Başka okul olmuyor sistemde kayıtlı okula yazdırdım. Başka bir okula yazdırmak istedim ama müdür kabul etmedi. Hatta sınıf ablamiz çok duygusal bir çocuk diye çok sever yine orda olacağını duyunca çok sevindi. Ama iş sınıf ablasıyla bitmiyor ki.Başka okula gitse olmuyor mu? Belli ki bu sınıf modunu düşürmüş. Okul değiştirmeseniz bile başka sınıfa verin derim yepyeni bir başlangıç yapsın. Ben nedense çocuğunuzun sıcak ve şipşirin bir çocuk olduğunu hissettim. Bence oğlunuzda bir sıkıntı yok, doğru ortamı bulduğunda mutlu ve başarılı olacaktır.
Müdürümüz alışmış çocuğu değiştirme tarzında konustu. Yani değiştirmedi.Sınıf değiştirme imkanınız yok mu?
Bence sorun burda çocuğa iyi davranmıyorlar demekkiHatta bu çocuk merak etme teyze ben onunla oynarim, kötü davranmam deyince öğretmeniyle konustum.
O pazar gününün bunaltıcı kokusunu bir tek ben alıyorum zannediyordum.Okuldan hayatım boyunca nefret ettim, pazar gecelerinin benim için hala gergin bir kokusu vardır, hava garip kokar.
Tek sebebi insaniyetten nasibini almamış öğretmenimsidir!
Siz ayrılınca öğretmenin de kurtulma rahatlığını algıladıysanız, tam da o türdendir.
O sebeple, bırakın eğitimi vicdanı ve ayrımcılığı olmadığından emin olduğunuz bir öğretmenin sınıfa verin.
Şuan çok küçük, nefreti oluşmadan önleyin.
Teşekkür ederim yarın okula gidip değiştirmek için ne gerekiyorsa yapicam. Gerçi müdürümüz duymamış gibi davranıyor ama .Okuldan hayatım boyunca nefret ettim, pazar gecelerinin benim için hala gergin bir kokusu vardır, hava garip kokar.
Tek sebebi insaniyetten nasibini almamış öğretmenimsidir!
Siz ayrılınca öğretmenin de kurtulma rahatlığını algıladıysanız, tam da o türdendir.
O sebeple, bırakın eğitimi vicdanı ve ayrımcılığı olmadığından emin olduğunuz bir öğretmenin sınıfa verin.
Şuan çok küçük, nefreti oluşmadan önleyin.
Evet üstelik oğlum inatla yanlarına gidip oynamak için ugrasiyor. Bazen ısrar etmemesini anlatmaya çalışıyorum. Ama üzülür diye nasıl anlatsam bilmiyorum.Bence sorun burda çocuğa iyi davranmıyorlar demekki
işiniz yoksa bir kaç gün sizde gidip onunla birlikte oyun falan oynayın belki faydası olur .Evet üstelik oğlum inatla yanlarına gidip oynamak için ugrasiyor. Bazen ısrar etmemesini anlatmaya çalışıyorum. Ama üzülür diye nasıl anlatsam bilmiyorum.
Okulu değiştirme olanağınız var mı?Teşekkür ederim yarın okula gidip değiştirmek için ne gerekiyorsa yapicam. Gerçi müdürümüz duymamış gibi davranıyor ama .
Pazar evlendim, 2 bebeğim de pazar günü doğdu ama nasıl bir travmaysa artık bendeki, değişmedi şu koku.O pazar gününün bunaltıcı kokusunu bir tek ben alıyorum zannediyordum.dalga geçen sınıf arkadaşları, saçma sapan bi öğretmen. İlkokulda resmen dibe vurdum. Zor toparladım az daha serseri olacaydım.
Onlar uğraşmak istemiyorlar..Israr edinMüdürümüz alışmış çocuğu değiştirme tarzında konustu. Yani değiştirmedi.
Çok iyi anlıyorum. O çocuk kalbimde açılan yaralara şimdi bile üzülüyorum. Yetişkinken sorunlar daha kolay hallediliyor. Çocukken yaşadığımız travma olarak geri dönüyor. Halen kendimde o zamanın etkilerini buluyorum ben. Mesala eleştirilmekten nefret ederim ve kesinlikle o ilk okul döneminden yadigar kaldı bana bu özellik. O yüzden evet özellikle küçük yaşlarda çocuk öğretmenini ve arkadaşlarını sevmeli, dışlanmamalı. Aynı şekilde okul öncesi ve ilk okul öğretmenleri de pedagojik açıdan daha donanımlı, daha sevgi dolu ve merhametli, adil olmalı.Pazar evlendim, 2 bebeğim de pazar günü doğdu ama nasıl bir travmaysa artık bendeki, değişmedi şu koku.
Hala yüreğim tuhaf, içimde bir huzursuzluk ve yine o koku!
Gitmiyor ya...
O zamanlar yaşadıklarımızı anlatmaya ne kelime dağarcığımız yetiyordu ne de bedenimizin kaldırabileceğinden çok daha fazla bir yülkle mücadele ettiğimizi birileri farkediyordu.Çok iyi anlıyorum. O çocuk kalbimde açılan yaralara şimdi bile üzülüyorum. Yetişkinken sorunlar daha kolay hallediliyor. Çocukken yaşadığımız travma olarak geri dönüyor. Halen kendimde o zamanın etkilerini buluyorum ben. Mesala eleştirilmekten nefret ederim ve kesinlikle o ilk okul döneminden yadigar kaldı bana bu özellik. O yüzden evet özellikle küçük yaşlarda çocuk öğretmenini ve arkadaşlarını sevmeli, dışlanmamalı. Aynı şekilde okul öncesi ve ilk okul öğretmenleri de pedagojik açıdan daha donanımlı, daha sevgi dolu ve merhametli, adil olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?