• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum onlar geldiğinde hiç ama hiç uyumuyor hep ağlıyor

umut yolcu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
21
1
1
28
Arkadaşlar konuya nasıl girsem bilmiyorum saçma bir düşünce mi bunu da bilmiyorum ama bir öneri almam lazım. Oğlum 15 aylık. Eşimin ailesi köyde yaşıyor ara sıra kardeşleri yeğenleri bize yatılı kalmaya geliyor. Ve oğlum onlar geldiğinde hiç ama hiç uyumuyor hep ağlıyor normalde oyuncaklarla oynar küp yapar beni cok aramayan cocuk onlar geldiğinde yakama yapışıyor gece asla uyumuyor onlar gidiyor cocuk uyuyor oyuna geri dönüyor nedendir sizce bana bir yardım edin birşey söyleyin 😔

Sadece yazıya bakarak yorum yapmak zor ancak çocuk belli ki rahatsız oluyor

çocuğun alıştığı düzenin dışında bir durum oluşuyor ya haliyle çocuk huzursuzlanıyor. çok mu sık geliyorlar? eğer öyleyse çocuğunuzun alışmış olması gerekir yok normalde kalabalık olmayan bir ortama alışıksa o nedenle huzursuzlanıyordur. Tabi çok küçük olduğu için söylememe gerek yoktur ama yine de yazayım öncelikle doğru gözlemlediğinizden eminseniz bu yorumumu dikkate alın. Çünkü belki bir sağlık sorunu yaşamıştır onların gelmesine denk gelmiştir tesadüf bu ya olur mu olur. Konu çocuk olunca biraz hassas yaklaşıyorum :)

Benim oğlum 4 yaşında ve hala evde bizim dışımızda ister arkadaş ister anane babane akraba olsun asla uyuyamiyor ve çok huzursuz oluyor ben artık sebebini aramıyorum herkes evinde kalsın modunda anası gibi 😂 Kendi ailesi dışında evde biri yatıya kalınca güvensizlik hissediyorlar demekki

Arkadaşlar konuya nasıl girsem bilmiyorum saçma bir düşünce mi bunu da bilmiyorum ama bir öneri almam lazım. Oğlum 15 aylık. Eşimin ailesi köyde yaşıyor ara sıra kardeşleri yeğenleri bize yatılı kalmaya geliyor. Ve oğlum onlar geldiğinde hiç ama hiç uyumuyor hep ağlıyor normalde oyuncaklarla oynar küp yapar beni cok aramayan cocuk onlar geldiğinde yakama yapışıyor gece asla uyumuyor onlar gidiyor cocuk uyuyor oyuna geri dönüyor nedendir sizce bana bir yardım edin birşey söyleyin 😔
Sandığınız şeyler büyü nazar göz vs ama değildir ev kalabalık oluyor ses oluyor uyaranlar çoğalıyor yani evdeki kedi bile yeri geliyor misafirden rahatsız oluyor çocuk da olabilir

Benim oğlum 4 yaşında ve hala evde bizim dışımızda ister arkadaş ister anane babane akraba olsun asla uyuyamiyor ve çok huzursuz oluyor ben artık sebebini aramıyorum herkes evinde kalsın modunda anası gibi 😂 Kendi ailesi dışında evde biri yatıya kalınca güvensizlik hissediyorlar demekki
Mantıklı geldi bana söylediğiniz.

çocuğun alıştığı düzenin dışında bir durum oluşuyor ya haliyle çocuk huzursuzlanıyor. çok mu sık geliyorlar? eğer öyleyse çocuğunuzun alışmış olması gerekir yok normalde kalabalık olmayan bir ortama alışıksa o nedenle huzursuzlanıyordur. Tabi çok küçük olduğu için söylememe gerek yoktur ama yine de yazayım öncelikle doğru gözlemlediğinizden eminseniz bu yorumumu dikkate alın. Çünkü belki bir sağlık sorunu yaşamıştır onların gelmesine denk gelmiştir tesadüf bu ya olur mu olur. Konu çocuk olunca biraz hassas yaklaşıyorum :)
Bir sağlık sorunu yok Allah'a şükür onlar gidiyor cocuk uyuyor onlar geliyor pat uyku bozuluyor yakınlaşma başlıyor sürekli ağlıyor huysuz oluyor ben anlamadım arkadaş yav

Bir sağlık sorunu yok Allah'a şükür onlar gidiyor cocuk uyuyor onlar geliyor pat uyku bozuluyor yakınlaşma başlıyor sürekli ağlıyor huysuz oluyor ben anlamadım arkadaş yav
Sağlık sorunu olmamasına çok sevindim. çok normal bir durum. Alıştığı düzenin dışında bir ortam oluyor ve bu onun tepkisine neden oluyor. Bazı çocuk daha keyif alır böyle değişikliklerden yani olduğundan daha mutlu olur bazı çocuk huzursuzlanır. Ufak ufak kalabalık ortamlara alıştırmaya çalışın ki okul döneminde zorlanmasın hem çocuk hem siz.

Sağlık sorunu olmamasına çok sevindim. çok normal bir durum. Alıştığı düzenin dışında bir ortam oluyor ve bu onun tepkisine neden oluyor. Bazı çocuk daha keyif alır böyle değişikliklerden yani olduğundan daha mutlu olur bazı çocuk huzursuzlanır. Ufak ufak kalabalık ortamlara alıştırmaya çalışın ki okul döneminde zorlanmasın hem çocuk hem siz.
Ama işte sorun burda başlıyor. Benim kendi ailemde cok kalabalık bir aile hala amca kuzen ooo hep biraradayız orda çocugum uslu uslu duruyor bazen oluyor 8-9 saat uyuyor gündüz 3 4 saat uyuduğu oluyor o seste ama bu koca tarafı gelınce çocuga bir haller oluyor

şöyle olabilir şimdi kendi aileniz varken muhtemelen sizde gerilmiyorsunuzdur hani hizmette eksik olmasın aman mahçup olmayayım v.b. durumlar yaşamadığınız için çocuğunuzla olan iletişiminizde onlar geldiğinde bir değişiklik yaşamıyorsunuzdur ama gelen eş ailesinden birileri olunca durum sizin için farklı oluyordur siz bile farklı hissediyorsunuzdur ki çocuğunuz ile olan normal iletişiminizde haliyle biraz değişmek zorunda kalıyordur çünkü eş ailesi olunca tüm sorumluluk genelde sizde olur haliyle bunlar bebişinizin durumunu etkilemiş oluyor çok normal

Sandığınız şeyler büyü nazar göz vs ama değildir ev kalabalık oluyor ses oluyor uyaranlar çoğalıyor yani evdeki kedi bile yeri geliyor misafirden rahatsız oluyor çocuk da olabilir

Büyü vs demiyorum. Yanı ne bılıyim kötü niyet kötü düşünce fesatlık
bunları yeni gördüm. hani bu konuyu ne bilimsel ne dini olarak araştırıp okumadığım için bu konuda fikir sahibi de olamam. yani kendi yaşamımda bu tür şeylere inanıp inanmamak ile ilgili elbette fikrim var ama birilerine öyle bir şey var olabilir yada yok diyebilmem için araştırmış okumuş öğrenmiş olmam gerekir o nedenle bir şey diyemem. Ama inançlı biriyseniz böyle huzursuzlandığında hani kötü niyet var diye düşünerek değil de huzursuzluğuna iyi gelmesi için dua okuyabilirsiniz. Dua okumanın bir zararı olmaz. Hem böylece sizde daha iyi hissedersiniz. İnanın çocuklar bizim tüm gerginliğimizi, stresimizi falan hissediyorlar.

Ne anlam yüklediniz bu duruma ? Ne duymak istiyorsunuz?

Huzursuz ediyor ? Nazar ediyorlar ?

Bebek bu olabilir kalabalığa alışkın değilse durmuyordur

Ay yoksa sizin aileniz gelince uslu olan bebek eşinizin taraf gelincemi böyle yapıyor🙃

Çocuk rahatsız oluyor işte kalabalıktan, gürültüden , yabancı insandan. Başka bir anlam arıyorsanız aramayın

Cocugunuzun düzeni degisiyor bebekler rutinleri düzenleri severler huzursuz olmasi cok normal

Çok normal. Evde sadece anne babayı gören çocuk o kadar kalabalığı kaldıramıyordur. Her çocuk bu tepkiyi verir.
Nazar, evinize bir daha almayın denmesini beklemeyin.

Yabancı seçiyor yani bunda başka bir anlam çıkaramadım
Hemen hemen her çocuk gibi yabancı görüyor demek ki

Back
X