OĞLUM MADDE KULLANIYOR DİYE KONU AÇMŞTIM. NE OLR AKIL VERİN

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.067
448
Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Az önce bir arkadaşım narkotik ten yardım iste dedi. Git ve yardım edin oğlm yeni başladı de ve onunlada konuşsunlar gibi gibi... Sizce yapmalımıyım. Eşimden ayrıldım. Onu hiç devreye sokmayın hepsi onun yüzünden. Beni burda tanıyanlar biliyor babasının yüzünden bu halde olduğunu... Bna yol gösterin.

Kızlar, 19.02.2020.bu gün Dr gittik oğlumla. Bilemiyorum iyi olacak mı. Dr oğlumla ve ikimizlede konuştu. Hayattan zevk almadığını söylemiş. Dr da ona bir şey yapmazsan alamazsın ztn dedi. Çünkü okumak yok,çalışmak yok, sorumluluk yok. Gibi. Bir çok şey söyledi onun karekteriyle alakalı. Sonrasında da ilaç yazdı. Bir ay sonra randevu olştrdu.
Eve geldik o ilaç bna uyku yapsın dışarı çıkmyı diyemi dedi. Hyr dedim. Öyle olsa uyku ilacı alrdm. Senin sağlıklı karar verip sağlıklı davranman için bu ilaç dedim. Valla bu ilacın hepsini içsem bni kimse sokağa çıkmama engel olamaz dedi. Bnde ona yaz tatilimi kış tatilimi diye konu açtım. Mahalle dedi. İnanın çocukluğunda da böyleydi. Burda ayrılamyor. Arkadaşları yazın sahile inerler o tek mahallede. Küçükken çarşıya giderken çabuk dönelim mahalleye diye ağlardı. Bu kdr olrmu

Son düzenleme:
Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukla kullanır. Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve parka gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Az önce bir arkadaşım narkotik ten yardım iste dedi. Git ve yardım edin oğlm yeni başladı de ve onunlada konuşsunlar gibi gibi... Sizce yapmalımıyım. Eşimden ayrıldım. Onu hiç devreye sokmayın hepsi onun yüzünden. Beni burda tanıyanlar biliyor babasının yüzünden bu halde olduğunu... Bna yol gösterin.
Dr gitmeyi piskolojik desteği Red ediyor.. Ama bırakıcam da diyor.

Bulunduğunuz şehirden taşının bence arkadaş ortamından uzaklaşsın yeni bir ortam onada sizede iyi gelir bir arkadaşım buşekilde kurtardı oğlunu bu kötü alışkanlıktan allah yardımcınız olsun.
Gelmiyor... Hemen giderim yoksa.babsı bu şehirde ben gitsem o var. Ona gider. Çocuk değilki artık. Bana diyorki camide yatarım.

Merhabalar..
Aynı durumu 2 sene önce kardeşimde yaşadık maalesef ki arkadaş ortamı berbattı kendinden yaşca büyüklerle takılmalar, kafelere gitmeler, okula gitmemeler vsvs.
Çok zor zamanlardı Rabbim kimseye yasatmasin tv de izlerdik bakıp geçerdik ama çok zormus gerçekten. Bizimki o zaman daha 17 yaşında idi biz şüphelenmeye başlamıştık zaten eve bi geliyor gözleri kıpkırmızı ama hiçte aklımıza gelmemişti:/ Sonradan hem akrabamız hemde yakın arkadaşı olanın ağzını aradı annem gittiği kişilerin kullandığını ama kardeşimden için kullanmıyor demiş (benden duyarsa konuşmaz diye söylememiş başta) sonradan bende konuştuğu kızla samimi idim bana söyledi madde kullanıyor diye basımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü resmen ben bunu nasıl diyecektim anneme babama resmen donup kalmıştım ağlamıştım çaresizce ama demekte zorundaydım. Bi de kardeşim 2 3 kere de alkol kullanmıştı düğünlerde felan ya daha senin yaşın kacta alkol bilmem esrar felan her neyse işte sonra biz bütün ailecek toplandık o günde biseyler kullanmış belli ki gozle r kipkirmizi amcam sordu amcandan çekinir biraz o yüzden ilk alkolü anladı sonradan esrar felan deyince hemen kalktı orada tabi kavga çıktı hatta eşimde kendisine gelsin diye vurmuştu bi tane (tabii onları bile haturlamiyor) işte söz verdi babam amateme götürdü kanında çıkmamıştı sonrada okuldan devamsızlıktan atıldı zaten sonrada orada ki kafeleri kapattılar buda sonra eve kapandı pc aldı yeni durmadan bilgisayar oynuyor isede gitmedi kaç kez güzel işler denk geldi istemedi şimdi 2 3 ay sonra askere gidecek inşallah yani bıraktı sanırsam çünkü hiç dışarı cikmi yyor eğer baş eşemeseydik polise şikayet edecektik polis bi tanıdığımız var o söylemişti ki cevremde de bi kadın aynı şekilde oğlunu şikayet etmişti ama o hem satıyor hemde kullanıyormuş yani ammateme görürseniz bi onada mı razı degil

durumunuz çok zor, çok üzüldüm. bağımlılık hastalık ne yazık ki. oğlunuzu bir hekime gitmek için ikna etmeye çalışın. bırakmaz sürecinde yıpranmamasını istediğinizi ve doktorun ve ilaçların yardımı ile çok rahat bırakabileceğini söyleyebilirsiniz. doktora gidince bir şey kaybetmeyeceğini, isterse tekrar gitmeyebileceğini anlatın. aklıma başka bir şey gelmedi. çok geçmiş olsun...

Merhabalar..
Aynı durumu 2 sene önce kardeşimde yaşadık maalesef ki arkadaş ortamı berbattı kendinden yaşca büyüklerle takılmalar, kafelere gitmeler, okula gitmemeler vsvs.
Çok zor zamanlardı Rabbim kimseye yasatmasin tv de izlerdik bakıp geçerdik ama çok zormus gerçekten. Bizimki o zaman daha 17 yaşında idi biz şüphelenmeye başlamıştık zaten eve bi geliyor gözleri kıpkırmızı ama hiçte aklımıza gelmemişti:/ Sonradan hem akrabamız hemde yakın arkadaşı olanın ağzını aradı annem gittiği kişilerin kullandığını ama kardeşimden için kullanmıyor demiş (benden duyarsa konuşmaz diye söylememiş başta) sonradan bende konuştuğu kızla samimi idim bana söyledi madde kullanıyor diye basımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü resmen ben bunu nasıl diyecektim anneme babama resmen donup kalmıştım ağlamıştım çaresizce ama demekte zorundaydım. Bi de kardeşim 2 3 kere de alkol kullanmıştı düğünlerde felan ya daha senin yaşın kacta alkol bilmem esrar felan her neyse işte sonra biz bütün ailecek toplandık o günde biseyler kullanmış belli ki gozle r kipkirmizi amcam sordu amcandan çekinir biraz o yüzden ilk alkolü anladı sonradan esrar felan deyince hemen kalktı orada tabi kavga çıktı hatta eşimde kendisine gelsin diye vurmuştu bi tane (tabii onları bile haturlamiyor) işte söz verdi babam amateme götürdü kanında çıkmamıştı sonrada okuldan devamsızlıktan atıldı zaten sonrada orada ki kafeleri kapattılar buda sonra eve kapandı pc aldı yeni durmadan bilgisayar oynuyor isede gitmedi kaç kez güzel işler denk geldi istemedi şimdi 2 3 ay sonra askere gidecek inşallah yani bıraktı sanırsam çünkü hiç dışarı cikmi yyor eğer baş eşemeseydik polise şikayet edecektik polis bi tanıdığımız var o söylemişti ki cevremde de bi kadın aynı şekilde oğlunu şikayet etmişti ama o hem satıyor hemde kullanıyormuş yani ammateme görürseniz bi onada mı razı degil
Bnm yavrum da kurtulsunnnnn. Ellerim titriyor. Ölecek gibiyim. Kimsemiz yok bizim yardım edecek. Amcası 1 kez konuştu aramadı bile.

Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....

Nice üzgünüm ama eğer kullanıyorsa tedavi görmeden bırakamaz, illa ki tedavi görmeli
Okuyor mu şuan bir uğraşı var mı
Ayrıca bu konuda babası ile birlikte hareket etmelisiniz

durumunuz çok zor, çok üzüldüm. bağımlılık hastalık ne yazık ki. oğlunuzu bir hekime gitmek için ikna etmeye çalışın. bırakmaz sürecinde yıpranmamasını istediğinizi ve doktorun ve ilaçların yardımı ile çok rahat bırakabileceğini söyleyebilirsiniz. doktora gidince bir şey kaybetmeyeceğini, isterse tekrar gitmeyebileceğini anlatın. aklıma başka bir şey gelmedi. çok geçmiş olsun...
İnanın bunları söylüyrm. Dün arkadaşına bırakıp annemin gönlünü alıcam demiş. Bu akşm tüm arkadaşları bize geli ek onu ikna etmek için. Hepsi oğlmn çok iyi bir çocuk olduğunu onu kurtaracaklarını söylüyor.

Nice üzgünüm ama eğer kullanıyorsa tedavi görmeden bırakamaz, illa ki tedavi görmeli
Okuyor mu şuan bir uğraşı var mı
Ayrıca bu konuda babası ile birlikte hareket etmelisiniz
Uzaktan eğitim ama derslere girmiyor. Babası pislik biliyorsunuz. Yardımcı olmyr. Kesinlikle tedavi. Bu akşm bütün arkdşları bize glcek ve tedavi için konuşacağız.

Dr gitmeyi piskolojik desteği Red ediyor.. Ama bırakıcam da diyor.
Belli zaman sonra tedavide yanit vermiyor bir an once gec kalmadan tedaviye baslamisi gerekiyor yol yakinken. Bunun sonuclari malesef cok kotu kriz aninda herkese zarar vereblir tvde neler izliyoruz. Acaba dedikleri gibi narkotige sikater etseniz. Mezarda olacagina cezaevinde olsun belki orda birakadablir kullanmassa

Belli zaman sonra tedavide yanit vermiyor bir an once gec kalmadan tedaviye baslamisi gerekiyor yol yakinken. Bunun sonuclari malesef cok kotu kriz aninda herkese zarar vereblir tvde neler izliyoruz. Acaba dedikleri gibi narkotige sikater etseniz. Mezarda olacagina cezaevinde olsun belki orda birakadablir kullanmassa
Narkotiğe gidersem tutuklarlar mı? Yardımcı olmzlarmı? Korkuyorumm

Ben tecrübeli değilim ama oğlunuzdan gizli iş cevirmeyin daha cok karsınızda alırsınız bence.
Şuan hala iletişime acık dertleşiyoruz. Arkadan iş ceviri narkotik vs arasanız bence sizle komple iletişimi keser

doktora gitmeye ikna etmelisin amateme yatması gerekebilir bagımlılıgı ne kadar ileride bırakmak istemesi çok güzel doktorada ikna edin ama bak gidersek bunu alırım gibi ödül yoluna gitmenizi tavsiye etmem ters tepebilir komşunun oglu istedigi alınmadıgında maddeyi kullanmaya gidecegini söyleyip istedigini aldırıyor doktor şart malesef tek başına baş edemez edemessinizde

Ben tecrübeli değilim ama oğlunuzdan gizli iş cevirmeyin daha cok karsınızda alırsınız bence.
Şuan hala iletişime acık dertleşiyoruz. Arkadan iş ceviri narkotik vs arasanız bence sizle komple iletişimi keser
Bunuda düşündüm ve inanın bundan da kokyrm. İnsan korkunca hata yapar ya o durumdayım. Oğlumla çok gzl iletişimdeyim. Onu hiç yargılamadım.bunun bnm de başıma gelebileceğini söyledim. Ama bu doğru bir yol değil her ne şekilde olrsa olsun yanında ve yardımcı olmak adına her şeyi yapacağımı söyledim. Onu ztn çok sevdiğimi biliyor sevgimden bunaltıyorum ztn... Bnde sizin söykdğnz gibi ters teper bni karşısına alır diyede kokyrm. Az önce 191 uyuşturucu mücadele hattını aradım. Onlara yönlendirmemi istediler. Bunu yapcam.

Back
X