Oğlum kovuldu

Kızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Ne surubu ayol cocuk o cocuk simdiki doktorlar ilaç firmalariyla calisiyor.

Bosverin ve imkan varsa şikayet edin goturmeyin baska kreşe verin bende 2 tane degistirdim ben memnun degildim cabuk alisiyor cocuklar. Benim oglan kapiyi acip disari kacmisti ustelik haber verdiler özür dilediler ama degistirdim

Çok garip gerçekten. Oğlanda sorun yok yıllarca bu işin eğitimini alan öğretmem şuursuz, doktor boşa doktor olmuş onca eğitimi yok yere almış ilaç yazıyor. Doktor iş bilmiyor, öğretmen iş bilmiyor. Bir siz biliyorsunuz galiba okuduğunuz tek konudan bu kadar bilgili gördüğünüze göre kendinizi.
Kendisi de öğretmen ama çocuklarla arası iyi olmadığından yapmıyor😅

Şimdi canım konu sahibesi moralinin bozulması normal ama çok dibe gitme derim.

Konuyu tekrar okuyunca öğretmenin çok da profesyonelce davranmadığını düşündüm. Öğretmen bence adam gibi seni karşına alıp çocuğun hiperaktivite sınırında olduğunu, bu tip çocukların daha farklı okullara ve eğitime ihtiyacı olduğunu söylemeliydi. Sankim burda öğretmen bir çanta ya da poşetten bahseder gibi bunu burdan al bir daha getirme demiş :bicak:Öğretmeni de pek beğenmedim açıkçası. Ayrıca kovulma gibi bir durum görmüyorum burda, öğretmen çok da düzgünce davranmamış.

Bana kalırsa bir pedagogla ve müdürle tekrar konuşun, nasıl bir eğitim yolu izlemelisiniz iyice öğrenin. Ondan sonra yeni eğitim kurumu bakın.

Doktor da tonton amca gibi geldi bana, bebe ilk günden ortalığı birbirine katınca gülmüş :dondurma:

Kötü hissetmeyin, çocuğun sonsuza kadar evde oturacak hali yok ya. Yeni eğitim kurumu bulana kadar da parka götürün yaşıtlarıyla oynasın. Mutlu günler dilerim canınızı sıkmayın En Büyük TÜRKİYE

Valla baya kovuldu .getirmeyin dedi.ben tek kişiyim eğer burda kalırsa sadece onunla ilgilenmek zorunda kalırım diğer çocuklarla ilgilenemem dedi.toplam zaten 4 öğrenci vardı isterseniz ben başında beklerim dedi ozamn bu eğitim olmaz dedi
o nasıl oluyor ?
Kovma hiç duymadım hele de devlet ise özelde falan neyse de

Eğer öğretmen bu kadar şikayetçi oldursa muhtemelen uyum sorunu falan vardır. Pedagogla görüştürün mutlaka

Oğlunuzun özel eğitim gereksinimi varsa bu eğitimi veren kurumlara gönderin,en yakın kuruma değil. Kurum ve öğretmen haklı ama üslupları yanlıs. Şu açıklaması doğru, sadece sizin çocuğunuz yok ki o kurumda, takdir edersiniz ki öğrenci başına 1 öğretmen düşmüyor, oryantasyon döneminde bunu farketmeniz sizin için iyi olmuş bence. En azından çocugunuzun en verimli şekilde ona en uygun eğitimi almasını sağlayabileceksiniz. Atıyorum 10 öğrenci olan bir sınıfta 1 öğrenci uyumsuzluk gösteriyor bu sefer diğerleri de bundan etkileniyor,bunun yapılmasını hiçbir veli istemez ki. Bu sefer hem oğlunuz gerekli eğitimi alamaz hem de diğer çocuklar. Bu sefer de başka çocuklara haksızlık olur. Oturup etkinlik yaptıramaz öğretmen yapma, etme, gitme demekten

Demek ki oluyormuş
En acısı da karpuzu buna ikna edemiyoruz
Hala doktoru savunuyor
Belki çocuğun problemi başka?
Belki sadece oyun terapisi ile düzelebilecek travmatik bir durum yaşıyor
Belki boşuna o r ile başlayan ilacı içiyor
Hiperaktivite bozuklugu diye ilaç dayadilar bir tanidigimin cocuguna çok yuruyen ölüydu kilo aldı daliyordu surekli ve en kotusu memeleri büyüdü. Dava actilar hala sürüyor birsey cikicanida sanmam

Ne surubu ayol cocuk o cocuk simdiki doktorlar ilaç firmalariyla calisiyor.

Bosverin ve imkan varsa şikayet edin goturmeyin baska kreşe verin bende 2 tane degistirdim ben memnun degildim cabuk alisiyor cocuklar. Benim oglan kapiyi acip disari kacmisti ustelik haber verdiler özür dilediler ama degistirdim
E Esila09 neyini begenmedin acaba yoksa ilaç mümessilii misin

Oldumu ahaha
😅

Son düzenleme:
Ben de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.

Doğrusunu unuttum ajajahahwjsjs
Ben de tam onu düşünüyordum
Hatta ben biraz fazla hassas düşünüyorum sanırım
Bi kelime kullanacaksam bazen doğrusunu bilsem bile kontrol ediyorum yanlış kullanmayayım diye
Hayat dil bilgisi takıntılıları için çok zor 😥

Ben de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.

Sizden öğretmen olduysa o da kesin okur diyemediniz mi? Densiz ya.

Ben de tam onu düşünüyordum
Hatta ben biraz fazla hassas düşünüyorum sanırım
Bi kelime kullanacaksam bazen doğrusunu bilsem bile kontrol ediyorum yanlış kullanmayayım diye
Hayat dil bilgisi takıntılıları için çok zor 😥
Bunla ilgili çok horlandik türkiyede ama yani alman okuluna gittik nabalim buna rağmen şükür yani. Eşim hiç yazamiyor sadece konusuyor yazincada bastan aşağı hata😅😅😅

Bu daha garip mesela.

Yol yakınken öğretmeni değiştirebilseniz keşke.

Bunla ilgili çok horlandik türkiyede ama yani alman okuluna gittik nabalim buna rağmen şükür yani. Eşim hiç yazamiyor sadece konusuyor yazincada bastan aşağı hata😅😅😅
Konuyu hiç gurbette olmaya bağlamayın bence
Bu biraz kullandığım dile saygı gibi bir şey benim için
İngilizce, Almanca yazarken de yine doğru mu yazıyorum diye dikkat ederim
Sizin gibi düşünürsem Türk okulunda okudum diye hepsini aklıma geldiği gibi yazmalıyım
Benim aklıma yatmıyor yani 😬

Sizden öğretmen olduysa o da kesin okur diyemediniz mi? Densiz ya.
Eğer yine aynı öğretmenle okumak zorunda kalırsa çocuğa antipatik yaklaşır iyice diye korktum açıkçası. Oğlum hala ara ara soruyor anne bu yıl neden okula gitmedim tekrar diye, koronadan dolayı kimse gidemedi diyorum mecbur.Ama cidden çok üzüldüm, neden böyle bir şey söylediğine anlam da veremedim.Kendisine sordum tatminkar bir cevapta vermedi bana. Bu yıl yine aynı şeyi yaşarım diye çok korkuyorum.

Back
X