Oğlum Ne Zaman Yürüyeceksin?

doruklarasevdal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
112
1
66
Mardin
mrhb oğlum 17 ayında maalesef yürümüyor çok korkuyor bu korkusunu nasıl yenebilirim?bi çok şey denedim ama istemiyor,doktor iki yaşına kadar yürür dedi iki yaşa kadar ben nasıl sabredicem bu konu artık eşimle bile tartışma sebebimiz oldu rahat bırak çocuğu ne zaman isterse yürüsün diyo.çok takıyorum bu durumu ya rüyalarıma bile giriyor her gece yürüdüğünü görüyorum gelçekte ne zaman görücem offffffffff:43::43::43:

Her çocuk farklı zamanlarda yürür kendini boşa sıkma Mevla ne zaman yürü derse ozaman olur eger düştüyse veya herhangi bişey yaşayıp korktuysa oyüzden cesaret edemiyo olabılır ama doktrun soun yok dıyosa sende canını sıkma en kısa zamanda yürü inşallah

öncelikle şunu bilmelisin.. seni çok iyi anlıyorum... benim afacan 18 aylıkken yürüdü.. ama şunu bilmelisin; kendini ve meleğini boşa strese sokuyorsun... bu tamamen kas gelişimiyle ilgi... şöyle düşün; yeni doğan bebeğe eline kaşık verip yemek yemesini bekleyebilirmisin? tabiki hayır.... sakin ol... onun yanında bu konuyu artık gündeme getirme çünkü kendisini eksik hissetmesine neden olursun.. şu saatten sonra ona her zamankinden daha fazla sarıl, öp, güzel şeyler söyle... onun senin için ne kadar önemli olduğunu hissettir... o kas gelişimini tamamlayınca bir bakmışsın ki yürüyor.... unutma, her çocuk farklı gelişir... çevreyede kulaklarını kapa... çünkü herzaman yorum yapan uzman görüşler çıkar.. rahat ol bebeğine sımsıkı sarıl... sevgilerle............

bu arada söylemeyi unuttum... yürüteç kullandı mı? biz bazı çevremdeki uzman görüşler sayesinde yürüteç kullanmıştık... nerden bilebilirdim ki yürüteçin yürümeyi geciktirdiği gerçekliğini.... sakin ol ve ellerinden tutup tay tay tay yürüyüşlere geç... tabiki onu zorlamadan yormadan... mutluluklar.

bu arada söylemeyi unuttum... yürüteç kullandı mı? biz bazı çevremdeki uzman görüşler sayesinde yürüteç kullanmıştık... nerden bilebilirdim ki yürüteçin yürümeyi geciktirdiği gerçekliğini.... sakin ol ve ellerinden tutup tay tay tay yürüyüşlere geç... tabiki onu zorlamadan yormadan... mutluluklar.

ilginiz için teşekkürler.yürütec maalesef kullandım ve zaten onun rahatına alışınca ayakta desteksiz durmaktan korktu ve korkusunu yenemiyor şu anda ve sanki büyüdükçe anladıkça daha çok korkuyor yürümekten,her gören soruyor iyice daralıyorum bu sefer strese giriyorum ve çocuğuda bunaltıyorum.bi rahatlayabilsem ne zaman yürürse yürüsün diyebilsem bu seferde iyice kendini koyuveriyor hiç kendi çabalamıyor çünkü bikaç defa oluruna bıraktım ama onda tık yoktu.üzülüyorumda onun yürüyen yaşıtlarını görünce öyle baka kalıyorum ne yapalım er geç yürüyecektir mutlaka offffff of

d vitaminini verdikten sonra ve tabiki doktoruda birşey yok diyorsa yani herşey yolunda ve doğruysa korkma..

evet biraz gecikmiş ama her çocuk aynı olucak diye birşey yok... benim oğlum şuan 11 aylık ve bize tutunmadan 2 - 3 adım atıyor....

ama arkadaşımın bebeği 8 aylıkken yürüyordu.... yani her bebek aynı değildir...

senin yapıcağın tek şey bence yürüteci kaldır ve ellerinden tut sen yürüt koltuk kenarına ayakta dayandır ve gel gel de... düşse bile gül sakın ani tepki vermeki korkmasın canım

yürüteci çok uzun zaman önce bıraktım ve oğlum dokuzuncu ayından beri koltuklara tutunup yürüyor ama ayakta desteksiz duramıyor,bugün ilk defa otuz saniyeye yakın ayakta dikili kaldı ve daha önceleri gibi paniklemedide acaip sevindim.babası onu yürütüğünde daha bi cesaretli benleyken daha bi korkuyor bende biraz panik yapan bi insanım o yüzden babası artık ilgileniyor yürütme işiyle.inşalllah bi buçuk yaşına kadar yürürde bende bi rahatlarım

günler geçiyor oğlumda en ufak bi değişiklik yok korkusu büyüyor yalnızca bende sinir had safhada o kadar gerginimki:43::43::43:bi yürüsün oğlum başka bişey istemiyorum:43::43::43::43:

lütfen kendinizi üzmeyin bu kadar..benim komsumun kızıyla benim kız yaşıtlar 13 gün falan var aralarında 18 .aya girdik....benim kız koşuyo onun kız hala emekliyo..dr.a da göstermişler kaslarında da bişey yok yürür meraklanmayın demiş..onun için sabredin biraz...allah başka sorun vermesin derdiniz bi yürümesi olsun..şükredin ve bırakın üzülmeyi..yürüteç bunu yapmış işte..ögrenecek elbet..siz onu zorladıkça dahada uzatabilirsiniz bu süreci..sevgiler..

Son düzenleme:

2 oğlumda da yürüteç kullandım,ikiside 10 aylıkken yürüdü:34:

daha once de boyle bir konu acilmisti burada demek istedigim her bebek farkli zamnalarda yuruyor belli ki,ve biz anneler evham yapip bebeklerimizn harekete gecmesini zorlastiriyoruz..rahat birak bebegini eninde sonunda yuruyecek 1 ay erken 1 ay gec...yatik durumdayken ayaklarinin altindan tutup ittir cek sonra bir zaman sonra o da ittirecek ellerini,ellerin ayak tabaninda olacak bebeginin bu sayede bastirabilecek..ebemiz soylemisti yurumeyi ogrenirken yapilmasi gereken olarak..ama en onemlisi bebegini rahat birak uzme onu hersey yolunda madem sadece bekle sakince bence

arkadaşlar benim endişelerimin sebebi var çok fazla konuşmak istemiyorum bu konuda bu beni çok üzüyor çünkü oğlumda genetik bi rahatsızlık olan nörofibromatozis denen bi hastalık var maalaesef, çooook şükür şu anda gelişiminde herhengi bi sorun yok kontrol altındayız profesörde endişelenmemem gerektiğini söyledi g yinede içim rahat değil bi yürüse nasıl rahatlayacam anlatamam inanın şu an ağlamamak için kendimi zor tutuyorum annelik ne kadar zormuş

canımmm..baştan deseydin keşke..umarım canım umarııım bi an önce yürümeden koşmaya başlar bebişin...annelik çoook acayip çoookkkk...

müjdeeeeeeeeee inanamıyorum yürüyo yürüyo valla yürüyoooooooor burası cok uğurlu geldi bugün odanın bi ucundan öbür ucuna gitti nasıl yaptı hala inanamıyorum ama tık yoktu hep oturan bi çocuktu nasıl mutluyum anlatamam.Allahıma binlece kez şükür sabah sabah görümcelerimi kayınvalidemi annemleri herkesi aradım akşam pasta yapıp kendi aramızda kuylamada yapıcaz,herkese teşekkürler oğlumuda çoooooooooook seviyorum

müjdeeeeeeeeee inanamıyorum yürüyo yürüyo valla yürüyoooooooor burası cok uğurlu geldi bugün odanın bi ucundan öbür ucuna gitti nasıl yaptı hala inanamıyorum ama tık yoktu hep oturan bi çocuktu nasıl mutluyum anlatamam.Allahıma binlece kez şükür sabah sabah görümcelerimi kayınvalidemi annemleri herkesi aradım akşam pasta yapıp kendi aramızda kuylamada yapıcaz,herkese teşekkürler oğlumuda çoooooooooook seviyorum

:74::74::74:aferim tembel,haylaz ogluna..zamani varmis cani istememis,oturmak kolayina gelmis iste....anne ogul iyi gezmeler size... :emir_bebek::46::71::71:

çok sevindim :46::46::46::46::46::46:

oğlunun yürüdüğüne çok sevindim.benim oğlum da 13 aylık hala yürüyemedi.ben hiç sıkıntı etmiyorum valla.nezaman kendini hazır hissederse ozaman yürüsün.duvarlara kapılara tutunarak her yere gidiyor.ama sıra desteksiz ayakta durmaya gelince ıı ıııhhhh.

Back
X