OGLUM SUREKLI BENI OPMEK ISTIYORISTIYOR

benim oglumda 6 yasında sureklı sarılıp opuyor sebepli sebepsız bazen benımde aklıma gelıyor hepmı böyle olacak diye. mesela okulun bahcesınde diğer cocuklar oynarken o sarılıyor opuyor zik calana kadar yolda yururken markete vs giderken ellerimi opuo..

cocuklarin icinden bu sekilde davranmak geliyor demek ki..birakin istedikleri gibi size sarilip opsunler.
annelerine guvenle baglanan cocuklar ilerde de eslerine guzel baglanirlar uzulmeyin dert etmeyin.
bide erkek cocuklar sanildiginin aksine tensel temasa daha cok ihtiyac duyarlarmis :KK68:

Çok güzel bir dünyanız var...ama yaşadığımız dünyayla kesişmesi lazım cocuklarin dünyasının. Dünyalar kesişmezse uyum bozuklukları ait hissedememe vb.durumlar olabiliyor diye kalmış aklımda.
Keşke bütün dünya böyle olsaydı anlattiginiz gibi.
Çocuklar belki üstün yetenekli vb olabilir ve bu tip çocuklar çok özel eğitim ister ülkemizin şartları da malum.nobel ödülü alan vatandaşımız da maalesef beyin göçü olmak zorunda kalmış biri şartlar bunu gerektiriyor.
Benim nacizane fikrim mutlaka Üniv. Hastaneleri özellikle Hacettepe gibi yetkin yerlerle bir görüşün derim.orda tüm ölçümler yapılır psikolojik bir durum varsa tespit edilir yol gösterilir.
Allah yollarını açık etsin.bir sıkıntılı varsa bir an önce çözülsün inşallah.
Çok güzel bir dünyanız var...ama yaşadığımız dünyayla kesişmesi lazım cocuklarin dünyasının. Dünyalar kesişmezse uyum bozuklukları ait hissedememe vb.durumlar olabiliyor diye kalmış aklımda.
Keşke bütün dünya böyle olsaydı anlattiginiz gibi.
Çocuklar belki üstün yetenekli vb olabilir ve bu tip çocuklar çok özel eğitim ister ülkemizin şartları da malum.nobel ödülü alan vatandaşımız da maalesef beyin göçü olmak zorunda kalmış biri şartlar bunu gerektiriyor.
Benim nacizane fikrim mutlaka Üniv. Hastaneleri özellikle Hacettepe gibi yetkin yerlerle bir görüşün derim.orda tüm ölçümler yapılır psikolojik bir durum varsa tespit edilir yol gösterilir.
Allah yollarını açık etsin.bir sıkıntılı varsa bir an önce çözülsün inşallah.
Dunyamiz cok kirli maalesef ama hani derler ya her insan kendi copuni temizlese dunya tertemiz olur diye. Ben de bunun cabasindayim. Tamam dunya toz pembe degil ama hic olmazsa dunyanin pislikleri ile karsilastiklarinda mutasyona ugramasinlar diye bitun cabam.
Benim cocuklarida yazin ozel okullar istedi acikcasi cesaret edemedim. Cocuklarim ozel cocuklar bunu ben de ve cevre de farkediyor. Uzman yardimi muhakak alacagim zaten.
Bilmiyorum ama onlardan konusunca bile icimi bir huzur kapliyor ve sukrediyorum. Acaba hangi iyiligimin karsiligi bu cocuklar diye :)
Rabbim herkese hayirli evlatlar nasip etsin insallah

Merhaba arkadaslar...

Uzun zamandir kafama takiliyor ve ne yapacagimi, bu durumun normal olup olmadigini bilmiyorum.

1. Oglum 10 yasinin icinde ve ice kapanik bir cocuk. Duyanin merkezinde once ben sonra ogretmeni var ona gore. Mesela aglarsa feristahi gelse susmaz ve illa ki ben olmaliyim yaninda ve onu sevip, opmeden, konusmadan susmaz. Okulda bu durumu yok orda ben olmadigim gercegini bildiginden orda sorun yok. Bunun disinda cok kibar ve nezih bir cocuk. Asiri disiplinli, derslerinde basarili ama ne kadar desteklersem destekleyim cok fazla sosyal olmayan bir cocuk.

2. Oglum 9 yasinin icin de ve cok sosyal ve enteresan fikirleri olan bir cocuk. Karsima oturup 20 yasinda gibi konisabilen, gundemi takip eden, ilerde alacagi arabasi icin 4 yasindan bu yana para biriktirip, euroya yatirim yaptirtan, Insanlarin sordugu sorulara olagan ustu cevaplar veren vb. Cok ozellikli bir cocuk. Ogretmeni ilerde onun yeni bir sey icat edecegi konusunda cok emim. Bu cocuk bilim adami falan olur diyor.

Kisacasi su dunya da belki de haketmedigim halde bana verilmis en ozel, en guzel iki hediyem, gururum, goz bebeklerim.

Fakat ikisinde de su huy var...
Ikisi de gun icerisinde abartisiz belki 60 kere sarilip 70 kere beni opuyorlar. Bu durumdan sikayetci degilim ama bu normal mi bilmiyorum? Tamam zor bir surecten geciyorlar ama bu hep boyleydi.

Bazen ben niyim cocuk? Onlar mi? Karistiriyorum. Soyle ki mesela hasta olsam ozellikle kucuk olan cok ustume duser. Bir gece ne kada ugrastiysam yatiramadim. "Yok annecigim yatmam sen iyi olmadan, ya su icmek istersen? Ya ben uyumus olursam seni duymazsam? " dedi. Ben de oglum susarsam ben kalkarim dediysem de kabul etmedi sabahladik.

Bir yer de bir yazi okumustum. Erkek cocuklarinin anneye fazla bagimli olmasinin ilerde sorun yasatabilecegi hakkinda. Ve ondan sonra kafama takilmaya basladi. Cunku ilerde benim aklimla degil, bit birey olarak kendi akillari ile haraket etmelerini istiyorum.

Onlara her firsatta, kendilerininde dogrularinin olabilecegini, cozumleyemedikleri an da benimle paylasabileceklerini soyluyorum. Mesela bir oyuncak alacaksak onlara sadece harcayabilecekleri para miktarini belirtiyorum, rengine, modeline, islevine mudahele etmiyorum. Akillari karistiginda onlarin ne sevdiklerini hatirlarak sadece fikir veriyorum vb.

Acaba ben de mi bir sorun var? Bu kadar bagimli olmalarini ben mi sagladim? Yoksa yazidan etkilenip abartiyor muyum?
Sizce?

KONU BASLIGINI IKI DEFA YAZMISIM DUZELTEMEDIM KUSURA BAKMAYIN
Ay ne guzel
Bnm oglumda buyuyunce oyle yaparmiki
Onbir aylik ama beni cok kaale almiyor ya
Bana duskun olsun istyrm

Allah dertlerini göstermesin bence bir anormallik yok ama içiniz rahat hissetmiyorsa bir uzmanın da fikrini alın
babalarının ilgisiz olması ve sizin onlara olan düşkünlüğünüzden kaynaklıdır.
biz de büyüdük erkek kardeşlerim de bende anneme hala çocuk gibi düşkünüz :)
Destek alacagim muhakkak ama burda insanlara ulasmak istedim :) bizim gibi olanlar var mi diye, varmis :) amin canim cumlemizinkini

Bu simdilik iyi bir sey gibi gozuksede bence ilerisi icin hos olmayacak durumlar doğurabilir.

Farkinda olarak ya da olmayarak cocuklarin annelerine bağımlı olmalari bütün hayatlarini etkiliyor maalesef. Yaslari henüz büyük degil bir pedagogla konusabilirsiniz en azindan siz olmadan da hayatlarina yön vermeyi öğrenmeliler. Hayatlarinin merkezi siz olmayin mesela kendilerini ve geleceklerini hedef alsinlar.

En basit sıkıntı suan bizlerin yasadigi kv ve gelin arasindaki eslerin annelerine veya annelerin bizim eşlerimize olan duskunlugunden ortaya çıkıyor. Tabi ileride baska bir sehre gitmeleri gerektiginde dogacak olan sikintilar da olabilir vs cogaltilabilir bu sorunlar.

Çünkü bu cocuklar anne ve baba aşığı olma evrelerini coktan gecmis genc ergenlik donemine gelmis cocuklar. Bu kadar baglilik bana fazla geldi açıkçası.

Ne kadar güzel maşallah bence bir sakınca yok çocuk ayna gibidir neyi alırsa onu verir sevgi gören bir çocuk sevgi gösterir şiddet gören şiddet ilerde değişecektir size muhtaclar opun sevin çok güzel bence

Benim hem oglum hem kizim surekli operler ve opturuler sabahtan aksama kadar bunda sorun yok telaslanipta cocuklara karsilik vermemezlik etmeyin
Ne zaman basliyor bu opmeler sarilmakar
Oglum onbir aylik
İsten geldigimde gorur gormez beni dudaklarink buzuyor
Elimi yikamama firsat vermiyor agliyor alip emzireyim diye
Emincede poposunu donup inip kucagimdan yaramazliga gidiyor
Emme yoksa benle alakasi pek yok
Bende beni sevsin istyrm
Sarilsin falan
Erken mi

Bu simdilik iyi bir sey gibi gozuksede bence ilerisi icin hos olmayacak durumlar doğurabilir.

Farkinda olarak ya da olmayarak cocuklarin annelerine bağımlı olmalari bütün hayatlarini etkiliyor maalesef. Yaslari henüz büyük degil bir pedagogla konusabilirsiniz en azindan siz olmadan da hayatlarina yön vermeyi öğrenmeliler. Hayatlarinin merkezi siz olmayin mesela kendilerini ve geleceklerini hedef alsinlar.

En basit sıkıntı suan bizlerin yasadigi kv ve gelin arasindaki eslerin annelerine veya annelerin bizim eşlerimize olan duskunlugunden ortaya çıkıyor. Tabi ileride baska bir sehre gitmeleri gerektiginde dogacak olan sikintilar da olabilir vs cogaltilabilir bu sorunlar.

Çünkü bu cocuklar anne ve baba aşığı olma evrelerini coktan gecmis genc ergenlik donemine gelmis cocuklar. Bu kadar baglilik bana fazla geldi açıkçası.
Ben zaten dunyalarini sirf benim uzerime kurmasinlar diue cabaliuorum. O gelin kv ikilisinde anne ve ogul cok bagimli ise sorun cikiyor. Bizim iliskimiz de evet ogullarim bana duskun ama ilerde, buyuduklerinde esininin ve annesinin ayri ayri yerlerinin oldugunu soyleuebilecek ve onun kurdugu hayata cok mudahil olmayacak bir anneleri oldugunu bilecekler.
Esi ile arasina ben asla ve asla girmem. Bu aksine beni cok uzer onlar ayri bir birey ve farkli bir hayatlari olacak umarim

benim iki oglumda sizinkiler gibi.ben bazen"yeterrrr,bunaldim"diyorum.vicik vicigiz.kim anne kim cocuk belli degil.bazen kaciyorum,zorla opmeye calisiyorlar:)(ozellikle buyuk oglan daha yapisik)

Calisiyor musunuz? Calisan annelerin cocuklarinda hep bir anneye ozlem durumu oldugundan doyamiyorlar. Biz de oyleydik annemin tepesinden inmezdik yanaklarini sapir supur mahvetmisizdir. Anneannem bakip bakip hep derdi anneme kizim bu cocuklar sana ac :) fakat bunda olumsuz bir taraf goremiyorum biz hala ayniyiz eskisi kadar olmasa da sarilmayi opmeyi cok severiz. Zamanla ergenligin de etkisiyle evlatlariniz sizden bir miktar uzaklasacak bence bu gunlerin tadini cikarin :)

Back
X