Çocuk Hastalıkları Oğlum para yutmuş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.175
798
4,5 yaşında, 5 cent yutmuş, 10 kuruş boyutundadır tahminen.
Ne yapmak lazım bilen var mıdır?
Acile mi götürmeli? Sanırım bu saattrn sonra çocuk doktoru bulamayabilirim.

Ekleme:
Acildeyiz, çocuk doktoru varmış o bakacak.

Son düzenleme:
Şöyle bir cevap var. Ama bağırsağa yapışabileceği de söylenmiş. Hemen götürsen iyi olur. Geçmiş olsun.
"Çocuk Cerrahisi Prof. Dr. Ünal Zorludemir'in cevabı: (Madeni para mideden bağırsaklara indiyse, yüzde doksan dokuz ihtimalle kakasıyla çıkar. Kakasını iyi takip edin, her kakada parayı arayın, gerekirse yine bir çocuk cerrahisi uzmanına başvurun. Bu arada çocuğunuza ıspanak, marul, salatalık gibi bol posalı gıdalar yedirin, su, kayısı hoşafının suyu gibi bol sıvı içirin.)"

Her ihtimale karşı acile götürün siz nolur nolmaz..

Hay Allah ya. Hemen acile götür. Anestezi ile alırlar..

Yeğenim 2 yaşındayken 25 kuruş yutmuştu. Yemek borusunu tıkamıştı tükürüğünü bile yutamıyordu..

Doktora götürün siz her ihtimale karşı ama ben küçükken kocaman bi vida yutmuşum tuvaletimi yaparken çıkmış bi sorun olmamış

Of çok kötü hemen acile götürün..
Zeytinyağı içirin bu durumlarda oneriyorlar doktora danisarak tabi.. geçmiş olsun..

Hay Allah ya. Hemen acile götür. Anestezi ile alırlar..

Yeğenim 2 yaşındayken 25 kuruş yutmuştu. Yemek borusunu tıkamıştı tükürüğünü bile yutamıyordu..

Hadi ya, kakayı takip ederler diye düşünmüştüm alıyorlar mı.
O zaman hiç yakındaki kliniğe götürmeyeyim, direk hastaneye götüreyim.

Hadi ya, kakayı takip ederler diye düşünmüştüm alıyorlar mı.
O zaman hiç yakındaki kliniğe götürmeyeyim, direk hastaneye götüreyim.

Sen 10 kuruş kadardır diyorsun belki çıkar. Ama belkisi var işte. Bence götür doktora göre hareket et.
Yeğeniminki yemek borusunda kaldığı için (sürekli yutkunmasından anlamıştık) anestezi ile cımbız gibi şeyle almışlar. Midede değildi..

yıllar önce kardesım yutmuştu kakayı takip edin diyerek eve yollamıslardı ilk kakasından çıkmıştı
Geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım.
Doktora götürün derim bende,muhtemelen kakasını kontrol etmeniz gerekecek çıkana kadar.
Bir yakınımın başına gelmişti doktor bir şey yapmadı ilk etapta ki zaten kakasında çıkmıştı.

Nefes alıp vermesinde sıkıntı yoksa endişelenmeyin, kakasıyla çıkar, ama yapmanız gerekenler için bir uzmana görünmesinde fayda var tabiki. Geçmiş olsun

Ilk kakasina kadar takip edin cikmazsa kakada doktora götürün. Gecmis olsun minik sizi nasil korkutmustur kim bilir.

4,5 yaşında, 5 cent yutmuş, 10 kuruş boyutundadır tahminen.
Ne yapmak lazım bilen var mıdır?
Acile mi götürmeli? Sanırım bu saattrn sonra çocuk doktoru bulamayabilirim.
İki ay kadar önce ben de aynı durumu yaşadım 50 kuruş yutmuştu. Acile gittik 1 haftaya kadar bekliyoruz dediler 2 gün de bir rontgen çektiler ve büyük tuvaletini kontrol etmemi istediler. Ben görmedim ama son 2 rontgende görünmeyince çıkmış korkma dediler. Rontgende hareket ediyorsa para müdahale etmiyorlar doğal yolla çıkmasını bekliyorlar. Geçmiş olsun , korkmayın. Ama takip ettirin mutlaka bir yerde takılıp kalırsa bağırsakta sıkıntı olabilir o zaman müdahale ediyorlarmış.

İçim cız etti iğne :olamaz:
Birşey oldu mu? Nasıl çıktı

Ben görmedim örümcekle geziyordu ozaman , almış yutmuş. Bir baktım kakasında ıspanak yedirmiştim onla birlikte çıkmış. Hemen doktoru aradım allahtan ıspanak yedirmisin yoksa kalbine giderdi iğne dedi. Verilmiş sadakamız varmış.

Ayy aklıma çocukluğum geldi . Ben küçükken 50bin lira yutmuştum. Bugünün 1 lirası yani. Boğazımda kalmış morarmışım annem o panikle direk alıp parmaklarıyla çıkarmış :-) yoksa ben vefat. Sizinki yutmuş sanırım. Acile götürün

Back
X