusam hemen etkileniyorum korkuyorum.korku filmlerinden aklım çıkıyor.nasıl atacağım bu takıntılarımı bilmiyorum.geçmezse psikologa gidicem eğer sizin oğlunuzunda geçmezse sizde pedagoga götürün ilerde sıkıntı yaşamasın yavrucak

Dua okumasiyla yasinin alakasi nedir cozemedim? Komiksiniz! Kucuk yastaki hafizlardan haberiniz yok sanirim

tatlım o yaştaki çocuk duanın ne olduğunu ne işe yaradığını ne bilsin?!
sence de böyle şeyler için çok küçük değil mi?
böyle şeylerle çocuğun korkusu mu geçer???
komik olan sensin, ben ne diyorum sen ne diyosun.
o psikolojisi bozuk bi çocuk, duadan önce bilimin kanıtladığı psikolojik desteğe ihtiyacı var.
dua okumayla yaşının alakası da şu ki daha böyle şeyler için çok çok küçük
daha da korkutmaya gerek yok

Konusmalarinizdan cikardigim sudur ki sizin dinle sorununuz var, Allah cc gucu herseye yeter ve dualarla iyilesebilirde :) bunun yaninda psikolojik destekde alabilir dua ogrenmesi, dua okumasi bunlar asla ve asla kotu seyler degildir! İsterse 3 yasinda olsun isterse 30 bi farki yok bu isin icten okunan bir dua herzaman insanin icini rahatlatir! Ben kucukken buyuklerim beni hep dualarla buyuttu, korkularimdan dualarla, kurtuldum. KUCUK YASTA ALLAHİ ANLATTİLAR BANA, DUALARİ ANLATTİLAR, OGRETTİLER İYİ Kİ DE ANLATMİSLAR, OGRETMİSLER. NE ZAMAN BASİM DARA DUSSEYDİ OKURDUM DUAMİ... haaa ama cok ozur dilerim dua okumak sizin icin gericilikse afedersiniz... Cevap vermezsiniz gidersiniz

her şeyin zamanı var, daha gerçeği hayali doğruyu yanlışı bilmeyen bi çocuğa sen dua öğretmeye kalkarsan beynini yıkamaktan başka bişey yapmazsın.dindar olup olmamam bu konulara nası baktığım seni hiç ama hiç ilgilendirmez haddini bil.herkes fikrini söylüyo ben de söyledim, konu sahibi ya da çocuğun annesi değilsin, beni alıntılayıp cevap vermek ve bu tartışmalara girmek sana düşmez, senin gibi düşünmek zorunda mı herkes?bence senin daha büyük sorunların olmalı, amcası tarafından malum konuda tehdit edilen biri olarak sıkıntılarını unutup başkalarının derdine düşecek duruma çabuk gelmişsin maşallah.

madem dua
o kadar işe yarıyo doktora gitmesin kimse o zaman, herkes dua edip iyileşmeyi beklesin.yoksa dualarınıza cevap gelmiyo mu şekerim?senin gibilerin doktorla falan işi olmamalı, boşa gidip milletin tedavi hakkını geciktirmeyin hastanelerde, evinizde oturup dua edip iyileşmeyi bekleyin o zaman ok?

ben gericilik demedim, 7 yaşında bi çocuk için çok saçma ve erken dedim.senin duanın ne olduğunu öğretmen için Allah'ı kitabı melekleri şeytanları ahireti cenneti cehennemi kabir azabını her şeyi anlatman gerek.

burda bi odadan diğerine gitmeye korkan çocuğa bunları anlatmak tam da senin gibi birinin seviyesine uygun bi fikir olurdu zaten şaşırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…