OĞLUM MADDE KULLANIYOR DİYE KONU AÇMŞTIM. NE OLR AKIL VERİN

O ortamdan uzaklasmadiginiz surece uyusturucu satanlar oglunuzun pesini birakmaz. Cunku onlar boyle para kazaniyor, birilerini madde bagimlisi yaparak sonra da bunu satarak. Oglunuz bu ortamdan bu arkadas cevresinden uzaklasmadigi surece bu insanlar oglunuzin pesini birakmaz. Ben olsam gerekirse sehir degistirirdim. Bu arada bu durum oglunuzun tek basina altindan kalkabilecegi birsry degil, bir uzamandan doktordan yardim almali. Gerekirse hastanede kalmali.

Merhabalar..
Aynı durumu 2 sene önce kardeşimde yaşadık maalesef ki arkadaş ortamı berbattı kendinden yaşca büyüklerle takılmalar, kafelere gitmeler, okula gitmemeler vsvs.
Çok zor zamanlardı Rabbim kimseye yasatmasin tv de izlerdik bakıp geçerdik ama çok zormus gerçekten. Bizimki o zaman daha 17 yaşında idi biz şüphelenmeye başlamıştık zaten eve bi geliyor gözleri kıpkırmızı ama hiçte aklımıza gelmemişti:/ Sonradan hem akrabamız hemde yakın arkadaşı olanın ağzını aradı annem gittiği kişilerin kullandığını ama kardeşimden için kullanmıyor demiş (benden duyarsa konuşmaz diye söylememiş başta) sonradan bende konuştuğu kızla samimi idim bana söyledi madde kullanıyor diye basımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü resmen ben bunu nasıl diyecektim anneme babama resmen donup kalmıştım ağlamıştım çaresizce ama demekte zorundaydım. Bi de kardeşim 2 3 kere de alkol kullanmıştı düğünlerde felan ya daha senin yaşın kacta alkol bilmem esrar felan her neyse işte sonra biz bütün ailecek toplandık o günde biseyler kullanmış belli ki gozle r kipkirmizi amcam sordu amcandan çekinir biraz o yüzden ilk alkolü anladı sonradan esrar felan deyince hemen kalktı orada tabi kavga çıktı hatta eşimde kendisine gelsin diye vurmuştu bi tane (tabii onları bile haturlamiyor) işte söz verdi babam amateme götürdü kanında çıkmamıştı sonrada okuldan devamsızlıktan atıldı zaten sonrada orada ki kafeleri kapattılar buda sonra eve kapandı pc aldı yeni durmadan bilgisayar oynuyor isede gitmedi kaç kez güzel işler denk geldi istemedi şimdi 2 3 ay sonra askere gidecek inşallah yani bıraktı sanırsam çünkü hiç dışarı cikmi yyor eğer baş eşemeseydik polise şikayet edecektik polis bi tanıdığımız var o söylemişti ki cevremde de bi kadın aynı şekilde oğlunu şikayet etmişti ama o hem satıyor hemde kullanıyormuş yani ammateme görürseniz bi onada mı razı degil
İnşallah kurtulur kardeşiniz. Çok üzüldüm ya.. bu arada sizi üzmek istemem ama askerde bu tarz şeyleri elde edebiliyorlar sanırım. Hatta eşim ilk kez ömrümde askerde uyuşturucu görmüştüm dedi. Aklınızda olsun. İnşallah öyle olmaz..

İnşallah kurtulur kardeşiniz. Çok üzüldüm ya.. bu arada sizi üzmek istemem ama askerde bu tarz şeyleri elde edebiliyorlar sanırım. Hatta eşim ilk kez ömrümde askerde uyuşturucu görmüştüm dedi. Aklınızda olsun. İnşallah öyle olmaz..
Bnada aynı bu durumdan bahsettiler.arkadaşımın eşi ve oğlu Askerde maddeyle tanıştıklarını söyledi. . Hatta şarj aletinin içine koyup yolladıklarını geçen nette bu illetten kurtulan genç anlattı.

Ay yaa gerçek mı buu 😵😣😣
Inşallah öyle şeyler olmaz bidaha gerçekten çok zor kötü bi durum Rabbim kimseye yasatmasin hele kafası guzelken o zaman felan hiç bulaşmamak lazım annem korkusundan evde kesici ne alet varsa hep kaldırmıştı bıçağa koşuyordu resmen

Ne iciyor, esrar mi, ot mu , eroin mi, kokain mi, bence onu ögrenin, eroinse zor, otsa daha kolay kurtulmasi mesela benim bildigim, bence ev, sehir, ortam değişmedigi surece kurtulmasi imkansix

Benim bir tanıdığımın oğlu da madde bağımlısı.
Kendi istemedikçe cani gönülden bırakmaz.
Statüsü olması lazım, çevresinde sayılan sevilen biri olması lazım ki komple bıraksın.
Böyle çocuklar zaten battım bir daha asla toplumda sayılan biri olamam diye düşünüp her şeyi boşveriyorlar, yani kendilerine aslında içten içe böyle bir hayata layik görüyorlar.

Tanıdığım anne o kadar güçlüydü ki babası hiç ilgilenmedi. Oğlunu klinliklere kaç kere yatırdı olmadı. Gurbetteyiz. Sonunda TR'de kliniğe götürdü ve yasal olarak anneye tüm haklar devredildi ki annesinden izinsiz ülkeyi terkedemez diye.
Amaç tekrar yurt dışına o topluma dönmesini engellemekti. Yine de bir şekilde döndü çocuk.

Bu hikayeyi korkun diye anlatmadım. Bilakis siz oğlunuzun hayatında başarılı olabileceği, kendisiyle gurur duyacağı şeyler yaratmasına vesile olun ki komple statüsünü kaybetmesin, amaçları olsun. Sonra ikna, terapi ve kabullenerek o ortamdan uzaklaşma. Yeni ortam, yeni şanslar, temiz ortamlar oluşturun ve babasını kesinlikle bu sürece dahil edin. Gerekiyorsa önce doktora babasıyla gidin, madem hayırsız biri, doktor konuşunca belki tın yapar.

Son düzenleme:
Geçenlerde konu açmştım. Oğlum 18 yaşında yılbaşından beri madde kulnyr. Bn bıraktı zannediyordum hep peşindeyim ama alıştığını düşnyrm. İyi arkadaşları destek oluyor. Onalara bırakacağını söylüyormuş... Bunun için sizlerle takılıyorum diyormuş. Ama bu yetmez. Evveli gün evden çıktı takip ettim. Yarım saat birini bekliyor msj atıp bir o yana bir bu yana yürüyordu. Yanına motosikletli çocuk geldi ve o çocukta kullanıyor.Gittim kavga ettim. Bna dediki arkkadaşmı bklyrm bak arama kaydına glck ve sahile gidcz. Aramş gerçekten. O arkdşna gittim. Onla sahile gidip konşmşlar bırak m diye....
Az önce bir arkadaşım narkotik ten yardım iste dedi. Git ve yardım edin oğlm yeni başladı de ve onunlada konuşsunlar gibi gibi... Sizce yapmalımıyım. Eşimden ayrıldım. Onu hiç devreye sokmayın hepsi onun yüzünden. Beni burda tanıyanlar biliyor babasının yüzünden bu halde olduğunu... Bna yol gösterin.
Yilbasindan derken henuz bir bucuk aydir mi kullanıyor? Emin misiniz?

Öncelikle çok üzüldüm oğlunuzun durumuna. İnşallah en kısa sürede kurtulursunuz. Ama burada bilip bilmeden akıl verenler olmuş. Yok içene bişey olmuyor falan diye. Eğer gidip de oğlunuzu şikayet ederseniz ve bu ispatlanırsa oğlunuzun hayatındaki bu lekeyi tescillemiş olacaksınız. Bütün hayatı boyunca da karşısına çıkacak. Olur da teknik takibe alınır bir de satıcısıyla falan yakalanırsa ciddi bir süre ceza alır. Özellikle son dönemde bu konudaki hassasiyeti arttı devletin. Eskidendi o içene bişey olmuyor durumları.
Yani ergen aklıyla düşünmeye çalışıyorum. Annem bana böyle bir şey yapsa devamında muhtemelen bağımı keserdim. Bu doğru bir hareket olduğu için demiyorum ama olacak olan bu malesef.
Çözüm arıyorsunuz biliyorum ama arkadaşlarının konuşması falan da hikaye. Aksine sizden de onlardan da soğumasına sebep olacak. O ortamda herkesin gönlü olsun diye tamam diyip kaldığı yerden devam edecek. O arkadaşlarıyla falan da arasına mesafe koyacak.
Bilmiyorum nasıl çözülür bu konu. Allah kolaylık versin ama bunları yapmamanız gerektiğini düşünüyorum.

Ne demek baba bişey yapmaz haberi var mı ki
Baba hayatından çıktığı için bu halde çocuğunuz e
Eğer çocuğumun iyileşeceğini bilsem gider o adamla geri evlenirdim bile
Eğer evli değilse eski eş gelsin bir süre sizde kalsın beraber çabalayın

İyi temiz arkadaşlarından yardım isteyebilirsin.
Organize olup onu yalnız bırakmasınlar bir şekilde.
İlgisini çekecek aktiviteler falan bulsunlar. Birlikte vakit geçirsinler. Sırayla da olsa yalnız kalmasın.
Ama bıraktırma konuşması bence işe yaramaz. Belki arkadaşları bsşbaşa yeri zamanı geldikçe dile getirirler.
Ama hep birlikte karşısına geçip bu konuyu konuşmak biraz yanlış gibi geldi bana. Kendini mahkeme kurulmuş da yargılanıyormuş gibi hissedebilir.
gerilir rahatsız olur. o an bağımlı olduğu maddeye daha çok ihtiyaç duyabilir.
Bilemiyorum yine de.

Ne iciyor, esrar mi, ot mu , eroin mi, kokain mi, bence onu ögrenin, eroinse zor, otsa daha kolay kurtulmasi mesela benim bildigim, bence ev, sehir, ortam değişmedigi surece kurtulmasi imkansix
Yeşil bir ot dedi arkadaşı. Ve geçenlerde tiner kokuyordu. Arkadaşı bali getirmiş. Of bunları yazacakmıydım bennnnn. Canım acıyor. Bitiyorm..

Ne demek baba bişey yapmaz haberi var mı ki
Baba hayatından çıktığı için bu halde çocuğunuz e
Eğer çocuğumun iyileşeceğini bilsem gider o adamla geri evlenirdim bile
Eğer evli değilse eski eş gelsin bir süre sizde kalsın beraber çabalayın
O beni aldattı. Beeen onu affetmedim diye bni bu ortak evde oturmayp iftara atarım dedi. Attı. Ama mahalle birlik oldu onu rezil etti. Çünkü Bn gerçekten burda hemde onun çevresi memleketleri tarafından sevilip sayılıyorum.kızım üni okuyor ona 1 TL yollamadım. Öyle acı şeyler yaşattık burda konularımı bilenler bilir. Neler çektim. Geçen gün diz çöktüm ve bağıra bağıra arkadaşıma gidin onu getirin her istediğini yapcam yerlki oğlm kurtulsun. Ama onu tanısanız her kez gibi sizde şu cümleyi kuracaksınız tek başınasın ve sen yapacaksın.. O yok.

Bnm oğlumu biz ayrılınca aldı. Çünkü bnde disiplin düzen kural vardı. Oğlum özgürlüğü seçti. Dersler 85 altında değildi. Sıfıra düştü. Okuldan atıldı. Her kezi dövdü mahkemelik oldu. Özgürlük buymuş. Babası sabah 11 parka bırakıp sevgilisiyle akşm buluştuktan sonra parktan gece 12 de alıp eve gidiyordu. Tam 4 sene böyle yaşadı oğlm. Ve ben hep peşindeyim. Park bnm mahallemde.her gün her dk koluyrdm ama bni değil babasının yaptırdıkları cazipti. Ders yok ev yok sokak güzel geldi. Sonra oğlm bnm yanıma geldi ama zıvanadan çıkmıştı. Enkazdaydı. Ve şimdi böyle oldu.

İyi temiz arkadaşlarından yardım isteyebilirsin.
Organize olup onu yalnız bırakmasınlar bir şekilde.
İlgisini çekecek aktiviteler falan bulsunlar. Birlikte vakit geçirsinler. Sırayla da olsa yalnız kalmasın.
Ama bıraktırma konuşması bence işe yaramaz. Belki arkadaşları bsşbaşa yeri zamanı geldikçe dile getirirler.
Ama hep birlikte karşısına geçip bu konuyu konuşmak biraz yanlış gibi geldi bana. Kendini mahkeme kurulmuş da yargılanıyormuş gibi hissedebilir.
gerilir rahatsız olur. o an bağımlı olduğu maddeye daha çok ihtiyaç duyabilir.
Bilemiyorum yine de.
Şimdi arkadaşları duruma el attılar. Bu gün bizdeydiler. Şimdide diğer bir arkadaşın evinde toplanıp oyunlar oynuyorlar. Ayırmıycaz yanımızdan dediler. İşe girecekmiş inş düzelir yavrum.

Kurban olduğum Rabbim tez zamanda doğru yoluna döndürsün inşallah.. Allah kimseyi evladıyla sınamasın bu hayatta..Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🙏🏻🙏🏻

Öncelikle çok üzüldüm oğlunuzun durumuna. İnşallah en kısa sürede kurtulursunuz. Ama burada bilip bilmeden akıl verenler olmuş. Yok içene bişey olmuyor falan diye. Eğer gidip de oğlunuzu şikayet ederseniz ve bu ispatlanırsa oğlunuzun hayatındaki bu lekeyi tescillemiş olacaksınız. Bütün hayatı boyunca da karşısına çıkacak. Olur da teknik takibe alınır bir de satıcısıyla falan yakalanırsa ciddi bir süre ceza alır. Özellikle son dönemde bu konudaki hassasiyeti arttı devletin. Eskidendi o içene bişey olmuyor durumları.
Yani ergen aklıyla düşünmeye çalışıyorum. Annem bana böyle bir şey yapsa devamında muhtemelen bağımı keserdim. Bu doğru bir hareket olduğu için demiyorum ama olacak olan bu malesef.
Çözüm arıyorsunuz biliyorum ama arkadaşlarının konuşması falan da hikaye. Aksine sizden de onlardan da soğumasına sebep olacak. O ortamda herkesin gönlü olsun diye tamam diyip kaldığı yerden devam edecek. O arkadaşlarıyla falan da arasına mesafe koyacak.
Bilmiyorum nasıl çözülür bu konu. Allah kolaylık versin ama bunları yapmamanız gerektiğini düşünüyorum.
Mlsf yapamıycam. Gşdemşycem polise. İyi arkadaş gurubunda demşki bırakmak için sizleyim.her şeyden medet umuyorum.o kdr kötü bir durumdayım ki anlatamam. O kdr yakışıklıki o kdr gzlki boy pos fizik gören hayran. Geçen fenalaştı acile gittik. Üzüntüden tansiyon vurdu. Kulağım duymamaya başladı. Kantinde bir şeyler yiyip içtk. Hesabı ödemeye kalktı kasadaki beyefendi dediki senden ne güzel ne yakışıklı komando olur. Ah cnm oğlm. İnş kurtulur.

Kurban olduğum Rabbim tez zamanda doğru yoluna döndürsün inşallah.. Allah kimseyi evladıyla sınamasın bu hayatta..Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🙏🏻🙏🏻
İnanın koca neymişki eş dost neymişki evladın yanında. Bn sabah kalkıp sayıklıya sayıklıya... Oğlumu bna ver rabbim. Yavrumu bna geri ver rabbim bir o yana bir bu yana gidip gelyrm. Titriyorum. Hep üşüyorum. Çünkü yeme içme yok.

Back
X