- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ilk once onu dinlemeye anlamaya calisin sonra bi psikiyatri ve psikolga gidin.daha sonrada ugras edinindirin oglunuza .ins birakir kullanmayi daha 18 yasinda cok genc allah yardimciniz olsinGeçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Az önce bir arkadaşım narkotik ten yardım iste dedi. Git ve yardım edin oğlm yeni başladı de ve onunlada konuşsunlar gibi gibi... Sizce yapmalımıyım. Eşimden ayrıldım. Onu hiç devreye sokmayın hepsi onun yüzünden. Beni burda tanıyanlar biliyor babasının yüzünden bu halde olduğunu... Bna yol gösterin.
Yeşil bir otsa muhtemelen esrardır. Açıkcası esrar olması diğer seçeneklere göre çok çok daha az tehlikeli. En azından kimyasal kullanmıyor. Kimyasalların verdiği zararı düşününce gerçekten ucuz kurtulabilecek bir durumda. Üstelik eğer esrarsa bırakma süreci falan öyle çok zorlu geçmeyecektir. Esrar fizikselden ziyade psikolojik bağımlılık yapar. Bırakmaya karar verirse bırakabilecektir, ben inanıyorum.Teşekkür ederim. Yeşil bir ot dedi arkadaşı ve bir kezde tiner gibi bir şey kokuyordu.
Bulunduğunuz ortamı değiştirme imkanınız varsa derhal tasininDr gitmeyi piskolojik desteği Red ediyor.. Ama bırakıcam da diyor.
Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Az önce bir arkadaşım narkotik ten yardım iste dedi. Git ve yardım edin oğlm yeni başladı de ve onunlada konuşsunlar gibi gibi... Sizce yapmalımıyım. Eşimden ayrıldım. Onu hiç devreye sokmayın hepsi onun yüzünden. Beni burda tanıyanlar biliyor babasının yüzünden bu halde olduğunu... Bna yol gösterin.
Çok sevindim inş herşey güzel olurÇok kötü bir durum. İnanın zayıfladım. 4 gün sonra yeni bir şylr yedim. Ölcm ağlmktan. Gözlrm ağryr. Bn o kdr düşkün ki ona ölyrm resmen. Bu durum bni mahvetti. Bnm güzel oğlumu bu halde oldgnu bilmek bni öldürüyor. Çokkkkk şükür az önce knştm ikna ettim tedavi için. Tm dedi. Dünyalar bnm oldu.
Bittim artık cnmmmAhh canım seni biliyorum eski konularından neler cektin neler yetmedi mi sınavın bitmedi mi.
Ana en zoru budur evlat başka biseye benzemez Allah'ım yardımcın olsun kurtar inşallah
Kalbim çarparak okudum cnm. Bnm oğlma İnş senin kardeşin gibi kurtulur. Bnm oğlmn da karekteri senin kardeşin gibi. İşteyken bni arar masanın üstünde 2 TL var alablrmym anne der. Halen karşımda duran paralar var almaz. Çantam ortada aslaaaa. Evveli gün para çektim 50 TL veriyim dedim. Almadı gitti... Bnm oğlm çok iyi bir çocuktu. K. Peder dediki böyle 10 torunum olsun yanımda olsun. Saygılı düzgün... Ona karşı çok iyi davranyrm. Onu kurtarmadan bırakmıycam. Sonunda ölüm var deseler kabul.Merhaba öncelikle çok çok üzgünüm. Ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum benim kardeşim de yıllarca kullandı. Tanıyan herkesin böyle düzgün bir karakterde bir çocuk nasıl bunu yapar diyeceği bir çocuktu, 17 yaşındaydı başladığında. Biz yaklaşık 4-5 ay sonra öğrenebilmiştik. Kendisi anneme ben doktora gitmek istiyorum ama çıkan sonuca lütfen üzülme demişti. Bizim için öyle uzak bir şeydi ki bırakmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk bile. Test sonucu bizi bitirmişti ailecek, eroin kullandığını öğrendik kardeşimin ama şırınga değil sigara ucuna sarılıp içilen bir çeşidi varmış onu kullanıyormuş. Hemen özel bir hastaneye yatırdık, amatem zaten aylarca sıra vermiyor ve hastanenin içi zaten torbacı yuvası. Bilmiyorum yazıyorum diye reklam kabul edilir mi ama size yardımcı olmak adına yazıyorum. İlk başta zeytinburnunda balıklı Rum hastanesine yatırdık kardeşimi her hastane zaten bu tedaviyi yapmıyor. Sonra orada palet adını verdikleri koruyucu bir çip gibi bir şey taktılar kardeşime. Bu palet yaklaşık 3 ay vücutta kalıyor ve bu süre zarfında yoksunluk hissi yaşatmıyormuş, küçük bir kesiyle karna yerleştiriyorlar. Ne yazık ki paletin süresinden sonra kardeşim ben daha içmem taktırmak istemiyorum dedi ve aynı hatayı tekrar yaptı. Biz ilk hastaneden sonra 7-8 ay sonra bir daha yatış yaptırdık. Evimizi değiştirdik başka bir yere taşındık 7 ay iyiydi 8.ay tekrar kullanmaya başladı. Biz hiç yılmadık pes etmedik, aslında onun da kendi durumundan memnun olmadığını çok iyi biliyorduk. Ben nasıl kurtulacağım bundan diye ağlıyordu benim kardeşim. Karakteri zerre değişmedi, günü geldi 10 TL için bizimle saatlerce kavga etti ama masanın üstünde duran 1 TL yi bile habersiz almadı. Bizi ailecek çok yoran psikolojik olarak hepimizde etkiler bırakan yıllar yaşadık. Ama farkındaydık insanlar sigarayı bile bırakmıyorlardı, bu onun 100 katı ağır bir bağımlılıktı. Sonra kardeşimi bir daha yatırdık hastaneye bu sefer Fransız lape diye bir başka hastaneye, şişlide. Ondan sonra allah razı olsun ellerini kardeşimin üstünden hiç çekmeyen bir arkadaş grubu oluştu. Aslında eskiden beri tanıyorlardı birbirlerini yeniden bir araya geldiler. Bize bazen öyle imkansız geliyordu ki eski günlerimize döneceğimiz. Gece kalkıp yıllarca kardeşim nefes alıyor mu diye kontrol ettim ben. Her kapı çalınmasında kötü bir şey duyacağım diye panik atak yaşamaya başladım. Sizi öyle iyi anlıyorum ki bunları yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum. 2017den beri kurtuldu kardeşim. Üstünden 4 yıl geçti. İmkansızı başardı. Bu çünkü tamamen irade meselesi, tamamen kafada bitirme meselesi. Yoksa aileler olarak biz 60 kere tedavi de ettirsek kendisi beyinsel olarak savaşmayan birini kurtarmak imkansız. Ama aileler olarak hep onlara inandığımızı göstermek, mücadelelerinde yanlarında durmak, tekrar tekrar aynı hatayı yapıyorsa tekrar tekrar elindem tutup kaldırmak bizim görevimiz. Asla ama asla küçümsemeyin oğlunuzu, çok sinirleneceksiniz sizi kandıryor gibi gelecek evet kandıracak da belki bazen ama siz her zaman sinirlerinize hakim olmalısınız. Allahım size yardım etsin. Ama ne kadar erken tedavi o kadar şans demişti doktor. Zaman geçtikçe bağımlılık seviyesi de yükseliyor. Oğlunuz bırakmak istiyorsa ben kendi kendime bırakacağım laflarına inanmayın evet belki o an kendisine inanıyor ama bunu gerçekleştirmesi çok zor. Tedavi konusunda ikna etmeye çalışın lütfen. Gerekirse sizden başka anlaşabildiği kuramayacağı birilerini devreye sokun. Zor ama imkansız değil bunu şu an o mucizeyi yaşamış birisi yazıyor. Pes etmeyin, yılmayın![]()
Bali dedi cnm. Poşette bulduk dedi.. Kabul etti. Boğazını koklayında ztn yere düştüm bnYeşil bir otsa muhtemelen esrardır. Açıkcası esrar olması diğer seçeneklere göre çok çok daha az tehlikeli. En azından kimyasal kullanmıyor. Kimyasalların verdiği zararı düşününce gerçekten ucuz kurtulabilecek bir durumda. Üstelik eğer esrarsa bırakma süreci falan öyle çok zorlu geçmeyecektir. Esrar fizikselden ziyade psikolojik bağımlılık yapar. Bırakmaya karar verirse bırakabilecektir, ben inanıyorum.
Tiner varsa işin içinde işte o çok tehlikeli bir durum malesef. Ama nedense ben tiner kullanmış olabileceğini düşünmüyorum, bana öyle geliyor. Yani alakasız bir şekilde tiner kokmuş olabilir.
Oğlumuza sormayı denediniz mi ne kullandığını falan? Ne tepki veriyor bunu konuşmaya çalıştığınızda?
Öncelikle Allah yardımcınız olsun benimde kardeşim bu durumda yıllardır annem babam çok çekti çekmeye devam ediyorlar eğerki 1.5 aydır içiyorsa destek alın oğlunuz için vücut istemeye devam ediyor içmeden yapamıyorlar içmiyorum deyip gizli gizli içtiğini biliyorum ama malesef bırakmadı bırakamadıŞimdi arkadaşları duruma el attılar. Bu gün bizdeydiler. Şimdide diğer bir arkadaşın evinde toplanıp oyunlar oynuyorlar. Ayırmıycaz yanımızdan dediler. İşe girecekmiş inş düzelir yavrum.
Merhabalar size yakın bir sosyal hizmet merkezine gidiniz. Oğlunuzun madde kullandığını , bu nedenle 6284 sayılı kanun kapsamında sağlık tedbiri alınıp tedavi görmesini mahkeme kararı ile talep edinizGeçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Kızlar, 19.02.2020.bu gün Dr gittik oğlumla. Bilemiyorum iyi olacak mı. Dr oğlumla ve ikimizlede konuştu. Hayattan zevk almadığını söylemiş. Dr da ona bir şey yapmazsan alamazsın ztn dedi. Çünkü okumak yok,çalışmak yok, sorumluluk yok. Gibi. Bir çok şey söyledi onun karekteriyle alakalı. Sonrasında da ilaç yazdı. Bir ay sonra randevu olştrdu.
Eve geldik o ilaç bna uyku yapsın dışarı çıkmyı diyemi dedi. Hyr dedim. Öyle olsa uyku ilacı alrdm. Senin sağlıklı karar verip sağlıklı davranman için bu ilaç dedim. Valla bu ilacın hepsini içsem bni kimse sokağa çıkmama engel olamaz dedi. Bnde ona yaz tatilimi kış tatilimi diye konu açtım. Mahalle dedi. İnanın çocukluğunda da böyleydi. Burda ayrılamyor. Arkadaşları yazın sahile inerler o tek mahallede. Küçükken çarşıya giderken çabuk dönelim mahalleye diye ağlardı. Bu kdr olrmu
Peşini bırakmayın oğlunuzun ve ne olursa olsun tedaviye devam ettirin. Daha yeni başlamış bırakabilir. iyice düşmeden batağa çıkarın onu ordan yoksa iş işten geçebilir.Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Kızlar, 19.02.2020.bu gün Dr gittik oğlumla. Bilemiyorum iyi olacak mı. Dr oğlumla ve ikimizlede konuştu. Hayattan zevk almadığını söylemiş. Dr da ona bir şey yapmazsan alamazsın ztn dedi. Çünkü okumak yok,çalışmak yok, sorumluluk yok. Gibi. Bir çok şey söyledi onun karekteriyle alakalı. Sonrasında da ilaç yazdı. Bir ay sonra randevu olştrdu.
Eve geldik o ilaç bna uyku yapsın dışarı çıkmyı diyemi dedi. Hyr dedim. Öyle olsa uyku ilacı alrdm. Senin sağlıklı karar verip sağlıklı davranman için bu ilaç dedim. Valla bu ilacın hepsini içsem bni kimse sokağa çıkmama engel olamaz dedi. Bnde ona yaz tatilimi kış tatilimi diye konu açtım. Mahalle dedi. İnanın çocukluğunda da böyleydi. Burda ayrılamyor. Arkadaşları yazın sahile inerler o tek mahallede. Küçükken çarşıya giderken çabuk dönelim mahalleye diye ağlardı. Bu kdr olrmu
Her şeyi yapıyoruz cnm. Çare neyse onu bulacağım.. Şimdi onu bir kampa yolluyoruz. Madde bağımlılığı üzerine bir kamp. Bnm oturduğum muhitte madde kullanımı çok fazla. Onu burdan çıkarmadan hiç bir tedavinin anlamı olmaz. Oğlumu yolladıktan sonra evimi satıcam. Sonra bakalım gidişat bizi neye yönlendirecek.Peşini bırakmayın oğlunuzun ve ne olursa olsun tedaviye devam ettirin. Daha yeni başlamış bırakabilir. iyice düşmeden batağa çıkarın onu ordan yoksa iş işten geçebilir.
Teşekkür ederim.Merhabalar size yakın bir sosyal hizmet merkezine gidiniz. Oğlunuzun madde kullandığını , bu nedenle 6284 sayılı kanun kapsamında sağlık tedbiri alınıp tedavi görmesini mahkeme kararı ile talep ediniz
Çok şükür bırakmış kardeşiniz darısı bizim başımıza ama bırakma isteği yok konuşamıyoruz bile Allahım uzak etsin bu illeti tüm evlerden aminMerhaba öncelikle çok çok üzgünüm. Ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum benim kardeşim de yıllarca kullandı. Tanıyan herkesin böyle düzgün bir karakterde bir çocuk nasıl bunu yapar diyeceği bir çocuktu, 17 yaşındaydı başladığında. Biz yaklaşık 4-5 ay sonra öğrenebilmiştik. Kendisi anneme ben doktora gitmek istiyorum ama çıkan sonuca lütfen üzülme demişti. Bizim için öyle uzak bir şeydi ki bırakmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk bile. Test sonucu bizi bitirmişti ailecek, eroin kullandığını öğrendik kardeşimin ama şırınga değil sigara ucuna sarılıp içilen bir çeşidi varmış onu kullanıyormuş. Hemen özel bir hastaneye yatırdık, amatem zaten aylarca sıra vermiyor ve hastanenin içi zaten torbacı yuvası. Bilmiyorum yazıyorum diye reklam kabul edilir mi ama size yardımcı olmak adına yazıyorum. İlk başta zeytinburnunda balıklı Rum hastanesine yatırdık kardeşimi her hastane zaten bu tedaviyi yapmıyor. Sonra orada palet adını verdikleri koruyucu bir çip gibi bir şey taktılar kardeşime. Bu palet yaklaşık 3 ay vücutta kalıyor ve bu süre zarfında yoksunluk hissi yaşatmıyormuş, küçük bir kesiyle karna yerleştiriyorlar. Ne yazık ki paletin süresinden sonra kardeşim ben daha içmem taktırmak istemiyorum dedi ve aynı hatayı tekrar yaptı. Biz ilk hastaneden sonra 7-8 ay sonra bir daha yatış yaptırdık. Evimizi değiştirdik başka bir yere taşındık 7 ay iyiydi 8.ay tekrar kullanmaya başladı. Biz hiç yılmadık pes etmedik, aslında onun da kendi durumundan memnun olmadığını çok iyi biliyorduk. Ben nasıl kurtulacağım bundan diye ağlıyordu benim kardeşim. Karakteri zerre değişmedi, günü geldi 10 TL için bizimle saatlerce kavga etti ama masanın üstünde duran 1 TL yi bile habersiz almadı. Bizi ailecek çok yoran psikolojik olarak hepimizde etkiler bırakan yıllar yaşadık. Ama farkındaydık insanlar sigarayı bile bırakmıyorlardı, bu onun 100 katı ağır bir bağımlılıktı. Sonra kardeşimi bir daha yatırdık hastaneye bu sefer Fransız lape diye bir başka hastaneye, şişlide. Ondan sonra allah razı olsun ellerini kardeşimin üstünden hiç çekmeyen bir arkadaş grubu oluştu. Aslında eskiden beri tanıyorlardı birbirlerini yeniden bir araya geldiler. Bize bazen öyle imkansız geliyordu ki eski günlerimize döneceğimiz. Gece kalkıp yıllarca kardeşim nefes alıyor mu diye kontrol ettim ben. Her kapı çalınmasında kötü bir şey duyacağım diye panik atak yaşamaya başladım. Sizi öyle iyi anlıyorum ki bunları yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum. 2017den beri kurtuldu kardeşim. Üstünden 4 yıl geçti. İmkansızı başardı. Bu çünkü tamamen irade meselesi, tamamen kafada bitirme meselesi. Yoksa aileler olarak biz 60 kere tedavi de ettirsek kendisi beyinsel olarak savaşmayan birini kurtarmak imkansız. Ama aileler olarak hep onlara inandığımızı göstermek, mücadelelerinde yanlarında durmak, tekrar tekrar aynı hatayı yapıyorsa tekrar tekrar elindem tutup kaldırmak bizim görevimiz. Asla ama asla küçümsemeyin oğlunuzu, çok sinirleneceksiniz sizi kandıryor gibi gelecek evet kandıracak da belki bazen ama siz her zaman sinirlerinize hakim olmalısınız. Allahım size yardım etsin. Ama ne kadar erken tedavi o kadar şans demişti doktor. Zaman geçtikçe bağımlılık seviyesi de yükseliyor. Oğlunuz bırakmak istiyorsa ben kendi kendime bırakacağım laflarına inanmayın evet belki o an kendisine inanıyor ama bunu gerçekleştirmesi çok zor. Tedavi konusunda ikna etmeye çalışın lütfen. Gerekirse sizden başka anlaşabildiği kuramayacağı birilerini devreye sokun. Zor ama imkansız değil bunu şu an o mucizeyi yaşamış birisi yazıyor. Pes etmeyin, yılmayın![]()
İnşallah canım güzel haberlerini bekliyoruz İnşallahh bırakır biran önce darısı kardeşime keşke oda kurtarın beni dese de herşeyi yapsak ama nafile konuşmak bile mümkün değiklHer şeyi yapıyoruz cnm. Çare neyse onu bulacağım.. Şimdi onu bir kampa yolluyoruz. Madde bağımlılığı üzerine bir kamp. Bnm oturduğum muhitte madde kullanımı çok fazla. Onu burdan çıkarmadan hiç bir tedavinin anlamı olmaz. Oğlumu yolladıktan sonra evimi satıcam. Sonra bakalım gidişat bizi neye yönlendirecek.